WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA!

pedzi_dogaja.gif

Jutro o 20 mam się stawić w szpitalu.
    Boryska wyciągną w środę rano.
    A zatem 16 listopada 2016 nasz drugi cudek będzie z nami!
    Bardzo proszę o modlitwę i trzymanie kciuków za naszego malucha!

Kochana trzymam kciuki, bedzie dobrze!!!! Najbardziej wyszukiwalam wzrokiem twoich wiadomosci w ostatnim czasie bo we dwie miałysmy identyczny termin z usg;) ja z om mialam na 16 listopada termin a popatrz ty 16 listopada masz cc, ale zbieg okolicznosci hihi:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 19:54

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek jaka ładna data :) trzymam kciuki żeby wszystko było ok z tobą i synkiem :)
    I żeby w końcu przestało boleć

Gueretenshi jeszcze nie rodzi, Piotrek straszy ale stan bez zmian :)

u mnie objawów brak a powoli zaczynam maraton przedporodowy czyli częstsze wizyty, ktg :P
    Jutro wizyta u mojej gin, odbiorę wynik gbs i powrócę do tematu porodu
    po wizycie jadę do szpitala spotkać się z położną gdyż nastąpił zwrot w moim myśleniu - zaczynam się nastawiać na poród sn :D w czwartek ktg w szpitalu

82doroeqdnooy9dr.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek, kciuki już zaciśnięte! Cudownie, że już pojutrze będziesz tulić Boryska :D
    ahhhh trzeba się w tym tygodniu zmobilizować i spakować torbę :P

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chyba nie chciała cc. Ta świadomość że tego konkretnego dnia to się stanie chyba by mnie przerosła :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a mi właśnie ta niewiedza strasznie doskwiera ;) jasne że wyznaczona data też nie musi się sprawdzić bo coś się może wcześniej zacząć ale wiadomo przynajmniej że to nie później niż a to czekanie po terminie to już podobno męczące jest :/ poza tym można sobie wszystko zaplanować :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek kciuki za sprawny porod i ustapienie bolu u Ciebie.

barannosia ja od 32 tygodnia wiem kiedy na swiat przyjdzie nasz syn, pod warunkiem oczywiscie ze nie wybierze sie wczesniej. Przyznam szczerze ze mnie to mocno rozleniwia bo w ciazach gdzie wiedzilam ze moze byc sn pakowalam wczesniej torbe, czekalam od 36tc a teraz takie mam glupie przeswiadczenie ze mam czas do terminu cc. Obym sie nie przejechala bo moze mi bokiem wyjsc to moje nieprzygotowanie.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, to kciuki na jutro :) Żeby wyniki były ok, i te badań, i te rozmów ;)
    Jak się wyjazd udał?

Eveli_na, ja też się nie pakuję :D W weekend przed szpitalem zdążę, no i mam nadzieję, że nic się wcześniej nie zacznie, bo już mąż w pracy wszystko ustawił, syn też jako tako przygotowany, kiedy zniknę z domu.

Dobrego wieczoru i dobranoc :)

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek trzymam kciuki za bezproblemowe rozwiazanie :* obysz szybko doszla do siebie :)
    Wybaczcie, ze Was zaniedbalam. Ale samej mi ciezko. Dni zlewaja sie w jedna kupe. Niby staram sie wykorzystac te ostatnie chwile przez przyjsciem mlodego na swiat, ale ledwo sie turlam. Na plusie 23. Gdzies tam wewnatrz mnie siedzi mala Marta ktora placze ze jest grubasem, ale obiecalam sobie dietetyka po ciazy i pojde. Piter tancuje jak glupi i nic go nie chce wygonic z brzucha. Marza mi sie regularne skurcze...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn a co jesli maluch wywinie numer i wybierze sie wczesniej ? ;) ja dzis kupilam kapcie do torby na wypadek gdyby. Chociaz z pakowaniem jestem w totalnym lesie, zreszta tak samo jak z calkowitym zebraniem wszystkich potrzebnych rzeczy.

Kz9n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Cudek trzymam kciuki za bezproblemowe rozwiazanie :* obysz szybko doszla do siebie :)
    Wybaczcie, ze Was zaniedbalam. Ale samej mi ciezko. Dni zlewaja sie w jedna kupe. Niby staram sie wykorzystac te ostatnie chwile przez przyjsciem mlodego na swiat, ale ledwo sie turlam. Na plusie 23. Gdzies tam wewnatrz mnie siedzi mala Marta ktora placze ze jest grubasem, ale obiecalam sobie dietetyka po ciazy i pojde. Piter tancuje jak glupi i nic go nie chce wygonic z brzucha. Marza mi sie regularne skurcze...

Jesteś dzis w 37+5!!! Ja dokładnie tego dnia urodziłam Hanię <3 Tobie tez życzę rychłego rozwiązania!!

Szczęśliwa Mamusia, guerretenshi lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn dzięki :) a weekend też się udał, nie urodziłam na szczęście :D nic ze sobą nie wzięłam, nawet karty ciąży zapomniałam, byłabym goła i wesoła ;)

Moja znajoma tak się szykowała na planowaną cesarkę
    Miała termin na 15 a 14 nad ranem odeszły jej wody a w planach miała spokojne dopakowanie właśnie 14 i mówi że tak ją to zaskoczyło, no bo jak to od kilku tygodni wiedziała że rodzi 15 to skąd nagle 14 i że to niemożliwe :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina o to wlasnie chodzi. Takia znajomosc terminu cc usypia nasza czujnosc :)

Kz9n.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA!

pedzi_dogaja.gif

Jutro o 20 mam się stawić w szpitalu.
    Boryska wyciągną w środę rano.
    A zatem 16 listopada 2016 nasz drugi cudek będzie z nami!
    Bardzo proszę o modlitwę i trzymanie kciuków za naszego malucha!

Trzymam mocno kciuki! Oby sprawnie poszło :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    My się chyba jeszcze troche z tymi naszymi skurczami pobujamy :D

Cudek trzymam kciuki

Mnie od trzech dni łapia regularne skurcze które po jakims czasie zwyczajnie ustaja :P Wczoraj chyba mi odszedł czop a na dokładke ledwo chodzę tak mnie miednica i pachwiny bolą... ciekawe ile jeszcze tak pociągnę ;) W domu już sie zakładają :P a ja nadal nie spoakowana :D Maciej urodzony 37+2 wiec kto wie kto wie.... ;)

Co do pełni ponoć więcej narodzin jest w nowiu a nie w pełnie :P a ten już pod koniec miesiąca ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka piszesz o skurczach ja to nawet nie wiem czego się spodziewać...

A ten cały czop jak to ma wyglądać?

Powiedzcie mi jeszcze czy laktator to rzecz konieczna bo ciągle się zastanawiam czy kupić. Nie mam ani laktatora ani butelki ani smoczka. Najchętniej nie kupowałabym żadnej z tych rzeczy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj oglądać oddział w szitalu gdzie chodzę na SR i takie pustki ,że na ponad 20 łóżek było 5 pacjentek.

Kobieta na SR mówiła ,że nie wykonują już porodów w wodzie w szpitalu bo najnowsze badania wskazują na to ,że jest to niekorzystne.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek!!!!! Kciuki tam <3

A ja się dziś dowiedziałam, że moja też bardzo nisko siedzi O.o O.o O.o chyba muszę troszkę zwolnić bo jeszcze nie gotowam :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator dostalam, tak pewnie bym luzowala recznie. Smoczki mam dwa w razie czego i mala butelke, ale zamierzam kupic kubeczek zeby jednak jak juz bede musiala go dokarmiac/ z kims zostawiac to nie zaburzac odruchu ssania :)

baranosia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od dwóch dni chyba cisza przed burzą, brak zgagi, mniej skurczy, mniej twardnień, mniej zaparć, nawet spojenie łonowe jakby mniej boli :) w takiej ciąży to jeszcze mogę sobie pochodzić. Zapewne właśnie wywołałam wilka z lasu i zaraz coś nowego się pojawi :P

baranosia, Olcia..89, Izieth, Isia86 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosiu u mnie czop to było dużo galarety :D
    co do laktatora przydaje sie przy kp gdy masz np nawał mleczny :)

MoBo moja siedzi bardzo nisko od miesiąca prawie i przez cały ten czas nic sie nie działo (nie licząc minionego weekendu)więc na dobra sprawę to jeszcze o niczym nie świadczy a jestem dość aktywna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 22:39

baranosia, MoBo lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ