Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fuksja90 wrote:Kobieta na SR mówiła ,że nie wykonują już porodów w wodzie w szpitalu bo najnowsze badania wskazują na to ,że jest to niekorzystne.
Jakie najnowsze badania? W Polsce, w Pcimiu Dolnym?
Poród w wodzie to najlepsze co kobieta może zafundować swojemu dziecku. Oczywiście jeśli mowa o ciąży bezproblemowej oraz zdrowo rozwijającym się dziecku. -
baranosia wrote:To może jednak kupię jakiś niedrogi. Czy ręczny wystarczy w razie W czy lepiej elektryczny?
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:To może jednak kupię jakiś niedrogi. Czy ręczny wystarczy w razie W czy lepiej elektryczny?
Edit: o taki
https://www.doz.pl/apteka/p22188-Lovi_laktator_reczny_1_szt.
mają tez taki
http://www.bdsklep.pl/lovi-0218-protect-dwufazowy-reczny-laktator--gratis,id-357555?gclid=CjwKEAiA3qXBBRD4_b_V7ZLFsX4SJAB0AtEVoAoIqsBNpF44gUhBmR861INBgFjXjPS2wVW8_sNQKhoCLkDw_wcB
i myślę że jak będzie potrzeby to sobie w taki zainwestuję póki co mam ten wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 23:06
baranosia lubi tę wiadomość
-
Baranosia, możesz kupić ręczny, one zazwyczaj w zestawie mają butelkę i smoczek, może w pierwsze dni podczas nawału się przyda, ale niekoniecznie. Mi nie pomógł. Elektryczny odradzam, bo możliwe, że wcale nie użyjesz, a kasa w błoto. Jego zawsze można dokupić. Ja teraz nie biorę ze sobą ani laktatora ani butelek, ale ja nadal karmię, więc ból mnie ominie, a nawał zje Tyśka
Taką mam nadzieję
Cudek, to powodzenia
Co do misia to my mamy tego szarego Szumiącego Misia, ale kompletnie się nie sprawdził. Jeszcze tylko bardziej się denerwowała. I nadal do zaśnięcia potrzebuje ciszy, jak ja. Nawet kołysanki ją drażnią. Także ja nie polecamMnie to głowa bolała od tego szumu. Wywaliłam go na dno szafy po paru dniach.
Z takich zapachowych gadżetów, to mam specjalne chusteczki z jedwabiem czy coś, co niby dłużej i intensywniej niż tetra trzymają zapach rodzica. Co prawda Klementynka nie dała się nabrać w domu, ale w szpitalu chyba działało. U nas nie pozwalali spać z dzieckiem na łóżku, kazali odkładać do mydelniczki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 23:31
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Martusiazabka wrote:Ten czas między 3 a 5 jest chyba jakiś przeklęty...
Też tak myślęMartusiazabka lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Ja też kupiłam ręczny laktator,a elektryczny dokupię w razie konieczności...
Ale kurna nie mam stanika do karmienia,bo za cholerę nie wiem jaki rozmiar kupić
Mam plan kupić trzy dni po porodzie,jak już bardziej będzie wiadomo co i jak z cyckami,ale nie wiem czy to nie będzie za późno...
A może teraz kupić jakiś na obecny stan rzeczy?
Jak Wy podeszlyscie do tego tematu?14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Cześć dziewczyny
wczoraj po wizycie okazało sie, ze juz nie mam szyjki i rozwarcie na palec. Urodzę pewnie w ciagu tygodnia - tak mówi moja gin. Ale skurczy to ja za bardzo nie mam. Z tego stresu w nocy tylko do 3 spałam i latałam sprawdzałam czy mi wody nie odchodzą
balam sie, zeby poród nie był wczoraj bo mój J był tak zmęczony, ze nie miałby siły, zeby mnie zawieźć. U mnie czop służbowy to taki śluz o konsystencji gesciejszej trochę niż białko jajka. Najpierw mleczno-zolty a pózniej podbarwiony krwią. Rano zwymiotowalam niestety śniadanie i leki
zaraz zrobie drugie podejście. A i gbs wyszedł mi ujemny pomimo, ze wiem, ze mam dodatni (kilka lat temu robiłam posiew). Tak, ze mam nadzieje, ze nawet jesli przyjadę do porodu pozno to jedna dawka antybiotyku wystarczajaco ubije dziadostwo na poród.
Cudek trzymam kciuki. Cieszę sie, ze jutro zobaczysz Borysa i bol nerek zaraz po cc powinien zacząć puszczać.cudek2, Krakuska, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Boże co za noc! Nita pożałowałaś mi snu!
Poszłam wczoraj na spacer z mamą i zamiast mojej stałej trasy którą wiem że dam radę przejść poszłam dalej i teraz mam jeszcze większy ból w pachwinie
Każde przekręcenie się w nocy budziło mnie i powodowało kilkuminutowy wysiłek i ból
-
Wszyscy polecają, żeby kupić właśnie po porodzie, ale ja dla spokoju ducha kupiłam tak jak Izieth dwa najtańsze (za 20 zł), mają trochę luzu, więc może nie będzie potrzeby dokupywać. Pewnie zależy to od danej osoby, ale ponoć po miesiącu też te piersi nie są już takie wielkie jak na początku. Tak przynajmniej twierdzi jedna z moich koleżanek
Isia86 lubi tę wiadomość