X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja nie kupuje. Jesli bedzie potrzebny to zawsze mozna dokupic. Tak samo z butelkami. Dziewczynki karmilam naturalnie mam nadzieje ze bedzie w tym przypadku tak samo.

Saniki mam takie typowo sportowe topiki z elastanem na poerwsze dni w szpitalu beda ok, przy nawalr i tak zawsze spalam j chodzilam w domu z pielucha w staniki wiec w sumie dopiero jak sie nawal unormowal to mierzylam sie i zamawialam na necie.

Ja dumam w jakie smoczki isc bo kazdej byl uspokajacz potrzebny w sumie od pierwszych dni i kazda miala inny ulubiony, a jest tego takie wybor ze szok.

Dziewczyny pojade prywata, moja mama jak wiecie szyje kojce niemowlece, co prawda wysyla je w srode do mnie do uk, ale jesli ktos bylaby zainteresowany i zdecydowany na zakup to po bardzo atrakcyjnych cenach sa do wziecia. Sa same kokony i w komplecie z rozkami.
    Reszta bedzie sprzedawana na terenie uk ;)

I pozdrawiam wtorkowo, znow troche plamie, zastanawiam sie czy to nie jakies odchodzenie czopa... a tu sie nikt tym nie przejmuje....

Dobrawa lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zawsze możesz wstawić zdjęcie i cenę może ktoś się zdecyduje :) a jak nie to nikt Ci za to głowy nie urwie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu....ale się denerwuje! Mam taką trzesawice somalijską, że szok. Spalam dziś z Szymusiem. Jak ja mam go zostawić na 3-5 dni aaaaaaaaa! Przecież on nawet 2 lat nie ma. Ja piernicze. 10000000000mysli, emocji. Myślę, czego nie kupiłam, o czym zapomniałam. Serce mi wali. A jak będzie walić jutro? Aaaaa
    Boże... żeby tylko wszystko było ok.
    Żeby był silny i zdrowy.

Zaraz się zesram haha przepraszam ;)

Kokardka44, Werix, Krakuska, Dobrawa, Martusiazabka, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek ale emocje! Zostawianie dzieci jest najgorsze na te kilka dni ale dacie rade! Kciuki za silnego i zdrowego maluszka :)

cudek2 lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek nie dziwię się że masz mętlik w głowie ale będzie dobrze zobaczysz!

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok w takim razie wrzucam link do albumu z kokonami.
    https://goo.gl/photos/DAE13ZWd1adExSzU7

Kz9n.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie czułam. A ostatni tydzień prawie cały leżałam w łożku bo chora jestem wiec wysiłku żadnego tez nie miałam.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Nic nie czułam. A ostatni tydzień prawie cały leżałam w łożku bo chora jestem wiec wysiłku żadnego tez nie miałam.

Czyli po prostu szyjka dojrzała i przygotowuje się do porodu.

polkosia lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Uff, ostatnie badania zrobione, wieczorem mi mają wysłać wyniki na meila.

Eveli_na, nie sądzę, żeby się coś zaczęło wcześniej ;) Faktycznie ten brzuch nisko i mniejszy (zmieściłam się w przedciążowe jeansy, co prawda te największe, no aaale :P), ale z moją pancerną prawie 5cm szyjką jest to mało prawdopodobne.
    Za tydzień z hakiem mam ostatnią wizytę u gin, to zobaczymy, co w trawie piszczy ;)

Cudek, mam podobne myśli :( Eryk co prawda starszy ale i tak te dwie doby to strasznie brzmi :/ Potem to już będzie po rozwiązaniu, specjalnie płacimy za jednoosobową salę, żeby bez problemu mogli do mnie przychodzić na cały dzień :)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja daje znac po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, główka wstawiona, lekarz tez mi daje tydzień

Krakuska, Dobrawa, Koska 88, Martusiazabka, Kushina, cudek2, polkosia, Dagn_, Isia86, RedLady, Werix, Nita, Izieth, Olcia..89, Nulka lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Czyli po prostu nastał czas na Ciebie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    To i ja daje znac po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, główka wstawiona, lekarz tez mi daje tydzień
    O kurde laski ale zaczyna się tępo :D

Dobra piorę dziś jeszcze kombinezon, prasuje wszystko i zaczynam pakowanie torby bo czuję już na sobie presję :D

Koska 88, cudek2, guerretenshi, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieje sie dziewczyny,dzieje :)
    U mnie tez nie sprawdzaja szyjki,w ogole nie zagladaja przez cala ciaze w majty
    Za niecale dwa tyg. Usg to moze czegos sie dowiem,czy blisko do porodu czy spokojnie moge czekac.
    I ja zostawiam dziecko w domu,gorzej ze mlodsze bo roczne i jeszcze na cycu..

Ewelina a jakie kozysci wg ciebie niesie stosowanie kokona?

Agata.l lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze daje sobie 2 tygodnie luzu :D PO 36 tyg. pewnie zaczną panikować :D
    Widze, ze tu juz na starcie się dziewczyny ustawiaja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 09:55

Kz9n.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale was przypiliło :D no ale dobrze, dobrze rodźcie na zdrowie :D

Mi też jakoś smutno że będę musiała syna zostawić, dziwne to w sumie bo już tyle razy wyjeżdżał bez nas z dziadkami, spał u dziadków i jakoś wtedy się nie smucę
    Teraz to pewnie taka różnica że zostawię go jako jedynego syna a za kilka dni wrócę i już będzie ich dwójka :)
    Pocieszam się tym że na nim ta moja nieobecność nie zrobi pewnie wrażenia, będzie jedynie przejęty samym faktem urodzenia siostry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 09:57

Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy w kolejce na usg. Lekarz ma prawie godzinne opóźnienie. Mój musiał już jechać do pracy. Powiedział ze tylko trochę się spóźni i nie mógł dłużej czekać. A ja? Mówię pójdę siku. Podcieram się a tu krew. Cała się trzęsę. Chce juz tam wejść i dowiedzieć się o co chodzi. Akurat tak bezpośrednio przed wizytą!

Cudek trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze! Nie stresuj się niepotrzebnie. Napewno wszystko juz masz gotowe, niczego nie zabraknie. A jakby co to można na bieżąco dokupić. Emocje mega! Ale się nie dziwię. Juz jutro będziesz trzymać swoje maleństwo w ramionach :-)

Koska, kurcze, nie wesoło. Teraz pewnie siedzisz jak na szpilkach. Ale że oznak żadnych nie było...

oar8skjo4squlk4t.png

cudek2 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, twoj link mi nie dziala

Wszyscy w domu :)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa zastosowan kokonu jest wiele. Mozna w nim bezpiecznie połozyc malucha na kanapie i nie spadnie, w dużym łózeczku maluch czuje sie bezpieczniej w kokonie. Maluchy ogolnie nie lubia duzych przestrzeni. Mozna go uzywac wszedzie, maluch moze w nim lezec, odpoczywac czy drzemac na kanapie koło nas w srodku dnia.
    Na wyjazdach to takie turystyczne łózeczko czy mata do przewiniecia. I swój zapaszek zawsze i wszedzie. Wiele maluchów nie czuje sie najlepiej u znajomych czy rodziny w gosciach ma problemy z nowym miejscem i zapachami nie moze sie wyciszyc do odpoczynku. A kokon to takia czesc domu, która zabiera sie ze soba. Ja swój jeden planuje tez uzywac na poczatku w gondoli na spacerkach jako takie miekkie i ciepłe wypełnienie.
    Jak maluch podrosnie to jako mata na podłodze.

Dobrawa lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia zabka kciuki za usg i wizyte. I daj znac skad ta krew. U mnie tez sie ostatnio pojawia ale ja obstawiaam te moja nieszczesna szyjke.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Ewelina, twoj link mi nie dziala

moze teraz?
    https://goo.gl/photos/DAE13ZWd1adExSzU7

Kz9n.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››