X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora to ja nie kupuje. Jesli bedzie potrzebny to zawsze mozna dokupic. Tak samo z butelkami. Dziewczynki karmilam naturalnie mam nadzieje ze bedzie w tym przypadku tak samo.

Saniki mam takie typowo sportowe topiki z elastanem na poerwsze dni w szpitalu beda ok, przy nawalr i tak zawsze spalam j chodzilam w domu z pielucha w staniki wiec w sumie dopiero jak sie nawal unormowal to mierzylam sie i zamawialam na necie.

Ja dumam w jakie smoczki isc bo kazdej byl uspokajacz potrzebny w sumie od pierwszych dni i kazda miala inny ulubiony, a jest tego takie wybor ze szok.

Dziewczyny pojade prywata, moja mama jak wiecie szyje kojce niemowlece, co prawda wysyla je w srode do mnie do uk, ale jesli ktos bylaby zainteresowany i zdecydowany na zakup to po bardzo atrakcyjnych cenach sa do wziecia. Sa same kokony i w komplecie z rozkami.
    Reszta bedzie sprzedawana na terenie uk ;)

I pozdrawiam wtorkowo, znow troche plamie, zastanawiam sie czy to nie jakies odchodzenie czopa... a tu sie nikt tym nie przejmuje....

Dobrawa lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zawsze możesz wstawić zdjęcie i cenę może ktoś się zdecyduje :) a jak nie to nikt Ci za to głowy nie urwie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu....ale się denerwuje! Mam taką trzesawice somalijską, że szok. Spalam dziś z Szymusiem. Jak ja mam go zostawić na 3-5 dni aaaaaaaaa! Przecież on nawet 2 lat nie ma. Ja piernicze. 10000000000mysli, emocji. Myślę, czego nie kupiłam, o czym zapomniałam. Serce mi wali. A jak będzie walić jutro? Aaaaa
    Boże... żeby tylko wszystko było ok.
    Żeby był silny i zdrowy.

Zaraz się zesram haha przepraszam ;)

Kokardka44, Werix, Krakuska, Dobrawa, Martusiazabka, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek ale emocje! Zostawianie dzieci jest najgorsze na te kilka dni ale dacie rade! Kciuki za silnego i zdrowego maluszka :)

cudek2 lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek nie dziwię się że masz mętlik w głowie ale będzie dobrze zobaczysz!

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok w takim razie wrzucam link do albumu z kokonami.
    https://goo.gl/photos/DAE13ZWd1adExSzU7

Kz9n.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie czułam. A ostatni tydzień prawie cały leżałam w łożku bo chora jestem wiec wysiłku żadnego tez nie miałam.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Nic nie czułam. A ostatni tydzień prawie cały leżałam w łożku bo chora jestem wiec wysiłku żadnego tez nie miałam.

Czyli po prostu szyjka dojrzała i przygotowuje się do porodu.

polkosia lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Uff, ostatnie badania zrobione, wieczorem mi mają wysłać wyniki na meila.

Eveli_na, nie sądzę, żeby się coś zaczęło wcześniej ;) Faktycznie ten brzuch nisko i mniejszy (zmieściłam się w przedciążowe jeansy, co prawda te największe, no aaale :P), ale z moją pancerną prawie 5cm szyjką jest to mało prawdopodobne.
    Za tydzień z hakiem mam ostatnią wizytę u gin, to zobaczymy, co w trawie piszczy ;)

Cudek, mam podobne myśli :( Eryk co prawda starszy ale i tak te dwie doby to strasznie brzmi :/ Potem to już będzie po rozwiązaniu, specjalnie płacimy za jednoosobową salę, żeby bez problemu mogli do mnie przychodzić na cały dzień :)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja daje znac po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, główka wstawiona, lekarz tez mi daje tydzień

Krakuska, Dobrawa, Koska 88, Martusiazabka, Kushina, cudek2, polkosia, Dagn_, Isia86, RedLady, Werix, Nita, Izieth, Olcia..89, Nulka lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Czyli po prostu nastał czas na Ciebie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    To i ja daje znac po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, główka wstawiona, lekarz tez mi daje tydzień
    O kurde laski ale zaczyna się tępo :D

Dobra piorę dziś jeszcze kombinezon, prasuje wszystko i zaczynam pakowanie torby bo czuję już na sobie presję :D

Koska 88, cudek2, guerretenshi, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieje sie dziewczyny,dzieje :)
    U mnie tez nie sprawdzaja szyjki,w ogole nie zagladaja przez cala ciaze w majty
    Za niecale dwa tyg. Usg to moze czegos sie dowiem,czy blisko do porodu czy spokojnie moge czekac.
    I ja zostawiam dziecko w domu,gorzej ze mlodsze bo roczne i jeszcze na cycu..

Ewelina a jakie kozysci wg ciebie niesie stosowanie kokona?

Agata.l lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze daje sobie 2 tygodnie luzu :D PO 36 tyg. pewnie zaczną panikować :D
    Widze, ze tu juz na starcie się dziewczyny ustawiaja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 09:55

Kz9n.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale was przypiliło :D no ale dobrze, dobrze rodźcie na zdrowie :D

Mi też jakoś smutno że będę musiała syna zostawić, dziwne to w sumie bo już tyle razy wyjeżdżał bez nas z dziadkami, spał u dziadków i jakoś wtedy się nie smucę
    Teraz to pewnie taka różnica że zostawię go jako jedynego syna a za kilka dni wrócę i już będzie ich dwójka :)
    Pocieszam się tym że na nim ta moja nieobecność nie zrobi pewnie wrażenia, będzie jedynie przejęty samym faktem urodzenia siostry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 09:57

Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy w kolejce na usg. Lekarz ma prawie godzinne opóźnienie. Mój musiał już jechać do pracy. Powiedział ze tylko trochę się spóźni i nie mógł dłużej czekać. A ja? Mówię pójdę siku. Podcieram się a tu krew. Cała się trzęsę. Chce juz tam wejść i dowiedzieć się o co chodzi. Akurat tak bezpośrednio przed wizytą!

Cudek trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze! Nie stresuj się niepotrzebnie. Napewno wszystko juz masz gotowe, niczego nie zabraknie. A jakby co to można na bieżąco dokupić. Emocje mega! Ale się nie dziwię. Juz jutro będziesz trzymać swoje maleństwo w ramionach :-)

Koska, kurcze, nie wesoło. Teraz pewnie siedzisz jak na szpilkach. Ale że oznak żadnych nie było...

oar8skjo4squlk4t.png

cudek2 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, twoj link mi nie dziala

Wszyscy w domu :)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa zastosowan kokonu jest wiele. Mozna w nim bezpiecznie połozyc malucha na kanapie i nie spadnie, w dużym łózeczku maluch czuje sie bezpieczniej w kokonie. Maluchy ogolnie nie lubia duzych przestrzeni. Mozna go uzywac wszedzie, maluch moze w nim lezec, odpoczywac czy drzemac na kanapie koło nas w srodku dnia.
    Na wyjazdach to takie turystyczne łózeczko czy mata do przewiniecia. I swój zapaszek zawsze i wszedzie. Wiele maluchów nie czuje sie najlepiej u znajomych czy rodziny w gosciach ma problemy z nowym miejscem i zapachami nie moze sie wyciszyc do odpoczynku. A kokon to takia czesc domu, która zabiera sie ze soba. Ja swój jeden planuje tez uzywac na poczatku w gondoli na spacerkach jako takie miekkie i ciepłe wypełnienie.
    Jak maluch podrosnie to jako mata na podłodze.

Dobrawa lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia zabka kciuki za usg i wizyte. I daj znac skad ta krew. U mnie tez sie ostatnio pojawia ale ja obstawiaam te moja nieszczesna szyjke.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Ewelina, twoj link mi nie dziala

moze teraz?
    https://goo.gl/photos/DAE13ZWd1adExSzU7

Kz9n.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ