Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do laktatora to ja nie kupuje. Jesli bedzie potrzebny to zawsze mozna dokupic. Tak samo z butelkami. Dziewczynki karmilam naturalnie mam nadzieje ze bedzie w tym przypadku tak samo.
Saniki mam takie typowo sportowe topiki z elastanem na poerwsze dni w szpitalu beda ok, przy nawalr i tak zawsze spalam j chodzilam w domu z pielucha w staniki wiec w sumie dopiero jak sie nawal unormowal to mierzylam sie i zamawialam na necie.
Ja dumam w jakie smoczki isc bo kazdej byl uspokajacz potrzebny w sumie od pierwszych dni i kazda miala inny ulubiony, a jest tego takie wybor ze szok.
Dziewczyny pojade prywata, moja mama jak wiecie szyje kojce niemowlece, co prawda wysyla je w srode do mnie do uk, ale jesli ktos bylaby zainteresowany i zdecydowany na zakup to po bardzo atrakcyjnych cenach sa do wziecia. Sa same kokony i w komplecie z rozkami.
Reszta bedzie sprzedawana na terenie uk
I pozdrawiam wtorkowo, znow troche plamie, zastanawiam sie czy to nie jakies odchodzenie czopa... a tu sie nikt tym nie przejmuje....Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Jezu....ale się denerwuje! Mam taką trzesawice somalijską, że szok. Spalam dziś z Szymusiem. Jak ja mam go zostawić na 3-5 dni aaaaaaaaa! Przecież on nawet 2 lat nie ma. Ja piernicze. 10000000000mysli, emocji. Myślę, czego nie kupiłam, o czym zapomniałam. Serce mi wali. A jak będzie walić jutro? Aaaaa
Boże... żeby tylko wszystko było ok.
Żeby był silny i zdrowy.
Zaraz się zesram haha przepraszamKokardka44, Werix, Krakuska, Dobrawa, Martusiazabka, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Koska 88 wrote:Nic nie czułam. A ostatni tydzień prawie cały leżałam w łożku bo chora jestem wiec wysiłku żadnego tez nie miałam.
Czyli po prostu szyjka dojrzała i przygotowuje się do porodu.polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Uff, ostatnie badania zrobione, wieczorem mi mają wysłać wyniki na meila.
Eveli_na, nie sądzę, żeby się coś zaczęło wcześniejFaktycznie ten brzuch nisko i mniejszy (zmieściłam się w przedciążowe jeansy, co prawda te największe, no aaale
), ale z moją pancerną prawie 5cm szyjką jest to mało prawdopodobne.
Za tydzień z hakiem mam ostatnią wizytę u gin, to zobaczymy, co w trawie piszczy
Cudek, mam podobne myśliEryk co prawda starszy ale i tak te dwie doby to strasznie brzmi
Potem to już będzie po rozwiązaniu, specjalnie płacimy za jednoosobową salę, żeby bez problemu mogli do mnie przychodzić na cały dzień
Miłego dnia wszystkim życzęDobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość
-
To i ja daje znac po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, główka wstawiona, lekarz tez mi daje tydzień
Krakuska, Dobrawa, Koska 88, Martusiazabka, Kushina, cudek2, polkosia, Dagn_, Isia86, RedLady, Werix, Nita, Izieth, Olcia..89, Nulka lubią tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Lady Highlander wrote:To i ja daje znac po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, główka wstawiona, lekarz tez mi daje tydzień
Dobra piorę dziś jeszcze kombinezon, prasuje wszystko i zaczynam pakowanie torby bo czuję już na sobie presjęKoska 88, cudek2, guerretenshi, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Oj dzieje sie dziewczyny,dzieje
U mnie tez nie sprawdzaja szyjki,w ogole nie zagladaja przez cala ciaze w majty
Za niecale dwa tyg. Usg to moze czegos sie dowiem,czy blisko do porodu czy spokojnie moge czekac.
I ja zostawiam dziecko w domu,gorzej ze mlodsze bo roczne i jeszcze na cycu..
Ewelina a jakie kozysci wg ciebie niesie stosowanie kokona?Agata.l lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
O rany ale was przypiliło
no ale dobrze, dobrze rodźcie na zdrowie
Mi też jakoś smutno że będę musiała syna zostawić, dziwne to w sumie bo już tyle razy wyjeżdżał bez nas z dziadkami, spał u dziadków i jakoś wtedy się nie smucę
Teraz to pewnie taka różnica że zostawię go jako jedynego syna a za kilka dni wrócę i już będzie ich dwójka
Pocieszam się tym że na nim ta moja nieobecność nie zrobi pewnie wrażenia, będzie jedynie przejęty samym faktem urodzenia siostry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 09:57
Dobrawa, cudek2 lubią tę wiadomość
-
My czekamy w kolejce na usg. Lekarz ma prawie godzinne opóźnienie. Mój musiał już jechać do pracy. Powiedział ze tylko trochę się spóźni i nie mógł dłużej czekać. A ja? Mówię pójdę siku. Podcieram się a tu krew. Cała się trzęsę. Chce juz tam wejść i dowiedzieć się o co chodzi. Akurat tak bezpośrednio przed wizytą!
Cudek trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze! Nie stresuj się niepotrzebnie. Napewno wszystko juz masz gotowe, niczego nie zabraknie. A jakby co to można na bieżąco dokupić. Emocje mega! Ale się nie dziwię. Juz jutro będziesz trzymać swoje maleństwo w ramionach
Koska, kurcze, nie wesoło. Teraz pewnie siedzisz jak na szpilkach. Ale że oznak żadnych nie było...
cudek2 lubi tę wiadomość
-
Dobrawa zastosowan kokonu jest wiele. Mozna w nim bezpiecznie połozyc malucha na kanapie i nie spadnie, w dużym łózeczku maluch czuje sie bezpieczniej w kokonie. Maluchy ogolnie nie lubia duzych przestrzeni. Mozna go uzywac wszedzie, maluch moze w nim lezec, odpoczywac czy drzemac na kanapie koło nas w srodku dnia.
Na wyjazdach to takie turystyczne łózeczko czy mata do przewiniecia. I swój zapaszek zawsze i wszedzie. Wiele maluchów nie czuje sie najlepiej u znajomych czy rodziny w gosciach ma problemy z nowym miejscem i zapachami nie moze sie wyciszyc do odpoczynku. A kokon to takia czesc domu, która zabiera sie ze soba. Ja swój jeden planuje tez uzywac na poczatku w gondoli na spacerkach jako takie miekkie i ciepłe wypełnienie.
Jak maluch podrosnie to jako mata na podłodze.Dobrawa lubi tę wiadomość