WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przebudziłam tylko 4 razy żeby przewrócić się na drugi bok.

Martusia, to u Ciebie grubo było. U mnie też alkohol poszedł w ruch, ale tylko teść i ojciec pili, a mój ukochany powiedział że nie pije, bo jeszcze będzie musiał jechać do szpitala i co wtedy? :) cieszę się że o mnie pomyślał.

MoBo, polkosia, Martusiazabka, Izieth, Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a jak Twoje dni wygladaja? ruszasz sie? chodzisz na jakies spacery/yogi itd?
    Ja wiem, ze jest ciezko ale czasem trza sie popchnac i zmotywowac. ja wiem, ze jak 'przesofuje' pol dnia i wieczoru to tez nie spie. Ja musze i do roboty jeszcze wstac, psa wyprowadzic, zakupy zrobic, sprzatam i gotuje wiec wieczorem to padam na twarz.

Isia86 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, chodziłam na spacery zawsze. Mieszkamy tuż obok parku. Zresztą ja zawsze aktywna byłam. Jeszcze będąc w Polsce na wakacje (cały lipiec i połowa sierpnia) byłam bardzo aktywna, a wtedy to był drugi trymestr, brzuch mniejszy a ja codziennie z psem do lasu chodziłam minimum godzinę, kosiłam trawę na podwórku, sprzątałam w domu, drewno wnosiłam itd, a już w nocy nie dosypiałam, nie mogłam oddychać, zgaga potworna i właśnie też wtedy zaczęły się skurcze nóg. Nie śpię po nocach właśnie od lipca.
    Przyjechałam z powrotem do UK i nadal tak było. Teraz już tylko odpoczywam, bo niestety, spojenie mi całkiem siadło i chodzę, że tak powiem, jak pokraka. Boli przy każdym ruchu :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem tak padnieta ,ze jak sie poloze tl i do dziesieciu nie dolicze tylko spie
    Ale ale , ja mam pobudki nocnefundowane przez mojego syna-tragedia...no i o 7 musze juz byc na nogach.W dzien nie ma szans na sen

polkosia lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopoty ze snem mialam w poprzedniej ciazy,ale teraz napraene jestem wykonczona.

Wszyscy w domu :)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się mojego zapytałam wczoraj "co by było gdyby... Trzeba było jechać do szpitala" to mi odpowiedział że przecież są taksówki :-/ na to ja, że ok, do szpitala dojedziemy, ale jak poczują od niego alkohol to nie wejdzie ze mną na porodówkę. Będzie czekać na korytarzu. Ale to dla niego żaden argument. Uśmiechał się tylko głupio i wkurwiał mnie jeszcze bardziej :-/ to jest niby dorosły, odpowiedzialny człowiek :-/
    Wczoraj znowu plamiłam. Chyba dało o sobie znać to chodzenie, sprzątanie, szykowanie... Do niego wogole nie dociera ze to juz lada dzień się 9 miesiąc zaczyna. Że tak na dobrą sprawę w każdej chwili mogę urodzić. Boje się jak cholera. A on zero wsparcia. Nie mam już chyba siły na to wszystko.

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Cudek, śniło mi się, że wyciągnęli Ci Borysa i wrzucałaś na forum zdjęcia ze szpitala z arbuzami, które Ci dali na kolację :D

Dobrego poniedziałku :)

Hahaha! Dobre! Borysa jeszcze nie, ale...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6f9504e8368.jpg

Udało mi się załatwić usg nerek dziś! O 16 ginekolog. Dam znać.

Szczęśliwa Mamusia, MoBo, RedLady, Martusiazabka, Dagn_, Izieth, baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a moze by Ci yoga pomogla? wiekszosc cwiczen dla ciezarnych nie jest silowych, wrecz rozciagajace (co by na te lydki pomoglo) i duzo oddechu. Jest tego duzo na necie. Ja juz tez mojemu mowilam, ze jeszcze moze z dwa ostatnie tygodnie chodze z psem pozniej juz mniej bo i ciezko sie zgiac, a i czasem pociagnie bo to juz 22kg ma, wiec wtedy przechodze na yoge.
    Na rozluznienie miesni tez polecam medytacje na sen, jest tego duzo na youtubie. Glos ktory prowadzi cie w rozluznienie poszczegolnych miesni i stabilizuje oddech. Moj chlop mi to znalazl bo mial dosc mojego podskakiwania na lozku :P i bardzo czesto sobie robie tak mi sie spodobalo.

Nita, Dobrawa lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam pewną zasadność: ciąże z dziewczynkami chyba są przechodzone łagodniej. Oczywiście nie jest to reguła, ale z tego co widzę tu na forum i wśród znajomych, to właśnie te w ciąży z dziewczynką rzadko kiedy mają jakieś dolegliwości, no może poza błahymi sprawami. Kiedyś też pisałam o mojej znajomej, ma 36 lat, pierwsza ciąża. Już przed ciążą miała nadwagę, zawsze była "duża" kobieta. Paliła przed ciążą. Nigdy nigdzie nie ćwiczyła. Teraz będzie rodzić na początku stycznia, a do tej pory nic jej nie było. Śpi jak kamień, zgagę miała tylko raz. Jedyne na co się poskarżyła to krwawiące dziąsła. To wszystko. Aaaa no i nosi dziewczynkę. ;)

Mój łobuz nieźle mi daje popalić, a w dodatku czuję, że będzie ciężki klocek, po mężu. I wysoki. Ogólnie, szykuje mi się kawał chłopa.

Isia86 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo podrzuć jakieś sprawdzone filmiki pomagające się rozluźnić albo coś na medytację. Może pomoże mi choć trochę.
    Ja się ostatnio mocno zastanawiam nad ajurwedą (nie wiem czy słyszałaś- taka staroindyjska medycyna, masaże, relaksacja itd). Miałam już kiedyś wykonywaną shirodharę i to naprawdę było boskie, zasnęłam tam w trakcie lania oleju. Kusi mnie, ale o ile w Indiach ajurweda jest tania, to tutaj każdy zabieg kosztuje dość sporo.

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A ja zauważyłam pewną zasadność: ciąże z dziewczynkami chyba są przechodzone łagodniej. Oczywiście nie jest to reguła, ale z tego co widzę tu na forum i wśród znajomych, to właśnie te w ciąży z dziewczynką rzadko kiedy mają jakieś dolegliwości, no może poza błahymi sprawami. Kiedyś też pisałam o mojej znajomej, ma 36 lat, pierwsza ciąża. Już przed ciążą miała nadwagę, zawsze była "duża" kobieta. Paliła przed ciążą. Nigdy nigdzie nie ćwiczyła. Teraz będzie rodzić na początku stycznia, a do tej pory nic jej nie było. Śpi jak kamień, zgagę miała tylko raz. Jedyne na co się poskarżyła to krwawiące dziąsła. To wszystko. Aaaa no i nosi dziewczynkę. ;)

Mój łobuz nieźle mi daje popalić, a w dodatku czuję, że będzie ciężki klocek, po mężu. I wysoki. Ogólnie, szykuje mi się kawał chłopa.

Moje obie ciąże są dziewczynkami :)
    - pierwsza super (prawie nie wymiotowałam, zgaga tylko sporadycznie, bóle lekkie tylko pod koniec)
    - druga - rzygałam pierwsze trzy miesiące a mdłości mialam pierwsze cztery, bóle spojenia, pioruńska zgaga od połowy ciąży, kręgosłup, problemy z oddychaniem, snem, niespokojne nogi...Także ten... :)

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita moj mi CD kupil wiec nic nie szukalam na necie, a wiem tylko ze sa. Szczerze to na poczatku bylo mi nawet ciezko sie poddac temu...bylo rozluznij miesnie wokol oczu, a ja kurna jakby nie potrafilam ich zlokalizowac :P takze to tez mi pokazalo jakim klebkiem stresu i kamiennych miesni bylam przez dlugo.

Moja dziewucha jest MEGA a to MEGA ruchliwa! Pierwszy trymestr mialam bardzo ciezki, zygalam gdzie popadlo i o kazdej porze (nawet i w nocy). Ja mam juz na liczniku 37 lat wiec ten tego, tez to jest moje pierwsze dziecko. Jedno jest pewne mnie pomaga akupunktura, a chodze caly czas. Przychodze ze zgaga lub bolem w kregoslupie, a wychodze bez, wiec jak dla mnie pomaga.

Dobrawa lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek, lista świetna :D brakuje mi tylko modlitw o zakończenie zgagi ;)

Ja już nie wiem od czego to spanie zależy. Dziś prawie nie spałam, jak nie zgaga to skurcze i w dodatku tak mi w brzuchu bulkało, że aż męża obudziło ;) A dzień wcześniej przespałam ciągiem 6h! Aż byłam w szoku, że tyle można!
    Już nie dużo nam zostało, damy radę! :D

cudek2 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Ja jak się mojego zapytałam wczoraj "co by było gdyby... Trzeba było jechać do szpitala" to mi odpowiedział że przecież są taksówki :-/ na to ja, że ok, do szpitala dojedziemy, ale jak poczują od niego alkohol to nie wejdzie ze mną na porodówkę. Będzie czekać na korytarzu. Ale to dla niego żaden argument. Uśmiechał się tylko głupio i wkurwiał mnie jeszcze bardziej :-/ to jest niby dorosły, odpowiedzialny człowiek :-/
    Wczoraj znowu plamiłam. Chyba dało o sobie znać to chodzenie, sprzątanie, szykowanie... Do niego wogole nie dociera ze to juz lada dzień się 9 miesiąc zaczyna. Że tak na dobrą sprawę w każdej chwili mogę urodzić. Boje się jak cholera. A on zero wsparcia. Nie mam już chyba siły na to wszystko.

oar8skjo4squlk4t.png

Może po prostu chce się wyszaleć, bo wie, że za niedługo wszystko się zmieni? Co oczywiście go nie tłumaczy, to absolutnie wykluczone, żebyś w 9 miesiącu tak się nadwyrężała :/ Nie wiem w jaki sposób o tym rozmawiacie (moze za duzo nerwów?) ale postaraj się przeprowadzić poważną i spokojną rozmowę. Plamienia to nie żarty, on musi to zrozumieć :( ja bym to popierdzielila i nie sprzątała, sorry, ale to juz czas na odciążenie przez partnera. Ja z moim ustaliłam, że od 38 tygodnia jest abstynencja, bo bardzo mi zależy, żeby to on mnie zawiózł do szpitala. Tez byl mały opór, ale przekonali go jego rodzice, o tyle dobrze.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A boli ta akupunktura? Mnie to zawsze ciekawiło i chciałam kiedyś iść, ale boję się tych igiełek :D

Ja mam jutro położną. Będziemy dyskutować mój plan porodu i oficjalnie może mi dać już skierowanie na poród w przyszpitalnym domu narodzin. W czwartek wieczorem jadę oglądać ten oddział, pokoje, będzie spotkanie z położonymi z oddziału itd. No i w piątek mam usg, trzecie i ostatnie, dowiem się czy mały nadal główką w dół i ile waży. Jeśli waży zbyt dużo, nie przyjmą mnie na poród w wodzie, także kciuki proszę, żeby kluchą zbyt wielką się nie okazał. Nie mogę się doczekać, bo nie miałam usg od 3 miesięcy i trochę mi tęskno było ;)

MoBo, Dobrawa, Werix, Isia86 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, mnie akupunktura nie bolała :) Te igiełki są bardzo cienkie, nic nie czuć :) No i trzymam kciuki :)

MoBo, Nita lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita nic nie ma bolec. Wiadomo delikatne uklucie mozna poczuc przy wprowadzaniu igly, ale to na tyle. Jak zle wbita i cos boli to sie mowi, ale mnie sie to tylko raz zdazylo.

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, współczuję przeżyć :( Nie powinnaś się tak ani przemęczać, ani stresować, ech :/
    Porozmawiaj zawczasu na temat tzw. "pępkowego". Nie wiem, jakie u Was tradycje i jak się mąż na to zapatruje, ale słyszałam, że to dość popularne wśród mężczyzn ;) Żeby Ci nagle nie zniknął na dwa wieczory, bo musi kumplom postawić, bo dziecko się urodziło :/

Nita, to jest jedna wielka loteria, naprawdę :)
    Akurat o spaniu się nie wypowiem, bo od tego mam leki :P ale w sumie nie pamiętam jakichś większych dolegliwości i bezsenności z pierwszej ciąży.
    Obie ciąże z chłopcami. W pierwszej zero objawów, ochota na słodkie i Colę, na końcu tylko zgaga, przytyłam prawie 25kg, z czego jakieś 10 w pierwszych tygodniach, jak ograniczyłam palenie papierosów ;)
    W drugiej wymioty prawie codziennie do 16 tygodnia, zmęczenie, ochota na ostre i Ice Tea ;) Do tej pory 6kg na plusie, ale też zaczynałam z pułapu 100 i trochę straciłam na początku przez wymioty i zmniejszenie dawki leków.

Kciuki za jutrzejszą wizytę :) Powiem Ci, że ciekawie się Ciebie czyta, w sensie się człowiek dowiaduje, jakie zasady są w UK.

Dobrawa, Nita lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Martusia, współczuję przeżyć :( Nie powinnaś się tak ani przemęczać, ani stresować, ech :/
    Porozmawiaj zawczasu na temat tzw. "pępkowego". Nie wiem, jakie u Was tradycje i jak się mąż na to zapatruje, ale słyszałam, że to dość popularne wśród mężczyzn ;) Żeby Ci nagle nie zniknął na dwa wieczory, bo musi kumplom postawić, bo dziecko się urodziło :/

Moj na pewno robi pępkówkę w 1. lub 2. dobie, ale w sumie wszystko mi jedno, bo i tak po 20 nie moze być na oddziale. Tylko, że zaprasza wszystkich (nie tylko kumpli), moją i jego rodzinę, wspólnych przyjaciół itd. Lepiej tak, niż żeby zniknął na dwa wieczory jak juz wrócimy ze szpitala :)

Isia86 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście temat obcy :-) mąż jest prawie niepijący. Tata mówi, że jak po Eryku wyciągnęli wódkę, to nie chciał ani kieliszka.
    Oblejemy razem, jak wrócę do domu. Wiśniowe Picollo ^^ <3

Krakuska, Dobrawa, Nita lubią tę wiadomość

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ