X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze brzuszki i dziecaczki
Odpowiedz

Nasze brzuszki i dziecaczki

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia.

Nalka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Cudnie wyglądacie i piękna pamiątka będzie :)

Ja już chyba na taką sesję się nie nadaję ;) bo mnie obiektyw nie obejmie :D:D
    Co Ty wygadujesz! Sama masz takie sesyjki, że pozazdrościć! Ja musiałam pędzić do fotografa żebym nie straszyła później w rodzinnym albumie.:D

Tusia84 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudownie:)

Nalka lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, Nalka! Sesja super! I Ty też jesteś śliczna! :) :) :) Coś pięknego :D

Nalka lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale cudna sesja :D U mnie koniec 14tygodnia a już brzuchol jak w 6 miesiącu w poprzedniej ciąży :D

A ruchy w poprzedniej ciąży ok.18-19 tc poczułam, a teraz już czuje dość intensywne i energiczne kopniaki od paru dni :) Ostatnio jakoś kichnęłam to taką serie dostałam, że tylko brzuch falował, no i o dziwo czuć je pod dłonią także i mój mógł poczuć dzidziusia, a to pewnie temu ,że dzieciątka rok po roku :P

Nalka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak przyloze reke do brzucha to czuje wylacznie bicie swojego serca ps
    sesyjka cudna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 17:13

Nalka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, pod ręką czujesz ruchy dużo później, niż "wewnętrznie" :) ja pierwsze poczułam już między 14 a 15 tc. Takie delikatne pukanie. Ale to druga ciąża.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyraźne ruchy czuję dopiero od kilku dni. Wcześniej tylko podejrzewałam, że coś tam się w środku gramoli, ale nie miałam 100% pewności. Od kilku dni ruchy są ewidentne i wyczuwalne pod ręką :D

Anoolka, Lavendula, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam czuje jakby mnie ktoś palcem dziubał albo przesuwał nim po skórze od środka, z resztą mój też to samo czuł jak rękę przyłożył, a że jestem chudsza niż przed pierwszą ciążą to i czuje szybciej pod ręką, a bice serca swoją drogą, bo to da się rozróżnić bardzo łatwo, no i maluszek ma troszkę mało miejsca i taki myk ,że jednak łożysko nie jest na przedniej ścianie tylko z boku i dość nisko, było podejrzenie przodującego ,a w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej, to i później poczułam,a teraz byłam na prawdę w wielkim szoku, że tak szybko, a jestem leżącą mamą, chociaż dopiero teraz troszkę się ruszać zaczęłam, ale mam czas na obserwacje swojego ciała przez cały dzień prawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 22:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długi weekend - yupi nareszcie mozna poleniuchowac a nie chodzic do pracy :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka cudne zdjęcia!!!

Ja wyglądałam tragicznie więc wolałam się nie pokazywać nikomu hehe Za to moją Majkę lubi obiektyw :D

1tsk29.jpg

xpatiiix3, Galanea, FeliceGatto, Patu, Nalka, zozol, juicca, MOI, magdalena, Domi IRL, Camilia, perełeczka, anka_a, Dodi, Foto_Anna lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodzinka :D

• nutka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka piękne zdjęcia!
    My mamy w przyszły piątek. Kurcze nie mogę nic kupić do ubrania na tę sesję. W H&M same czarne sukienki ciążowe, a w innych sklepach nie ma nic odcinanego pod piersiami, tak, żeby ciążowo wyglądać;/ Nie wiem w czym pójde... A gołego brzuszka nie pokażę, bo mam rozstępów dużo;/

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bardzo Wam wszystkim dziękuję za takie miłe słowa. :) I zachęcam do robienia sobie takich pamiątek.

Ja ruchy poczułam w 16 tygodniu ciąży. Dokładnie 22 grudnia.

nutka wrote:
    Nalka piękne zdjęcia!
    My mamy w przyszły piątek. Kurcze nie mogę nic kupić do ubrania na tę sesję. W H&M same czarne sukienki ciążowe, a w innych sklepach nie ma nic odcinanego pod piersiami, tak, żeby ciążowo wyglądać;/ Nie wiem w czym pójde... A gołego brzuszka nie pokażę, bo mam rozstępów dużo;/

A fotograf nie ma żadnych ubrań na wszelki wypadek? Jeśli masz, możesz wziąć takie szerokie szale. One mogą udawać sukienkę bez ramion. Uważam, że fajnie to wygląda. Albo spódnica długa, przewiewna i bluzeczka.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to willa pokaznej wielkosci z lekkim juz opadem 35+3 ;-) a w niej Franek pogromccca ciszy i spokoju ;-)http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c2988808cc346176]c2988808cc346176m.jpg[/URL

Camille87, Anoolka, Bergo, Oleńka, MOI, Nalka, xpatiiix3, stardust87, magdalena, Paulina1986, anka_a, Dodi lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalka zdjecia przepiekne:-) wygladasz cudnie!

Nalka lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Przedstawiam mojego brzuszkowego tancerza:)

View My Video
    Ale super :D Ja już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów, na razie czuję tylko bulgotki :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Przedstawiam mojego brzuszkowego tancerza:)

View My Video

Haha, świetne! Jakbym oglądała swój brzuch :D Tylko moja mała jest taka cwana, że jak tylko włączam kamerę, to jest spokój :P

agata86 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina super nagranie, mój mały tak szaleje między 22.00 a 23.00 wieczorami a czasami i do 24.00. Mam nadzieję że te godziny się nie przełożą na życie poza brzuszkiem :)
    Galanea dokładnie u mnie jest tak samo jak tylko chcę nagrać te wygibasy to mały się uspokaja-nieśmiały czy co? :)

Galanea lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, to nagranie jest z ok 23;P a godziny mocnej aktywności ma zbliżone do Twoich;P

Galena, czatowałam na takie ujęcie z 2 tygodnie;P telefon był zawsze pod ręką, bo podobnie jak u Was, przy niewielkim poruszeniu maluch się uspakajał;P Tak samo reaguje, jak mówie tatusiowi, że zaczął szaleć, w sekundzie się ucisza;P

Galanea, zozol, agata86 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ