X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nicoli jak zaczela chodzic to raczki juz nie sa tak az wazne za to siedziec w wozku nie chce . I jak chodzi i ja przychosze lapie mnie za noge i tuli sie . Lapie mnie za bluzke jak mam dluzsza i chodzi za mnie . Z szafki garnki wyciqga . ostatnio taka cisza byla wchodze a ona z komody wywalila wszystkie ubrania swoje . Cwaniak straszny . Tu sie patrzy a tam reke pcha

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przyuwazylam ze przebija sie dilna czworka ! Noce nadal kiepskie, choc jeszcze tragedi nie ma. Z raczkami u nas tak jest, mimo iz Nela chodzi to cokolwiek sie stanie to jest mama i wyciaga raczki, nawet tata nie pomoze, tylko mama.

Joasiu to bylaby parka ;)

Nela juz spi a ja ide ogladac top model ;-P

Ewelina.Irl, Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz . Nie mam sily juz dzis na nic . Piotrek jeszcze w pracy . Nicola spi od 20;30 wiec mialam czas posprzatac i tak usiadlam i czuje zmeczenie bo jak sie lata i cos robi to siw tak nie odczowa .
    Jejku dziewczyny kiedy ten rok zlecial ? Pamietam jak kazda z nas opowiadala o porodzie a tu juz dzieciaki chodza . Tyle umia .
    Musze wywolac zdjecia Nicoli bo nie mamy jeszcze ani jednego . Tak sie wybieram . A tam tyle zdjec . Musze sie zebrac i jechac przed praca . :)
    Lece sie kapac . Spokojnwj nocy maminki :*

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ten czas biegnie jak szalony!! Ja czasami nie wierze ze Nela juz chodzi i ze ma juz rok i dwa miesiace za chwile...teraz po dzieciach widac jak ten czas ucieja nam!
    Hahh co do zdjec to mamy to samo! Milion zdjec i zadne nie wywolane, bie mamy czasu wogole :( wszyscy sie upominaja o jakies zdjecie a nawet my nie mamy zadnego :( kiedy ?? :(

Nela dzis prawie nie je, zeby ja musza strasznie cwiczyc :(

mungo lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny zlecialo , nie tak dawno rodzilysmy ;-) a ja druga ciąża szok!! I tak mija czas, szybko i nieubłaganie. Dzieci do szkoły patrzeć jak pójdą zobaczycie :-) a my starsze :-(
    Majka też jest taki cwaniak , wszędzie jej pełno , daje znać , jak jest głodna, jak chce wieczorem juz spać. Przytulasek bardzo i daje mi buziaczki! ! :-) to jest cudowne :-)
    Ciekawa jestem jak się zachowa jak będzie miała rodzeństwo, albo będzie niedobra i zazdrosna albo kochana jeszcze bardziej :-)

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nicola cwaniara wchodzi wszedzie . Dostala krzeselko na urodziny bierze je niesie do kanapy cyk pyk i juz jest . Na krzeslo obrotowe na swoj wozek wejdzie . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4265a07e1a7f.jpg

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna Nicolka :-) widać , że spryciara mała :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:00

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pj sprytne te nasze dzieci, ja juz nie ogarniam Neli pomyslow :)

Ide spac, wczoraj byla pełnia i zasnelam dopiero po 23, dobudzic sie nie moglam..
    Dobranoc :*

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dostalam niusa w pracy . Ze od poniedzialku mam 2-3 tyg wolnego bo wraca ta dziewczyna co weszlam za nia na zastempstwo . Po jej odejscu przechodze na umowe na stale :)

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Ewela gratuluję pozytywnych wieści :)

a Nicole proszę od nas z okazji roczku mocno, mocno uściskać i obcałować :D

u nas zębów 8- 6 na górze, dwa na dole :)
    moje dziecko tak wsuwało dziś grochówke (taką naszą, dla dorosłych), że w szoku byłam i nic zero reakcji. w niedzielę jadła tatarskie jedzonko i już dwa razy jej miodek dawałam, bo mamy taki z rodzinnej pasieki pyszniutki :)

i się szykujemy na sobotę na Kinder party i na niedzielę na urodzinki takie w gronie rodzinnym :) od jutra zaczynam szykowanie, już zamówiłam u kolegi wędlinki swojskie (bo sam robi), w piątek i sobotę mama i tesciowa przychodzą do pomocy, tort zamówiony- będzie biedronka, bo Gocha uwielbia swoją chodzącą biedronkę :)
    no i coraz więcej samodzielnych kroczków się pojawia, nie chce już na czterech łapach chodzic, tylko przy sciankach i meblach nagina, w wózku też jej się nudzi.
    a co do zdjęc- my w zeszłym roku przed Bożym Narodzeniem wywołaliśmy foty nasze od początku związku + Gosiakowe. Zrobilismy rodzicom naszym prezenty w postaci albumów ze zdjęciami ze slubu i Gosiakowymi, a do tego zamówiliśmy fotokalendarze z historią powstania Gosi- nasze pierwsze zdjęcie, fota z zaręczyn, ze slubu, Gosi zdjęcie z usg, potem pierwsze foty ze szpitala, pierwsza kąpiel itd.
    dziadkowie i pradziadek byli przeszczęsliwi z takiego prezentu.
    oo to taka moja sugestia ;P

Asik jestem pewna, że Twoja gwiazda jako starsza siostra będzie pomagała Tobie w opiece nad Maluszkiem :D i zaoszczędzisz na lalce dla Majeczki :P
    buziaczki dziewczynki :)

ps. my tu naprawdę babiniec mamy <3 hehe chyba, że u Asika w brzuszku jakiś Wacek rosnie :P

Ewelina.Irl, Joaśka, amela lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo wysciskam i wycaluje jutro jak wstanie :* Dziekuje
    Nicola tez coraz wiecej je naszego jedzanka odlozylam jej wczoraj ryz warzywa i kurczaczka zeby nie doprawiac tak ale plula tym i nie chciala a nasze zjadla i to sporo .
    Zupy to samo kazda zje . Jak jedza i nic im nie jest to czemu nie dac .
    Niemoge sie napatrzec na Nicole jak mowi sie do niej a ona tyle rozumie . Wezmie wozek lalka gdzies tam lezy i mowie przynies lale wsadz do wozka wsadzi ja wezmie butelke od niej i wciska jej do oka lub ucha byle nie do buzki ale stara sie . Ja mowie zrob lali ciii i pobujaj a Nicola aaaaaaa ciiii i buja wozkiem na boki hehe .
    Dzis sie udezyla j mamy guza . Cale szczescie ze nic sie nie stalo ale jeszcze nie raz sie przewroci . Ostatnio Jechalismy do moich rodzicow i przesiadalismy sie autobusami i na lotnisku na beton twarza udezyla tez nic nie bylo . Wstala otrzepala smiesznie rece poszla dalej .
    My za tydzien mamy urodzinki mojej siostry syna i mojej mamy wiec podwojne party mozna powiedziec na jednym party :)
    Musze teraz na nia uwazac bo przystawia sobie krzeselko i wejdzie gdzie popadnie . Nadal nie mamy tego auta . Ciezko cos trafic dobrego i z oplatami .
    No i brak czasu . Piotrrk raz pracuje na nocki to odsypia , nieraz cale dnie . Patrzy codziennie sklada oferty ale zawsze cos tam wyjdzie albo wysylaja wiecej zdjec a auto w srodku zajechane . A brac pierwsze lepsze to tez bez sensu .
    Zastanawiam sie czy nie dac Nicoli do zlobka . To samo mi wychodzi co za opiekunke . A ma kontakt z dziecmi . Chociaz opiekunka ma 2 dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym .
    Taka sie zrobila samolubna ze zabiera dzieciom zabawki . Nawet moze lezec i die nia nie bawi . Dzis znajoma przyszla przed moja praca to kazda jedna zabawke jej zabierala pobawila sie i wywalala .
    No to fakt babiniec tu mamy . Czekamy na Asie moze bedzie rodzynek :)
    Lece sie kapac i spac .
    Dobranoc :*

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całuski od ciotki dla małej slicznotki Nicole :-)! !!
    Później może coś więcej skrobne bo nie mam siły dziś , mała daje mi wycisk dzień i noc a ja nawet nie mam kiedy odpocząć . Miłego dnia dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:08

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo całuski dziś dla Małgosi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 07:18

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Wolne a leje deszczysko . Nicola dzis strasznie marudna .
    A u mnie brak @ ale chyba nie mozliwe zeby byla fasolka .
    Mungo wszystkiego najlepszego dla twojej ksiezniczki . Usciskaj i wycaluj od nas :* 《3

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy dziewczynki za życzenia :)
    się nie odzywałam długo, bo było trochę do ogarniania z urodzinami- w sobotę Kinder party (pierwotnie miało być 16 dzieciaków, a wyszło, że dużo zafluczonych, z jelitówkami itp. i ostatecznie było 7 (+3 w brzuszkach u swoich mam :D ), a w niedzielę, już tak rodzinnie, ale też w sumie 13 osób się nazbierało- miałam okazję w kuchni porządzić :D

ewela to Ty patrz ;) może niespodziewajka Nicusi na urodziny wyskoczyła :) jak mówisz, że już lalki karmi, to może znak, że się rodzeństwa dopomina :)

aha i Gosia już trochę chodzi- za rękę to już tak pewnie, a sama to tak do 10 gdzies kroczków zrobi :)

spokojnego wieczorku <3

Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :-)
    Szok, ze nasze królewny juz rok mają.
    Mała mi w nocy obudziła się o 3 i nie chciała spać wcale! Masakra, oczy szeroko otwarte i nie śpi. Czemu tak się dzieje? Ja już niewiem, ona mało wogole śpi, w dzień jedna drzemka 40 -1.5h .
    Miłego wieczoru laseczki :-)

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I zrób test Ewela :-)

mungo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my właśnie z mężem tak dziś rozmawialiśmy, że wszystko to jakby parę dni temu było- wszystko się tak dokładnie pamięta,a to już rok oO
    u nas też dziś w nocy się Mała obudziła koło 1:30 wypiła 250ml mleka- gdzie normalnie to potrafi 80ml tylko wypić i musiałam ją budzić rano, bo o 7:30 jeszcze spała w najlepsze, nawet suszarka jej nie obudziła, ani moje tłuczenie garów w kuchni hehe ;)
    ciekawe z czego to wynika, czy spią nasze Maluchy w nocy czy nie ?!

1usadf9hyf2qs1an.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo wszystkiego najlepszego dla Twojej Księżniczki <3

U nas noce takie sobie, czwórki w natarciu :( musimy to przetrwać :(
    Kiedyś jakaś mama pisała, że przy wyrzynających się ząbkach synek w nocy znowu zacząl mleko pic, może to jakoś koi ich ból ???
    Nela też w nocy jeszcze piers je, i to ma kilka pobudek!
    Ewela masz to co ja ostatnio ;) ile Ci się spóźnia?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niektóre dzieci pięknie śpi całe noce. Ja mojej daje wodę jak się obudzi o 1 , 2 , 3 bo tak mi mamusie inne radzą, żeby mala nauczyla się przespać noce. Mleczko o 5,6 rano. Staram się, i przyznam że często to zdaje egzamin bo faktycznie chyba budzi się z przyzwyczajenia.
    Amelko podziwiam i jesteś wielka , że jeszcze karmisz, ale masz pokarmu :-) mi się szybko skończył :-(
    Dobranoc mamy :-)

amela, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ