Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
U nicoli jak zaczela chodzic to raczki juz nie sa tak az wazne za to siedziec w wozku nie chce . I jak chodzi i ja przychosze lapie mnie za noge i tuli sie . Lapie mnie za bluzke jak mam dluzsza i chodzi za mnie . Z szafki garnki wyciqga . ostatnio taka cisza byla wchodze a ona z komody wywalila wszystkie ubrania swoje . Cwaniak straszny . Tu sie patrzy a tam reke pcha
Joaśka, mungo lubią tę wiadomość
-
Dzis przyuwazylam ze przebija sie dilna czworka ! Noce nadal kiepskie, choc jeszcze tragedi nie ma. Z raczkami u nas tak jest, mimo iz Nela chodzi to cokolwiek sie stanie to jest mama i wyciaga raczki, nawet tata nie pomoze, tylko mama.
Joasiu to bylaby parka
Nela juz spi a ja ide ogladac top model ;-P
Ewelina.Irl, Joaśka, mungo lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Padam na twarz . Nie mam sily juz dzis na nic . Piotrek jeszcze w pracy . Nicola spi od 20;30 wiec mialam czas posprzatac i tak usiadlam i czuje zmeczenie bo jak sie lata i cos robi to siw tak nie odczowa .
Jejku dziewczyny kiedy ten rok zlecial ? Pamietam jak kazda z nas opowiadala o porodzie a tu juz dzieciaki chodza . Tyle umia .
Musze wywolac zdjecia Nicoli bo nie mamy jeszcze ani jednego . Tak sie wybieram . A tam tyle zdjec . Musze sie zebrac i jechac przed praca .
Lece sie kapac . Spokojnwj nocy maminki :*mungo lubi tę wiadomość
-
Ewela ten czas biegnie jak szalony!! Ja czasami nie wierze ze Nela juz chodzi i ze ma juz rok i dwa miesiace za chwile...teraz po dzieciach widac jak ten czas ucieja nam!
Hahh co do zdjec to mamy to samo! Milion zdjec i zadne nie wywolane, bie mamy czasu wogole wszyscy sie upominaja o jakies zdjecie a nawet my nie mamy zadnego kiedy ??
Nela dzis prawie nie je, zeby ja musza strasznie cwiczycmungo lubi tę wiadomość
No dziewczyny zlecialo , nie tak dawno rodzilysmy a ja druga ciąża szok!! I tak mija czas, szybko i nieubłaganie. Dzieci do szkoły patrzeć jak pójdą zobaczycie a my starsze
Majka też jest taki cwaniak , wszędzie jej pełno , daje znać , jak jest głodna, jak chce wieczorem juz spać. Przytulasek bardzo i daje mi buziaczki! ! to jest cudowne
Ciekawa jestem jak się zachowa jak będzie miała rodzeństwo, albo będzie niedobra i zazdrosna albo kochana jeszcze bardziejmungo lubi tę wiadomość
-
ooo Ewela gratuluję pozytywnych wieści
a Nicole proszę od nas z okazji roczku mocno, mocno uściskać i obcałować
u nas zębów 8- 6 na górze, dwa na dole
moje dziecko tak wsuwało dziś grochówke (taką naszą, dla dorosłych), że w szoku byłam i nic zero reakcji. w niedzielę jadła tatarskie jedzonko i już dwa razy jej miodek dawałam, bo mamy taki z rodzinnej pasieki pyszniutki
i się szykujemy na sobotę na Kinder party i na niedzielę na urodzinki takie w gronie rodzinnym od jutra zaczynam szykowanie, już zamówiłam u kolegi wędlinki swojskie (bo sam robi), w piątek i sobotę mama i tesciowa przychodzą do pomocy, tort zamówiony- będzie biedronka, bo Gocha uwielbia swoją chodzącą biedronkę
no i coraz więcej samodzielnych kroczków się pojawia, nie chce już na czterech łapach chodzic, tylko przy sciankach i meblach nagina, w wózku też jej się nudzi.
a co do zdjęc- my w zeszłym roku przed Bożym Narodzeniem wywołaliśmy foty nasze od początku związku + Gosiakowe. Zrobilismy rodzicom naszym prezenty w postaci albumów ze zdjęciami ze slubu i Gosiakowymi, a do tego zamówiliśmy fotokalendarze z historią powstania Gosi- nasze pierwsze zdjęcie, fota z zaręczyn, ze slubu, Gosi zdjęcie z usg, potem pierwsze foty ze szpitala, pierwsza kąpiel itd.
dziadkowie i pradziadek byli przeszczęsliwi z takiego prezentu.
oo to taka moja sugestia ;P
Asik jestem pewna, że Twoja gwiazda jako starsza siostra będzie pomagała Tobie w opiece nad Maluszkiem i zaoszczędzisz na lalce dla Majeczki
buziaczki dziewczynki
ps. my tu naprawdę babiniec mamy hehe chyba, że u Asika w brzuszku jakiś Wacek rosnieEwelina.Irl, Joaśka, amela lubią tę wiadomość
-
Mungo wysciskam i wycaluje jutro jak wstanie :* Dziekuje
Nicola tez coraz wiecej je naszego jedzanka odlozylam jej wczoraj ryz warzywa i kurczaczka zeby nie doprawiac tak ale plula tym i nie chciala a nasze zjadla i to sporo .
Zupy to samo kazda zje . Jak jedza i nic im nie jest to czemu nie dac .
Niemoge sie napatrzec na Nicole jak mowi sie do niej a ona tyle rozumie . Wezmie wozek lalka gdzies tam lezy i mowie przynies lale wsadz do wozka wsadzi ja wezmie butelke od niej i wciska jej do oka lub ucha byle nie do buzki ale stara sie . Ja mowie zrob lali ciii i pobujaj a Nicola aaaaaaa ciiii i buja wozkiem na boki hehe .
Dzis sie udezyla j mamy guza . Cale szczescie ze nic sie nie stalo ale jeszcze nie raz sie przewroci . Ostatnio Jechalismy do moich rodzicow i przesiadalismy sie autobusami i na lotnisku na beton twarza udezyla tez nic nie bylo . Wstala otrzepala smiesznie rece poszla dalej .
My za tydzien mamy urodzinki mojej siostry syna i mojej mamy wiec podwojne party mozna powiedziec na jednym party
Musze teraz na nia uwazac bo przystawia sobie krzeselko i wejdzie gdzie popadnie . Nadal nie mamy tego auta . Ciezko cos trafic dobrego i z oplatami .
No i brak czasu . Piotrrk raz pracuje na nocki to odsypia , nieraz cale dnie . Patrzy codziennie sklada oferty ale zawsze cos tam wyjdzie albo wysylaja wiecej zdjec a auto w srodku zajechane . A brac pierwsze lepsze to tez bez sensu .
Zastanawiam sie czy nie dac Nicoli do zlobka . To samo mi wychodzi co za opiekunke . A ma kontakt z dziecmi . Chociaz opiekunka ma 2 dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym .
Taka sie zrobila samolubna ze zabiera dzieciom zabawki . Nawet moze lezec i die nia nie bawi . Dzis znajoma przyszla przed moja praca to kazda jedna zabawke jej zabierala pobawila sie i wywalala .
No to fakt babiniec tu mamy . Czekamy na Asie moze bedzie rodzynek
Lece sie kapac i spac .
Dobranoc :*
Joaśka, mungo lubią tę wiadomość
-
Całuski od ciotki dla małej slicznotki Nicole ! !!
Później może coś więcej skrobne bo nie mam siły dziś , mała daje mi wycisk dzień i noc a ja nawet nie mam kiedy odpocząć . Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:08
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
dziękujemy dziewczynki za życzenia
się nie odzywałam długo, bo było trochę do ogarniania z urodzinami- w sobotę Kinder party (pierwotnie miało być 16 dzieciaków, a wyszło, że dużo zafluczonych, z jelitówkami itp. i ostatecznie było 7 (+3 w brzuszkach u swoich mam ), a w niedzielę, już tak rodzinnie, ale też w sumie 13 osób się nazbierało- miałam okazję w kuchni porządzić
ewela to Ty patrz może niespodziewajka Nicusi na urodziny wyskoczyła jak mówisz, że już lalki karmi, to może znak, że się rodzeństwa dopomina
aha i Gosia już trochę chodzi- za rękę to już tak pewnie, a sama to tak do 10 gdzies kroczków zrobi
spokojnego wieczorkuJoaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
No hej
Szok, ze nasze królewny juz rok mają.
Mała mi w nocy obudziła się o 3 i nie chciała spać wcale! Masakra, oczy szeroko otwarte i nie śpi. Czemu tak się dzieje? Ja już niewiem, ona mało wogole śpi, w dzień jedna drzemka 40 -1.5h .
Miłego wieczoru laseczkimungo lubi tę wiadomość
-
no my właśnie z mężem tak dziś rozmawialiśmy, że wszystko to jakby parę dni temu było- wszystko się tak dokładnie pamięta,a to już rok oO
u nas też dziś w nocy się Mała obudziła koło 1:30 wypiła 250ml mleka- gdzie normalnie to potrafi 80ml tylko wypić i musiałam ją budzić rano, bo o 7:30 jeszcze spała w najlepsze, nawet suszarka jej nie obudziła, ani moje tłuczenie garów w kuchni hehe
ciekawe z czego to wynika, czy spią nasze Maluchy w nocy czy nie ?!Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Mungo wszystkiego najlepszego dla Twojej Księżniczki
U nas noce takie sobie, czwórki w natarciu musimy to przetrwać
Kiedyś jakaś mama pisała, że przy wyrzynających się ząbkach synek w nocy znowu zacząl mleko pic, może to jakoś koi ich ból ???
Nela też w nocy jeszcze piers je, i to ma kilka pobudek!
Ewela masz to co ja ostatnio ile Ci się spóźnia?
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
No właśnie niektóre dzieci pięknie śpi całe noce. Ja mojej daje wodę jak się obudzi o 1 , 2 , 3 bo tak mi mamusie inne radzą, żeby mala nauczyla się przespać noce. Mleczko o 5,6 rano. Staram się, i przyznam że często to zdaje egzamin bo faktycznie chyba budzi się z przyzwyczajenia.
Amelko podziwiam i jesteś wielka , że jeszcze karmisz, ale masz pokarmu mi się szybko skończył
Dobranoc mamy
amela, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość