Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina:P wrote:Ale jestem padnieta .
Napisalam Wam i zarazdo mnie znajoma zadzwonila poszlysmy z jej dzieckiem na park pozniej pojechalysmy cos zjesc pochodzilysmy po parku .
I lece robic dopiero obiad bo Piotrek zaraz bedzie z ppracy glodny a ja w lesie ale wystarczy tylko obrac ziemniaczki bo mam wczorajsze żeberka
Piekna pogodaewelina:P lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Witajcie wieczornie:)))
Mam świeżutkie badania beta z poniedziałku to 332.
Po 48 godz czyli z dzisiaj to 766,4:))
Wiec dobrze małe rośnie:))
Progesteron 33,37.
Wiec dobrze.
Dzwoniłam do gin i mimo to podtrzymała decyzje o braniu duphasteronu rano 1 i wieczorem 1.
Jak mówi na wszelki wypadek. Czytałam na forum, ze dużo dziewczyn dostaje ten lek na podtrzymanie ciazy...
Niepokoi mnie,ze to jednak hormon. Dziewczyny piszą, ze sie po tym tyje..a jedna ze lek feminizuje męski zarodek.....zgłupiałemm poprostu... co o tym myślicie?
Ja też biorą Dupka od samego początku ciąży- na wszelki wypadek. Mialam raz przykre przeżycie i dlatego teraz dostałam go od początku. Lepiej dmuchać na zimne. Prawdopodobnie bierze się przez I trymestr, więc za tydzień będę wiedzieć czy mam odstawic- akurat mam wizytę u lekarza. Ja nie przytylam na pewno od tego leku. Daj znać jak cos wiecej będziesz wiedziala na ten temat:)Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ale tutaj fajnie;) zostane na dluzej;)
Ja tez wczoraj ugotowalam pomidorowke, duuuuzy gar;) w zeszlym tyg mialam co rusz zachcianki, przede wszystkim mieso i ostra musztarda. Ostatnio pizza za mna chodzila no i sie skusilam a co;)ewelina:P, Joaśka lubią tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Hej dziewczyny ale tutaj fajnie;) zostane na dluzej;)
Ja tez wczoraj ugotowalam pomidorowke, duuuuzy gar;) w zeszlym tyg mialam co rusz zachcianki, przede wszystkim mieso i ostra musztarda. Ostatnio pizza za mna chodzila no i sie skusilam a co;)
Duzo zdrowka dla Was kochana
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Witajcie wieczornie:)))
Mam świeżutkie badania beta z poniedziałku to 332.
Po 48 godz czyli z dzisiaj to 766,4:))
Wiec dobrze małe rośnie:))
Progesteron 33,37.
Wiec dobrze.
Dzwoniłam do gin i mimo to podtrzymała decyzje o braniu duphasteronu rano 1 i wieczorem 1.
Jak mówi na wszelki wypadek. Czytałam na forum, ze dużo dziewczyn dostaje ten lek na podtrzymanie ciazy...
Niepokoi mnie,ze to jednak hormon. Dziewczyny piszą, ze sie po tym tyje..a jedna ze lek feminizuje męski zarodek.....zgłupiałemm poprostu... co o tym myślicie?
Gratulacje, ladna beta:)
Nie ma obaw przed braniem progesteronu, wiecej pomoze niz moze zaszkodzic.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Hejo wieczorową porą mój TŻ zachwycony ciuszkami z dzisiejszej paczki
Joaśka lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Hejo wieczorową porą mój TŻ zachwycony ciuszkami z dzisiejszej paczki
Ja ostatnio przechodziłam z mamą obok sklepu z wózkami i łóżeczkami i strasznie chciałam tam zajść, ale zrezygnowałam bo była z nami bratowa która jeszcze nic nie wie -
nick nieaktualnyDriada0102 wrote:Hej dziewczynki
Mi wyliczyła położna 6tydz i się zgadza
Ja czekam na tel z ustaleniem wizyty usg a nastepną wizytę u położnej mam 21maja to dopiero dużo czasu
Mam takie wymioty, że zastanawiam się czy tam dwie fasoliny nie siedzą
Niech maleństwo zdrowo rośnie
Do maja szybko zleci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzarnaa94 wrote:Joaśka ja wcześniej non stop oglądałam się za ciastami, słodkościami, chipsami, krakersami, wszystkim! A teraz mnie wcale nie ciągnie. Tylko grejpfruty bym jadła i sok pomarańczowy piła
U mnie dziś nie za ciekawie, przeziębiona jestem niestety..
Kochana kuruj się tam! Dużo zdrówka życzę ;* -
Driada0102 wrote:mi się śnią po nocach dzieci, wózki itd
Już bym chciała kupić coś fajnego
Jak na razie mam szufladę zawaloną gratisami
Ja też już bym połaziła za jakimiś duperelami dla bobaska, nie mogę się doczekać
No właśnie tak w ogóle to kiedy zamierzacie zacząć kompletować rzeczy dla swoich dzidziusiów? Kiedy wózek, łóżeczko?Joaśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak w ogóle to witam Was wszystkie późną porą
Ja jestem osłabiona i ciągle bym spała.
Co do dupka to mi gin nic nie przepisał na podtrzymanie, na wszelki wypadek. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Widzę, że większość z Was go bierze. Będę musiała zapytać gina w poniedziałek. To moja pierwsza ciąża. Póki co nie stresuję się i myślę pozytywnie. Odetchnę całkowicie po usgFidelissa lubi tę wiadomość
-
Ania07 wrote:Ooo no to jesteśmy dwie
Mam nadzieję, że już zobaczę moją fasolkę
Daj znać koniecznie!Ania07 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Czarnaa94 wrote:Ja też już bym połaziła za jakimiś duperelami dla bobaska, nie mogę się doczekać
No właśnie tak w ogóle to kiedy zamierzacie zacząć kompletować rzeczy dla swoich dzidziusiów? Kiedy wózek, łóżeczko?Fidelissa, Ania07 lubią tę wiadomość