X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece wpadne pozniej . Tak piekna pogoda ze szkoda siedziec w domku . Milego dzionka :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plus 6,5kg, na początku nic nie było widać, nic i nic aż nagle mnie wypchało :)) ale to jest cudowne:) niech rośnie, byle tylko zdrowe były nasze dzieciaczki i dawały nam kopniaczki;))

Jadę Ewelka do sklepu, buziaczki wielkie:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Ewelina ale masz duży brzuch! Mój nic nie urósł w porównaniu z zeszłym tygodniem, a myślałam że jak już się pokazał to zacznie w miarę szybko się powiększać.
    Ale coraz częściej czuję ruchy Szymka, więc ok. Nie mogę się doczekać kiedy będą na tyle mocne, żeby mąż mógł je poczuć :)

U mnie waga waha się w okolicach tej sprzed ciąży, czasem wskoczy 1kg od przodu, ale potem znów spada i tak w kółko. W sumie dobrze, nie chciałabym się roztyć ;)

Miłego dnia Ciężarówki!

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Wow, Ewelina ale masz duży brzuch! Mój nic nie urósł w porównaniu z zeszłym tygodniem, a myślałam że jak już się pokazał to zacznie w miarę szybko się powiększać.
    Ale coraz częściej czuję ruchy Szymka, więc ok. Nie mogę się doczekać kiedy będą na tyle mocne, żeby mąż mógł je poczuć :)

U mnie waga waha się w okolicach tej sprzed ciąży, czasem wskoczy 1kg od przodu, ale potem znów spada i tak w kółko. W sumie dobrze, nie chciałabym się roztyć ;)

Miłego dnia Ciężarówki!
    Kochana ja tez jak zaczol sie brzuch pokazywac to tez myslalam ze bedzie szybko rosl a zaczelo sie od 19 tyg ze tak szybko zaczol sie pokazywac . Ale w ostatnich tygodniach rosnie w zastraszajacym tempie :) i u Ciebie bedzie to samo jak po malu to pozniej zobaczysz poczekaj do 20 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:44

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuszek rósł pomału, dopiero taki na prawdę widoczny był w 5-6 miesiącu. Teraz z dnia na dzień jestem większa :) zaczynałam z waga 56 a teraz u mnie 73 ;)

Później wrzucę może zdjęcie :)

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie jak Ewela mówi, po 20 tyg. rośnie jak oszalały:) wszystkie moje bluzki są za małe. ale co tam:)

amela, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam bluzki ciążowe z fajnym nadrukiem i czekam na ten brzuchol aż się pokaże :P
    Ważne, że moją dzidzie czuje w brzuszku ;)

Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka wrote:
    Tak dokładnie jak Ewela mówi, po 20 tyg. rośnie jak oszalały:) wszystkie moje bluzki są za małe. ale co tam:)
    Oj tak ja z rozmiaru 8 przeszlam juz na 14 :) w szybkim tempie :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop .
    Dzien dobry :)
    Milego dnia kochane zycze :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Miłego dnia i kopniaków:)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holoooo . Jak mija wam dzionek ? U nas sloneczka brak ale tak duzno jest ze nie idzie wytrzymać . Wiatraszeki ze strychu siegniety :)

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dzis dostalam plamienia wrocilismy dopiero ze szpitala podpieli mnie pod ktg ale wszystko dobrze dziecko starsznie ruchliwe . Pobrali moc i posiew czy cos takiego . Powiedzieli ze jak plamienie sie powtórzy to mam wrocic mnie zostawia na obserwacji . Jedziemy do domu telefon zebysmy wrocili pobiora mi krew bo jesli wczystko jest dobrze to jest to konflikt bo mam - grupe krwi i jutro mamy wrocic do szpilala dostane zastrzyk . No i piotrek niewytrzymal i zapytal sie czy chlopczyk czy dziewczynka jak robila usg no i 2 babka powiedziala prawdopodobnie dziewczynka . Ale tez pokazac nie chciala do konca niewiem po czym oni to poznaja

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej !

Ewelinka dobrze ze wszystko z dzidzia dobrze ! a powiedzieli co moglo byc przyczyn plamienia? daj koniecznie znać po wynikach i informuj nas na bieżąco! jak sie czujecie ? ustało to plamienie ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ewela ale mnie zmartwiłaś:( mam nadzieje, że to nic powaznego i jak lekarze mówią, że jest ok to tak jest! Dawaj znac koniecznie jak sie czujesz!!
    Gratuluje dziewczyneczki:):):)
    napisz jak się czujesz!

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobitki <3
    Wczoraj na wieczor jescze pojawila sie plamka brazowego plamienia . Dzwonilismy do szpitala ale powiedzieli ze jesli nie przestanie i sie nasili zeby przyjechac .
    Mam za soba nie przespana noc mala kopala krecila sie jak by wypila z litr kawy . Plamienie narazie ustąpiło mam nadzieje ze tak zostanie . Dzis jedziemy do szpitala na ten zastrzyk . Bo zrobili wczoraj usg ktg i mowia ze wszystko z dzieckiem dobrze to musi byc ten konflikt serologiczny . Pobrali mi wczoraj krew i dzis mamy jechac .

Joaśka, amela lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam <3
    Ewelinko dobrze że plamienie ustało! Daj koniecznie znać jak wrócisz że szpitala. Na pewno wszystko będzie dobrze !:)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy ze szpitala . Podpieli dzis tez do ktg zrobili usg i z Noemi wszystko dobrze :) Zrobili mi ten zastrzyk bolesny .

amela, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po scanie :)
    Mały jest cudowny <3
    Nasz mały wstydzioch :D jak chcieliśmy zobaczyć buzie to zasłaniał rączkami :P
    Chwila nie do opisania jak się widzi już całe maleństwo, jego nóżki, rączki, buzie jak rusza usteczkami, coś cudownego <3

Ewel cieszę się, że u was wszytsko dobrze ;) ładnie imię dla córeczki ;)

Ewelina.Irl, amela, santoocha, Joaśka lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko ciesze sie ze z malutka wszystko dobrze !! Czy dostalas jakies specjalne zalecenia od lekarza ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela super, że jest ok :)
    Ja też dziś mialam usg i widzialam malutkij tyleczek i 100% płeć hihi. Buzke zakrywala lapkami, ze tylko uszko widziałam, no i stopki słodkie:) ułożona jest juz głową w dół; )
    Wstydziochy te nasze malenstwa:)

Driada0102, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ