Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySusieOne wrote:Nie objawia niczym dopiero na usg wychodzi ale nie wkrecaj na pewno będzie dobrze w którym jesteś tygodniu? Miałaś jakieś usg już?
No nospe można u nas i lekarze polecają jak są skurcze nie wiem z jakiego powodu nie można w innych krajach.
Mialam usg w 5tc2d byl pęcherzyk teraz 7tc1d i czekam na usg. Wiem ze nie ma co sie nakrecac:( -
nick nieaktualny
-
Monkey wrote:Jestem po wizycie. Generalnie wiem tylko tyle że serduszko bije ❤️
Jak zapytałam jakiej wielkości jest żelek to usłyszałam, że nawet nie mierzy bo to jest małe 😑
Plus tej wizyty jest taki, że zrobił mi cytologie i zlecił komplet badań na nfz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też po wizycie, serduszko bije, prawie 1,2 cm maluszka 😍
Wychodzi 7+2, także owulacja chyba była troszkę później, niż myślałam.
Tylko tak się zestresowałam ta wizyta, że nie zauwazylam, że lekarz nie zlecił mi ZADNYCH badań!!! Jestem na siebie wściekła, bo zupełnie o tym zapomniałam...
Kolejna wizyta 09.07. i co teraz?😑
Susie? Jak tam?okularnica91, marie_marie22, cotton, ppieguskaa, SusieOne, Vanilka, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Już już cudowne wieści kochane
U mnie 170 uderzeń serduszka i buba ma 14 mm według usg 7t +5 a według OM 7t+4 także super pani doktor założyła mi kartę ciąży i dała milion badań :*Gagaga, okularnica91, marie_marie22, ziolko, cotton, ppieguskaa, Vanilka, dana222, Ola_lala, sasquacz lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
A wiecie co? Ja chyba już wariuje. Mniej więcej od niedzieli brzuch mnie nie ciągnie, jajniki nie dokuczają, i wydaje mi się że mam mniejsze wzdęcia bo wieczorem brzuch jest jakby mniejszy niż wcześniej i wpadam w panikę, że coś jest nie tak! Już się zaczynam gryźć tym ☹️
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję udanych wizyt!
Tinnera masz kogos do pomocy? Faktycznie przydałoby się wypoczywać, a przy takiej gromadce to nie lada wyczyn.
Klio86 wrote:Koleżanka urodziła wcześniaka 680g i jest pięknym zdrowym chłopcem, szwagierka jak wcześniej pisałam 36 tc odklejenie łożyska i brak tętna, martwy płód,
Także nie ma reguły faktycznie i niestety ale człowiek musi być na wszystko w życiu przygotowany.. inaczej nic tylko skoczyć z mostu bo potem ciężko sobie poradzić.. 😞
Współczuję strasznie szwagierce... Mamy na ovufriend wątek o takich porodach, dziewczyny są tam nieocenionym wsparciem i co najważniejsze jedna drugą doskonale rozumie, co często bywa abstrakcją w bliższym otoczeniu. Może chciałaby dołączyć, wygadać się, to na prawdę potrafi w jakims stopniu pomóc..Klio86 lubi tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
MalinovaJa wrote:A wiecie co? Ja chyba już wariuje. Mniej więcej od niedzieli brzuch mnie nie ciągnie, jajniki nie dokuczają, i wydaje mi się że mam mniejsze wzdęcia bo wieczorem brzuch jest jakby mniejszy niż wcześniej i wpadam w panikę, że coś jest nie tak! Już się zaczynam gryźć tym ☹️
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
cotton wrote:Gratuluję udanych wizyt!
Tinnera masz kogos do pomocy? Faktycznie przydałoby się wypoczywać, a przy takiej gromadce to nie lada wyczyn.
Współczuję strasznie szwagierce... Mamy na ovufriend wątek o takich porodach, dziewczyny są tam nieocenionym wsparciem i co najważniejsze jedna drugą doskonale rozumie, co często bywa abstrakcją w bliższym otoczeniu. Może chciałaby dołączyć, wygadać się, to na prawdę potrafi w jakims stopniu pomóc..
Pomyślałam tez o tym cotton, o tych grupach wsparcia, ale nie będę jej tego proponować bo niestety nie mamy dobrego kontaktu o ile to jakimkolwiek kontaktem można nazwać Niestety i to z ich inicjatywy..
Są to ludzie bardzo zadufani w sobie, którzy prześcigają się ze wszystkimi we wszystkim, szwagier jest chrzestnym naszej córci i od zeszłego maja (od chrzcin coreczki) nią się nie zainteresował, szwagierka wrzuca całe ich życie prywatne na fb, łóżeczko dziecka, wózek za pare tysięcy, firmowe ubranka, sesja ciążowa w całości robiona w 6 miesiącu, ciężko do nich dotrzeć. Niestety dużo nas dzieli, Nie mam sposobności nawet z nią personalnie o tym co sie wydarzyło porozmawiać bo mieszkają w Norwegii wiec się nie widujemy, natomiast oni odsunęli nas całkowicie i mimo ze tego nie życzyłabym najgorszemu wrogowi to raczej oni nie chcą z nami bliższych kontaktów wiec nie będę miała raczej sposobności cokolwiek jej powiedzieć, doradzić ..
Byc może już sama z czegoś takiego korzysta..
Druga szwagierka, siostra męża (żyje z nimi i z tesciowa w świetnej komitywie) mówi ze czekają na zielone światło od ginekologa i będą działać, wiec chyba jakiś sobie z tym na swój sposób radzą. -
Kilo86... Masakra w takich sytuacjach lepiej nic nie mówić nie wtrącać się współczuję im bardzo
Angelius Provita