Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja idę w środę i się dowiem,i powiem szczerze boję się bo w 1 i 2 ciąży skracala się przedwczesnie więc zakładam że tym razem też tak bedzie:( w ogóle już jest mi ciężej, brzuch momentami się napina i jest to takie dziwne uczucie, raczej nieprzyjemne.
-
Moja szyjką ok 4,5. W poprzedniej ciąży też była taka długa do końca a poród lekko ponad 3 h - nie ma zależności między długością szyjki a czasem akcji porodowej.
Ja ruchy ciągle czuje baaaardzo rzadko i baaaardzo delikatnie ale to pewnie przez łożysko na przedziehttps://www.maluchy.pl/ci-69827.png -
Vella83 wrote:Ja idę w środę i się dowiem,i powiem szczerze boję się bo w 1 i 2 ciąży skracala się przedwczesnie więc zakładam że tym razem też tak bedzie:( w ogóle już jest mi ciężej, brzuch momentami się napina i jest to takie dziwne uczucie, raczej nieprzyjemne.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
U mnie szyjka 3,4 albo 3,5 cm ale Pani doktor mówiła, że ładna wiec nie wiem
U nas ruchy z rozną czestotliwoscia jednego dnia czuje intensywnie co jakis czas a inengo NIC - przez to wariuje.
A czuje tylko jakby motylki szmeranie niestety zadnego kopniaka ale mamy lozysko na scianie przedniej wiec to dlatego pewnie
W czwartek połowekowe (to bedzie 21+4) czekamy na potwierdzenie czy dziewczyna
Kochane do Was pytanie na połówkowe jakos specjalnie sie przygotowac w sensie (pełny pecherz/pusty) doczekac juz sie nie moge ostatnie nasze usg 01/08 (18+4) malenstwo tak szalało ze nic nie zobaczylismy oprocz harców -
paulinabf2 wrote:U mnie szyjka 3,4 albo 3,5 cm ale Pani doktor mówiła, że ładna wiec nie wiem
U nas ruchy z rozną czestotliwoscia jednego dnia czuje intensywnie co jakis czas a inengo NIC - przez to wariuje.
A czuje tylko jakby motylki szmeranie niestety zadnego kopniaka ale mamy lozysko na scianie przedniej wiec to dlatego pewnie
W czwartek połowekowe (to bedzie 21+4) czekamy na potwierdzenie czy dziewczyna
Kochane do Was pytanie na połówkowe jakos specjalnie sie przygotowac w sensie (pełny pecherz/pusty) doczekac juz sie nie moge ostatnie nasze usg 01/08 (18+4) malenstwo tak szalało ze nic nie zobaczylismy oprocz harców
Nie wiem właśnie ale chyba jak do usg normalnego ja się wysikalam przed
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Susie:mc temu była zamknięta i 3 CM albo wiecej-nie pamietam
:(ale było prawidłowo. W pierwszej w 33 tyg bylam na badaniu i lekarz natychmiast wysłał mnie do szpitala lezec gdzie byłam do 37 tyg, tego samego dnia co mnie wypisano, wróciłam bo wody mi odeszły i urodziłam w 37 tyg. W drugiej miałam krążek myślę że tak od 25 mniej więcej, nie pamietam:( po zdjęciu w 38 tyg po około 4/5 dniach urodziłam. -
Vella to i tak nie tak wcześnie znowu. Teraz takie bóle czułam cały brzuch objęło i za 5 min znowu i się tym martwię
Angelius Provita -
nick nieaktualnyJa miałam dziś 2 iść połówkowe jeśli wogole można je tak nazwać.. miałam je z luxmed bo mam tam pakiet i stwierdziłam że skoro już za to płacę to i tam pójdę... spoko nic nie wiem bo lekarz prze prawie całe usg rozmawiał przez telefon 😐 na sam koniec stwierdził że wszystko ok tyle że większość czasu widziałam tylko buzie dziecka w 3d, no nic to było dodatkowe usg... najlepsze jest to że ten lekarz stwierdził że łożysko mam wysoko... różnica 4 dni, i co lekarz inną opinia. Szyjka 3,2-3,5 więc jak u tamtego. Ten wspomniał tylko żebym brała nospe i magnez.
-
Karolika to po ciulu te połówkowe....
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Vella to i tak nie tak wcześnie znowu. Teraz takie bóle czułam cały brzuch objęło i za 5 min znowu i się tym martwię
Ale zrobiło Ci się twarde podbrzusze? Bo jeśli to twardnienie macicy.. To czujesz to jakby Ci ktoś pompowal brzuch ii twardy brzuch jak kamień.. -
ppieguskaa wrote:Ale zrobiło Ci się twarde podbrzusze? Bo jeśli to twardnienie macicy.. To czujesz to jakby Ci ktoś pompowal brzuch ii twardy brzuch jak kamień..
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Tak coś takiego, 4 razy w czasie 2 godzin.
No to obstawiam, że Ci się zaczynają skurcze..
Policz ile na dobę będziesz miala ii jak dużo to lepiej zadzwoń do gina.
No jeszcze możesz nospe wziąć.. Jeśli nee bierzesz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:50
sasquacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale na naszym etapie ciąży mają prawo pojawiać się skurcze... Macica ćwiczy ... Jeśli wszystko będziemy łagodzi c nospa to jak macica na się przygotować na poród. No i no spa ma ogromny wpływ na napięcie mięśni dziecka a to się przekłada na umiejętność ssania później mówienia itp.jesli skurczy jest za dużo i za często trzeba do lekarza, pojedyncze mają prawo się pojawiać
lipa, Ania_85_ lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-69827.png -
Dlatego napisałam, że jak dużo to lepiej się skonsultować..
Każda inaczej będzie reagować.. Ja w poprzedniej nee miałam nee wiadomo jak często.. Aa szyjka mi sie skróciła do 1.5cm ii byla miękka.. Wiec myślę, że lepiej czasem spanikowac.
Aa co do nospy.. Hm mi dawali w szpitalu.. Młody się urodził.. Ii nee miał problemu ani z ssaniem ani nee miał napięcia.. Aa przejmowałam dużo leków rozkurczowych.. Ii to owiele silniejszych niż nospa.. -
Cześć dziewczyny. Ależ perypetie z tymi szyjkami. Moją ostatnio pani dr określiła jako ładną ale nie wiem ile cm. Muszę zacząć o to pytać. Ja czuję w końcu od ponad tygodnia codziennie delikatne ale wyraźne kopniaki najczęściej wieczorem podczas leżenia. Śmieszne uczucie, czuć też wyraźnie pod ręką. Tylko zastanawiam się bo są tylko z jednej strony czy to tak bywa. Kolejne USG mam już 29 a 27 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Nie mogę się doczekać.
-
Tak jak wyżej opisałyście, jakby ktoś napompowal brzuch i twardy przez chwilę. Raczej nieregularnie ale już raczej codziennie. Pewnie skończy się nospa i magnezem. W środę się dowiem.Bobas kopie juz odczuwalnie,oczywiscie wtedy kiedy się wyciszam i kładę do czuć najlepiej. Czasem się tak ustawi ze wybrzusza mi macice heh..
-
Ja się wczasuje nad morzem... ale podróż 12h z dwójką dzieci to masakra xD
U mnie szyjka ciągle 4cm. Lekarka mówiła, że długość czasem też zależy od tego jak się dziecko ułoży i czy uciska na szyjke, bo wtedy wymiar sie skraca.
Co do nospy hmm z synem trochę tego brałam,bo jednak wcześnie się zaczęła macica stawiać i do tej pory mamy obniżone napięcie w buzce. W ciele już wycwiczylismy rehabilitacją. Z córką nie brałam wogole i nie było problemów. Są jakieś badania wskazujące wpływ rozkurczowych na napięcie, ale czasem chyba lepiej wziąść niż urodzić w 20ktoryms tygodniu i mieć więcej komplikacji.... -
Ja jutro do szpitala. Szyjka się wydłużyła do 3.6cm ale jest lekkie rozwarcie od wewnątrz, błony tam absolutnie nie nadchodzą i może to być "jakość usg" jak powiedział lekarz i nie jest bardzo źle a szew w ostateczności, ale idę na obserwacje ponieważ może a nie musi... Bardzo się boję.
Angelius Provita