Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella83 wrote:A ja Wam powiem że mnie już zaczyna być ciezko...rozciaga mi się macicaa, coraz większy brzuch,bobas mocno kopie,cierpie na zaparcia.. A tu jeszcze ponad 3 miesiące i lżej nie będzie..
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella83 wrote:A ja Wam powiem że mnie już zaczyna być ciezko...rozciaga mi się macicaa, coraz większy brzuch,bobas mocno kopie,cierpie na zaparcia.. A tu jeszcze ponad 3 miesiące i lżej nie będzie..
Mnie zaparcia.mecza.koszmarnie,.dziś mam taki brzuch wzdęty, że ledwie chodze. Ale.boje się przesadzic z laktuloza. -
lipa wrote:Vella jak często popijasz laktuloze?
Mnie zaparcia.mecza.koszmarnie,.dziś mam taki brzuch wzdęty, że ledwie chodze. Ale.boje się przesadzic z laktuloza.
Tak jak na opakowaniu przez trzy dni 15 ml przed posiłkiem 3 x dziennie. I teraz raz dziennie na podtrzymania 15-20 ml. Rzeczywiście trochę pomogło i kilka razy ulżyło.. -
W ogóle dzisiejsza noc była ciężka. Spałam bardzo niespokojnie, nie wstawałam do toalety, pęcherz mnie jakoś nie gonil ale jestem strasznie snięta. Przejmuje się tym że mam krążek i gdzie jest granica mojej aktywności. Nie czuję co się dzieje w środku, jest mi coraz cięzej jak Wam pisałam i myślę czy to nie efekt tego że wstałam i np zrobiłam dieciom śniadanie zamiast leżeć plackiem.. Oj.. Byle do wizyty..
-
A ja od wczoraj wieczorem na antybiotyku. Ból ucha częste i bolesne chodzenie na siku ból głowy uczucie zatkania ;( obyło może by się bez jakby się ten ból przy chodzeniu do WC a tak doktor dał antybiotyk by się nie przeniosło. To sobie ponarzekalam. Ja do wczoraj myślałam że mam mały brzuch ale wieczorem spihrzalam że jednak jest dosyć duży i mimo że schudłam ponad 10 kg od dwóch kresek to w brzuchu mi jednak cos przybyło
-
Vella83 wrote:Tak jak na opakowaniu przez trzy dni 15 ml przed posiłkiem 3 x dziennie. I teraz raz dziennie na podtrzymania 15-20 ml. Rzeczywiście trochę pomogło i kilka razy ulżyło..
To koszmar, jak taka przyziemna sprawa może utrudnić funkcjonowanie. -
Vella83 wrote:W ogóle dzisiejsza noc była ciężka. Spałam bardzo niespokojnie, nie wstawałam do toalety, pęcherz mnie jakoś nie gonil ale jestem strasznie snięta. Przejmuje się tym że mam krążek i gdzie jest granica mojej aktywności. Nie czuję co się dzieje w środku, jest mi coraz cięzej jak Wam pisałam i myślę czy to nie efekt tego że wstałam i np zrobiłam dieciom śniadanie zamiast leżeć plackiem.. Oj.. Byle do wizyty..
Przy dwulatce to niemozliwe. Wizyta w piątek, mam nadzieję, że nie oszaleje.Vella83 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co my chyba już za duzo swirujemy..ja też myślę że może za nisko, za mocno, za czesto-ludzie.. Chyba dobrze jest przystopować.. Nasi prowadzący dbają o nas i żadna świadomie krzywdy nie zrobi bobasowi.
Ja jak wstaje i czuję ze brzuch ciazy (bo przeciez urósł!!! Na litość boska i inaczej być nie moze) to myślę, boże trzeba się położyć bo zaraz urodzę i nie może brzuch naciskać na szyjke.lipa, Robak, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Ja bardzo rzadko czuje kopniaki w szyjkę, ale jak już się zdarzą to są bardzo nieprzyjemne.Przez to, że mam ciągle stan zapalny szyjki tym bardziej nie chcę, żeby Synek tam gmerał, żeby jej jeszcze nie osłabiać.Za to od weekendu jestem mega skopana, ale to w 80% wysoko.
-
A ja zazwyczaj wysoko lub z boku, no chyba tak najczęściej mała leży bo co wizyta to główkowo lub bocznie i od 4 rano miałam koncert dziś hehe a siku wstawalam co 2 h w nocy masakra
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Karolika, myślę że moja odp będzie zaskoczeniem ale: poszłam do sklepu i jak zobaczyłam te 30 modeli różnych wózków, to pomyślałam że to nie na moje zdrowie. Wyślę męża do sklepu, niech kupi coś co mu się wydaje funkcjionalne, mi wyśle fotke z kolorem czy pasuje i tak sprawę chce załatwić. Kiedyś myślałam że wozek to tylko mogę wybrać ja i ma to meeega znaczenie a teraz w sumie wierze w męża. Spacerowe wybiorę sama, bo dluzej pouzywam.. Heh..
Oooo, ja również "cieszę się" z ilości modeli do wyboru Byliśmy w weekend na pierwszym rekonesansie wózkowym i... doszłam do wniosku, że łatwiej samochód kupić Ostatecznie uznałam, że mąż ma wybrać najbezpieczniejszy fotelik, a do tego dobierzemy dobry wózek, przy czym ja badam tylko wagę i wygląd, a mąż te poważniejsze parametry
A decydujecie się na łóżeczka dostawne, czy tradycyjne? Ja już prawie byłam zdecydowana na dostawne, ale jak obejrzałam je w realu, to szczerze mówiąc nie zrobiły na mnie jakiegoś ekstra wrażenia, wydają mi się mało stabilne i doszłam do wniosku, że na kilka miesięcy nie bardzo się opłaca tyle inwestować, no ale może któraś z Was praktykowała wcześniej i jakieś rady w tym zakresie?Vella83 lubi tę wiadomość
-
Ja na pewno będę chciała dostawke
Angelius Provita -
Lula90 wrote:U mnie dostawka wcześniej się nie sprawdziła, więc teraz już jej nawet nie rozważam.
Angelius Provita -
Lula90 wrote:Tak jak pisała abiggal w realu to średnio wypada i jakoś niestabilnie, dlatego ja nie korzystałam. Ale jest dużo kobiet, którym się sprawdza, więc nie ma reguły.
Angelius Provita