X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Mozesz podać pierwszą literę tego szpitala? Bo jeśli jest na K. To tam nawet ciężko dostać się do lekarza ze by proawdzil ciążę, tam to chyba tylko pacjentki lekarzy z prywatnych wizyt dostają się na badania na np. Usg, albo trzeba mieć znajomości

Tak, to ten szpital i którym myślisz :) no ja się dostalam praktycznie z dnia na dzień do poradni patologii ciąży, ale pewnie z uwagi na moje inne problemy zdrowotne no i z powolaniem na mojego reumatologa. Praktycznie tylko tam lekarze sa w stanie ogarnąć temat i widzę że się znają. Fakt że są tam fachowcy rekompensuje ewentualne niedociągnięcia systemu, a czego brak to łatam prywatnie. Trzeba sobie radzić w tym kraju. Taki ciążowy survival :)

Celia89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Tak, to ten szpital i którym myślisz :) no ja się dostalam praktycznie z dnia na dzień do poradni patologii ciąży, ale pewnie z uwagi na moje inne problemy zdrowotne no i z powolaniem na mojego reumatologa. Praktycznie tylko tam lekarze sa w stanie ogarnąć temat i widzę że się znają. Fakt że są tam fachowcy rekompensuje ewentualne niedociągnięcia systemu, a czego brak to łatam prywatnie. Trzeba sobie radzić w tym kraju. Taki ciążowy survival :)
    Tak myślałam :) chciałam tam chodzić i rodzic bo miałam tam swoją ginekolog ale że było mega ciężko o terminy to sobie odpuściłam🙈

• Robak Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Ja tylko 2 wizyty miałam bez dokładnych pomiarów, ale i tak zawsze na usg była sprawdzana szyjka i bicie serduszka. Prócz 150 za wizyte płacę 180 za usg, to jakby mi dokładnie nie mierzyła i nie sprawdzała wszystkiego to w życiu już bym tam nie poszła.
    A próbowałaś na nfz czy nie masz zaufania?

za85tzc.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za wizytę 130 zł z usg z pomiarem wagi dziecka, tętna, szyjki i teraz już wejdą przepływy. Teraz w szpitalu akurat mój doktor mnie przyjmował więc też mi zrobił fajne usg gdzie dodatkowo jeszcze raz wszytsko posprawdzal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 21:28

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżymy dalej w szpitalu... brzuch nadal twardy... kolejne kroplówki z magnezem... do tego doszła biegunka wiec jeżeli do jutra sie będzie utrzymywać bedą badać kal na bakterie... tak sie martwię ciagle... boje sie porodu przedwczesnego okropnie... z drugiej jednak strony wiem ze jestem w najlepszym szpitalu i gdyby cos to rzeczywiście mogliby pomoc... tak sie wlecze ten czas okropnie...:(

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Emisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Przybywam z pytaniem do tych z Was które robią zastrzyki z heparyny. Gdzie się wbijacie?
    Ja od początku ciazy zgodnie z ulotka czyli brzuch, poniżej pępka w lini bocznej. Od tyg zauważyłam, że trochę mniej mam tej fałdki do złapania🤨muszę się zapytać lekarza czy jest jakieś inne zalecane miejsce. Na innych wątkach czytałam że dziewczyny się kłują w uda...

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Przybywam z pytaniem do tych z Was które robią zastrzyki z heparyny. Gdzie się wbijacie?
    Ja od początku ciazy zgodnie z ulotka czyli brzuch, poniżej pępka w lini bocznej. Od tyg zauważyłam, że trochę mniej mam tej fałdki do złapania🤨muszę się zapytać lekarza czy jest jakieś inne zalecane miejsce. Na innych wątkach czytałam że dziewczyny się kłują w uda...
    Ja pytalam lekarza i robię w ramię. W brzuch mnie tak boli, że mam już dość i w szpitalu w ramię robili i potem pytalam i mi pozwolili:)
    Kropeczka, na pewno będzie wszystko ok. A co mówią?

Emisia lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja pytalam lekarza i robię w ramię. W brzuch mnie tak boli, że mam już dość i w szpitalu w ramię robili i potem pytalam i mi pozwolili:)
    Kropeczka, na pewno będzie wszystko ok. A co mówią?

Dzięki Susie za info. Mnie jakoś strasznie nie boli, ale napięta skóra nie pomaga.
    Rozumiem, że wbijasz się bez zrobienia fałdki?

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic w sumie nie mówią... każą lezec i odpoczywać a ja mam nerwy bo juz sprawdziłam i wyczytałam wszystkie strony z informacjami o wczesniakach... leżę sama na sali wiec zupełnie nie mam co robić... i leżę i myśle...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Emisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka trzymam kciuki za Was. Widać, że to częsty problem, który przynosi dużo stresu😔

Niqa89 lubi tę wiadomość

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    A próbowałaś na nfz czy nie masz zaufania?
    Byłam wcześniej u kilku gin i to jedyna, do której nie mam żadnego "ale" prócz stawek :p

eh4cm4u.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Dzięki Susie za info. Mnie jakoś strasznie nie boli, ale napięta skóra nie pomaga.
    Rozumiem, że wbijasz się bez zrobienia fałdki?
    Na ramieniu nie mam jak chwycic, więc wbijam pod kątem trochę i tyle i jest ok :)

Kropeczka będzie dobrze, wiem co czujesz leżąc tak w szpitalu

Emisia lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Ja jeszcze mam pozwolenie w uda od wewnętrznej strony, ale na ta chwilę robię w brzuch (nie tylko poniżej pępka) ale też na równi i trochę wyżej różnie to bywa :p myślę że niedługo przeżycie się na ramię bo jakoś w uda się boję

Emisia lubi tę wiadomość

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Nic w sumie nie mówią... każą lezec i odpoczywać a ja mam nerwy bo juz sprawdziłam i wyczytałam wszystkie strony z informacjami o wczesniakach... leżę sama na sali wiec zupełnie nie mam co robić... i leżę i myśle...
    A może wlasnie ten brzuszek bardziej przez biegunke stwardnial i nie ma to zwiazku z ciaza? Są pewni na 100% że to macica? Może odwodnienie?

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    A może wlasnie ten brzuszek bardziej przez biegunke stwardnial i nie ma to zwiazku z ciaza? Są pewni na 100% że to macica? Może odwodnienie?
    Może coś w tym być a biegunka też ze stresu może być u ciebie...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja jeszcze mam pozwolenie w uda od wewnętrznej strony, ale na ta chwilę robię w brzuch (nie tylko poniżej pępka) ale też na równi i trochę wyżej różnie to bywa :p myślę że niedługo przeżycie się na ramię bo jakoś w uda się boję
    Thx Karolika😊 mnie jakoś do ud tez nie ciągnie. No nic na razie jeszcze zostaje w brzuch, a później tez się przerzucę na ramiona 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 22:58

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja też jestwm z powodu twardego brzucha. Myślę że skoro szyjka jest zamknięta długa twarda to to jest najważniejsze. Po prostu trzeba czasu aby te leki zadziałały. Czasu i odpoczynku. Organizm się nasyci magnesem i wróci do normy. Co do biegunki to rzeczywiście może być stres. Ale jak chcą Ci zrobić badania to korzystaj chociaż na NFZ będziesz miała i w pakiecie wszystko. Podali Co steryd na płuca czy to za wcześnie?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam w poprzedniej z powodu twardnien brzucha.. To mi to samo mówił lekarz, co napisała Sovi.. Potrzeba czasu.. Ii nee ma co czytać internetów.. Bo człowiek może popaść w rozpacz..
    Będzie Oki

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja też robię w brzuch nadal. Bardziej z boku łapie faldke. Na udach robię już insulinę więc nie ma jak. Zostają mi ramiona ale narazie w brzuch jest ok

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka a biegunka to nie od.magnezu? Nawet tu dziewczyny pisały, że ma on działanie przeczyszczające.

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ