X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    ja bede chyba ubierala dziecko: body, pajac cieply, na to jakis polar jeszcze...a w nocy w spiworek.

co do pierszenstwa w ciazy to w szwajcarii cos takiego nie istnieje...ostatnio mi koles zwolnil miejsce w pociagu, ale to ewenement na skale kraju...

w poprzedniej ciazy to takie przypadki mialam...az mi sie nie chce opisywac. a najgorsze jest chyba to, z epracujesz do konca i w pracy tez zadnej taryfy ulgowej dla ciebie nie ma (przynajmniej u mnie nie bylo). nie pracuje fizycznie itp. ale czasem bylo mi ciezko i zero zrozumienia, od mojej gin tez nie.
    Eh kiedyś ciąża to była świętość. Skutki feminizmu chyba.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    ja bede chyba ubierala dziecko: body, pajac cieply, na to jakis polar jeszcze...a w nocy w spiworek.

co do pierszenstwa w ciazy to w szwajcarii cos takiego nie istnieje...ostatnio mi koles zwolnil miejsce w pociagu, ale to ewenement na skale kraju...

w poprzedniej ciazy to takie przypadki mialam...az mi sie nie chce opisywac. a najgorsze jest chyba to, z epracujesz do konca i w pracy tez zadnej taryfy ulgowej dla ciebie nie ma (przynajmniej u mnie nie bylo). nie pracuje fizycznie itp. ale czasem bylo mi ciezko i zero zrozumienia, od mojej gin tez nie.
    No to dużo ciepłej niż ja planuje. Ake wiadomo to kwestia temp w domu

lipa lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Eh kiedyś ciąża to była świętość. Skutki feminizmu chyba.
    No nie wiem z tą świętościa. Nasze mamy nie miały jak iść na zwolnienie. Moja mama w ciąży normalnie pracowała jako pielęgniarka w szpitalu a tam wiadomo dyżury bakterie itd. Pamiętam jak Pani z pracy taka po 60 mi opowiadała że jak w dniu porodu wychodziła z pracy i mówi do kierownika: muszę iść bo zaczynam rodzic. A on jej na to: no skoro Pani musi to dobrze zwolnie Panią ha ha. Choć rzeczywiście w latach 80 była oddzielna kolejka dla kobiet w ciąży z dziećmi i niepełnosprawnymi po różne towary to fakt he he

Celia89 lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    No to dużo ciepłej niż ja planuje. Ake wiadomo to kwestia temp w domu
    Tez mi się wydaje trochę ciepło, ale to w końcu Norwegia :-) ja tam myślę o body na krótki rękaw i pajac na to. W nocy tylko pajac i śpiworek.

age.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    No nie wiem z tą świętościa. Nasze mamy nie miały jak iść na zwolnienie. Moja mama w ciąży normalnie pracowała jako pielęgniarka w szpitalu a tam wiadomo dyżury bakterie itd. Pamiętam jak Pani z pracy taka po 60 mi opowiadała że jak w dniu porodu wychodziła z pracy i mówi do kierownika: muszę iść bo zaczynam rodzic. A on jej na to: no skoro Pani musi to dobrze zwolnie Panią ha ha. Choć rzeczywiście w latach 80 była oddzielna kolejka dla kobiet w ciąży z dziećmi i niepełnosprawnymi po różne towary to fakt he he
    Znaczy tak :D mi też matka mówiła, że ona na piechotę łaziła 5 kilosów do szpitala na kurs pielęgniarski w ciąży. Inne babki z rodziny zasuwły w polu i też było spoko. No ale kobiecie się ustępowało pierwszeństwa, szanowało się, po za tym nie było tylu patologii ciązy, poronień, powikłań. MNie to wkurza, że bezrobotka pato Karyna co chla i rodzi brajana ma więcej przywileju niż ja.:D I Ona się wepchnie w kolejkę i nawet brew jej nie drgnie bo ona ma brzuch jej się należy :P A tu dziołchy się boją bo jakiś dziad skomentuje.

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    To się tylko cieszyć :) mi niestety zaczynają klapac przy F 90. Smaruję bo swedza mnie sutki jak cholera. Ale przynajmniej rozstępy się wypełniły i nie widać :p
    Nie mam żadnego akurat na piersiach 💗

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 6 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Moja mama pierwszą ciążę poroniła, kolejne miała leżące tak całkiem.

za85tzc.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Moja mama pierwszą ciążę poroniła, kolejne miała leżące tak całkiem.
    Wiadomo były takie przypadki tym bardziej że nie znano też tyle metod leczenia i podtrzymywania że leżenie to była jedna opcja. Ale mniej trgo było na pewno niż teraz. Mniej tych problemów. Nie wiem skąd się to bierze. Ze bardziej wykrywaja czy co.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba obecny styl życia, stres, pośpiech, przesilanie organizmu, dieta, syf w zarciu, wodzie, powietrzu. U mnie w mieście dużo robi Orlen. Najwyższy odsetek poronien i raka płuc podobno. W domu osiadly tryb życia bo po pracy, szkołach dzieci, urzedach człowiek ma ochotę tylko leżeć.

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi się wydaje, czy Kropeczka się tu dawno nie odzywała?

age.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem dziewczyny :) we czwartek wyszliśmy ze szpitala... zmian jakiś diametralnym nie ma wiec widać tak juz chyba będę miała do końca z tym brzuchem... chociaż tfu tfu nie zapraszając dzis jest lepiej mimo ze mały skacze jak szalony:) wiec po 14 dniach obserwacji w szpitalu mimo stawiania sie brzucha szyjka bez zmian dlatego zdecydowali o wypisie. Przeżyłam wrzeszczące porody, bezsenne noce itd :) ujastek mam zwiedzony wiec juz sie nie wybieram na dni otwarte :) oby kolejny raz juz po 37 tygodniu :)

Celia89, SusieOne, abbigal, lipa, sasquacz lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobre wieści :)

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kropeczka, i długo w tym szpitalu ja byłam 11 dni i miałam długo detoks :)

Kropeczka1986, Celia89 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści z rana!!!

A na dworze dziś było MINUS 2 STOPNIE. serce boli jak się budzi dzieci gdy na dworze szaro buro i wypuszcza na dwór do szkoły w taką pizdziawe.. Pamiętajmy że nasze bobas nie e będą miały ale żadnej litości dla nas i 4:30 lub 5 to będzie standard:)))))))))

Wkroczyła w 7 miesiąc.. Dziewczyny czy wy czujecie jeszcze rozciąganie macicy, w dole w pachwinach lub w okolicy łona? Przez dwa ostatnie dni ja czułam takie ciagniecia.

Celia89, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Super wieści z rana!!!

A na dworze dziś było MINUS 2 STOPNIE. serce boli jak się budzi dzieci gdy na dworze szaro buro i wypuszcza na dwór do szkoły w taką pizdziawe.. Pamiętajmy że nasze bobas nie e będą miały ale żadnej litości dla nas i 4:30 lub 5 to będzie standard:)))))))))

Wkroczyła w 7 miesiąc.. Dziewczyny czy wy czujecie jeszcze rozciąganie macicy, w dole w pachwinach lub w okolicy łona? Przez dwa ostatnie dni ja czułam takie ciagniecia.
    Ja czuję, ale to chyba często zależy od tego jak ułoży się dziecko sama nie wiem hm, ogólnie ten ból wraca co jakiś czas

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wczoraj czułam kujniecia jak szpilka z lewej strony ale to pewnie znów zrosty. Akurat Laura waliła jak dzika po lewo i się tam upchala. Wzięłam ją wypedzilam to walila w szyjke. Ale to aż bolalo.

ug378rib3ih251jk.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam sie na usg piersi. W piątek bede miała dzień w przychodniach. Na 13 ginekolog, miedzy 12-15 przyjmuje ortopeda piętro wyżej i muszę iść z synem i moim kolanem, a na 17.30 20 km dalej zapisana jestem na usg piersi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałyście się już nad materacem do łóżeczka? Ja tak myślę i myślę i nie wiem czy lateks czy kokos czy może coś innego?

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Zastanawiałyście się już nad materacem do łóżeczka? Ja tak myślę i myślę i nie wiem czy lateks czy kokos czy może coś innego?

Ja mam kokos-gryka.

4018d16ae9.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Zwykły piankowy wezmę

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ