Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi2019 wrote:Mnie bolące gardło obudziło wczoraj w nocy , katar się zaczął rano pojechałam do lekarza , na katar przepisała inhalacje z soli fizjologicznej a na gardło chlorchinaldin i olit spray ( paskudztwo straszne ) , ale albo to pomogło albo zjedzenie loda bo wczoraj ból gardła minął tylko został katar właśnie się inhaluje milej soboty dziewczyny dziś i jutro ma być piękny dzień
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Lula90 wrote:Ja ostatnio ciągle budzę się połamana mimo spadnia z rogalem ciążowym
lipa lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Dziewczyny mam pytanko. Byłam dzisiaj na mini targach i było mnóstwo stoisk z laktatorami, sterylizatorami i podgrzewaczami do mleka.
Mam pytanko, które z tych urządzeń kupujecie? Na co zwracacie uwagę przy wyborze? Czy możecie coś polecić?09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Ach te ciąże ciążą Mnie nogi też, a przecież mało gdzie chodzę. Może to przez to.
Ja też nie kupuje tych gadżetów, jak coś będzie mi potrzebne to się kupi od ręki. Nawet nie wiem czy kupować butelkę, bo do szpitala i tak nie daje się swoich u nas tylko dają takie jednorazowe.
Byłam dziś na wizycie i jest wszytsko ok. Dzidziuś waży prawie 1 kg(50 centyl), imię dla małej lekarzowi się podoba . Przepływy w normie, AFI w normie, wiek ciąży zgodny z OM, szyjka 4 cm więc spoko. Ułożona główkowo
SusieOne, abbigal, ppieguskaa, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Ewelina85 wrote:Dziewczyny mam pytanko. Byłam dzisiaj na mini targach i było mnóstwo stoisk z laktatorami, sterylizatorami i podgrzewaczami do mleka.
Mam pytanko, które z tych urządzeń kupujecie? Na co zwracacie uwagę przy wyborze? Czy możecie coś polecić?
Angelius Provita -
dana222 wrote:Ewelina nic z tych rzeczy. Wszystko jest dostepne jak bedzie trzeba. Ja mialam do syna pozyczony podgrzewacz do butelki i ani razu nie uzylam, okazalo sie ze udalo mi sie karmic 2 lata i obylo sie bez butli
-
Ja z takich rzeczy kupiłam wyłącznie laktator bo wiem że raczej będę go używać. Będę chciała czasem jednak wyjść sama na dłużej może wcześniej wrócić do pracy. Pozostałe rzeczy też stwierdziłam że kupię jeśli będzie potrzeba już później;) w tym tygodniu kupiłam za to wózek chociaż planowałam później i łóżeczko dostawne.
-
nick nieaktualnyJa też mam zamiar kupić laktator, mam zamiar kp ale że mam mieć cc to wolę po prostu mieć to że sobą w szpitalu. Jeśli coś więcej będzie potrzeba to kupię po porodzie
O jaki wózek ? My zamowilismy baby design husky ale będzie dopiero pod koniec listopada. Też mieliśmy zamiar kupić później ale tu i promocja wpadła no i okazało się że czas oczekiwania dość długi:p i jestem ciekawa jakie łóżko dostawcze ? -
Ja z 1 dzieckiem laktator kupiłam po 5 dniach, ale młoda była karmiona mieszanie wiec użyłam go może z 5razy. Niestety za pierwszym razem poleglam z kp i się poddalam. Z synem się zaparlam i karmilam od samego początku. Mimo cc nie było problemów z kp tylko trzeba przystawiac, bo to nakreci fajnie laktacje. Laktator też użyłam może z 3 razy hihi raz na pewno jak się obudziłam z nawalem i młody wszystkiego nie przejadal A musiałam trochę się oproznic i że 2razy jak z teściowa zostawał xD A tak to cycoholika wszędzie brałam. I z perspektywy czasu żałuję że nie walczyłam o dłużej niż pół roku karmienia....
SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Wózek też dlatego kupiliśmy bo była promocja zdecydowałam się na Anex Sport 2 w 1 w wersji Discovery. Jeśli chodzi o łóżeczko to lionelo theo. Ma wadę taką że kółka są tylko z jednej strony i nie są skrętne ale Chicco było dwa razy droższe a poza tym stwierdziłam że raczej nie będę go przesuwać przenosić itd. jest bardzo ładne wydaje mi się że będzie się dobrze sprawdzać. Zamawiałam przez internet i zapłaciłam 314 zł a używane są po 250 na olx. Trzymają cenę. Będę dbać i pewnie potem je sprzedam bo to w sumie tylko na kilka miesięcy. Ale jest to niezbędna rzecz dla mnie bo nie chce takiego malucha w łóżku między nami a wszystko wstawać do drugiego pokoju tym bardziej a takie normalne łozeczko zajmowałoby zbyt dużo miejsca w naszej małej sypialni.
SusieOne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRumiankowa wrote:Wózek też dlatego kupiliśmy bo była promocja zdecydowałam się na Anex Sport 2 w 1 w wersji Discovery. Jeśli chodzi o łóżeczko to lionelo theo. Ma wadę taką że kółka są tylko z jednej strony i nie są skrętne ale Chicco było dwa razy droższe a poza tym stwierdziłam że raczej nie będę go przesuwać przenosić itd. jest bardzo ładne wydaje mi się że będzie się dobrze sprawdzać. Zamawiałam przez internet i zapłaciłam 314 zł a używane są po 250 na olx. Trzymają cenę. Będę dbać i pewnie potem je sprzedam bo to w sumie tylko na kilka miesięcy. Ale jest to niezbędna rzecz dla mnie bo nie chce takiego malucha w łóżku między nami a wszystko wstawać do drugiego pokoju tym bardziej a takie normalne łozeczko zajmowałoby zbyt dużo miejsca w naszej małej sypialni.
-
nick nieaktualnyMini89 wrote:Ja z 1 dzieckiem laktator kupiłam po 5 dniach, ale młoda była karmiona mieszanie wiec użyłam go może z 5razy. Niestety za pierwszym razem poleglam z kp i się poddalam. Z synem się zaparlam i karmilam od samego początku. Mimo cc nie było problemów z kp tylko trzeba przystawiac, bo to nakreci fajnie laktacje. Laktator też użyłam może z 3 razy hihi raz na pewno jak się obudziłam z nawalem i młody wszystkiego nie przejadal A musiałam trochę się oproznic i że 2razy jak z teściowa zostawał xD A tak to cycoholika wszędzie brałam. I z perspektywy czasu żałuję że nie walczyłam o dłużej niż pół roku karmienia....
-
A ja na razie planuje wózek 2 w 1 maxi cosi zelia, jakoś w połowie listopada będziemy kupować, a łóżeczko dostawne piccolo due one jest wąskie więc idealnie
Angelius Provita -
Dzięki dziewczyny za te wszystkie informacje, jesteście bardzo pomocne dla mojego portfela, bo po dzisiejszym dniu zaczęłam myśleć, że to wszystko jest mega potrzebne.
Rzeczywiście zdecyduję się tylko na laktator ze względu na to, że ja również będę miała cc.
Z pozostałych rzeczy mam:
- wózek tutis aero 2 w 1,
- baza family fix i fotelik maxi cosi pebble pro,
- dostawkę do łożka chicco next to me dream,
- łóżeczko z allegro darland.
Pozostałe rzeczy to albo dostałam, albo dopiero planuję kupić
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Ewelina85 wrote:Dzięki dziewczyny za te wszystkie informacje, jesteście bardzo pomocne dla mojego portfela, bo po dzisiejszym dniu zaczęłam myśleć, że to wszystko jest mega potrzebne.
Rzeczywiście zdecyduję się tylko na laktator ze względu na to, że ja również będę miała cc.
Z pozostałych rzeczy mam:
- wózek tutis aero 2 w 1,
- baza family fix i fotelik maxi cosi pebble pro,
- dostawkę do łożka chicco next to me dream,
- łóżeczko z allegro darland.
Pozostałe rzeczy to albo dostałam, albo dopiero planuję kupić
Angelius Provita