Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi wrote:Mini a co u Ciebie? Jakieś nowe informacje nt dzidziusia? Jak tam waga maluszka? Jeśli pisałaś to wybacz może mi gdzieś umknęło
SusieOne, Klio86, Sovi, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ja to w ogóle mam zaległości w czytaniu 🤦♀️
Puściłam córeczkę na opiekę całodzienna w żłobku..i tęsknie juz za nią 😢 odbieram ja o 15:00 a zaprowadzam przed 9:00 na śniadanko, wiec nie jest to cały dzień ale jakiś mi jej brakuje strasznie.. szkoda ze brzuch ogranicza bo gdyby nie mój ogromny to chętnie cały listopad prowadzalabym ją na 8-12 i spędziła z nią czas..
Ogólnie jakaś przygnębiona jestem. Przez to chyba ze nie mogę być super sprawna. Mąż mnie denerwuje, jest głośny, ciężki.. jak wchodzi do domu to z futryna niemal i mnie to meczy już bardzo.
Po 11.11 idę na prenatalne 3 trymestru. Ciekawa jestem jak duży będzie nasz synek wtedy 🤔 w 28 tc 5 dc miał 1500g..
Tez ciężko mi się sypia, ułożyć mi się jest ciężko, kąpiele to samo.. siedzenie znowu kręgosłup boli od obciążenia..
Chyba pojadę na zakupy żeby się trochę rozerwać 😣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:39
-
Klio86 wrote:Ja to w ogóle mam zaległości w czytaniu 🤦♀️
Puściłam córeczkę na opiekę całodzienna w żłobku..i tęsknie juz za nią 😢 odbieram ja o 15:00 a zaprowadzam przed 9:00 na śniadanko, wiec nie jest to cały dzień ale jakiś mi jej brakuje strasznie.. szkoda ze brzuch ogranicza bo gdyby nie mój ogromny to chętnie cały listopad prowadzalabym ją na 8-12 i spędziła z nią czas..
Ogólnie jakaś przygnębiona jestem. Przez to chyba ze nie mogę być super sprawna. Mąż mnie denerwuje, jest głośny, ciężki.. jak wchodzi do domu to z futryna niemal i mnie to meczy już bardzo.
Po 11.11 idę na prenatalne 3 trymestru. Ciekawa jestem jak duży będzie nasz synek wtedy 🤔 w 28 tc 5 dc miał 1500g..
Tez ciężko mi się sypia, ułożyć mi się jest ciężko, kąpiele to samo.. siedzenie znowu kręgosłup boli od obciążenia..
Chyba pojadę na zakupy żeby się trochę rozerwać 😣
A rety jakbym o sobie czytała Młody w żłobku co prawda 8-11.30, ale jak wrócimy to chwila moment zaraz drzemka i śpi do 15-potem za chwilę wraca mąż a że u nas ostatnio tatoza (mama tylko jak jakiś dramat albo ała ) to się czuję jakbym dziecka nie miała. Nie wiem co ze sobą zrobić. Depresja jakaś
Klio86, abbigal lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
Wczoraj zamówiłam dwa staniki do karmienia - dzięki Iga!! Firmy którą poleciła, i jedna koszule z Italian Fashion. Otworzyłam koszyk w Gemini i myślę co z kosmetyków.
Możecie wymienić firmy i kosmetyki jakie kupilyscie? Bedzie to dla mnie mega pomocne żeby nie brać za dużo..Iga66 lubi tę wiadomość
-
Malwa moja córa po odstawieniu od cyca w 16 miesiącu ma tatoze.. cieszyło mnie to ze wreszcie wola tatę i przy nim usypia ale kryzys mi się zaczął wtedy już 😅 teraz tatoze ma jeszcze bardziej nasiloną, wyobraźcie sobie wygania mnie z łóżka własnego przed
zasypianiem i potrafi mnie strzelić w pysk😣 oczywiście tępimy to obydwoje bo ona chce się podroczyć i jest jej zwracana uwaga i przeprasza daje buzi, prsytula się, natomiast dla mnie jest to przykre. Staram sie myśleć o pozytywach, ze mój pobyt w szpitalu przejdzie szybko i sprawnie ale bardzo się boje ze się nie obejrzę a moja córeczka nie będzie już miała żadnej więzi ze mną..
Chyba upieke dziś ciasto .. będzie na jutro w gości zabrać. Mialam ochotę 3 dni temu na szarlotkę ale nie mieliśmy gazu 2 całe dni przez jakaś awarie w bloku i dobrze ze mała od poniedziałku zostawała na drzemkę i obiad w żłobku bo bym chyba dziecko tylko zapiekankami żywiła 😣
No nic trzeba się wziasc w garść .. innej rady nie ma 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:14
-
Vella jeśli chodzi o kosmetyki dla dzidziusia, to ja preferowałam z początku głównie wodę przegotowana i oliwkę na ciemieniuche, jeśli dawałam płyn do kąpieli to tylko kropelkę z hipp, po 2 tyg życia. Do tego czasu przemywałam tylko wacikami by ta maź mogła się spokojnie wchłonąć w ciałko.
Mąka ziemniaczana na pupkę a w ekstremalnych sytuacjach sudocrem.
Sól fizjologiczna do pępka i oczek. I chyba nic więcej jak patrzę do szuflady 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:22
Vella83, abbigal lubią tę wiadomość
-
Kilo86 no u nas może nie tak nasilone (jeszcze:P) ale ogólnie jak jest tata to mogłabym nie istnieć Zabawy ze mną nie są fajne Ale pewnie powinnam się cieszyć, że pozwalają mi się przyłączyć chociaż Ale jak tata wyjdzie to strasznie za woła i jedyna rozrywka ze mną to czekanie na niego w drzwiach haha
Był temat okryć kąpielowych. Ja miałam dla synka baby ono i one trochę szorstkie mi się wydają. Czasem są w lidlu-fajna jakość, ale one są na pewno mniejsze niż 100X100, chyba 70 albo 80.Październik 2017 synek -
Klio!! Dzięki.! Mój cel to minimum, nie z oszczędności ale na dniach otwartych w szpitalu położna mówiła że mało co potrzeba.. I nie kupować kremów balsamow etc.. Mówiła o emoliencie do kapieli, który wystarczy i już nie balsamowac/oliwkowa i linomagu.
Jadę się spotkać i porozmawiać z położną o wspólnym porodzie. Opowiem Wam jak wrócę, jeżeli jeszcze któreś z Was zastanawiają się jak to się organizuje..sana jestem ciekawa.Klio86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVella83 wrote:Jak czytam Was że za jeszcze przed Wami usg 3 trymestr a ja już tydzień po i w zasadzie szykuje się na wigilijnego bobasa to myślę o sobie jako o najstarszej heheh..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 11:15
sasquacz, Klio86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChoć myślę że tak naprawdę każdy może zaskoczyć porodem nigdy nic nie wiadomo:)
Ja mam ręcznik od mamyginekolog ale to zupełnie inny materiał od takich zwykłych ręczników trudno mi się określić jak będzie z użytkowaniem:) Ja jestem zadowolona z body od mamyginekolog, koszula nie dla mnie słabo się czuje ale to już mówiłam:p chociaż to też zależy jaka się zamówili ja mam ta typowo porodowe i poporodowa -
Karolika wrote:My też już dawno po usg 3 trymestru i też bobas wigilijny Będzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 11:18
sasquacz, abbigal lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnySusieOne wrote:Ja po usg 3 trymestru, ale mam na 1w stycznia nadal na szczęście buba moja jest nie za duża nie za mała
SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ja niby ciążę donoszoną będę miała w wigilię W sumie mogłabym urodzić jeszcze w grudniu-byłyby 2 lata między chłopakami a nie 3 rocznikowo (mimo, że tak naprawdę będzie to 2 lata 3miesiące, czyli bliżej 2 ).
A jak już w nowym roku to chyba im później tym lepiej o ile będę w formie i dziecko nie będzie nabierało za dużo masy Zawsze to bliżej wiosny
Ale to takie gdybanie na które nie mam totalnie wpływu-wiadomoabbigal lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
Sovi wrote:Właśnie miałam brać z Lidla ale zobaczyłam że one są mniejsze a chciałabym coś na troszkę dłużej mieć. No coś tam zamówię jeden tańszy drugi droższy jakoś to będzie
Ja mam z Lidla.. Ii nadal jest w użyciu.. Syn dwa lata w styczniu..
Hmm ale on miękki to rączej nee jest. -
Mi 37 tydzień skończony przypada na 27.12...ponkc wteyd się ściąga szew, mam jednak nadzieję że te parę dni później mi ściągną np 2.01, wtedy mogę rodzić 🤔☺️☺️
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita