X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Mini a co u Ciebie? Jakieś nowe informacje nt dzidziusia? Jak tam waga maluszka? Jeśli pisałaś to wybacz może mi gdzieś umknęło
    Żyje i.czytam was z ukrycia haha ;) tydzień temu mloda miała 1100 a reszta bez zmian. Ja idę 8.11 na 3prenatalne na ekstra sprzęcie wiec mam nadzieje że ja obejrzymy wzdłuż i wszerz. Ja mam problemy żeby spać w nocy , i tak właśnie się obudziłam już wyspana :/ dziś obrobilam 9kg jabłek na dżemy i musy, będzie na zimę ;) ale wieczorem już odchorowalam to stanie znowu tym bólem w pośladku

SusieOne, Klio86, Sovi, abbigal lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżemy 💗💗💗

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam zaległości w czytaniu 🤦‍♀️

Puściłam córeczkę na opiekę całodzienna w żłobku..i tęsknie juz za nią 😢 odbieram ja o 15:00 a zaprowadzam przed 9:00 na śniadanko, wiec nie jest to cały dzień ale jakiś mi jej brakuje strasznie.. szkoda ze brzuch ogranicza bo gdyby nie mój ogromny to chętnie cały listopad prowadzalabym ją na 8-12 i spędziła z nią czas..

Ogólnie jakaś przygnębiona jestem. Przez to chyba ze nie mogę być super sprawna. Mąż mnie denerwuje, jest głośny, ciężki.. jak wchodzi do domu to z futryna niemal i mnie to meczy już bardzo.

Po 11.11 idę na prenatalne 3 trymestru. Ciekawa jestem jak duży będzie nasz synek wtedy 🤔 w 28 tc 5 dc miał 1500g..

Tez ciężko mi się sypia, ułożyć mi się jest ciężko, kąpiele to samo.. siedzenie znowu kręgosłup boli od obciążenia..

Chyba pojadę na zakupy żeby się trochę rozerwać 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:39

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86 wrote:
    Ja to w ogóle mam zaległości w czytaniu 🤦‍♀️

Puściłam córeczkę na opiekę całodzienna w żłobku..i tęsknie juz za nią 😢 odbieram ja o 15:00 a zaprowadzam przed 9:00 na śniadanko, wiec nie jest to cały dzień ale jakiś mi jej brakuje strasznie.. szkoda ze brzuch ogranicza bo gdyby nie mój ogromny to chętnie cały listopad prowadzalabym ją na 8-12 i spędziła z nią czas..

Ogólnie jakaś przygnębiona jestem. Przez to chyba ze nie mogę być super sprawna. Mąż mnie denerwuje, jest głośny, ciężki.. jak wchodzi do domu to z futryna niemal i mnie to meczy już bardzo.

Po 11.11 idę na prenatalne 3 trymestru. Ciekawa jestem jak duży będzie nasz synek wtedy 🤔 w 28 tc 5 dc miał 1500g..

Tez ciężko mi się sypia, ułożyć mi się jest ciężko, kąpiele to samo.. siedzenie znowu kręgosłup boli od obciążenia..

Chyba pojadę na zakupy żeby się trochę rozerwać 😣

A rety jakbym o sobie czytała :O Młody w żłobku co prawda 8-11.30, ale jak wrócimy to chwila moment zaraz drzemka i śpi do 15-potem za chwilę wraca mąż a że u nas ostatnio tatoza (mama tylko jak jakiś dramat albo ała :P) to się czuję jakbym dziecka nie miała. Nie wiem co ze sobą zrobić. Depresja jakaś :P

Klio86, abbigal lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Was że za jeszcze przed Wami usg 3 trymestr a ja już tydzień po i w zasadzie szykuje się na wigilijnego bobasa to myślę o sobie jako o najstarszej heheh..

abbigal lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamówiłam dwa staniki do karmienia - dzięki Iga!! Firmy którą poleciła, i jedna koszule z Italian Fashion. Otworzyłam koszyk w Gemini i myślę co z kosmetyków.
    Możecie wymienić firmy i kosmetyki jakie kupilyscie? Bedzie to dla mnie mega pomocne żeby nie brać za dużo..

Iga66 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa moja córa po odstawieniu od cyca w 16 miesiącu ma tatoze.. cieszyło mnie to ze wreszcie wola tatę i przy nim usypia ale kryzys mi się zaczął wtedy już 😅 teraz tatoze ma jeszcze bardziej nasiloną, wyobraźcie sobie wygania mnie z łóżka własnego przed

zasypianiem i potrafi mnie strzelić w pysk😣 oczywiście tępimy to obydwoje bo ona chce się podroczyć i jest jej zwracana uwaga i przeprasza daje buzi, prsytula się, natomiast dla mnie jest to przykre. Staram sie myśleć o pozytywach, ze mój pobyt w szpitalu przejdzie szybko i sprawnie ale bardzo się boje ze się nie obejrzę a moja córeczka nie będzie już miała żadnej więzi ze mną..

Chyba upieke dziś ciasto .. będzie na jutro w gości zabrać. Mialam ochotę 3 dni temu na szarlotkę ale nie mieliśmy gazu 2 całe dni przez jakaś awarie w bloku i dobrze ze mała od poniedziałku zostawała na drzemkę i obiad w żłobku bo bym chyba dziecko tylko zapiekankami żywiła 😣

No nic trzeba się wziasc w garść .. innej rady nie ma 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:14

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella jeśli chodzi o kosmetyki dla dzidziusia, to ja preferowałam z początku głównie wodę przegotowana i oliwkę na ciemieniuche, jeśli dawałam płyn do kąpieli to tylko kropelkę z hipp, po 2 tyg życia. Do tego czasu przemywałam tylko wacikami by ta maź mogła się spokojnie wchłonąć w ciałko.

Mąka ziemniaczana na pupkę a w ekstremalnych sytuacjach sudocrem.

Sól fizjologiczna do pępka i oczek. I chyba nic więcej jak patrzę do szuflady 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:22

Vella83, abbigal lubią tę wiadomość

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilo86 no u nas może nie tak nasilone (jeszcze:P) ale ogólnie jak jest tata to mogłabym nie istnieć :D Zabawy ze mną nie są fajne :D Ale pewnie powinnam się cieszyć, że pozwalają mi się przyłączyć chociaż :D Ale jak tata wyjdzie to strasznie za woła i jedyna rozrywka ze mną to czekanie na niego w drzwiach XD haha

Był temat okryć kąpielowych. Ja miałam dla synka baby ono i one trochę szorstkie mi się wydają. Czasem są w lidlu-fajna jakość, ale one są na pewno mniejsze niż 100X100, chyba 70 albo 80.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam brać z Lidla ale zobaczyłam że one są mniejsze a chciałabym coś na troszkę dłużej mieć. No coś tam zamówię jeden tańszy drugi droższy jakoś to będzie ;)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog ma też fajne produkty dla dzieci. Co prawda ani pieluch tetrowych ani okrycia nie mam, ale zamówiłam pajacyki i koszulę nocną dla siebie i jestem zadowolona :)

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio!! Dzięki.! Mój cel to minimum, nie z oszczędności ale na dniach otwartych w szpitalu położna mówiła że mało co potrzeba.. I nie kupować kremów balsamow etc.. Mówiła o emoliencie do kapieli, który wystarczy i już nie balsamowac/oliwkowa i linomagu.

Jadę się spotkać i porozmawiać z położną o wspólnym porodzie. Opowiem Wam jak wrócę, jeżeli jeszcze któreś z Was zastanawiają się jak to się organizuje..sana jestem ciekawa.

Klio86 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jak czytam Was że za jeszcze przed Wami usg 3 trymestr a ja już tydzień po i w zasadzie szykuje się na wigilijnego bobasa to myślę o sobie jako o najstarszej heheh..
    My też już dawno po usg 3 trymestru i też bobas wigilijny bedzie:) Jak nie zechce wyjść wcześniej:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 11:15

sasquacz, Klio86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć myślę że tak naprawdę każdy może zaskoczyć porodem nigdy nic nie wiadomo:)
    Ja mam ręcznik od mamyginekolog ale to zupełnie inny materiał od takich zwykłych ręczników trudno mi się określić jak będzie z użytkowaniem:) Ja jestem zadowolona z body od mamyginekolog, koszula nie dla mnie słabo się czuje ale to już mówiłam:p chociaż to też zależy jaka się zamówili ja mam ta typowo porodowe i poporodowa

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    My też już dawno po usg 3 trymestru i też bobas wigilijny Będzie:)
    Ja po usg 3 trymestru, ale mam na 12 stycznia nadal na szczęście :) buba moja jest nie za duża nie za mała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 11:18

sasquacz, abbigal lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja po usg 3 trymestru, ale mam na 1w stycznia nadal na szczęście :) buba moja jest nie za duża nie za mała
    Gdybym miała wybór też stawialabym na styczeń ale brak wyboru, czasami jest mi smutno że spędzę święta w szpitalu no ale jak to się mówi jeszcze wszystko może mnie zaskoczyć najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa :)

SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby ciążę donoszoną będę miała w wigilię :) W sumie mogłabym urodzić jeszcze w grudniu-byłyby 2 lata między chłopakami a nie 3 rocznikowo :D (mimo, że tak naprawdę będzie to 2 lata 3miesiące, czyli bliżej 2 ;)).
    A jak już w nowym roku to chyba im później tym lepiej o ile będę w formie i dziecko nie będzie nabierało za dużo masy :P Zawsze to bliżej wiosny <3

Ale to takie gdybanie na które nie mam totalnie wpływu-wiadomo ;)

abbigal lubi tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Właśnie miałam brać z Lidla ale zobaczyłam że one są mniejsze a chciałabym coś na troszkę dłużej mieć. No coś tam zamówię jeden tańszy drugi droższy jakoś to będzie ;)

Ja mam z Lidla.. Ii nadal jest w użyciu.. Syn dwa lata w styczniu..
    Hmm ale on miękki to rączej nee jest.

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam na 25stycznia.. Ale, że starszy syn straszył mnie od 21tc, że chce wyjść na świat.. Tak Teraz w grudniu na maksa się będę oszczędzać...co by do stycznia dotrwać..

SusieOne lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 37 tydzień skończony przypada na 27.12...ponkc wteyd się ściąga szew, mam jednak nadzieję że te parę dni później mi ściągną np 2.01, wtedy mogę rodzić 🤔☺️☺️

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ