Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie w ogóle nie twardnieje, czasami mi się wydawało, ale wtedy okazywało się, że to Mały tak się wypchnął. Nawet w nocy nic mi już nie drętwieje, dogodne pozycje opanowałam do perfekcji. Za to od ok tyg bardzo mi słabo... W końcu miałam okazję pospać 2 dni do oporu i spałam do 10. Mimo to nie czułam się lepiej i ledwo funkcjonowałam:/ aż się boję, jak ja dam radę zajmować się domem i 2.5 latką do porodu jeśli mi to nie przejdzie
Celia89 lubi tę wiadomość
-
Lula90 wrote:Mnie w ogóle nie twardnieje, czasami mi się wydawało, ale wtedy okazywało się, że to Mały tak się wypchnął. Nawet w nocy nic mi już nie drętwieje, dogodne pozycje opanowałam do perfekcji. Za to od ok tyg bardzo mi słabo... W końcu miałam okazję pospać 2 dni do oporu i spałam do 10. Mimo to nie czułam się lepiej i ledwo funkcjonowałam:/ aż się boję, jak ja dam radę zajmować się domem i 2.5 latką do porodu jeśli mi to nie przejdzie
Już z górki dziewczynyCelia89 lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę tego, że możecie wyjść, bo ja w domu siedzę i czuję się taka połamana przez brak ruchu
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja sobie wkoncu postanowiłam, że po 25.11 zamawiam te pierdoly szpitalne podkłady,podpaski, jakąś butelkę i smoczek,koszulę nocną . Tak żeby na 1.12 doszło i sobie lezalo. No chyba ze cos wcześniej się wydarzy to się zepne i ogarnę szybciej. Mam fajny sklep na allegro, wszystko w 1miejscu. Jutro może siądę do segregowania ubranek żeby wiedzieć czy muszę coś dokupić.
Dziś byłam na badaniach, jutro wizyta. Pierwszy raz widziałam dziś faceta co tak pędził pod drzwi gabinetu, żeby zdążyć przede mną xD smiac mi się chciało, A nie zwracać uwagi czy mogę być pierwsza akurat brzuch dziś daję popalić, co chwilę twardy.SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Weszłas pierwsza?
Ja już takie rzeczy zamówilam z apteki Gemini, zostało mi jeszcze kilka rzeczy plus już kosmetyki.Celia89 lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Nieee, finalnie weszłam po nim. Ale tak bardziej zagnatwane było i siedziałam 50min w labie bo tyle ludzi.
Do mnie nie docieraja jakoś te tygodnie, ta niepewność co będzie po porodzie, co przekłada się na to że chyba chcę z zakupami czekać.
A co do dokumentów do porodu, to ja nic nie szykuje... poza wynikami gbsa, grupa krwi plus 3razy coombs i kartą ciazy( tam są wszystkie wyniki na bieżąco pisane).Celia89, abbigal lubią tę wiadomość
-
Mini, trzeba walczyć o swoje
Angelius Provita -
Mini89 wrote:Nieee, finalnie weszłam po nim. Ale tak bardziej zagnatwane było i siedziałam 50min w labie bo tyle ludzi.
Do mnie nie docieraja jakoś te tygodnie, ta niepewność co będzie po porodzie, co przekłada się na to że chyba chcę z zakupami czekać.
A co do dokumentów do porodu, to ja nic nie szykuje... poza wynikami gbsa, grupa krwi plus 3razy coombs i kartą ciazy( tam są wszystkie wyniki na bieżąco pisane).Celia89 lubi tę wiadomość
-
CYTRYNKA_2016 wrote:Kochana dziękuje, ze pytasz skończyłam na IP z bólem brzucha już nie do ogarnięcia i jestem przyjęta na oddział, co w sumie mnie nie dziwi, bo jeśli z bólem nie można by jechać na IP, bo nie przyjmą, bo kogoś zarazę to bym chyba umarła.
Mam sale pojedyncza by oczywiście nie rozwiać bakterii na oddziale, jednak jak wyszło nie jest to „jelitówką” tylko nie wiadomo jeszcze co....dali leki, kroplówki a ja nadal cierpię.
Malutka wazy tylko 1300g, jest tydzień do tyłku, czyli w granicy normy.
Bardzo dobrze, że pojechałaś! Lepiej nie bagatelizować takich bóli no i jeszcze jelitówka-jesteś pod kontrolą to się nie odwodnisz
Też w weekend byłam na IP. Miałam ostry ból w dole brzucha i podejrzewam, że to jelitówka (z tym, że u mnie tylko ból-wymiotów i biegunki brak). Ale mąż i syn mieli, więc zakładam, że to mogło być to.
Pojechałam jednak dla świętego spokoju żeby sprawdzić czy z dzidziolem wszystko ok, bo ból był taki że chwilami na czworakach chodziłamCelia89 lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
A ja idę jutro do szpitala żeby jakoś ogarnąć te dusznościi zawroty. Ja już jestem an skraju wytrzymałości z tym, śpię na siedząco, ciagle mi się kreci w głowie ;( Ciekawe czy coś zaradzą.
-
Celia89 wrote:Ja to jestem ostatnio coraz większy zdechlak, jeszcze te zmiany pogodowe. A jestem sado maso, wiec zeby nie spac w dzien bo padam to ostatnio wzielam sie za porzadki. Zebym w grudniu miala tak czystko na swieta jak po tym dlugim weekendzie.
Angelius Provita -
Celia89 wrote:Ja to jestem ostatnio coraz większy zdechlak, jeszcze te zmiany pogodowe. A jestem sado maso, wiec zeby nie spac w dzien bo padam to ostatnio wzielam sie za porzadki. Zebym w grudniu miala tak czystko na swieta jak po tym dlugim weekendzie.
-
Porządki w moim wykonaniu w tym roku to raczej nie dojdą do skutku. Coś tam robię od czasu do czasu ale nie są generalne porządki świąteczne. Jutro przychodzi do mnie babka do sprzątania z polecenia to w tej kwestii raczej będę na niej polegać.
-
SusieOne wrote:Wy jesteście razem tyle co w opisie czy po ślubie?
Sovi - staram się. To chyba ten syndrom wicia gniazda. Zaczęło się od tego, że chciałam rozłożyć już przewijak w łazience i tylko go umyć i podłogę w miejscu gdzie ma docelowo stać. A myje wszystko włącznie ze ścianami, drzwiami do żyrandoli zapędziłam przyszłego tatę, nawet odkurzyłam odkurzaczSusieOne, Klio86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodziwiam siłę sprzątania ja jestem wrakiem człowieka którego dosłownie wszystko boli 😭, nawet nie mam siły się uczyć A w grudniu mam egzamin kończący studia podyplomowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 15:52
-
Karolika wrote:Podziwiam siłę sprzątania ja jestem wrakiem człowieka którego dosłownie wszystko boli 😭, nawet nie mam siły się uczyć A w grudniu mam egzamin kończący studia podyplomowe
-
nick nieaktualnyCelia89 wrote:A to nie będzie taka proforma ? Ja z bibliotekoznawstwa to miałam zestaw pytań, na które mieliśmy opracować odpowiedzi i każdy wybierał sobie 2 z których chce być pytany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 16:01
-
Aa ja tylko napisze odnośnie tego zastrzyku z immunoglobuliny, że recepta 100% płatna czyli 340zl zapłaciłam.. Ii jeszcze najlepsze.. Pielęgniarka środowiskowa nee może zrobić zastrzyku.. Tylko położna 🤦
Myślałam, że wyjdę z siebie w gabinecie pielęgniarki..
Normalnie szlag człowieka trafia.. Bo pozmieniały się wytyczne.. Aa to zastrzyk domiesniowy.. Czyli każdy debil w dupe umie się wkluc zaprzeproszeniem..Celia89 lubi tę wiadomość