X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam wkleić zdjęcie na zapodaj, ale mam wrażenie ze coś robie w dalszym ciągu źle 🤔

Dajcie znać czy wam się wyświetla 😉

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zaznaczyć tam opcje miniaturka, wtedy się wyświetla

Klio86, Martek&M lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te skurcze to twardnienie macicy, jak dotkniesz brzucha to twardy jak kamien. Trwa to kilka/kilkanaście sek. I potem puszcza. Jest to neutralne lub nieprzyjemne. Czy bolesne cóż.. Bolesne to są skurcze w trakcje porodu. To co jest teraz jest raczej "niekomfortowe". Ja ufam intuicji i nie panikuje. Nie rodzi się po jednym skurczu przecież..gdyby syt powtarzała się w podobnych odstępach czasu wsiadam w auto i szpital.

Po nocy emocje mi trochę opadły i rzeczywiście myślę że poczekam do późniejszego sciagniecia i będę czekać jak dzidziuś sam wyskoczy. W ogóle czy święta czy nie swieta to mi obojętne powiem szczerze i zakładała cały czas jednak styczeń, nie wcześniej.

Klio86, sasquacz lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Najlepiej zaznaczyć tam opcje miniaturka, wtedy się wyświetla

Ogarnelam nareszcie 💪 dzięki Susie 🌷

SusieOne lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co równe 10 kg na plusie, ale zaczynałam z lekka nadwaga, 65 kg przy 168 wzrostu. Pewnie dobije do 80tki. Ale mam nadzieję, że dzięki kp zrzucę szybko.

Karolika lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja mam póki co równe 10 kg na plusie, ale zaczynałam z lekka nadwaga, 65 kg przy 168 wzrostu. Pewnie dobije do 80tki. Ale mam nadzieję, że dzięki kp zrzucę szybko.
    Miałam cytować nie lubić:) jaka nadwaga, nie ma tu żadnej lekkiej nadwagi :) ja zaczynałam z tej samej pozycji co Ty 168 i 65kg :) wprawdzie na wadze mogłoby by być mniej i całe życie ciągle na jakieś diecie ale BMI mamy prawidłowe :)

Klio86, lipa, sasquacz lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Miałam cytować nie lubić:) jaka nadwaga, nie ma tu żadnej lekkiej nadwagi :) ja zaczynałam z tej samej pozycji co Ty 168 i 65kg :) wprawdzie na wadze mogłoby by być mniej i całe życie ciągle na jakieś diecie ale BMI mamy prawidłowe :)
    No w górnej granicy normy ;-) marzę, żeby jeszcze kiedyś zobaczyć 5 z przodu na wadze :-)

age.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Jaka nadwaga 😂

Ja ważyłam całe życie 51/52, po porodzie waga wahała mi się od 53-58, w zasadzie to już od poronień tak miewałam, a powiem wam ze ciało zupełnie inne było kiedyś i musiałam wygladac na bardzo wychudzona 🙈 teraz przy 53 nie mam pupy i piersi, ramiona opadające... a mimo wszystko czuje się jeszcze chudsza niż kiedykolwiek.. aż niekobieco.
    Kobieta dojrzewa do pewnych przekonań z wiekiem.
    Wole być jednak pelniejsza a bardziej fit, niż chuda.
    Może jest to wszystko tez mocno powiązane z paleniem papierosów, kiedyś naprawdę jadałam jak ptaszek. O 13:00 potrafiłam dopiero śniadanie jesc a nie paliłam i tak nigdy dużo, 5-6 papierosów dziennie. Nie dbałam po prostu o siebie, wygodniej było zapalić jak zjeść coś kalorycznego 😉

Teraz po dzieciach na pewno inaczej będę się odżywiać i traktować swoje ciało.

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    No w górnej granicy normy ;-) marzę, żeby jeszcze kiedyś zobaczyć 5 z przodu na wadze :-)
    Ja w prawdzie widziałam 5 z przodu raz w życiu, ale marzenia mam takie same ;)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz wazylam 59 kg na swoim ślubie przy 175 cm wzrostu i każdy mówił że źle wyglądam. No cyckow brak ewidentny był

Klio86, Ewelina85 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie 8 kg na plusie. Dzięki szpitalnej diecie i pysznym posiłkom w ciągu 2 ostatnich tygodni zamiast przytyć to schudłam 1,5kg 🤣 na szczęscie bobas przybiera jak trzeba i na nim się to nie odbiło ☺

mhsvi09kaq7hme36.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Ja mam narazie 8 kg na plusie. Dzięki szpitalnej diecie i pysznym posiłkom w ciągu 2 ostatnich tygodni zamiast przytyć to schudłam 1,5kg 🤣 na szczęscie bobas przybiera jak trzeba i na nim się to nie odbiło ☺
    Polski szpital...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zgage. Mój boże...

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś stuklo 49dni do terminu. Od wczoraj mam taką migrene, że już mam ochotę sobie głowę obciąć... do tego młodszy na antybiotyku zapalenie uszu wiec większość dnia chcę być tulony albo na rękach A mi się płakać z bólu chcę. Ja też mam 10kg na plusie, ostatnio 1kg na 3tyg dochodzilo to może na koniec będzie te max 13kg. W poprzedniej ciąży było 18, z córką 28 i to była dla mnie masakra

ex2buay3h02dl23a.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ale mam zgage. Mój boże...
    Sorry, nie chciałam polubić :-)
    Zgaga i zaparcia to dla.mnie absolutnie, ale to absolutnie największe ciążowe zmory :-)

age.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 ja też myślę że dla dzidziusia lepiej jak najdłuższy pobyt w brzuszku a kto wie może sam zechce wyjść wcześniej ;)
    Co do wagi maluszków tak jak dziewczyny piszą nie ma się co przejmować przekonałam się w pierwszej ciąży gdzie lekarz prowadzący powiedział że dziecko nie będzie miało więcej niż 3 kg a urodziła się 4300 znów druga ciąża mój prowadzący 4 dni przed porodem powiedział że nie będzie więcej niż 3,5 kg a w szpitalu wyliczyli w dzień porodu na 4 kg ale tym razem prowadzący miał rację bo ważyła 3550 i teraz będzie podobnie pewnie bo rośnie bardzo podobnie.
    Co do wilgotnej bielizny znam ten ból masakra jakaś
    Czkawkę moja też ma kilka razy dziennie ale najdluzsza jest wieczorem przed snem ;)
    Dziewczyny mam pytanie o kosmetyki dla maleństwa jakie kupujecie? Kupujecie linomag? Jeśli tak to który jeśli macie sprawdzony to podajcie linka będę wdzięczna :)
    Tym dziewczynom które muszą leżec lub są w szpitalu dużo wytrwałości życzę , maleństwa później wszystko wynagrodzą :)
    Przepraszam że tak mało się udzielam ale moja Ada ostatnio jest bardzo absorbująca a w weekend urządzaliśmy jej pokoik malowanie tapetowanie , skręcanie szafy i łóżka piętrowego , oczywiście mąż wszystko sam zrobił ja tylko pomagałam z tapetą i oczywiście co chwilę kontrolowałam hehe wrzuciła bym foto ale nie umiem
    Aha i wreszcie mam kołyskę dla małej , nawet nie wiecie jak bardzo mi się podoba :)

SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość

preg.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 17kg na plusie, brzuch ogromny, mała kopie okrutnie mocno... ech ostatni miesiąc będzie trudny dla wszystkich
    33c827107491.jpg

a kupuje linomag i oliwke bambino z kosmetyków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 23:56

Celia89 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Vella83 ja też myślę że dla dzidziusia lepiej jak najdłuższy pobyt w brzuszku a kto wie może sam zechce wyjść wcześniej ;)
    Co do wagi maluszków tak jak dziewczyny piszą nie ma się co przejmować przekonałam się w pierwszej ciąży gdzie lekarz prowadzący powiedział że dziecko nie będzie miało więcej niż 3 kg a urodziła się 4300 znów druga ciąża mój prowadzący 4 dni przed porodem powiedział że nie będzie więcej niż 3,5 kg a w szpitalu wyliczyli w dzień porodu na 4 kg ale tym razem prowadzący miał rację bo ważyła 3550 i teraz będzie podobnie pewnie bo rośnie bardzo podobnie.
    Co do wilgotnej bielizny znam ten ból masakra jakaś
    Czkawkę moja też ma kilka razy dziennie ale najdluzsza jest wieczorem przed snem ;)
    Dziewczyny mam pytanie o kosmetyki dla maleństwa jakie kupujecie? Kupujecie linomag? Jeśli tak to który jeśli macie sprawdzony to podajcie linka będę wdzięczna :)
    Tym dziewczynom które muszą leżec lub są w szpitalu dużo wytrwałości życzę , maleństwa później wszystko wynagrodzą :)
    Przepraszam że tak mało się udzielam ale moja Ada ostatnio jest bardzo absorbująca a w weekend urządzaliśmy jej pokoik malowanie tapetowanie , skręcanie szafy i łóżka piętrowego , oczywiście mąż wszystko sam zrobił ja tylko pomagałam z tapetą i oczywiście co chwilę kontrolowałam hehe wrzuciła bym foto ale nie umiem
    Aha i wreszcie mam kołyskę dla małej , nawet nie wiecie jak bardzo mi się podoba :)

Linomag zielony..

4018d16ae9.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, czy jest możliwe żeby szyjka się wydłużyła w czasie gdy noszę pessar? Pół nocy nie śpię bo mam taki ucisk na pęcherz jakby mi w niego ktoś igłę wbijał😭 ledwie żyje. Dwa razy już mi lekarze sprawdzali i mówią że pessar leży b. dobrze, że nie ma bezpośredniej styczności z pęcherzem. Ale mi się wszystko zaczęło od tego cholernego pessara i już wykluczyliśmy infekcję, więc to musi być pessar plus bobas do spółki. Lerzarze mówią, że ew. zdejmą mi ten pessar, ale boje się, że to nie najlepszy pomysł dla ciąży i dziecka, no chyba, że właśnie szyjka się wydłużyła (miała 2,2cm), ale czy to możliwe? Nie mam pojęcia co robić, ale ten stan trwa już 6 dzień i jestem psychicznie i fizycznie wykończona 😰😰😰
    Sorry, że ja znowu z problemami się skarżę 😟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 06:55

age.png

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Moje Drogie, czy jest możliwe żeby szyjka się wydłużyła w czasie gdy noszę pessar? Pół nocy nie śpię bo mam taki ucisk na pęcherz jakby mi w niego ktoś igłę wbijał😭 ledwie żyje. Dwa razy już mi lekarze sprawdzali i mówią że pessar leży b. dobrze, że nie ma bezpośredniej styczności z pęcherzem. Ale mi się wszystko zaczęło od tego cholernego pessara i już wykluczyliśmy infekcję, więc to musi być pessar plus bobas do spółki. Lerzarze mówią, że ew. zdejmą mi ten pessar, ale boje się, że to nie najlepszy pomysł dla ciąży i dziecka, no chyba, że właśnie szyjka się wydłużyła (miała 2,2cm), ale czy to możliwe? Nie mam pojęcia co robić, ale ten stan trwa już 6 dzień i jestem psychicznie i fizycznie wykończona 😰😰😰
    Sorry, że ja znowu z problemami się skarżę 😟
    Ciężka sprawa to stwierdzić bo o ile że szwem się mierzy szyjke to z pesserem to nie bardzo chyba że przez brzuch ale jaka jest wartość tego pomiaru to trudno powiedzieć. Też nie wiem jak że ściągnięciem żeby kurcze jakiś skurczy nie sprowokować.bo niekiedy jest tak że jak kobiecie ścigają to się jednak akcja zaczyna. Rozumiem że posiew moczu robili i nic nie ma. A może posiew z pochwy (nie wiem czy przy pesserze da się z szyjki?) może to tam coś jest tylko daje takie objawy że jakby pęcherz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 07:17

abbigal lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ