Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj w Rossmannie i chciałam wykorzystać promocję na pieluchy za 1 grosz. Pani przy kasie powiedziała że promocja obowiązuje przy zakupach za min 100 zł, mina mi zrzedla bo miałam dwie rzeczy w koszyku. Dwie osoby za mną zrobiły zakupy za ponad 100 i doczepilam się do nich i się udało.. No ale kicha jak tylko się wybieracie po pieluchy. Dostałam czwórki ,od 8kg dopiero..
-
Vella83 wrote:Byłam dzisiaj w Rossmannie i chciałam wykorzystać promocję na pieluchy za 1 grosz. Pani przy kasie powiedziała że promocja obowiązuje przy zakupach za min 100 zł, mina mi zrzedla bo miałam dwie rzeczy w koszyku. Dwie osoby za mną zrobiły zakupy za ponad 100 i doczepilam się do nich i się udało.. No ale kicha jak tylko się wybieracie po pieluchy. Dostałam czwórki ,od 8kg dopiero..
Nee prawda to jest.. Jakaś głupia baba.. Ja je normalnie dostałam przy zakupach za 10zl -
Wszystko zależy od predyspozycji gojenia ciała. Ja tez szybko doszłam do siebie. Nastawienie tez się liczy. Jak chcesz to wstaniesz a jak nie chcesz to będziesz jęczeć na łóżku.
Pisałam już wcześniej ze jeśli chodzi o karmienie piersią po cc to streotypy ze się mleka nie dostaje. Ja karmiłam.
Oczywiście ze cc to operacja ale szczerze w dzisiejszym swiecie jednak wole takie rozwiązania jak wypychanie łokciem z brzucha 😉ppieguskaa, abbigal lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Ppieguska, wybiorę się do innego Rossmanna bo może tak kiepsko trafiłam
A o co chodzi z ta promocja w rossmannie? Wystarczy mieć aplikacje i należeć do klubu Rossne? Czy coś trzeba gdzieś kliknąć? do mnie żadne maile nie przychodzą od nich -
Vella musiałaś trafić na jakąś niedoinformowaną ekspedientkę, ja w poprzedniej ciąży nic nie kupowałam a pampersy dostałam te najmniejsze , chyba że może teraz jakaś akcja jest inna że dostaje się też pampersy jak się wyda 100 zł.
Kurcze czytam was i większość tu ma mieć CC a ja tak bardzo bym chciała rodzić naturalnie tak jak poprzednie dwa razy ale wiadomo jakby coś było nie tak to niech tną. Póki co mała na ostatniej wizycie była główką w dół ale czy tak zostanie? Okaże się -
Laktacja się pobudza od momentu oddzielenia łożyska... Czy to sn czy cc to łożysko w końcu nie będzie w ciele i jedno z drugim nie ma na szczęście nic do rzeczy jak mamy wiedzę to będzie karmienie
abbigal, lipa, Klio86 lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Laktacja się pobudza od momentu oddzielenia łożyska... Czy to sn czy cc to łożysko w końcu nie będzie w ciele i jedno z drugim nie ma na szczęście nic do rzeczy jak mamy wiedzę to będzie karmienie
-
sasquacz wrote:A o co chodzi z ta promocja w rossmannie? Wystarczy mieć aplikacje i należeć do klubu Rossne? Czy coś trzeba gdzieś kliknąć? do mnie żadne maile nie przychodzą od nich
Ja mam po prostu aplikację rossne i musiałam gdzieś zaznaczyć że jestem w ciąży,w tym tyg dostałam maila o tej promocji,waznej 4 tyg. W innym Rossmannie zgłoszę się po pieluchy bo babka nie skanowała w końcu mojej karty, tylko dała mi paczkę, wzięła grosz i tyle. Innych rozmiarów nie miała..sasquacz lubi tę wiadomość
-
Lula90 wrote:Myślę, że problem z karmieniem piersią po cc może byc w dużej mierze związany z faktem, że po sn od razu dostajemy dziecko, które często od razu szuka piersi, a po cc ja np byłam z dzieckiem dopiero po prawie 15 h
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Coo? W szpitalu do którego idę do godziny mam dostać
-
Dziewczyny przepraszam z gory za ten wpis ale poprostu czasem niedowierzam jaki kisiel z mozgow robia lekarze w Polsce pacjentom. Widze ze tutaj 80% z was jest w jakis sposob zastraszona przez lekarzy od samego poczatku i wiekszosc ciazy zyje w stresie. Obrot dziecka zewnetrzny nie jest metoda sredniowieczna, wlasnie tylko doszkoleni lekarze z duzym doswiadczeniem podejma sid go zrobic i jest on kompletnie bezpieczny (bezpieczniejszy od samej cesarki). Dziecko jest monitorowane caly czas podczas calego procesu i nic mu sie nie dzieje, w chwili gdy tylko jakies parametry dziecka sie nie zgadzaja lekarz zaprzestaje obrotu. Prosze was nie nakrecajcie sie niepotrzebnie nawzajem i nie piszcie o czyms strasznych rzeczy o ktorych nie macie pojecia bo to tylko wzmaga niepokoj
RudyLis lubi tę wiadomość
Paulinakrk -
U nas po cc przystawia położna do piersi, chyba że coś nie tak z dzieckiem, to wiadomo, zabierają na neonatologię, a kobieta zostaje aż oprzytomnieje.
Dziewczyny, do fotelika większość z Was ma jakieś spiworki tak? A jakie macie kombinezony ,,pod spód?" Skąd? Pokażcie co tam macie:D
-
Lula90 wrote:No nie wiem, u mnie dopoki mama nie zacznie ruszać nogami (czyli w sumie być w stanie sama zająć się noworodkiem) nie dostanie dziecka. U mnie to aż tak długo trwało, bo nie było miejsc na sali ale myśle, że kilka godzin to i tak by było, ale nie pamiętam kiedy puszcza znieczulenie.
Angelius Provita -
Sovi wrote:U nas po cc przystawia położna do piersi, chyba że coś nie tak z dzieckiem, to wiadomo, zabierają na neonatologię, a kobieta zostaje aż oprzytomnieje.
Dziewczyny, do fotelika większość z Was ma jakieś spiworki tak? A jakie macie kombinezony ,,pod spód?" Skąd? Pokażcie co tam macie:Dlipa lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Czy kupujecie laktatory?
Angelius Provita