Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie racje będę się z nim kłócic a co kurcze bratowa miała co miesiąc USG i to siedziała 40 min i wszystko jej pokazywał tłumaczył wyliczał a ja poszłam tylko dlatego do niego przez to że dwie poprzednie ciążę mi prowadził i wszystko było ok ale teraz to czuje się ewidentnie zaniedbana kurde dziś wizyta i pewnie ustali mi kolejna za miesiąc i tyle a przecież kurde z tygodnia na tydzień cos się może stać , dziecko może przestać rosnąć lub łożysko zacznie się starzec eh powiem wam że żałuję że teraz do niego chodzę , nawet żadnego zdjęcia nie mam ładnego albo sam brzuszek albo sama główka i to takie zwykłe bo przecież nie ma 3D eh wyżaliłam się
-
Justi2019 wrote:Macie racje będę się z nim kłócic a co kurcze bratowa miała co miesiąc USG i to siedziała 40 min i wszystko jej pokazywał tłumaczył wyliczał a ja poszłam tylko dlatego do niego przez to że dwie poprzednie ciążę mi prowadził i wszystko było ok ale teraz to czuje się ewidentnie zaniedbana kurde dziś wizyta i pewnie ustali mi kolejna za miesiąc i tyle a przecież kurde z tygodnia na tydzień cos się może stać , dziecko może przestać rosnąć lub łożysko zacznie się starzec eh powiem wam że żałuję że teraz do niego chodzę , nawet żadnego zdjęcia nie mam ładnego albo sam brzuszek albo sama główka i to takie zwykłe bo przecież nie ma 3D eh wyżaliłam się
Klio86, abbigal lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:No bez przesady żeby na prywatnej wizycie nie było usg to już nie te czasy. Musisz go przycisnac. I to samo że chcesz teraz więcej wizyt za miesiąc to Ty możesz być już po porodzie. Ja miałam wizyty 25.11 potem 2.12 teraz mam mieć 17.12 a potem 27.12. Miesiąc to za długo
-
A ja w koooońcu po ponad miesiącu jestem w domku! ❤ szyjka trzyma te 6mm wieć pozwolili mi już poleżeć ten tydzień do skończonego 37tc w domku, a później odstawiam luteine i magnez i biorę się za świąteczne porządki 😁
Klio86, SusieOne, ppieguskaa, sasquacz, abbigal, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
Niqa89 wrote:A ja w koooońcu po ponad miesiącu jestem w domku! ❤ szyjka trzyma te 6mm wieć pozwolili mi już poleżeć ten tydzień do skończonego 37tc w domku, a później odstawiam luteine i magnez i biorę się za świąteczne porządki 😁
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Niqa89 wrote:Zeskanuje wypis i zgłaszam 😁😁😁
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
hej dziewczyny,
Susie, oby dzidzia jak najdluzej byla w brzuszku!
Velia, ja biore magnez sama z siebie (tzn, moje gin wie) ale dostalam jeszcze cos takiego roslinnego na wyciszenie skurczy i mam to przestac brac do skonczonego 37-tygodnia. w piatek mam wizyte to sie tez o ten megnaz zapytam.
czy mialyscie robiana cytologie w ciazy??
tak to jestem w domku...w czwartek sie wzielem za sprzatanie i pozalowalam....w piatek nic nie robilam, bo bylam ledwo zywa. weekend spokojnie i w sumie takie funkcjonowanie w domu proste: zrobic jakis latwy obiad, wstawic zmywarke, posprzatac po dziecku, ogarnac, ale bez wiekszego sprzatania albo na raty to spoko. moge tak jeszcze jakis czas
wszyscy mnie strasza, ze moze w kazdej chwili sie zaczac ale jakos mam przeczucie ze jeszcze troche...Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
A my w szpitalu... mały słabo sie rusza... brzuszek mniejszy i jesteśmy pod obserwacja czy rośnie... niestety ryzyko hipotrofii jest... chociaż Pani Doktor uspokaja ze jeszcze mieścimy sie w normach ale trzeba synka poobserwować jak przybiera... ciśnienie szaleje wiec to kolejny powód do obserwacji... po badaniu na izbie pani doktor stwierdziła ze juz taka ,,luźna” jestem jak do porodu... waga z usg w szpitalu 2250g... czyli jest trochę różnicy w pomiarze niż u mojej gin... No nic zobaczymy co będzie... trzymajcie kciuki żeby synek troszkę nadgonił...
SusieOne, Klio86, Robak, abbigal, sasquacz lubią tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka1986 wrote:A my w szpitalu... mały słabo sie rusza... brzuszek mniejszy i jesteśmy pod obserwacja czy rośnie... niestety ryzyko hipotrofii jest... chociaż Pani Doktor uspokaja ze jeszcze mieścimy sie w normach ale trzeba synka poobserwować jak przybiera... ciśnienie szaleje wiec to kolejny powód do obserwacji... po badaniu na izbie pani doktor stwierdziła ze juz taka ,,luźna” jestem jak do porodu... waga z usg w szpitalu 2250g... czyli jest trochę różnicy w pomiarze niż u mojej gin... No nic zobaczymy co będzie... trzymajcie kciuki żeby synek troszkę nadgonił...
Kciuki ogromne!!
za inne dziewczyny w szpitalu, lub po szpitalu oczywiscie tez!Klio86 lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Kropeczka1986 wrote:A my w szpitalu... mały słabo sie rusza... brzuszek mniejszy i jesteśmy pod obserwacja czy rośnie... niestety ryzyko hipotrofii jest... chociaż Pani Doktor uspokaja ze jeszcze mieścimy sie w normach ale trzeba synka poobserwować jak przybiera... ciśnienie szaleje wiec to kolejny powód do obserwacji... po badaniu na izbie pani doktor stwierdziła ze juz taka ,,luźna” jestem jak do porodu... waga z usg w szpitalu 2250g... czyli jest trochę różnicy w pomiarze niż u mojej gin... No nic zobaczymy co będzie... trzymajcie kciuki żeby synek troszkę nadgonił...
lipa lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Hej dziewczyny wyobraźcie sobie że tak jak myślałam nie miał w planach ginekolog mi robić dziś usg tylko pobrać gbs kasa i do domu a ja kurde tak czekam cały miesiąc za każdym razem żeby zobaczyć małą . Pobrał mi gbs i to miał być koniec wizyty no ale mi się cisnienie na momencie podnioslo , zapytałam czy zrobi mi USG bo chce wiedzieć ile waży mała a on do mnie " i co to zmieni?" No masakra co zmieni ? Kurde będę wiedziała czy rośnie tak jak powinna . W koncu mi zrobił to USG, 5 sekund słyszałam bicie serca , powiedział że waży 2100 ale to było takie USG na odwal się że poprostu szlag mnie trafia poprostu straciłam do niego zaufanie gdyby nie to że to końcówka ciąży to bym zmieniła lekarza , zazwyczaj mierzy po parę razy główkę brzuszek i kość udową a dziś pierwsze ujęcie zmierzył i koniec także USG trwalo może 30 sekund mówię wam jestem taka WKU.... jak nigdy .
Ile wasze maluszki ważyły w tym okresie? U mnie dziś 32+5
Niqa89 super że w domku jesteś nie przemęczaj się :p
Kropeczka1986 kciuki ogromne żeby wszystko było dobrze , jesteś pod obserwacją napewno maluszek przybierze , ale waga wydaje mi się ok nie wiem sama w którym tygodniu jesteś?
Kciuki ogromne dla pozostałych dziewczyn w szpitaluNiqa89 lubi tę wiadomość
-
Justi u mnie w 32 tc na prenatalnych maluszek miał 2000-2100g, wiec podobnie 😉 potem w 33+6 około 2700g, przynajmniej mi taki wynik gin na NFZ powiedział, także rozbieżności to chyba norma. Co lekarz to inaczej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 22:55
-
Justi2019 wrote:Hej dziewczyny wyobraźcie sobie że tak jak myślałam nie miał w planach ginekolog mi robić dziś usg tylko pobrać gbs kasa i do domu a ja kurde tak czekam cały miesiąc za każdym razem żeby zobaczyć małą . Pobrał mi gbs i to miał być koniec wizyty no ale mi się cisnienie na momencie podnioslo , zapytałam czy zrobi mi USG bo chce wiedzieć ile waży mała a on do mnie " i co to zmieni?" No masakra co zmieni ? Kurde będę wiedziała czy rośnie tak jak powinna . W koncu mi zrobił to USG, 5 sekund słyszałam bicie serca , powiedział że waży 2100 ale to było takie USG na odwal się że poprostu szlag mnie trafia poprostu straciłam do niego zaufanie gdyby nie to że to końcówka ciąży to bym zmieniła lekarza , zazwyczaj mierzy po parę razy główkę brzuszek i kość udową a dziś pierwsze ujęcie zmierzył i koniec także USG trwalo może 30 sekund mówię wam jestem taka WKU.... jak nigdy .
Ile wasze maluszki ważyły w tym okresie? U mnie dziś 32+5
Niqa89 super że w domku jesteś nie przemęczaj się :p
Kropeczka1986 kciuki ogromne żeby wszystko było dobrze , jesteś pod obserwacją napewno maluszek przybierze , ale waga wydaje mi się ok nie wiem sama w którym tygodniu jesteś?
Kciuki ogromne dla pozostałych dziewczyn w szpitalu
Może jeszcze jest sens zmienić lekarza? Pod koniec ciąży wydaje mi się ze te wizyty powinny być częstsze i dokładniejsze...
Ja miałam ostatni pomiar na usg III trymestru w 30+0 i mała ważyła ok 1300g
-
To się cieszę że podobnie choć teraz to juz maluszki będą indywidualnie przybierać jeden będzie większy drugi mniejszy , najważniejsze że zdrowe i aby jak najdłużej w brzuszku
Mąż o 5 wyjechał na szkolenie , 3 godziny będzie jechał a mi łezka poleciała tak nie lubię się z nim rozstawać mimo że chrapie w nocy i mnie wkurza niesamowicie to teraz spać nie będę mogła ale dlatego że go nie ma obokKlio86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolika wrote:Dziś w aptece gemini jest dzień darmowej dostawy:) może ktoś coś jeszcze potrzebuje zamówić
Angelius Provita -
Karolika wrote:A my się malujemy że skończyliśmy 37 tc ciaza donoszona:)
Klio86 lubi tę wiadomość
Angelius Provita