X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obudziłam się z bardzo puchnietymi dłońmi i stopami. Dłonie aż bolały i cierply. To chyba bardzo niedobrze, prawda? Boje się zatrucia ciążowego.

age.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny obudziłam się z bardzo puchnietymi dłońmi i stopami. Dłonie aż bolały i cierply. To chyba bardzo niedobrze, prawda? Boje się zatrucia ciążowego.
    Z jednej strony to normalne że puchna w ciąży ale z drugiej chyba lepiej dmuchać na zimne. Mierzyłas ciśnienie? Możesz zadzwoń do swojego lekarza?

Klio86, lipa lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    hej dziewczyny, ja po kontroli. wod mam wiecej, ale nie jakos duzo wiecej i tendencja bedzie juz spadkowa...

na ktg wszystko ok! gin mnie "namawia" do wywolania.

czy macie wrazenie, ze u was troche chca sie z wami przed swietami "obrobic"? moja twierdzi, ze w przyszlym tygodniu to juz w ogole bede w 39-tym tygodniu i na luzie mozna. - to oczywiscie pytanie do dziewczyn w szpitalu.

ja mam troche inne zdanie tzn. nie bede oczywiscie sie sprzeciwiac jak wyniki beda zle, ale po co mam miec dziecko z zoltaczka czy nagrzewane? moja corka urodzila sie naturalnie, wszystko bylo ok. potem byly problemy z jedzeniem, spadla ponizej 3-ciego centyla. wlasciwie do pierwszych urodzin byl ten problem z jedzeniem, tyciem itp.. teraz juz jest lepiej. kazdy pediatra, bo bylismy i tu i w PL na roznych konsultacjach sie pytal o porod i ciaze i fakt, ze urodzila sie taka zdrowa, donoszona, bez zadnych komplikacji byl bardzo wazny.

oczywiscie jak wody mi spadna ponizej tego bezpiecznego poziomu to sie zgodze na wywolanie i nic nie bede dyskutowac! ale ta cala idea, ze mozna porod wywolywac, bo jest to juz dziecku obojetne kiedy sie urodzi to sie nei do konca zgadzam.
    Mi się wydaje że co lekarz to opinia. Jedni są tacy bardziej za tym by to natura decydowała i że jak się nic nie dzieje to spokojnie czekać. A inni uważają że czy 38 czy 39 czy 40 to już obojetne i tak ustawiają by było dobrze np organizacyjnie. Więc to zależy na kogo trafisz. Z punktu medycznego jak się nic nie dzieje to na pewno lepiej żeby dziecko samo uznało że to jego czas a nie wyciąganie na siłę. Oczywiście mówię o sytuacji jak wszytsko jest ok

Ewelina85, gonia13 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Z jednej strony to normalne że puchna w ciąży ale z drugiej chyba lepiej dmuchać na zimne. Mierzyłas ciśnienie? Możesz zadzwoń do swojego lekarza?
    Mierzyłam. Niby w normie. Czekam jeszcze na wyniki.moczu, czy nie będzie białka.

age.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem wszystko 😉

Mały urodzi się cc 3.01 (tak jak nasza córeczka.. mam nadzieje ze mnie dzieci nie znienawidzą kiedyś😅), dziś robiłam pierwsze KTG i mały szalał ze hej!

Lekarz wyliczyl ze wazy już 3700 🙈, czyli tak czy tak mały nie będzie.

PH moczu 8.0 mam się nie kłopotać, z gorszych wieści to mój horoid znowu mnie gnębi 😞

Cieszę się z tego cc pod tym kątem..

Następna i ostatnia wizyta 27.12

lipa, CYTRYNKA_2016, Ewelina85 lubią tę wiadomość

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini przepięknie wyglądałaś na sesji ❤️

Mini89 lubi tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę też na kto... Od godziny mam takie skurcze krzyzowe że mnie ścina...

ex2buay3h02dl23a.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Jadę też na kto... Od godziny mam takie skurcze krzyzowe że mnie ścina...

3mam kciuki 💪 może już tuż tuż przywitamy twoja kruszynkę ❤️

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini kciuki :)
    Klio ale synek duży już :) córcia też duża się urodziła?

preg.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Mini kciuki :)
    Klio ale synek duży już :) córcia też duża się urodziła?

Tak 😊 córeczka ważyła dokładnie tyle co synek teraz 😅 3700g tydzień przed terminem przez cc 😉

No właśnie ciekawa jestem tej wagi urodzeniowej 😅 bo ten margines błędu zawsze jakiś jest i chyba córeczkę z tego co pamietam mi 3900 prognozowali 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 12:47

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i :
    Rozwarcie na 2 CM, główka nisko, podczas badania skurcze, brzuszek już się stawiał. ginka przylozyla się do badania, pozaczepiala szyjkę, odkleila worek owodniowy (wiem jak to brzmi!! Ale wszystko mi wcześniej wytłumaczyła) podczas badania żeby coś ewentualnie ruszyć dalej. Dostałam kilka zaleceń, przepis na drinka:),ktory właśnie pije. Herbatkę z liści malin.Jeżeli wszystko razem zaskoczy to za 8,9 godz może się coś zacząć dziać. Zaraz po badaniu, jeszcze u niej w gabinecie zaczęło ciągnąć w podbrzuszu, tak jak przewidywała po badaniu.
    Przepływy, wody ok. Waga bobasa ok, około 3100. Szyjka miękka, już powoli gotowa..
    Ja na adrenalinie. Pojechałam jeszcze na kawę, brownie, do Rossmanna,wrocilam do domu.Rozplakalam się bo emocje są ogromne.

CYTRYNKA_2016, Klio86, lipa, Martek&M, sasquacz, Mini89, Celia89, dana222, I_1985, gonia13 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jestem po wizycie i :
    Rozwarcie na 2 CM, główka nisko, podczas badania skurcze, brzuszek już się stawiał. ginka przylozyla się do badania, pozaczepiala szyjkę, odkleila worek owodniowy (wiem jak to brzmi!! Ale wszystko mi wcześniej wytłumaczyła) podczas badania żeby coś ewentualnie ruszyć dalej. Dostałam kilka zaleceń, przepis na drinka:),ktory właśnie pije. Herbatkę z liści malin.Jeżeli wszystko razem zaskoczy to za 8,9 godz może się coś zacząć dziać. Zaraz po badaniu, jeszcze u niej w gabinecie zaczęło ciągnąć w podbrzuszu, tak jak przewidywała po badaniu.
    Przepływy, wody ok. Waga bobasa ok, około 3100. Szyjka miękka, już powoli gotowa..
    Ja na adrenalinie. Pojechałam jeszcze na kawę, brownie, do Rossmanna,wrocilam do domu.Rozplakalam się bo emocje są ogromne.

To 3mamy kciuki :))
    Się dzieje dzisiaj

abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spakować te torbę 😅

lipa, sasquacz, abbigal lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • CYTRYNKA_2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jestem po wizycie i :

Oj to teraz wielkie ✊✊✊ i oby poszło szybko, sprawnie i najmniej boleśnie jak się da ❤️ Czekamy na wieści jak sytuacja się rozwija.

preg.png

IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer
    12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭

24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
    25.05.2023 - beta 383 😍
    26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
    30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
    02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
    13.06.2023 - ❤️

„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dawać znać. Istnieje też taka opcja że się sklei to co się odkleilo, ucichnie i nic nie pójdzie dalej więc wiecie.. Syn 37 tydz, córka 38 tydz a teraz ładnie skończony 37 tydz. Poczekamy, zobaczymy.

Celia89 lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella 83, ostatnia prosta przed tobą, wszystko idzie w dobrym kierunku, jeszcze troszeczkę i będziesz miała cud narodzin za sobą.
    Wiem, że emocje sięgają zenitu i tu właśnie nie ma co się hamować, chce się płakać to płaczemy, śmiać to śmiejemy, skakać to skaczemy itd.
    We współpracy z maluszkiem, wsłuchując się we własne ciało na pewno już niedługo z uśmiechem na twarzy przytulisz swoje maleństwo, powodzenia!

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86 wrote:
    Już wiem wszystko 😉

Mały urodzi się cc 3.01 (tak jak nasza córeczka.. mam nadzieje ze mnie dzieci nie znienawidzą kiedyś😅), dziś robiłam pierwsze KTG i mały szalał ze hej!

Lekarz wyliczyl ze wazy już 3700 🙈, czyli tak czy tak mały nie będzie.

PH moczu 8.0 mam się nie kłopotać, z gorszych wieści to mój horoid znowu mnie gnębi 😞

Cieszę się z tego cc pod tym kątem..

Następna i ostatnia wizyta 27.12
    Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i mi lekarz też chciał umówić cc na 03.01, ale... sprawdziłam grafik ich kliniki i 02.01 będzie lekarz, który mi bardziej pasuje i poprosiłam o termin 02.01 :)

Jeśli chodzi o wagę to naprawdę masz dużą dzidzię, albo ja małą :D Ja miałam ktg w poniedziałek i mój miał 2900.

Klio86 lubi tę wiadomość

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jestem po wizycie i :
    Vella, a czemu lekarka troszkę to przyspiesza? Chcesz jak najszybciej urodzić, czy coś się dzieje?

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, gdybym była już w 38 tygodniu tez robiłabym wszystko, żeby urodzić przed świętami :-)

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje, nie ma zagrożenia. To porozumienie lekarki ze mną. Bez ciśnienia. Ciąża donoszona, inne parametry ok.

Ewelina85, Celia89 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ