Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny a ja dziś już miałam 3 wędrówki z moją Adą i powiem wam że nie mam siły , pierw targ, potem sklep , przed chwilą szpital i odbieranie wyniku gbs. Eh i teraz Ada śpi a jak wstanie to jeszcze muszę skoczyć do obuwniczego kupić jej jakieś buty do sukienki na wesele bo z wszystkich balerinek wyrosła masakra jakaś . Wynik gbs ujemny także spoko i zdziwiłam się bo tylko 16 zł zapłaciłam
-
Sovi wrote:Wiesz, afi 5 to takie minimum więc pewnie dlatego uznają, że jest ok. Gdzieś nawet czytałam artykuł mamy ginekolog ze przy afi 5 wszystko się rozwinie tak jak trzeba więc myślę ze spokojnie, myślę, ze wiedzą co robią.
Jeśli macie sporo wilgoci to tak jak pisała Susie, można dla spokoju kupić wkładki.SusieOne lubi tę wiadomość
-
Ja od kilku dni tez przeziębiona, ale niczego nie zażywam bo i tak samo przejdzie, przeziebienie spokojnie może trwać ponad tydzień. Skurcze jakieś tam czasem poczuje ale nie zwracam na nie uwagi za bardzo 🤷♀️ Już mi się nie chce ta ciąża przejmować szczerze mówiąc byle szczęśliwie urodzić i tyle
-
Ja po wizycie. Synek waży ok 3300g. Szyjka miękka 1.5cm, rozwarcie na opuszek. Główka nisko i maluszek podobno zastanawia się nad wyjściem
Vella83, CYTRYNKA_2016, sasquacz, ppieguskaa, I_1985, Kropeczka1986, Celia89, Mini89, Klio86 lubią tę wiadomość
-
Też się zastanawiam i to po kilka razy dziennie, kiedy mój synek zechce wyjść, czy będzie to w tym czy w przyszłym roku. W sobotę za to skusiłam się mimo zakazu chodzenia na wyjście do galerii po prezent dla męża pod choinkę i wiecie co w tym najdziwniejsze? Skurczy po tym łażeniu nie mam ale w kręgosłupie łupie jakbym 5 hektarów działki przekopała.
-
hej dziewczyny, ja po kontroli. wod mam wiecej, ale nie jakos duzo wiecej i tendencja bedzie juz spadkowa...
na ktg wszystko ok! gin mnie "namawia" do wywolania.
czy macie wrazenie, ze u was troche chca sie z wami przed swietami "obrobic"? moja twierdzi, ze w przyszlym tygodniu to juz w ogole bede w 39-tym tygodniu i na luzie mozna. - to oczywiscie pytanie do dziewczyn w szpitalu.
ja mam troche inne zdanie tzn. nie bede oczywiscie sie sprzeciwiac jak wyniki beda zle, ale po co mam miec dziecko z zoltaczka czy nagrzewane? moja corka urodzila sie naturalnie, wszystko bylo ok. potem byly problemy z jedzeniem, spadla ponizej 3-ciego centyla. wlasciwie do pierwszych urodzin byl ten problem z jedzeniem, tyciem itp.. teraz juz jest lepiej. kazdy pediatra, bo bylismy i tu i w PL na roznych konsultacjach sie pytal o porod i ciaze i fakt, ze urodzila sie taka zdrowa, donoszona, bez zadnych komplikacji byl bardzo wazny.
oczywiscie jak wody mi spadna ponizej tego bezpiecznego poziomu to sie zgodze na wywolanie i nic nie bede dyskutowac! ale ta cala idea, ze mozna porod wywolywac, bo jest to juz dziecku obojetne kiedy sie urodzi to sie nei do konca zgadzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 08:13
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
nick nieaktualnygonia13 wrote:hej dziewczyny, ja po kontroli. wod mam wiecej, ale nie jakos duzo wiecej i tendencja bedzie juz spadkowa...
na ktg wszystko ok! gin mnie "namawia" do wywolania.
czy macie wrazenie, ze u was troche chca sie z wami przed swietami "obrobic"? moja twierdzi, ze w przyszlym tygodniu to juz w ogole bede w 39-tym tygodniu i na luzie mozna. - to oczywiscie pytanie do dziewczyn w szpitalu.
ja mam troche inne zdanie tzn. nie bede oczywiscie sie sprzeciwiac jak wyniki beda zle, ale po co mam miec dziecko z zoltaczka czy nagrzewane? moja corka urodzila sie naturalnie, wszystko bylo ok. potem byly problemy z jedzeniem, spadla ponizej 3-ciego centyla. wlasciwie do pierwszych urodzin byl ten problem z jedzeniem, tyciem itp.. teraz juz jest lepiej. kazdy pediatra, bo bylismy i tu i w PL na roznych konsultacjach sie pytal o porod i ciaze i fakt, ze urodzila sie taka zdrowa, donoszona, bez zadnych komplikacji byl bardzo wazny.
oczywiscie jak wody mi spadna ponizej tego bezpiecznego poziomu to sie zgodze na wywolanie i nic nie bede dyskutowac! ale ta cala idea, ze mozna porod wywolywac, bo jest to juz dziecku obojetne kiedy sie urodzi to sie nei do konca zgadzam. -
Gonia13, przeszło mi przez myśl że zachęca mnie ginka na poród przed świętami, nie mówi nic o wywołania bo jest/była pewna że samo się zacznie.. A tu cisza.. Za dwie godziny widzę się z lekarka to zapytam ja jak ona to widzi. Niespecjalnie mi się uśmiecha na święta być w szpitalu z paru powodow:personel okrojony, święta, rodzina.. No ale nie ja wybieram termin. Pokornie czekamy.