Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wyszlismy z maluchem wczoraj popołudniem.
W domu dostałam rozstroju nerwowego, moja 2 letnia córeczka skacze jak szalona koło maluszka a ja obolała nie mogę jej nawet przytrzymać.. przytulić, wziąć na ręce 😔 trzęsę się z bólu i przez ten harmider. Boże żebym szybko to przeszła..
Wysłałam małą do żłobka bo pomimo ze jest u mnie mama to doszłam do wniosku jednak ze dziecko by tez się rozstroilo i wyniknelaby z tego straszna katastrofa.
Zapomniałam jak boli rozkręcanie laktacji..
Któreś tez jak ja jest 4 dobę po porodzie i walczy z kamienistym cyckami i mega gryzącym maluszkiem ?
Czy u was się już trochę ból sutków uspokoil? Po jakim czasie?
Ratunku bo brakuje mi sił..
Gratuluje ci cella ❤️ Śliczna dziewczynka ❤️
Reszcie powodzenia dziewczyny 😘Celia89 lubi tę wiadomość
-
Vella cudny maluszek wszystkie forumowe maluszki są przeurocze
Mini w domku już?
Klio kurcze boje się że u mnie będzie to samo niby 20 miesięcy ma Ada ale jak bratowa przyjechała z miesięczną dzidzią to Ada rzucała w jej stronę pluszaki , chciała się bawić , nie rozumie że może krzywdę zrobić , obawiam się co to będzie jak taki okruszek będzie na co dzień. Ale już się nie mogę doczekać kiedy będzie z nami a tu jeszcze 3 tygodnie ale niech siedzi do końca i rośnieKlio86, Celia89, I_1985 lubią tę wiadomość
-
Kilo nie strasz, bo zaczynam żałować, że wypisalam młoda że żłobka...
A smarujesz czymś sutki? Ja już kupiłam.Maltan.
Poza tym pamiętam, że byłam.tak.podryziona, że dałam cyckom odpocząć jeden dzień i jechałam tylko.na laktatorze, żeby mialy szansę się.zagoic.Klio86, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Mam kompresy chłodzące, maść medela, wietrze sutki i smaruje wlasnym mlekiem, używam nakładek, wszystko jak przy córeczce.. tylko chyba po prostu zapomniałam ze to mnie bardzo bolało. Ja mam sutek wklęsły i cyste w lewej piersi, wiec tez podaje głównie prawa a lewa staram się oszczędzać, nie narzuciłam sobie strasznego tempa.
To dopiero 4 dzień.
Środki przeciwbólowe zeszły, staram się ich nie łykać tyle samo..
No u mnie żłobek mus. Tylko obawiam się ze i tak będzie przerwa, bo córeczka pokaszluje od tygodnia.. dlatego mi zależy na kp..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 15:19
Celia89 lubi tę wiadomość
-
U mnie ból trwał około 1,5tyg. Teraz po 3 tyg czasem sutki mnie bolą jak długo ssie i już w tych piersiach mam wrażenie nie ma już nic. Taki ból jakby szpileczki w sutek wbijał. Używałam lano maść i zagryzalam zęby.
Celia89, Klio86 lubią tę wiadomość
-
Ja zaraz jadę do domu A mała zostaje, bo jeszcze jutro robią badania. U mnie dziś 4doba I zaczął się nawal, bałam się że mala się będzie krztusic, ale mimo że karmią ja butla pięknie się przystawia i je ściągam od rana po 60/80 ml przed i po karmieniu żeby już moje dawali.
-
Vella śliczny Jaś
Mini czyli wszystko ma się ku lepszemu
Rudy lis czekam na wieści
Ja dziś odczuwam efekty cesarski, ale powoli lepiej. Nie mam problemu z lajtacja xd wręcz mi tu powiedzieli że próbuje ją przekarmiac. Muszę się nauczyć ile ona ma jeść.
-
Celia89 wrote:Vella śliczny Jaś
Mini czyli wszystko ma się ku lepszemu
Rudy lis czekam na wieści
Ja dziś odczuwam efekty cesarski, ale powoli lepiej. Nie mam problemu z lajtacja xd wręcz mi tu powiedzieli że próbuje ją przekarmiac. Muszę się nauczyć ile ona ma jeść.Klio86, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Susie ty juz wychodzilas z mała na dluzszy spacer? Chodzi mi o wcześniaki jak to jest? Ja bylam tylko z nią u lekarza w poradni i sie werandowalismy dwa razy
sasquacz lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Już godzina jednorazowo nawet była przy - 1 a dziś spokojnie 45 min przy - 5 ale dałam dodatkowo kocyk minky dziś
-
Ewi28 wrote:A werandowalas zanim zaczelas wychodzić? Ile pierwszy spacer trwal? Z synem pd razu wychodzilam ale byl przenoszony i wielki i jak cieplo bylo a teraz jakos przy wczesniaku bardziej się cykam ale już nerwicy w domu dostaje.
Ewi28, sasquacz lubią tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Nie werandowalismy, pierwszy spacer ok 20 min potem drugi też a potem 30 - 40 min teraz ostatnio godzinka już ubieram cieplutko ale nie za cieplutko i idziemy
Mój pies będzie w siódmym niebie jak zacznę chodzić na takie długie spacery 😁 -
sasquacz wrote:Mój pies będzie w siódmym niebie jak zacznę chodzić na takie długie spacery 😁
sasquacz lubi tę wiadomość
Angelius Provita