Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
sasquacz powodzenia , kciuki ogromne a może już tulisz dzidzię ? Daj znać
Kropeczka kochana wszystko na pewno będzie dobrze , trzymam kciuki za dzidzię aby wszystko było ok i nie było potrzebne IP i żeby te 4 miesiące szybko zleciały wam . Przytulasy przesyłam -
Kropeczka ojej wszystko będzie dobrze, musi być chociaż stres na pewno będzie Ci towarzyszyć eh oby szybko zleciało
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Saaquacz gratulacje
Kropeczka współczuję. Ja sama jestem po operacji przepukliny ale jako 5 latka. Będzie dobrze ale te 4 miesiące stres. Żeby szybko zlecialy i nic się nie wydarzyło.
Dziewczyny które karmią tylko mm. Pytanie. Jak często wasze dzieci robią kupę i czy trzeba takie dziecko przepajac albo podawać jakis diclofor czy biogaje? Na co to jest? -
nick nieaktualny
-
Ewi28 wrote:Saaquacz gratulacje
Kropeczka współczuję. Ja sama jestem po operacji przepukliny ale jako 5 latka. Będzie dobrze ale te 4 miesiące stres. Żeby szybko zlecialy i nic się nie wydarzyło.
Dziewczyny które karmią tylko mm. Pytanie. Jak często wasze dzieci robią kupę i czy trzeba takie dziecko przepajac albo podawać jakis diclofor czy biogaje? Na co to jest?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ewi28 wrote:Saaquacz gratulacje
Dziewczyny które karmią tylko mm. Pytanie. Jak często wasze dzieci robią kupę i czy trzeba takie dziecko przepajac albo podawać jakis diclofor czy biogaje? Na co to jest? -
Można dać wodę przy mm, ale nie jest to potrzebne. Nawet lepiej nie dawać i nie zapełniać miejsca w brzuszku bezwartościowa (na tym etapie) woda. Co innego, gdyby były upały, lub gdyby pojawiły się zaparcia, bóle brzuszka. Ale jeśli wszystko jest ok, to mm jest dla dziecka wystarczające.
SusieOne, gonia13, Klio86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Saaquacz gratulacje
Dziewczyny które karmią tylko mm. Pytanie. Jak często wasze dzieci robią kupę i czy trzeba takie dziecko przepajac albo podawać jakis diclofor czy biogaje? Na co to jest?lipa, SusieOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:Można dać wodę przy mm, ale nie jest to potrzebne. Nawet lepiej nie dawać i nie zapełniać miejsca w brzuszku bezwartościowa (na tym etapie) woda. Co innego, gdyby były upały, lub gdyby pojawiły się zaparcia, bóle brzuszka. Ale jeśli wszystko jest ok, to mm jest dla dziecka wystarczające.
-
Karolika wrote:Dałaś mi teraz do myslenia bo u nas napewno są zapracia, tylko jak on mi śpi po 2-3 godziny po mleku a czasami nawet nie to ja nawet nie wiem kiedy ta wodę mu podać tak żeby potem zjadł mi mleko eh czuje się taka beznadziejną mama
-
Klio86 wrote:Dziewczyny wyszlismy z maluchem wczoraj popołudniem.
W domu dostałam rozstroju nerwowego, moja 2 letnia córeczka skacze jak szalona koło maluszka a ja obolała nie mogę jej nawet przytrzymać.. przytulić, wziąć na ręce 😔 trzęsę się z bólu i przez ten harmider. Boże żebym szybko to przeszła..
Wysłałam małą do żłobka bo pomimo ze jest u mnie mama to doszłam do wniosku jednak ze dziecko by tez się rozstroilo i wyniknelaby z tego straszna katastrofa.
Zapomniałam jak boli rozkręcanie laktacji..
Któreś tez jak ja jest 4 dobę po porodzie i walczy z kamienistym cyckami i mega gryzącym maluszkiem ?
Czy u was się już trochę ból sutków uspokoil? Po jakim czasie?
Ratunku bo brakuje mi sił..
Gratuluje ci cella ❤️ Śliczna dziewczynka ❤️
Reszcie powodzenia dziewczyny 😘
u mnie bylo podobnie...dwulatka rozstrojona, zazdrosna, skaczaca kolo malej...wlazaca na mnie jak karmilam.
Zosia powtarza, ze tez jest malutka i chce do mnie ciagle na raczki...oczywiscie tata ani babcia nie tylko ja musze...ech. przeczekac. czasem da sie przekonac, ze mama nie moze, staram sie duzo przytulac itp.
ja tez mialam nawal, potem zapalenie piersi, tez pogryzione brodawki. teraz jest juz prawie ok...nie wiem czy sie po prostu przyzwyczajasz do tych brodawek bolacych czy to mniej boli.
ja smarowalam swoim mlekiem, psikalam bepathenem w sprayu i kompresy z szalwii (wszystko zalecenia ze szpitala) u nas nie polecaja tej masci medeli, bo zatyka cos tam.
Gratuluje Wszystkim Mamom!
Klio86 lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Tez położna poleciła vivomix. Mówiła że kupy raz na dwa dni są ok jeśli dziecko nie płacze. Narazie mówiła żeby nie dawać wody ale żebym pediatry dopytala. A wizyta we w środę jakoś. Wazymy juz 2980 gram. Muszę ją sobie zmierzyć ale nie wiem jak .