X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&m czemu masz mieć znieczulenie ogólne? Ja jestem po cc, którego bardzo się bałam:) Okazało się że nie takie straszne to było:p Miałam znieczulenie od pasa w dół, najgorszy ból byl na sali poperacyjnej jak mi sprawdzali macica no i zle sie czulam po znieczuleniu wymiotowalam na sali operacyjnej ale jak usłyszałam pierwszy placz Stasia to zapomnialam o wszystkim strach minął i nie moglam sie doczekac a mi go pokażą ❤ A tak to śmiałam od razu po pionizacji i mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie :) pamiętam że jak zaczęłam czuć powoli nogi to krecilam np stopami kolka żeby rozruszac tam wszystko :) Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze trzymam mocno kciuki już zaraz będziecie się tulić ☺

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluje nowych bobasów :) nadrobiłam zaległości w czytaniu ;) my od niedzieli jesteśmy w domu, laktacja ruszyła jak tylko przekroczyłam próg mieszkania...to co się działo w szpitalu i rady CDL..nie skomentuje przy każdej próbie karmienia byłam cała spocona na sama myśl... a w domu jest ok, mala mam budzic co 3h na karmienie i nie zawsze udaje mi się to w nocy..czekam aż porzadnie zacznie przybierać.

Jakie macie sposoby ja usypianie maluszków? Czasem mała płacze a ja nie wiem czemu...

klz9tv735sof9ei2.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Jakie macie sposoby ja usypianie maluszków? Czasem mała płacze a ja nie wiem czemu...
    Oj też się chętnie dowiem... u nas w dzień zasypianie bez problemu ale wieczorne usypianie to tragedia... już godzinę walczymy a mały dalej oczy jak pięć złotych 🙈

SusieOne lubi tę wiadomość

mhsvi09kaq7hme36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas że spaniem różnie potrafi być problem zarówno w dzień jak i w nocy, chyba nie ma magicznego środka ale jesli są jakieś sposoby też się chętnie dowiem ☺ U nas nawet jak przy butelce pójdzie spać to budzi się przy odbijaniu :(

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u nas im bliżej wieczora tym gorzej z zasypianiem. A jak już zaśnie to by spała chyba do rana...karmiłam ostatnio przed 23 i dopiero teraz się obudziłam na karmienie bo nie usłyszałam budzika..mam nadzieje ze jej to zostanie ;)

klz9tv735sof9ei2.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny z tym ropiejacym oczkiem to niby fizjologiczne i po paru dniach znika ale u nas tak nie było , byłam z Adą u 3 okulistów bo przemywanie solą czy moim mlekiem nic nie dawało i miała stosowane 4 rodzaje kropli , masowałam kanalik , diagnoza była właśnie że zatkany kanalik łzowy w jednym oczku i dopiero trzecia okulistka skierowała na wymaz przepisała odpowiednie krople a najlepsze że powiedziała że dziecku to minie jak zacznie chodzić i faktycznie tak było , jak tylko postawiła pierwsze kroki problem z ropiejącym oczkiem minął ale rok miała jak zaczęła chodzić i przez ten rok oczko ropiało nie cały czas bo coś tam te krople dawały i to masowanie ale po miesiącu gdy myślałam że już przeszło to znów ropiało , mam nadzieję że u was to minie po paru dniach. U mojej bratowej córci też oczka ropiały teraz ma 3 miesiące i póki co wszystko jest ok
    U starszego syna ropialy do roku jakoś a tez sie nachodzilam po okulistach. Leki nic nie dawały. Nadszedl czas i jak ręką odjal. Mi okulistka mowila zE jak do roku dziecku nie przechodzi wtedy dają juz skierowanie do szpitala na odtykanie

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    No właśnie u nas im bliżej wieczora tym gorzej z zasypianiem. A jak już zaśnie to by spała chyba do rana...karmiłam ostatnio przed 23 i dopiero teraz się obudziłam na karmienie bo nie usłyszałam budzika..mam nadzieje ze jej to zostanie ;)
    Zazdro jak dziecko tyle przesypia ;) tez czekam aż dostapie takiego zbawienia

Vella83 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście nie ma problemu z usypianiem synka. W nocy jedynie dłużej wisi na cycu, ale ja już zaczęłam w nocy usypiać w czasie karmienia i zwykle gdy się przebudzę on już słodko śpi ;)

eh4cm4u.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli wprowadzam rytuały. Do tej pory tylko jadł i spał więc nie dało się powiedzieć że usypiam na noc. Teraz już czuwa coraz więcej, wieczorem kąpiel koło 19:00 a po niej jest tak zrelaksowany że pije mleczko z piersi i za moment zasypia. Po około 2 godz się budzi i na śpiocha dostaje cyca. Przed 3 karmieniem zmieniam pieluszke i razem zasypiamy w łóżku. Śpimy do rana z przerwami na karmienie i ewentualnie że zmiana pampersa, robię to szybko, po co moi żeby mi się nie rozbudził.od około 2 tyg nie czuwa w nocy tylko śpi i budzi się na mleczko. Koło 7:00 budzi sie,ma oczka otwarte i zaczynamy dzionek..

sasquacz lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was dzieci reagują na wodę? U nas kąpiel to masakra.

za85tzc.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak: u mnie kapie mąż i rozwiązalismy sprawę tak że bobas kapie się z mężem w dużej wannie. Jaś leży sobie na brzuchu taty, polewa go woda i jest w totalnym blogostanie. Raz zasnął u niego na brzuchu. W małej wanience jest więcej nerwów i wtedy bywa krzyk.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie... jakie mm jest najlepsze? Mieliśmy bebilon i po nim ulewa... kupiłam dzis nan ar na ulewanie a teraz boje sie podac bo ono może powodować zaparcia... Eh pomocy...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, nie pomoge:(ja tylko KP.. Więc wiedzy nie mam żadnej niestety.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Dziewczyny poratujcie... jakie mm jest najlepsze? Mieliśmy bebilon i po nim ulewa... kupiłam dzis nan ar na ulewanie a teraz boje sie podac bo ono może powodować zaparcia... Eh pomocy...
    Spokojnie dawaj to na ulewanie :) ja mam obecnie awaryjnie właśnie bebilon proexpert ar na ulewanie a potem wracam do bebilon profutura plus zagęstnik nutriton :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • CYTRYNKA_2016 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

A wiec oficjalnie Kochane w dniu jutrzejszym zostanę mama mojej córeczki, rano jedziemy na IP i zaczynamy przygodę 😍 oj jakoś jestem przerazona, szczęśliwa i ogólnie taka pobudzona 🤦‍♀️
    Jutro prosimy o kciuki 💋💋💋

lipa, Vella83, sasquacz, Robak, dana222, abbigal lubią tę wiadomość

preg.png

IUI 1 - 30.01.2019 :-( IUI 2 - 27.02.2019 :-(
    23.04.2019 - IVF
    4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
    5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
    9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
    16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
    16.08.2022- powrót po ❄️
    5.09.2022 - transfer
    12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭

24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
    25.05.2023 - beta 383 😍
    26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
    30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
    02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
    13.06.2023 - ❤️

„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.”
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    A wiec oficjalnie Kochane w dniu jutrzejszym zostanę mama mojej córeczki, rano jedziemy na IP i zaczynamy przygodę 😍 oj jakoś jestem przerazona, szczęśliwa i ogólnie taka pobudzona 🤦‍♀️
    Jutro prosimy o kciuki 💋💋💋
    Trzymamy kciuki :)

CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Staś uwielbia kąpiel tyle że robimy mu wodę tak 39 stopni :p
    A co do ulewanie to ja nie pomogę:( u nas ulewa się po każdym jedzeniu nawet godzinę po, do tego mamy zaparcia więc żadne zageszczacze nie wchodzą w grę ni i jesteśmy na mleku dla alergików nutramigen i mam nadzieję że uda nam się jak najszybciej wrócić na jakieś normalne mleko i wtedy chyba będziemy na hipp combiotik bo dużo osób je poleca :) przed tym dla alergików byliśmy na bebilon profutura i nan Opti pro

• Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Jak u was dzieci reagują na wodę? U nas kąpiel to masakra.
    U mnie była też histeria ale zmieniłam wodę na cieplejszą o dwa stopnie niż się poleca żeby kąpać i jak ręką odjał. Ogrzewam też pokój farelką przed kąpielą i jadę ręcznik na kaloryfer. Ostatnio mała zasnęła poczas wycierania tak sie zrelaksowała. No i niestety musi być najedzona w miarę. Jak zresztą do wszystkiego inaczej jest awantura. Z kolei ja mam problem bo wydaje mi się że za dużo i za często je. Zarówno w dzien jak i w nocy co 2h musi byc karmienie. W dzien zdarza się i co godzinę. Mam też problem z ulewaniem zapewne przez to że tak je i żeby przestawić ją na spanie przed północą. Za nami też pierwsze problemy z pupą. Dziś mała skończyła 4 tygodnie i zamiast łatwiej to jest jakoś trudniej.

a626892bbb.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak liczycie czas między karmieniami? Od początku do początku następnego karmienia?

klz9tv735sof9ei2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    A jak liczycie czas między karmieniami? Od początku do początku następnego karmienia?
    Ja tak jak piszesz od początku do początku ;p tak kazali w szpitalu tak liczę ;p

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ