Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartek&m czemu masz mieć znieczulenie ogólne? Ja jestem po cc, którego bardzo się bałam:) Okazało się że nie takie straszne to było:p Miałam znieczulenie od pasa w dół, najgorszy ból byl na sali poperacyjnej jak mi sprawdzali macica no i zle sie czulam po znieczuleniu wymiotowalam na sali operacyjnej ale jak usłyszałam pierwszy placz Stasia to zapomnialam o wszystkim strach minął i nie moglam sie doczekac a mi go pokażą ❤ A tak to śmiałam od razu po pionizacji i mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie pamiętam że jak zaczęłam czuć powoli nogi to krecilam np stopami kolka żeby rozruszac tam wszystko Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze trzymam mocno kciuki już zaraz będziecie się tulić ☺
-
Hej dziewczyny, gratuluje nowych bobasów nadrobiłam zaległości w czytaniu my od niedzieli jesteśmy w domu, laktacja ruszyła jak tylko przekroczyłam próg mieszkania...to co się działo w szpitalu i rady CDL..nie skomentuje przy każdej próbie karmienia byłam cała spocona na sama myśl... a w domu jest ok, mala mam budzic co 3h na karmienie i nie zawsze udaje mi się to w nocy..czekam aż porzadnie zacznie przybierać.
Jakie macie sposoby ja usypianie maluszków? Czasem mała płacze a ja nie wiem czemu... -
sasquacz wrote:Jakie macie sposoby ja usypianie maluszków? Czasem mała płacze a ja nie wiem czemu...
SusieOne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas że spaniem różnie potrafi być problem zarówno w dzień jak i w nocy, chyba nie ma magicznego środka ale jesli są jakieś sposoby też się chętnie dowiem ☺ U nas nawet jak przy butelce pójdzie spać to budzi się przy odbijaniu
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
Justi2019 wrote:Dziewczyny z tym ropiejacym oczkiem to niby fizjologiczne i po paru dniach znika ale u nas tak nie było , byłam z Adą u 3 okulistów bo przemywanie solą czy moim mlekiem nic nie dawało i miała stosowane 4 rodzaje kropli , masowałam kanalik , diagnoza była właśnie że zatkany kanalik łzowy w jednym oczku i dopiero trzecia okulistka skierowała na wymaz przepisała odpowiednie krople a najlepsze że powiedziała że dziecku to minie jak zacznie chodzić i faktycznie tak było , jak tylko postawiła pierwsze kroki problem z ropiejącym oczkiem minął ale rok miała jak zaczęła chodzić i przez ten rok oczko ropiało nie cały czas bo coś tam te krople dawały i to masowanie ale po miesiącu gdy myślałam że już przeszło to znów ropiało , mam nadzieję że u was to minie po paru dniach. U mojej bratowej córci też oczka ropiały teraz ma 3 miesiące i póki co wszystko jest ok
-
sasquacz wrote:No właśnie u nas im bliżej wieczora tym gorzej z zasypianiem. A jak już zaśnie to by spała chyba do rana...karmiłam ostatnio przed 23 i dopiero teraz się obudziłam na karmienie bo nie usłyszałam budzika..mam nadzieje ze jej to zostanie
Vella83 lubi tę wiadomość
-
Ja powoli wprowadzam rytuały. Do tej pory tylko jadł i spał więc nie dało się powiedzieć że usypiam na noc. Teraz już czuwa coraz więcej, wieczorem kąpiel koło 19:00 a po niej jest tak zrelaksowany że pije mleczko z piersi i za moment zasypia. Po około 2 godz się budzi i na śpiocha dostaje cyca. Przed 3 karmieniem zmieniam pieluszke i razem zasypiamy w łóżku. Śpimy do rana z przerwami na karmienie i ewentualnie że zmiana pampersa, robię to szybko, po co moi żeby mi się nie rozbudził.od około 2 tyg nie czuwa w nocy tylko śpi i budzi się na mleczko. Koło 7:00 budzi sie,ma oczka otwarte i zaczynamy dzionek..
sasquacz lubi tę wiadomość
-
Robak: u mnie kapie mąż i rozwiązalismy sprawę tak że bobas kapie się z mężem w dużej wannie. Jaś leży sobie na brzuchu taty, polewa go woda i jest w totalnym blogostanie. Raz zasnął u niego na brzuchu. W małej wanience jest więcej nerwów i wtedy bywa krzyk.
-
Kropeczka1986 wrote:Dziewczyny poratujcie... jakie mm jest najlepsze? Mieliśmy bebilon i po nim ulewa... kupiłam dzis nan ar na ulewanie a teraz boje sie podac bo ono może powodować zaparcia... Eh pomocy...
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
A wiec oficjalnie Kochane w dniu jutrzejszym zostanę mama mojej córeczki, rano jedziemy na IP i zaczynamy przygodę 😍 oj jakoś jestem przerazona, szczęśliwa i ogólnie taka pobudzona 🤦♀️
Jutro prosimy o kciuki 💋💋💋lipa, Vella83, sasquacz, Robak, dana222, abbigal lubią tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
CYTRYNKA_2016 wrote:A wiec oficjalnie Kochane w dniu jutrzejszym zostanę mama mojej córeczki, rano jedziemy na IP i zaczynamy przygodę 😍 oj jakoś jestem przerazona, szczęśliwa i ogólnie taka pobudzona 🤦♀️
Jutro prosimy o kciuki 💋💋💋CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas Staś uwielbia kąpiel tyle że robimy mu wodę tak 39 stopni :p
A co do ulewanie to ja nie pomogę u nas ulewa się po każdym jedzeniu nawet godzinę po, do tego mamy zaparcia więc żadne zageszczacze nie wchodzą w grę ni i jesteśmy na mleku dla alergików nutramigen i mam nadzieję że uda nam się jak najszybciej wrócić na jakieś normalne mleko i wtedy chyba będziemy na hipp combiotik bo dużo osób je poleca przed tym dla alergików byliśmy na bebilon profutura i nan Opti pro -
Robak wrote:Jak u was dzieci reagują na wodę? U nas kąpiel to masakra.
-
nick nieaktualny