Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi, ważne że już smigacie :*
Ewi28 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
dana222 wrote:A moj maz nie chce mnie wesprzeć
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
My też na spacer po 2 tyg, położna zachęcała. Wcześniej pare dni się werandowaliśmy.
Witam nowe bobaski;) Rośnijcie zdrowo;*
Moja mała w ogóle nie śpi mam wrażenie. Nie tyle że płacze, ale nie chce spać tylko być w towarzystwie. Dziś to może z 3 h spała. Masakra. Kolejna noc nieprzespana. -
Wczoraj o 14.10 Janek pojawił się na świecie. 3670 i 58cm długości.
Niestety po badaniach krwi okazało się, że już w pierwszej dobie ma podwyższona bilibruline i leukocyty. Nie dali mi go wogole, jest naświetlany. Czekamy na kolejne wyniki badań. Oczywiście wyczytałam już sto tysięcy informacji w internecie, od infekcji po białaczkę. Jestem załamana. -
lipa kochana gratulacje nie martw się na zapas i nie czytaj internetu to najgorsze co możesz teraz robić. Trzymam kciuki żeby to był tylko jednorazowy incydent i kolejne wyniki będą już ok . Miałaś gbs ujemny czy dodatni? Może to tylko zwykła infekcja , będzie dobrze zobaczysz
-
Gratulacje Lipa! Wiem, że to przykre tak nie dostać swojego maluszka po porodzie i trzeba się uzbroić w cierpliwość ale nie ma co nastawiać się na najgorsze bo mimo swej delikatności noworodek to b.silny i zdolny organizm.
Ostatnio leżałam na sali z dziewczyną co tj. u ciebie dzidzia odrazy od urodzenia miała żółtaczkę, po paru dniach intensywnego naświetlania sytuacja się zaczęła poprawiać i choć straszyli ją transfuzją u maluszka trzeciego dnia zaczął lepiej jeść i poziom bilirubiny zaczął spadać. -
Lipa gratulacje ! A z wynikami sobie poradzą, poświeca lampami i będzie ok!
Od wczoraj w domu jesteśmy. Pierwsza noc ciekawa, mała wisi na piersi co 2/3 godziny i tak nakrecila laktacje że mam wrażenie, że mam drugi nawal... W nocy od 1 do 3.30 urzadzila sobie przerwę w spaniu:p fajnie mieć ja w domuVella83, sasquacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVella83 wrote:Mój jaś rano obudził się z ropką w lewym oczku. Dzis akcja cały dzień czyszczenia oczka, zakrapinia solą fizjologiczne etc. Łez jeszcze nie ma więc kanalik pewnie zatkany. Mam nadzieje ze opanujemy sprawę.
-
nick nieaktualnyTakie mocne ropienie ustąpił po 2 dniach, teraz mamy 4 dzień i jeszcze troszeczkę mamy ale najgorsze za nami ja przemywalam mlekiem swoim i solą fizjologiczna, robiłam to jak tylko zobaczyłam że zaczyna zbierać się ropa. Czasami żeby nie przemywac całego oka bo robiło się czerwone, brałam patyczkiem do uszu dla niemowląt i solą fizjologiczna przemywalam tylko kąciki
-
Vella83 wrote:Mój jaś rano obudził się z ropką w lewym oczku. Dzis akcja cały dzień czyszczenia oczka, zakrapinia solą fizjologiczne etc. Łez jeszcze nie ma więc kanalik pewnie zatkany. Mam nadzieje ze opanujemy sprawę.
-
A my meldujemy się ze szpitala
Na dzisiejszej wizycie wyszły gęste wody płodowe i są dwie możliwości:
1. Płyn jest mocno dojrzały bo jednak to już ponad 40tc
2. Wody są zielone bo mały oddał pierwsza smulke
W trybie pilnym do szpitala zeby obserwować i być pod kontrola.
Dodatkowo podejrzenie makrosomii płodu. Na badaniu u lekarza 4300g, w szpitalu 4100g ale główka i brzusio duże.
Dodatkowo szyjka nie gotowa na poród w ani jednym punkcie
Wiec prawdopodobnie czeka nas cesarskie cięcie
Leżę już na oddziale i rycze. Boje się operacji. Boje się tego czy z małym wszystko będzie w porządku, czy to mu się zaszkodzi. Boje się ze się nie obudzę i wogole.
A z mezem pierwszy raz odkąd się znamy, jesteśmy osobno❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&m trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Czy już podjęli ostateczną decyzję o CC? Czemu miałabyś się nie obudzić? Znieczulenie masz mieć ogólne? Wszystko będzie dobrze , już nie długo będziesz tulić dzidzię . Daj znać jak tylko będziesz mogla
-
Dziewczyny z tym ropiejacym oczkiem to niby fizjologiczne i po paru dniach znika ale u nas tak nie było , byłam z Adą u 3 okulistów bo przemywanie solą czy moim mlekiem nic nie dawało i miała stosowane 4 rodzaje kropli , masowałam kanalik , diagnoza była właśnie że zatkany kanalik łzowy w jednym oczku i dopiero trzecia okulistka skierowała na wymaz przepisała odpowiednie krople a najlepsze że powiedziała że dziecku to minie jak zacznie chodzić i faktycznie tak było , jak tylko postawiła pierwsze kroki problem z ropiejącym oczkiem minął ale rok miała jak zaczęła chodzić i przez ten rok oczko ropiało nie cały czas bo coś tam te krople dawały i to masowanie ale po miesiącu gdy myślałam że już przeszło to znów ropiało , mam nadzieję że u was to minie po paru dniach. U mojej bratowej córci też oczka ropiały teraz ma 3 miesiące i póki co wszystko jest ok