Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolika wrote:Ja tak jak piszesz od początku do początku ;p tak kazali w szpitalu tak liczę ;p
A nie uważasz ze jeśli mamy karmić co 3h, dziecko je z 40min, potem się je usypia z pół godziny, to zostaje mu bardzo mało snu? Dziwne takie liczenie dla mnie.. -
Jak tam u Was waga dziewczyny? U mnie 7 kg na plusie..obecnie 63 i oponka.. Nigdy nie miałam brzucha więc to nowość dla mnie. Nie wchodzę w żadne swoje spodnie, koszulki eski i rozmiar 36. Innych mam niewiele niestety, a po sklepach nie chodzę obecnie. w sumie chodzę cały czas w getrach też tych ciazowych dla wygody. Nie zależy mi na powrocie do wagi sprzed ciazy bo uważam że byłam za chuda, ale średnio mi stać przed szafą gdzie nic na mnie nie pasuje hmm.. Oznacza to wymianę ubrań
-
nick nieaktualnysasquacz wrote:A nie uważasz ze jeśli mamy karmić co 3h, dziecko je z 40min, potem się je usypia z pół godziny, to zostaje mu bardzo mało snu? Dziwne takie liczenie dla mnie..
-
Vella83 wrote:Jak tam u Was waga dziewczyny? U mnie 7 kg na plusie..obecnie 63 i oponka.. Nigdy nie miałam brzucha więc to nowość dla mnie. Nie wchodzę w żadne swoje spodnie, koszulki eski i rozmiar 36. Innych mam niewiele niestety, a po sklepach nie chodzę obecnie. w sumie chodzę cały czas w getrach też tych ciazowych dla wygody. Nie zależy mi na powrocie do wagi sprzed ciazy bo uważam że byłam za chuda, ale średnio mi stać przed szafą gdzie nic na mnie nie pasuje hmm.. Oznacza to wymianę ubrań
-
-4 z wagi sprzed ciąży łącznie z tą ciążową - 10....
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ewi28 wrote:Ja jestem wagowo taka sama jak przed ciążą, nawet kilo mniej, płaska też jak przed ciążą i w ciuchy od samego porodu wchodzę sprzed ciąży ale brzuch galaretka pozostał i chce go po połogu wycwiczyc. Ale najpierw chce żeby ktoś mi sprawdził czy nie mam rozejscia mięśni brzucha. Myślicie że mogę pójść do zwykłego fizjoterapeuty czy położna może to sprawdzić czy gin?
Myśle ze jedynie sens ma wizyta u fizjoterapeuty uroginekologicznego -
nick nieaktualny
-
Kropeczka1986 wrote:Ewi mi rozejście sprawdzała położna na wizytach w domu tzn chyba odrazu na pierwszej wizycie po porodzie - u mnie 1 cm wiec Oki
-
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam! I kciuki za te, które dopiero będą się rozpakowywać 😊
Dziewczyny, trafilo mi się chyba najgrzecznijesze dziecko świata - je, śpi, jak czuwa to bez płaczu, po prostu ogląda świat ♥️ najbardziej się denerwuje podczas nocnego przewijania i chwilę po kąpieli, zanim otule ręcznikiem 😉
Karmimy się cycem, pokarmu mam chyba dla bliźniaków 🤦
Narazie jest cudownie, mimo, że jestem niewyspana 😊 -
nick nieaktualny
-
Wiecie co najgorsze jest jak człowiek nie śpi w nocy mimo że nie ma jeszcze maluszka obok , a gdy już zaśnie to po półgodziny snu budzi się cały spocony bo koszmar i to zawsze śmierć kogoś z najbliżej rodziny , człowiek się zastanawia czy jest spocony od tego koszmaru czy czasem wody nie odchodzą hehe
-
Jeśli chodzi o czas od karmienia do karmienia to opowiem wam jak zobrazowała mi to położna w szpitalu. Zadała mi pytanie: czy obiad liczy się od zupy czy od deseru? Ja na to od zupy. A ona: I tak proszę liczyć czas od karmienia do karmienia.
Ps. Opinią na brzuchu i kilkoma nadprogramowymi kg moja położna środowiskowa nie kazała się przejmować bo twierdzi, że to wszystko organizm przerobi na mleko. Mój synek też upodobał sobie noc więc wtedy szuka kontaktu no i więcej je ale widocznie taka jego natura i już za wczasy przygotowuje się do życia studenckiegoVella83 lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:A dziś w nocy moje dziecko uznało że od 2 do 5 spać nie będzie mimo zgaszonego światła, suchej pieluchy i wygodnego ubranka. No nic, trochę dziwnie się czuję tym bardziej że ostatnie noce były całkiem nieźle.
I co, płakało przez ten cały czas? Czy po prostu czuwał? Wyłączacie światła całkiem do spania? -
sasquacz wrote:I co, płakało przez ten cały czas? Czy po prostu czuwał? Wyłączacie światła całkiem do spania?
Spicie z dzieckiem?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita