X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    A jak liczycie czas między karmieniami? Od początku do początku następnego karmienia?
    Ja od końca do początku kolejnego

sasquacz lubi tę wiadomość

a626892bbb.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka kciuki ogromne za jutro :) odezwij się po koniecznie :)

CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość

preg.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja tak jak piszesz od początku do początku ;p tak kazali w szpitalu tak liczę ;p

A nie uważasz ze jeśli mamy karmić co 3h, dziecko je z 40min, potem się je usypia z pół godziny, to zostaje mu bardzo mało snu? Dziwne takie liczenie dla mnie..

klz9tv735sof9ei2.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy starszym synie położna też kazała od początku karmienia liczyć czas.. Co dla mnie tez było głupie.. 🤷
    Ii w sumie ja liczyłam od końca.. Ale to też tak bardziej na czuja..

sasquacz lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was waga dziewczyny? U mnie 7 kg na plusie..obecnie 63 i oponka.. Nigdy nie miałam brzucha więc to nowość dla mnie. Nie wchodzę w żadne swoje spodnie, koszulki eski i rozmiar 36. Innych mam niewiele niestety, a po sklepach nie chodzę obecnie. w sumie chodzę cały czas w getrach też tych ciazowych dla wygody. Nie zależy mi na powrocie do wagi sprzed ciazy bo uważam że byłam za chuda, ale średnio mi stać przed szafą gdzie nic na mnie nie pasuje hmm.. Oznacza to wymianę ubrań

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    A nie uważasz ze jeśli mamy karmić co 3h, dziecko je z 40min, potem się je usypia z pół godziny, to zostaje mu bardzo mało snu? Dziwne takie liczenie dla mnie..
    U mnie ten problem jest tylko czasami w nocy bo tak to sam się budzi i domaga jedzenia. Myślę że jak skończę miesiąc to w nocy nie będę już nastawiać budziku i będę mu dawać na żądanie bo widzę że najczęściej i tak budzi się przed budzikiem ;p Teraz tak myślę że jak zacznę mu liczyć od końca to wyjdzie że je co godzinę - półtorej w dzień ;p

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Jak tam u Was waga dziewczyny? U mnie 7 kg na plusie..obecnie 63 i oponka.. Nigdy nie miałam brzucha więc to nowość dla mnie. Nie wchodzę w żadne swoje spodnie, koszulki eski i rozmiar 36. Innych mam niewiele niestety, a po sklepach nie chodzę obecnie. w sumie chodzę cały czas w getrach też tych ciazowych dla wygody. Nie zależy mi na powrocie do wagi sprzed ciazy bo uważam że byłam za chuda, ale średnio mi stać przed szafą gdzie nic na mnie nie pasuje hmm.. Oznacza to wymianę ubrań
    Ja jestem wagowo taka sama jak przed ciążą, nawet kilo mniej, płaska też jak przed ciążą i w ciuchy od samego porodu wchodzę sprzed ciąży ale brzuch galaretka pozostał i chce go po połogu wycwiczyc. Ale najpierw chce żeby ktoś mi sprawdził czy nie mam rozejscia mięśni brzucha. Myślicie że mogę pójść do zwykłego fizjoterapeuty czy położna może to sprawdzić czy gin?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -4 z wagi sprzed ciąży łącznie z tą ciążową - 10....

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja jestem wagowo taka sama jak przed ciążą, nawet kilo mniej, płaska też jak przed ciążą i w ciuchy od samego porodu wchodzę sprzed ciąży ale brzuch galaretka pozostał i chce go po połogu wycwiczyc. Ale najpierw chce żeby ktoś mi sprawdził czy nie mam rozejscia mięśni brzucha. Myślicie że mogę pójść do zwykłego fizjoterapeuty czy położna może to sprawdzić czy gin?

Myśle ze jedynie sens ma wizyta u fizjoterapeuty uroginekologicznego

klz9tv735sof9ei2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagę mam taką samą jak przed ciaza, ale właśnie brzuch galareta pewnie po cc taki został będę musiała coś z tym zrobić. W swoje ciuchy mieszcze się bez problemu, ubrania ciążowe już odłożyłam:p

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mi rozejście sprawdzała położna na wizytach w domu tzn chyba odrazu na pierwszej wizycie po porodzie - u mnie 1 cm wiec Oki :)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy tylko ja nie śpię po nocach nie mając jeszcze noworodzia?

preg.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ewi mi rozejście sprawdzała położna na wizytach w domu tzn chyba odrazu na pierwszej wizycie po porodzie - u mnie 1 cm wiec Oki :)
    Poproszę polozba ma byc w następnym tygodniu. Bo jak faktycznie mam to zamiast cwiczyc moją galaretke i robić szesciopak :D bede musiała cwiczyc to rozejscie a to są już inne ćwiczenia.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam! I kciuki za te, które dopiero będą się rozpakowywać 😊

Dziewczyny, trafilo mi się chyba najgrzecznijesze dziecko świata - je, śpi, jak czuwa to bez płaczu, po prostu ogląda świat ♥️ najbardziej się denerwuje podczas nocnego przewijania i chwilę po kąpieli, zanim otule ręcznikiem 😉
    Karmimy się cycem, pokarmu mam chyba dla bliźniaków 🤦
    Narazie jest cudownie, mimo, że jestem niewyspana 😊

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej dziewczyny czy tylko ja nie śpię po nocach nie mając jeszcze noworodzia?
    Ja tak miałam przed porodem potrafiłam obudzić się o 3 i do 7 nie spać

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś w nocy moje dziecko uznało że od 2 do 5 spać nie będzie mimo zgaszonego światła, suchej pieluchy i wygodnego ubranka. No nic, trochę dziwnie się czuję tym bardziej że ostatnie noce były całkiem nieźle.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co najgorsze jest jak człowiek nie śpi w nocy mimo że nie ma jeszcze maluszka obok , a gdy już zaśnie to po półgodziny snu budzi się cały spocony bo koszmar i to zawsze śmierć kogoś z najbliżej rodziny , człowiek się zastanawia czy jest spocony od tego koszmaru czy czasem wody nie odchodzą hehe

preg.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czas od karmienia do karmienia to opowiem wam jak zobrazowała mi to położna w szpitalu. Zadała mi pytanie: czy obiad liczy się od zupy czy od deseru? Ja na to od zupy. A ona: I tak proszę liczyć czas od karmienia do karmienia.
    Ps. Opinią na brzuchu i kilkoma nadprogramowymi kg moja położna środowiskowa nie kazała się przejmować bo twierdzi, że to wszystko organizm przerobi na mleko. Mój synek też upodobał sobie noc więc wtedy szuka kontaktu no i więcej je ale widocznie taka jego natura i już za wczasy przygotowuje się do życia studenckiego :)

Vella83 lubi tę wiadomość

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    A dziś w nocy moje dziecko uznało że od 2 do 5 spać nie będzie mimo zgaszonego światła, suchej pieluchy i wygodnego ubranka. No nic, trochę dziwnie się czuję tym bardziej że ostatnie noce były całkiem nieźle.

I co, płakało przez ten cały czas? Czy po prostu czuwał? Wyłączacie światła całkiem do spania?

klz9tv735sof9ei2.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    I co, płakało przez ten cały czas? Czy po prostu czuwał? Wyłączacie światła całkiem do spania?
    Wyłączam, mam tylko takie kulki świecące.

Spicie z dzieckiem?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ