X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha chetnie bym podrzucila ale nie mam, wszedzie niedobory, a co sie dzieje?

Madziulla to tak widzialam pogode, na polnocy paskudna pogoda:(

Mam nadzieje ze znikną szybko Wasze migreny:*

Jutro ide na monitoring, trzymajcie kciuki!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, potrzeba mi trochę luzu w dupie. Podrzucicie trochę? :(
    Mi tez brakue ale z tego co mam troche wysylam od siebie;)######LWD#######
    Paolala powodzenia;)

Paolala, Arwi lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam co stronę mogę dawać luzu
    cf68866076_luz_w_dupie.jpg

z tęczą bo to dla staraczek dodatkowo na zaciążenie ;-)

Leżcie kochane odpoczywajcie. Niech te plamienia uciekają!!!

Impra o tej migrenie w ciąży to mówiła mi lekarka u której byłam teraz pierwszy raz i w sumie to nawet mnie nie zbadała tak jak moja na NFZ do której chodziłam.

Paolala, Camille87, Demsik, Impresja lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i mi sie przyda troche luzu gdzieniegdzie :-(
    Jutro mam wizyte z badaniem prenatalnym, trzymajcie prosze kciuki <3

Demsik, Arwi, emaj lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, oczywiście ze nie ^^ nauczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży... ale to tylko brązowe ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten obrazek pokazuje ćwiczenia jakie dawały mi ulgę. Robiłam pare powtórzeń, ćwiczenie za ćwiczniem i o dziwo bolało mniej. Po przebudzeniu parę seri i było łatwiej wstać. Oczywiście wykonywane delikatnie, powolutku
    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfmJh4i10bqg6xx4UP7hBc8GKBEhXrGUwNOGSMijH7P6pIJ4oj
    Robiłam jeszcze kocie grzbiety. Możesz spróbować ale nie rób nic na siłę. Na noc brałam paracetamol. No niestety boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 21:09

Impresja lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny i mi sie przyda troche luzu gdzieniegdzie :-(
    Jutro mam wizyte z badaniem prenatalnym, trzymajcie prosze kciuki <3

Bierz i się częstuj. Trzymam kciuki :-)
    Ja jutro idę na wizytę na NFZ i nie wiem co będzie bo to pierwsza wizyta. Do tego skończyła się kleksa i mam nadzieję,że jutro dostanę receptę.

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo ja też jutro wizytuję na fotelu :D to będzie widzę dużo nowin na wątku :) oj będzie :)

Demsik, ale cudny dziedzic :)

Demsik, Camille87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam pojutrze wieczorem, usg i nifty, i dopiero wtedy spodziewam się przypływu lwd... pewnie na moment
    Paola powodzenia - ja jestem w pierwszym cyklu w którym nie wierzyłam ze się uda, nawet Stelażowi mówiłam, że dopiero chyba we wrześniu jak juz, a tu niespodzianka. We wszystkich wczesniejszych czulam ze się uda i kij z tego był.
    Niestety głowąa nadal boli, ale wstałam i zrobiłam pyszne bg naleśniki z dżemem truskawkowym - przeleżałam jak kłoda cały weekend, jutro wstaje o 5:30 i idę do pracy... nic nie odpoczęłam
    powodzenia Dziewczyny na jutrzejszy wizytach

Ala Melduj się <3 najlepiej to z Gosią ;)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Qasha chetnie bym podrzucila ale nie mam, wszedzie niedobory, a co sie dzieje?

Ból głowy od 3 dni, raz lżej, raz mocniej, ale non stop jest... już mam dość, wykańcza mnie to.
    A do tego mam ochotę na piwo pszeniczne, nosz kurde. Tej zachcianki to akurat nie spełnię :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ból głowy od 3 dni, raz lżej, raz mocniej, ale non stop jest... już mam dość, wykańcza mnie to.
    A do tego mam ochotę na piwo pszeniczne, nosz kurde. Tej zachcianki to akurat nie spełnię :(
    Jak ja dobrze Cię rozumiem
    o piwie nawet nie myślę bo jestem na diecie bg, ale normalnie ryczeć minsie chce od tego ciągłego bólu głowy. Nie marudze juz, wiem ze inni mają gorzej, musze się ogarnąć i jakoś to przetrwać.

Arwi lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Jak ja dobrze Cię rozumiem
    o piwie nawet nie myślę bo jestem na diecie bg, ale normalnie ryczeć minsie chce od tego ciągłego bólu głowy. Nie marudze juz, wiem ze inni mają gorzej, musze się ogarnąć i jakoś to przetrwać.

Ja bym po prostu najchętniej zasnęła i niech mnie obudzą w piątek na wizytę. Przez ten ból głowy ani apetytu nie mam, a jak tylko coś zjem to zaraz dochodzi zgaga. Niech październik się już kończy. Nawet MasterChefa dzisiaj przegapiłam, bo nie mogłam znieść hałasu telewizora.

A, no i babka z rejestracji w przychodni, do której chodzę do gin okazała się dobrą koleżanką mojej cioci... Tak więc ciocia JUŻ WIE, cała rodzina też. Nosz...

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A, no i babka z rejestracji w przychodni, do której chodzę do gin okazała się dobrą koleżanką mojej cioci... Tak więc ciocia JUŻ WIE, cała rodzina też. Nosz...
    Pierd$%lisz?! Jak ja nienawidzę takich ludzi!!! Jak by mnie to osobiście dotyczyło to ostrą jazdę bym zrobiła tej babie. Ich nie obowiązuje tajemnica lekarska?

Miałam przypadek w rodzinie, że babsztyl/pielęgniarka NIBY w tajemnicy rozpowiadała po wsi (mojej babci), że kuzynka urodziła dziecko, ale ono to było po invitro. Myśmy dobrze wiedzieli, że tak dzieckopoczęte, ale kur%$ takich rzeczy nie wynosi się poza szpital!!

Ja bym tego tak nie zostawiła. To jest moje zdanie...

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Pierd$%lisz?! Jak ja nienawidzę takich ludzi!!! Jak by mnie to osobiście dotyczyło to ostrą jazdę bym zrobiła tej babie. Ich nie obowiązuje tajemnica lekarska?

Miałam przypadek w rodzinie, że babsztyl/pielęgniarka NIBY w tajemnicy rozpowiadała po wsi (mojej babci), że kuzynka urodziła dziecko, ale ono to było po invitro. Myśmy dobrze wiedzieli, że tak dzieckopoczęte, ale kur%$ takich rzeczy nie wynosi się poza szpital!!

Ja bym tego tak nie zostawiła. To jest moje zdanie...

Ehh, czasu się nie cofnie niestety. Najgorsze jest, że dziadek już wie, a on jest strasznym fanatykiem religijnym i już się zaczęło wydzwanianie, że dziecko grzechu, że szatan, że natychmiast mamy ślub brać, żeby Bóg wybaczył, bo jak nie to znowu dziecko umrze, bo dzieci szatana się w naszej rodzinie rodzić nie będą... Już nie odbieram telefonów od niego, ani nawet od babci niestety, bo potrafi z jej numeru zadzwonić. Wiem, że mu po prostu odwaliło na starość, ale i tak...
    No nie mam siły tego słuchać. Przez chwilę chciałam się rodzicom wygadać, ale z drugiej strony nie chcę ich denerwować.

Nie mogę po prostu pospać do piątku? :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha a mierzysz ciśnienie? Ja w poprzedniej ciazy meczylam sie strasznie z bolami glowi, migrenami ktore nakladaly sie z wymiotami. Bylam nawet u neurologa ale uslyszalam ze taki urok mojej ciąży. W koncu zaczelam pic mala kawę rozpuszczalna z mlekiem bo mialam niskie cisnienie (kawe pilam z zatkanym nosem bo mnie mdlilo od niej) ale pomoglo. Pomocny tez bywa spacer na świeżym powietrzu :-)

Dziewczyny trzymam takze kciuki za jutro wizytujace! Ja mam o 18 wiec pewnie napisze poznym wieczorem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja bym po prostu najchętniej zasnęła i niech mnie obudzą w piątek na wizytę. Przez ten ból głowy ani apetytu nie mam, a jak tylko coś zjem to zaraz dochodzi zgaga. Niech październik się już kończy. Nawet MasterChefa dzisiaj przegapiłam, bo nie mogłam znieść hałasu telewizora.

Ja mialam taka sama sytuacje, gdy poronilam pierwsza ciaze i mialam zabieg lyzeczkowania chcialam ten fakt zataic z wiadomych wzgledow a jak sie okazalo matka mojego kierownika jest pielegniarka w szpitalu i doniosla mu czemu tam lezalam :-/ to chyba nie zachowanie tajemnicy lekarskiej czy pielegniarki to nie dotyczy???? :/

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Quasha a mierzysz ciśnienie? Ja w poprzedniej ciazy meczylam sie strasznie z bolami glowi, migrenami ktore nakladaly sie z wymiotami. Bylam nawet u neurologa ale uslyszalam ze taki urok mojej ciąży. W koncu zaczelam pic mala kawę rozpuszczalna z mlekiem bo mialam niskie cisnienie (kawe pilam z zatkanym nosem bo mnie mdlilo od niej) ale pomoglo. Pomocny tez bywa spacer na świeżym powietrzu :-)

Dziewczyny trzymam takze kciuki za jutro wizytujace! Ja mam o 18 wiec pewnie napisze poznym wieczorem ;-)

Oddałabym duszę za możliwość wstania z łóżka i pójścia na spacer. Nigdy w życiu nie piłam kawy, a po jednorazowym sprobowaniu wiem, że nie jest to napój dla mnie. Ale sprawdzę jak tam z ciśnieniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 22:47

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja mialam taka sama sytuacje, gdy poronilam pierwsza ciaze i mialam zabieg lyzeczkowania chcialam ten fakt zataic z wiadomych wzgledow a jak sie okazalo matka mojego kierownika jest pielegniarka w szpitalu i doniosla mu czemu tam lezalam :-/ to chyba nie zachowanie tajemnicy lekarskiej czy pielegniarki to nie dotyczy???? :/

No jak widać nie :/ U mnie też całe osiedle wiedziało wcześniej niż np. dziadkowie, bo jedna z pielęgniarek mieszka w bloki obok. Żenada.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha to tym bardziej przy najbliższym spotkaniu bym jej podziękowała, że masz przez nią problemy. Może następnym razem 2 razy się zastanowi zanim zacznie mielić ozorem. Jak jej nie zwrócisz uwagi, że sobie nie życzysz to będzie cioci donosić z kartotek. Im poważnie się nudzi i są zdolne do takich rzeczy! Zwłaszcza, że ma zainteresowanego słuchacza.

Z tego co wiem to położne, pielęgniarki i lekarze składają przysięga Hipokratesa - przedewszystkim nie szkodzić. Nie wiem czy dodatkowo nie są zobowiązani do zachowania tajemnicy. Lekarze na 100%.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Qasha to tym bardziej przy najbliższym spotkaniu bym jej podziękowała, że masz przez nią problemy. Może następnym razem 2 razy się zastanowi zanim zacznie mielić ozorem. Jak jej nie zwrócisz uwagi, że sobie nie życzysz to będzie cioci donosić z kartotek. Im poważnie się nudzi i są zdolne do takich rzeczy! Zwłaszcza, że ma zainteresowanego słuchacza.

Z tego co wiem to położne, pielęgniarki i lekarze składają przysięga Hipokratesa - przedewszystkim nie szkodzić. Nie wiem czy dodatkowo nie są zobowiązani do zachowania tajemnicy. Lekarze na 100%.

To by było bez sensu, gdyby ich nie dotyczyła tajemnica - w końcu mają dostęp do kartotek itp.
    No, ale co poradzić na takie baby :(
    Z bólu głowy nie umiem nawet zasnąć, to będzie ciężka noc :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ