X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu 15 tydzień <3

marzusiax lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarek i położnych też dotyczy tajemnica. Oto artykuł
    https://parenting.pl/portal/tajemnica-lekarska

Ojejku oby był 16 tc. Nie potrafie myśleć pozytywnie. Mam za dużą świadomość jak może być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 23:01

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszelkim bólom mówie NIE..ja dziś nie spałam bo mąż na meczu był potem...tęsknił pod wpływem i wydzwaniał :( Także w dzień odsypialiśmy on kaca a ja 'miłostki' ;)

Trzymam kciuki za wizyty.

Ps.U mnie się zaczęło /chyba/,plamię.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peps <3

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Oddałabym duszę za możliwość wstania z łóżka i pójścia na spacer. Nigdy w życiu nie piłam kawy, a po jednorazowym sprobowaniu wiem, że nie jest to napój dla mnie. Ale sprawdzę jak tam z ciśnieniem :)

Wiem cos o tym mnie siostra sila wyciagala na dwor a ja trolilam w lozku bez sil. Ale chwala jej za to ;-) mnie od kawy odrzucilo szybko wiec na sama mysl i wypiciu mialam mdlosci ale byla wybawieniem. Moj ginekolog zaleca czesto kobietom popijanie kawy wlasnie na cisnienie i bol glowy. :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wiem cos o tym mnie siostra sila wyciagala na dwor a ja trolilam w lozku bez sil. Ale chwala jej za to ;-) mnie od kawy odrzucilo szybko wiec na sama mysl i wypiciu mialam mdlosci ale byla wybawieniem. Moj ginekolog zaleca czesto kobietom popijanie kawy wlasnie na cisnienie i bol glowy. :)

Mam nadzieję, że w piątek okaże się, że krwiaka nie ma i będę mogła powoli wrócić do życia.
    A co do ciśnienia to zawsze miałam niskie, moja mama tak samo :D Ona dopiero po 40 przekonała się do kawy, ale za to od 20 lat wypija co najmniej litr coca-coli dziennie^^ A przy tym waży 55kg! Ja nie rozumiem, czemu nie mam po niej tych genów, które odpowiadają za przemianę materii i figurę -,-

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, podzielam Twoje marzenie co do spaceru..

Arwi lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

A, no i babka z rejestracji w przychodni, do której chodzę do gin okazała się dobrą koleżanką mojej cioci... Tak więc ciocia JUŻ WIE, cała rodzina też. Nosz...[/QUOTE]
    Współczuję sytuacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha to bede trzymac kciuki za wizyte aby okazalo sie ze krwiaka nie ma! Ja tez miewam bole glowy ale sa znosne i mam nadzieje ze nie bedzie gorzej :)

Co do mamy to powiem Ci ze wszoku jestem przez ilosc jaka wypija :O przeciez cola to takie swinstwo :-( mam nadzieję ze ze zdrowiem wszystko ok! Mam kolezanke w pracy ktora tez litrami pije cole fante i inne gazowane smieci do tego pochlania slodycze tonami a po ciazy wazy ok 50kg! Tylko zetaka dieta u niej odbila sie niestety na zdrowiu i ma problemy z zoladkiem :-/

• Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Quasha to bede trzymac kciuki za wizyte aby okazalo sie ze krwiaka nie ma! Ja tez miewam bole glowy ale sa znosne i mam nadzieje ze nie bedzie gorzej :)

Co do mamy to powiem Ci ze wszoku jestem przez ilosc jaka wypija :O przeciez cola to takie swinstwo :-( mam nadzieję ze ze zdrowiem wszystko ok! Mam kolezanke w pracy ktora tez litrami pije cole fante i inne gazowane smieci do tego pochlania slodycze tonami a po ciazy wazy ok 50kg! Tylko zetaka dieta u niej odbila sie niestety na zdrowiu i ma problemy z zoladkiem :-/

No właśnie moja mama nie ma żadnych problemów z żołądkiem, ale poza colą dobrze się odżywia, więc może tu jest klucz do sukcesu :)

Kurde, pospane... ok 4:00 Marcinowi coś spadło i takiego hałasu narobił, że szok xD On oczywiście już dawno chrapie, a ja już byłam tuż tuż od zaśnięcia, ale... SĄSIAD ZACZĄŁ WIERCIĆ. O godzinie 4:50 w nocy. Nosz... Tzn zajęło mi to może z 5min, ale i tak pewnie obudziło z pół bloku. Co ci ludzie mają w głowach xD

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peps :( <3 wspieram Cię z całych sił

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha ja tez dzis slabo spalam :-( zaraz jade zawiezc syna do zlobka i do laboratorium na badania potem prosto do pracy.. oczy mam tak zapuchniete ze ledwo widze :-/ nir moglam w nocy zasnac potem moj maz kapnal puszkę metalowa (po perfumach syn sie bawil zeby nie bylo ze po browarze :P) i zbudzil i mnie i syna pptem znow zasnac nie moglam.
    Sasiadowi nalezy sie karny kutas, zdaje sie ze remonty robi sie od 8-9?

Edit: witam sie w 13 tygodniu :-D juz trzese portami na sama mysl o wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 06:47

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peps :* ściskam cię... nie wiem co napisać...

Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze wizyty i Dziedziców! Niech łądnie pomachają Rodzicom i niech wszystkie wyniki będą ok :)

A ja dalej walczę z rwą. Po apapie trochę puściło... nie mam uczucia zacementowania 1/3 części pleców... Wkręciłam sobie, że pytongowanie pomoże i fakt.. wczoraj po czułam się lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:56

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Camille kjopa mitonia powodzenia na wizytach i meldowac sie;)
    Peps przykro mi..
    Quasha ja bym zwrocila uwage tej pielegniarce i basta i tak by wszyscy to slyszeli.
    Dolaczam sie do checi wyjscia na spacer choc malutki.nie wiem czy sie nie opatule i usiade chwile przed domem nawdychac sie powietrza.najgorsze ze moje dziecko ma jutro wystepy w naszym kinie i tylko maz pojedzie pierwszy raz mnie nie bedzie...tak mi przykro a boje sie lazic bo dalej plamie.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Hej kochane
    Camille kjopa mitonia powodzenia na wizytach i meldowac sie;)
    Peps przykro mi..
    Quasha ja bym zwrocila uwage tej pielegniarce i basta i tak by wszyscy to slyszeli.
    Dolaczam sie do checi wyjscia na spacer choc malutki.nie wiem czy sie nie opatule i usiade chwile przed domem nawdychac sie powietrza.najgorsze ze moje dziecko ma jutro wystepy w naszym kinie i tylko maz pojedzie pierwszy raz mnie nie bedzie...tak mi przykro a boje sie lazic bo dalej plamie.
    Chyba lepiej rzeczywiście w domu przeczekać poleżeć może ustapi :)

Demsik lubi tę wiadomość

• Corcula Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Co do tajemnicy lekarskiej to zdecydowanie nie skonczyloby sie to u mnie na zwroceniu uwagi. Napisalabym skarge gdzie tyljo sie da i pomyslalabym jeszcze o jakims zadoscuczynieniu.
    Nie wyobrazam sobie zeby ktos mogl udzielic jakichkolwiek informacji na moj badz np moich dzieci temat.
    Nie darowalabym nigdy w zyciu!
    Tu akurat informacja byla szczesliwa ale to nie ma zadnego znaczenia.
    A co jesli info dotyczyloby np nie daj Boze hiv? Napietnowanie murowane.

Kjopa3, Demsik, emaj lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!

U mnie dziś 100 dzień mojej ciąży. Szaleństwo...

Nie macie może jakiś sprawdzonych sposobów na wzdęcia? Wypiłam napar z kopru i jest gorzej. Zdecydowanie musze odstawić smażone ziemniaki :/

Kjopa3, ktosiowa, Demsik, pepsunieczka, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Pielęgniarek i położnych też dotyczy tajemnica. Oto artykuł
    https://parenting.pl/portal/tajemnica-lekarska

Ojejku oby był 16 tc. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Mam za dużą świadomość jak może być

Widzę, że masz jak ja, z tygodnia na tydzień, od wizyty do wizyty...
    Trzymam kciuki.

Pepsa - dasz radę, a potem z kopyta zachodzisz, dokładnie jak ja ! Pustego jaja pozbyłam się w czerwcu, 2 sierpnia miałam szczęsliwą owulację. Jedz tylko suple i pytonguj i będzie dobrze. Obyś to jak najszybciej przeszła <3

pepsunieczka, marzusiax lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Quasha- na Twoim miejscu nie odpuscilabym tej sytuacji, i jak tylko zdrowie Ci sie polepszy to przejdz sie do tej kobiety i osobiscie podziekuj za dramat, ktory stworzyla w rodzinie starszych ludzi, narazajac Ciebie jak i pozostala rodzine na spiecia i stresy. Mimo wszystko, zapowiedzialabym zlozenie skargi, niech sie kobieta opamieta na przyszlosc. No i kwestia rodzicow, jesli macie dobry kontakt to na pewno wolalabym wyjasnic sytuacje osobiscie, zanim ktos zyczliwy doniesie newsy.

Pepsa <3 Usciski!

W temacie migren to powiem tak, dla mnie zupelnie obcy temat. W obecnej ciazy, od rozpoczcia wymiotow, codziennie budzilam sie z bolem glowy, balam sie oczu otwierac, bo mialam wrazenie, ze glowa mi eksploduje. Jedynie cieply oklad jakos odrobine poprawial sytuacje, ale i tak wspolczuje jak ktos nawet okresowo przezywa taki dramat.

marzusia- przy wzdeciach, najczesciej ratuje mnie espumisan albo herbata verdin fix, niby wspomaga procesy trawienia, ale ogolnie polepsza sytuacje w moim brzuchu :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze i najblizsze wizyty! <3 ;)

Jesli chodzi o LwD to moge rozdawac go w wiaderkach! Mam za soba pierwszy poranek bez tulenia porcelany, woooow! Nawet waga mi poszla w gore, wlosy zaczely sie mniej przetluszczac to moze daruje im to sciecie na boba, zobaczymy. W piatek rano mam badania prenatalne, a wieczorem wyjezdzamy do PL. ACHA, i tesciowa juz dzwonila co zrobic dla mnie na obiad :D Normalnie, jestem pod wrazeniem, bo zazwyczaj trzeba dzwonic dzien wczesniej, zeby nie zapomniala o rozlozeniu i poscieleniu lozka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:46

bita_smietana, ojejku, Arwi, Demsik, pepsunieczka, emaj, marzusiax lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha - babke trzeba opieprzyc! to pewne! jak nie jestes z walecznych lwic to poslij chlopaka i niech pania w labie zjebie z gory do dolu, jak nie bedzie chcial to niech on telefony od dziadka odbiera - przez dwa tygodnie ;) ty masz teraz lezec i pachniec, dziedzica produkujesz!! pogadalabym z rodzicami na temat dziadkow bo dziadek opieprz tez powinien dostac.....

dziewczyny kciuki, kciuki za wasze wizyty ! wstawiajcie zdjecia lubie patrzec :D

(Demsik widzialam twoje cudenko! ponad 2cm! kawal chlopa/kobietki ;) )

pepsa - bede szczera - mam nadzieje, ze masz przeciwbolowe bo to bedzie bolesny okres :( :( :( aaaaaale czytalam, ze puste jajo zdarza sie tylko raz! wiec tak jak mowi ojejku, przeczekasz najgorsze i zaczynasz zabawe z pytongiem! i w nastepnym miesiacu po wysikanych dwoch kreseczkach sikniesz na sode dla celow naukowych doktora smietany ! :) trzymaj sie <3

Jagah - noooo widzisz! jest coraz lepiej!!!!!! :) porcelana zrozumie, ze jej nie odwiedzasz tak czesto! :D

ja bylam w weekend u tesciowej na urodzinach, tesciowa chodzila i krzyczala "bede miec wnuka, bede miec wnuka" i przyniosla mi katalog z ciuszkami dziececymi - przedzial wiekowy 2-14 lat :D jakby czytala mi w myslac, od miesiaca mysle w co ubiore dziecko w pierwszy dzien szkoly hahaha a tak serio to tez ostatnio mam malo lwd ... a do wizyty jeszcze w siusiaka czasu :D

co do migreny i rwy nie pomoge...mi na bol glowy pomagaja dwie szklanki wody na raz i magnez

Demsik, pepsunieczka, ojejku lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ