X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :-)

Camille,mitonia kciuki za wizyty <3

Ja już po. Lekarka NFZ,zrobiła mi USG przez brzuch,dzidziol ma 69mm :-O i serduszko pyka,dała skierowanie na badania mocz,morfologia,hbs,anty hcv i dała receptę na klekse. Ufff. Nawet nie sprawdziła wyników na białko i dała tą klekse. Miałam nie dawać ale dałam kartę z lux medu i tam wpisała wizytę. Teraz nie wiem czy do tego luxa iść w ogóle jeszcze :-P

Jagah brawo Ty za brak tulenia porcelany ;-)

Ja popieram Corcule. Skarga się należy pielęgniarce jak nic!!!

Peps <3

bita_smietana, pepsunieczka, ojejku, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Hejka!

Quasha- na Twoim miejscu nie odpuscilabym tej sytuacji, i jak tylko zdrowie Ci sie polepszy to przejdz sie do tej kobiety i osobiscie podziekuj za dramat, ktory stworzyla w rodzinie starszych ludzi, narazajac Ciebie jak i pozostala rodzine na spiecia i stresy. Mimo wszystko, zapowiedzialabym zlozenie skargi, niech sie kobieta opamieta na przyszlosc. No i kwestia rodzicow, jesli macie dobry kontakt to na pewno wolalabym wyjasnic sytuacje osobiscie, zanim ktos zyczliwy doniesie newsy.

Pepsa <3 Usciski!

W temacie migren to powiem tak, dla mnie zupelnie obcy temat. W obecnej ciazy, od rozpoczcia wymiotow, codziennie budzilam sie z bolem glowy, balam sie oczu otwierac, bo mialam wrazenie, ze glowa mi eksploduje. Jedynie cieply oklad jakos odrobine poprawial sytuacje, ale i tak wspolczuje jak ktos nawet okresowo przezywa taki dramat.

marzusia- przy wzdeciach, najczesciej ratuje mnie espumisan albo herbata verdin fix, niby wspomaga procesy trawienia, ale ogolnie polepsza sytuacje w moim brzuchu :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze i najblizsze wizyty! <3 ;)

Jesli chodzi o LwD to moge rozdawac go w wiaderkach! Mam za soba pierwszy poranek bez tulenia porcelany, woooow! Nawet waga mi poszla w gore, wlosy zaczely sie mniej przetluszczac to moze daruje im to sciecie na boba, zobaczymy. W piatek rano mam badania prenatalne, a wieczorem wyjezdzamy do PL. ACHA, i tesciowa juz dzwonila co zrobic dla mnie na obiad :D Normalnie, jestem pod wrazeniem, bo zazwyczaj trzeba dzwonic dzien wczesniej, zeby nie zapomniala o rozlozeniu i poscieleniu lozka ;)

Pomyślę, ale na razie kompletnie nie mam siły. Ja dziś zaczęłam dzień od tulenia wiadra, dobrze że odbyło się to zanim wzięłam leki. Potem przed 9 Marcin pojechał do domu, a ja zasnęłam w końcu (bo noc nieprzespana) no i godzinę później się budzę, idę do wc, a wkładka cała we krwi... Do tego boli brzuch, nie przeszło po nospie, no i rwie mnie na wymioty i boli w okolicach obojczyka/ramion. Dzwoniłam do gin i to może być odklejające się łożysko, wiec mam leżeć i pod żadnym pozorem nie wstawać. Tak jakbym od miesiąca robiła coś innego, ehh.
    Na wizycie w piątek poproszę o częstsze wizyty, bo ponad 3 tyg przerwy w tym "niebezpiecznym"
    okresie to dla mnie zbyt dużo.
    Jestem tak zmęczona, że nawet zasnąć nie mogę, a czuję zbliżający się ból głowy. Jeeeeeej.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, bo nie napisałam: jak szłam do wc to krew na wkładce była już zaschnięta, a ja już nie krwawię. Tylko wylazł ze mnie jakiś długi, cienki, brązowy glut. Więc nie ma paniki, możliwe że to rzyganko mnie nadwyrężyło.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha biedactwo <3 popros o czestsze wizyty, lekarka powinna zrozumiec twoje obawy!

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 10 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja już po. Lekarka NFZ,zrobiła mi USG przez brzuch,dzidziol ma 69mm :-O i serduszko pyka,dała skierowanie na badania mocz,morfologia,hbs,anty hcv i dała receptę na klekse. Ufff. Nawet nie sprawdziła wyników na białko i dała tą klekse. Miałam nie dawać ale dałam kartę z lux medu i tam wpisała wizytę. Teraz nie wiem czy do tego luxa iść w ogóle jeszcze :-P

o rany!!!!!!! 69mm aaaale bosko!!!! to juz jest serio mini czlowiek!!!!!!!!! <3

Arwi, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camile87 wszystko będzie super, dawajcie znaki dziewczyny jak po wizytach;)
    Ojejku no to od jutra przestajesz sie stresowac:* no ja nie bardzo właśnie wierze że się uda, no ale cóż, zobaczymy;) z jakiej mąki robisz naleśniki bg?
    Może macie spadki glukozy jakieś i stąd te bóle? albo właśnie ciśnienie? trzeba przepędzić te migreny!

Qasha w głowie mi się nie mieści co piszesz, nie popuściłabym takiego rozpowiadania!!!babce z rejestracji bym nie podarowała, a ciotce nieźle nagadała, aż by jej w pięty poszło! wiadomo, nie możesz sie denerwować teraz, a stelaż co na to? mój by zrobił znając jego rozrube... Dziadkami postaraj sie nie przejmowac:* z dziedzicem na pewno bedzie dobrze!

Marzu musisz myśleć pozytywnie!!! nie ma innej opcji, bedzie dobrze:*

Peps wspieram kochana, zaraz sie nie obejrzysz i bedziesz w kolejnej zdrowej cionrzuni:*

Jagah super ze mdlosci minely:* verdin mozna pic w cionrzy?
    haha na wzdecia zawsze najlepszy jogging, od razu wyleci:P albo ciociaz spacer;)

Ktosiowa a moze takie plastry rozgrzewające a plecy na rwe?

Kjopa super wieści:)

a na koniec tego przydługiego posta melduje że jajco pękło i za cholere nie wiem kiedy no, niby małe to znaczenie ma teraz ale chcialabym wiedziec;) wg ginki najwczesniej wczoraj, nie mam pojecia skad ona to wie;) mój cudny wykres też g.ówno pokazuje:P

no i mam problem ze stelażem, bogu dzieki za zdazylam rano jeszcze zmolestowac pytonga, bo po badaniu usg stelaż stwierdził że no to od dziś zero seksów, bo on nie chce zaszkodzić, nie i koniec, noż kurde żeby chłopa to seksu namawiać:/

w ramach poszukiwań lwd standartowo uciekam do lasu;]

pepsunieczka, Kjopa3, ojejku, marzusiax, Camille87 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 10 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:

a na koniec tego przydługiego posta melduje że jajco pękło i za cholere nie wiem kiedy no, niby małe to znaczenie ma teraz ale chcialabym wiedziec;) wg ginki najwczesniej wczoraj, nie mam pojecia skad ona to wie;) mój cudny wykres też g.ówno pokazuje:P

no i mam problem ze stelażem, bogu dzieki za zdazylam rano jeszcze zmolestowac pytonga, bo po badaniu usg stelaż stwierdził że no to od dziś zero seksów, bo on nie chce zaszkodzić, nie i koniec, noż kurde żeby chłopa to seksu namawiać:/

w ramach poszukiwań lwd standartowo uciekam do lasu;]

ciesze sie przeogromnie z peknietego jajca!

200.gif

jezeli stelaz ma obawy po owulacji to co ty zrobisz przez cala ciazunie :D bedziesz na niezlym odwyku :D

u mnie to jest tak, ze w dzien opowiadam co bedziemy robic wieczorem B-) a od 18:00 jestem jak zombie i ide jak najszybciej brac prysznic i spanko - nici z obietnic :D :D :D czyli jestem erotomanem-gawedziarzem ahahahhahaaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:22

Paolala lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karny ziemniak za przydługi post;)

f92551f36dca1c8emed.jpg[/URL]

Jagah, bita_smietana, Demsik, Arwi, pepsunieczka, Kjopa3, Impresja, marzusiax lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Smietana no wlasnie chyba bede musiala pogadac z ginką, niech przemówi stelażowi seks ciezarnej sie nalezy:P
    przez pierwszy trymestr to na pewno moge zapomniec o pytongu, pozniej pewnie tez bo jak to kiedys stwierdzil nie bedzie uderzac pytongiem dziedzica:P haha to tez mi zostaje tylko gadac:P

edit: dobra wyjde na debila, ale jak sie wstawia te gify? ledwo co ogarnelam wstawianie zdjec:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:29

bita_smietana lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    haha Smietana no wlasnie chyba bede musiala pogadac z ginką, niech przemówi stelażowi seks ciezarnej sie nalezy:P
    przez pierwszy trymestr to na pewno moge zapomniec o pytongu, pozniej pewnie tez bo jak to kiedys stwierdzil nie bedzie uderzac pytongiem dziedzica:P haha to tez mi zostaje tylko gadac:P

edit: dobra wyjde na debila, ale jak sie wstawia te gify? ledwo co ogarnelam wstawianie zdjec:P

ja gify wstawiam tylko z jednej strony, do tej pory zawsze dzialaja
    napisze jak ja to robie ale moze sa jeszcze latwiejsze sposoby

1. wchodzisz na http://giphy.com i wybierasz gifa, mozesz sobie tez wyszukac jakiegos wpisujac np. "hot girl" :D

2. klikasz w gifa prawym przyciskiem myszki :D i wybierasz cos w sytlu "kopiuj adres obrazka" jakos tak

3. wbijasz na najlepszy watek na calym forum B-) i wbijasz ten adres miedzy nawiasy [img][/img]

tutaj jest adres gifa, ktory skopiowalam klikajac prawym guzikiem

sprrroooooobuj, zaskocz mnie czyms porywajacym B-)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    69mm no no no kawal dziedzica;)
    Quasha w twojej sytuacja powinnas miec badanie co 14dni i to najwiecej.ja ostatnia mialam po 11dniach.teraz tez mialam miec szybciej wizyte ale moj malz pracuje na zmiany i musimy sie wstrzelic jak ma nocke lub wolne bo urlopu mu braknie.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala, Marcin raczej z tych co wspierają, ale wolą się nie wtrącać. Tego samego oczekuje ode mnie - żebym nie wtrącała się w sprawy jego rodziny. Jego mama też mi to dobitnie wyjaśniła. Dlatego cieszę się, że mieszkamy daleko od nich i kontakt mamy aż telefoniczny. I mam nadzieję, że jak skończy się remont to będę ich widywać max 2-3 razy w roku.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giphy.gif

Działa?

bita_smietana, Demsik lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha jestes wielka;)

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giphy.gif[img][/img]

bita_smietana, pepsunieczka, Kjopa3, emaj, Impresja lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    działa:D haha wiem czego musze nauczyc kota:P dobra ide do lasu;]

• Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    giphy.gif[img][/img]

Haha, kociak geniusz!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się poprawił humor od tych gifów :D Tak mało trzeba, żeby znaleźć odrobinę luzu w dupie :D

Pozwólcie, że przedstawiam wam moją nastoletnią miłość, do teraz pilnie śledzoną we wszystkich możliwych mediach społecznościowych :)

Przygotujcie się...
    giphy.gif
    Już prawie...
    Tadam, Kim Heechul!
    giphy.gif

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee ja jestem jakis przyglup mi nie dziala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200w.gif#101

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ