X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ojejku piękny wóz!

Paola szalejesz z temp :)

I więcej nie pamiętam bo jestem stara skleroza. Chyba jestem babcią tego wątku :D i pewnie nie tylko tego :P

Wez! Idz! Chyba ja mam berło babci!!!!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, Dziewczyny czuje sie fatalnie. Mdli mnie caly dzien, wymiotuje a w przerwach mam zaslabniecia. Jak siedze i nic to ok ale nie moge bo musze latac za Corka. Jest zle :(

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, jesteś pewna ze dobrze pobrałaś próbkę moczu? To bardzo często błąd i wychodzą bakterie. Musisz przed pobraniem dokladnie sie podmyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym lub calkiem świeżym czystym ręcznikiem normalnym, ja wkładam tampon, aby żaden śluz z pochwy się nie dostał do próbki, i pobierasz próbkę z drugiego strumienia. Jak zle pobierzesz to wyjdzie Ci mnóstwo bakterii. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jutro powtórkę badania na własną rękę, jak pobierasz mocz rano to włóż go do lodówki, jak będziesz powtarzała badanie to zrób z posiewem, jesli faktycznie bakterie wyjdą to będzie wiadomo jakie i jakie leczenie włączyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:55

Morwa, kate55, Arwi, Blondik, Paolala lubią tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku dobrze pisze! Mi na początku wyszły leukocyty w moczu, bo nie wsadziłam tamponu i trochę śluzu się dostało. Powtórzyłam badanie i już było wszystko w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:08

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku przygotowałam się tak jak piszesz z jednym wyjątkiem.... nie włożyłam tampona (nie wiedziałam :P)... leukocyty mi wyszły 1-3 gdzie norma jest od 0-5.... Może faktycznie coś poszło nie tak i tak na prawde nic mi nie jest... hm powtórze badanie i zrobie ten posiew tak jak mówicie i zobaczymy...

Już miałam lecieć do pierwszego dostępnego dzis gina w luxmedzie, ale niestety skoro mam wizyte na wtorek do prowadzącego to nie moge zarezerwować innego na dziś... musiałałabym odwołać moją wizytę a wtedy to juz przed świętami nie mam szans sie do niego dostać.... Takze musze przestać panikować, powtórzyc jutro lub w poniedziałek to badanie i zobaczymy co bedzie.

Dziękuje <3

ckaidqk34aroni5a.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Potrzebuje bardzo bardzo trochę luzu. Krótko o mnie: Ponad rok staraliśmy się o dzidzię, w sierpniu wielka radość, pod koniec września niestety poronienie samoistne, prawdopodobnie tarczyca się do tego przyczyniła. Uregulowane TSH, zwiększona dawka letrox, i teraz 6 grudnia zobaczyłam znowu bladą kreskę na teście. Radość niesamowita, przecież już teraz musi być dobrze. Niestety wpadłam na genialny pomysł, że zrobię betę, jak będzie wszystko ok, (a byłam pewna że będzie), podzielimy się w święta wiadomością z rodzicami. i tak 14dpo betka była 168, 16dpo 338, i wczoraj robiłam wyniki tarczycowe i mnie podkusiło i znowu zrobiłam betę i tak 19dpo beta wyniosła 693, czyli ledwie 60% przyrostu. Wizytę mam 22 grudnia o 19.20. nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Potrzebuję, bardzo potrzebuje LWD

olis ja w pewnym momencie miałam przyrost bety coś ok 20% :) A wcześniej zdarzało się i 270%! Więc nie martw się, bierz LWD garściami i czekaj na dziedzica <3

Blondik, olis87 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis z tymi betami to tak juz jest, ze schizuja nas w ciazy :). Lekarz zapewne i tak poradzi Ci powtorzenie betahcg wiec jesli Cie to uspokoi to zrob kolejna bete w tym samym labo albo sprawdz 48-72 godzinny przyrost w innym labo. Znam ten stres, kazda z nas pewnie zna :).

Kamika ja ostatnio tez mialam baktetie w moczu cos okolo 500. Reszta parametrów ok. Gin powiedziala, ze to nie dramat i zebym na kolejna wizytw zrobila posiew.

olis87 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Boze, Dziewczyny czuje sie fatalnie. Mdli mnie caly dzien, wymiotuje a w przerwach mam zaslabniecia. Jak siedze i nic to ok ale nie moge bo musze latac za Corka. Jest zle :(
    Straszne to :( ale i tak Ci zazdroszczę ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, wynik masz w normie także nie przejmuj się i czekaj spokojnie do wizyty.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Dostalam clotrimazol i podmywac sie tantum rosa,zuravit moge brac i yc sie płynem do higieny intymnej.dzis wzielam pierwsza tabletke i wieczorem mnie nic nie swedziało.mocz wyszedl super wiec infekcja jest grzybicza nie bakteryjna.powiedzial ze tak sie zdarza czesto w, ciazy ale rzeleczyc trzeba porzadnie.
    Madziulla powodzenia
    Ja dostałam tylko nystatyne, stosowalas może kiedyś?

• Demsik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila na bakterie to lacibios femina zeby odbudowac florę zuravit na opakowaniu nawet 3x1 gin mi pozwolil i zrob badanie ponownie jak dziewczyny pisaly

Ania nowa nystatyna chyba jest ciut slabsza od clotrimazolu.tak chyba czytalam.masz jakis grudkowaty sluz czy zoltozielony czy u ciebie lekko przebiega?bo u mnie niby nie duzy dyskomfort a w srodku wszystko bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 13:40

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f285ccafd720.jpg
    Moja niunka z wczoraj:)

Ania-nowa, ojejku, Paolala, marzusiax, Arwi, odrobinacheci, bita_smietana, emaj, zFolwarku, pepsunieczka lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam takiego sluzu, to chyba dobrze? A jak to jest z lacibios femina, bo pytałam swojej gin to nie była przekonana, żebym brala:/ Mówiła, że tak co parę dni tabletke,sama już nie wiem..

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f285ccafd720.jpg
    Moja niunka z wczoraj:)
    Śliczna:*

Demsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Ojejku przygotowałam się tak jak piszesz z jednym wyjątkiem.... nie włożyłam tampona (nie wiedziałam :P)... leukocyty mi wyszły 1-3 gdzie norma jest od 0-5.... Może faktycznie coś poszło nie tak i tak na prawde nic mi nie jest... hm powtórze badanie i zrobie ten posiew tak jak mówicie i zobaczymy...

Już miałam lecieć do pierwszego dostępnego dzis gina w luxmedzie, ale niestety skoro mam wizyte na wtorek do prowadzącego to nie moge zarezerwować innego na dziś... musiałałabym odwołać moją wizytę a wtedy to juz przed świętami nie mam szans sie do niego dostać.... Takze musze przestać panikować, powtórzyc jutro lub w poniedziałek to badanie i zobaczymy co bedzie.

Dziękuje <3
    To na przyszłość, jesli faktycznie będziesz potrzebowała sie dostać do kogokolwiek w luxmedzie, a masz umówiona juz wizytę u swojego - wystarczy zadzwonic na infolinie, powiedziec ze jesteś w ciąży i nie możesz rezygnować z wizyty u prowadzącego ale musisz bo np infekcja, skurcze czy cokolwiek takiego co nie wymaga wizyty na IP ale musisz z lekarzem pogadać - zapiszą Cie na 10000% na dodatkowa wizytę na termin jaki będzie wolny w systemie, jak będziesz dzwonić to sprawdź sobie kto akurat ma wolne terminy i kiedy, żebyś na szybko nie wybierała lekarza :)

Ed. Demsiku ja pisze z telefonu, ale czy dobrze widzę ze niuńka stała sie niunkiem? Czy nadal córeczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:12

emaj lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonce gdzie ty tam widzisz pisiorka???tam widac juz tlumacze- brzuszek z taka kropka czyli serduszkiem,wyzej na prawo nosek i buzie i dluga raczke ktora machala nozek tam ni ma;)

ojejku lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Slonce gdzie ty tam widzisz pisiorka???tam widac juz tlumacze- brzuszek z taka kropka czyli serduszkiem,wyzej na prawo nosek i buzie i dluga raczke ktora machala nozek tam ni ma;)
    aaaaa no teraz widze <3 cudo :)

Demsik lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nowa co gin to inaczej mowi.dobrze ze nie masz zadnych uplawow itp.ja w sumie tez nie ale w srodku juz sie robil serek wiec infekcja sie rozwijala

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko swedzialo i piekło.

• kate55 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik śliczna fotka!

Demsik lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ