X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:01

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impra to pas odciazajacy wiec z zalozenia powinien odciazyc kregoslup i pomoc dzwigac brzuch a prawda jest taka ze na kazdego moze to dzialac inaczej. Mysle ze jak go zalozysz i pochodzisz z dzien dwa to zobaczysz czy na Ciebie dziala i pomaga. Ja osobiscie nie stosowalam, ale tejpowanie brzucha przebiega podobnie jak pasy tutaj wiec mam nadzieje ze pomoze :) dobrze ze teraz zima bo w lecie w takim ustrojstwie nie dalabys rady :) aaaaa ale przestrzegam przed pasami poporodowymi zwykle rrozleniwiaja miesnie i nie przynosza pozadanych efektow, moje dwa ktore dostala przelezaly w szafie, po porodzie niestety trzeba troche pocwiczycc szczegolnie jesli ma sie rozstep miesnia prostego brzucha a konkretnie kresy bialej...ale o tym moze innym razem albo jak ktos ciekaw to na priv bo nie chce zanudzac ;)

Impresja lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie nadrobie w tej chwili...ale musze wcisnąć swoje "trzy grosze".
    Trafiłam chyba do fajnej ginekolog!To był pierwszy podgląd "po",no i była cysta/już niema,wycięła/,reszta wszystko czyściutkie i nawet jestem świeżo po ovu.Nadzieji na ten cykl oczywiście nie mam ale ciesze sie że jestem "czysta"!Polip do badania no i to mi daje do myślenia ...
    Dostałam jeszcze kilka supli takze pozostaje tylko atakować stelaża ;)

Jak to mówia nie dziś...to jutro...
    Pozdrawiam

Impresja, odrobinacheci, ojejku, kate88:), zFolwarku, ktosiowa lubią tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja dobrze, że już w porządku, współczuję takich przeżyć!

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, mam nadzieję, że nie odebrała mojego wpisu, jako atak, zupełnie nie to miałam na myśli:) Sama przez rwę kulszową byłam o krok od wizyty u fizjoterapeuty, ale z dnia na dzień ból mnie opuścił. Lekarka wspominała, ostrzegała, ze trzeba być ostrożnym w wyborze fizjoterapeuty. Co śmieszne- mieszkam we Wrocławiu, a kiedy zaczęłam się rozglądać za specjalistą to koleżanki w ciąży i na forach polecały mi tylko jedno nazwisko. Takie ogromne miasto, awsrod ciężarnych przewija się tylko jedna osoba. Opinie ma nienaganne, niemalże ręce, które leczą :) Jestem bardzo ciekawa, jak to jest z tym brzuchem po porodzie i kiedy można zacząć ćwiczyć. Marzy mi się, że jeszcze wskoczę w spodnie 36 ;)

Pepsunieczka, do boju ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra nie zazdroszczę przeżyć i dobrze że już jesteś w domu a mała bryka.

Peps a może się zaskoczysz :)

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra, odpoczywaj. Akcja była i jej nie ma, teraz już kolejne 12 tygodni z górki i będzie wszystko git <3 :*

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Przepraszam nie nadrobie w tej chwili...ale musze wcisnąć swoje "trzy grosze".
    Trafiłam chyba do fajnej ginekolog!To był pierwszy podgląd "po",no i była cysta/już niema,wycięła/,reszta wszystko czyściutkie i nawet jestem świeżo po ovu.Nadzieji na ten cykl oczywiście nie mam ale ciesze sie że jestem "czysta"!Polip do badania no i to mi daje do myślenia ...
    Dostałam jeszcze kilka supli takze pozostaje tylko atakować stelaża ;)

Jak to mówia nie dziś...to jutro...
    Pozdrawiam
    No i super! Byle do przodu ! A wynikiem się nie martw. Będzie dobry! A zbadać muszą wszystko co wytna ;)

pepsunieczka lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja współczuje tej akcji :( Ale jak lekarze mówią że jest dobrze, to tak będzie :* trzymajcie się :*

Ja znów potrzebuje porządnej dawki LwD, bo od wczoraj przestałam wymiotować i już mnie nie mdli i teraz sie zastanawiam czy ten czas już po prostu minął, czy moze to wynik przestawienia kolacji z 19 na 21... bo ja zazwyczaj z głodu wymiotowałam albo od jakiegoś zapachu... Jedzac o 21 nie budzę się głodna... i moze to jest powód ? Chyba dla eksperymentu dziś zjem szybciej kolacje :P

Ciężarówki - kiedy Wam mineły mdłości/wymioty ?

Pozytywna wiadomość to taka, że wreszcie odzyskałam śluz (przez luteine dopochwową miałam suszę) i z tej radości molestuje męża od samego rana :P Chyba dziś nie wyjdziemy z łóżka :P

zFolwarku, Ania-nowa lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Impresja współczuje tej akcji :( Ale jak lekarze mówią że jest dobrze, to tak będzie :* trzymajcie się :*

Ja znów potrzebuje porządnej dawki LwD, bo od wczoraj przestałam wymiotować i już mnie nie mdli i teraz sie zastanawiam czy ten czas już po prostu minął, czy moze to wynik przestawienia kolacji z 19 na 21... bo ja zazwyczaj z głodu wymiotowałam albo od jakiegoś zapachu... Jedzac o 21 nie budzę się głodna... i moze to jest powód ? Chyba dla eksperymentu dziś zjem szybciej kolacje :P

Ciężarówki - kiedy Wam mineły mdłości/wymioty ?

Pozytywna wiadomość to taka, że wreszcie odzyskałam śluz (przez luteine dopochwową miałam suszę) i z tej radości molestuje męża od samego rana :P Chyba dziś nie wyjdziemy z łóżka :P

Jestem obecnie na etapie mdlosci i wymiotow :( Jestem juz wykonczona a trwa to raptem tydzien :( W pierwszej ciazy z Corka trwalo to caly I trymestr. Nie wiem juz co robic :( Czuje koszmarnie. A rano w lozku cos jesz przed wstaniem?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, szok!!! Jak dobrze, że z wami wszystko ok!! Trzymajcie się dziewczyny....
    Aha, ja się nie znam, bo w ciąży nie byłam, więc się nie doktoryzowałam, ale wydaje mi się, że rowerek jest w ciąży zakazany.

Caluję was wszystkie weekendowo.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra współczuję ♡ ale będzie dobrze :) twarda babka jesteś i dasz rade wytrwac do końca :)
    Nie zdążyłam doświadczyć mdłości ale z obserwacji zaciazonych koleżanek mijały kolo 13-16 :)
    A ja zaraz jadę kupić nowy samochód taki prezent pod choinkę :)
    Miłego weekendu dziewuszki :) :*

zFolwarku lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra teraz doczytalam i.... oj... :( Zdrowka i spokoju zycze <3 Masakryczna akcja.

Swoja droga tez jezdze na rowerku stacjonarnym...

Dziewczyny starajace sie! Mam do oddania dwa opakowania Ziol O. Sroki nr 3 (jedno troche napoczelam). Kupilam 3 paczki a jedna starczyla mi na prawie 3 miesiace. Jest to mieszanka z allegro taka: http://allegro.pl/ciaza-owulacja-100g-tylko5-5zl-ziola-sroki-nr-3-i6600598906.html Moze ktos chce to moge w wolnej chwili przeslac.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Impra współczuję ♡ ale będzie dobrze :) twarda babka jesteś i dasz rade wytrwac do końca :)
    Nie zdążyłam doświadczyć mdłości ale z obserwacji zaciazonych koleżanek mijały kolo 13-16 :)
    A ja zaraz jadę kupić nowy samochód taki prezent pod choinkę :)
    Miłego weekendu dziewuszki :) :*

Gratki na nowe autko! Mniam taki prezencik :) <3

kate88:) lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk no co ty nie wziełam tego do siebie ani nic z tych rzeczy, niestety wiem jak to bywa z tymi fizjoterapeutami i wiem ze zarówno dla kobiety w ciazy jak i dla małych dzieci cieżko znaleźć osobe kompetentną :)

Co do rowerka w ciazy to nie jest tak ze jest on zabroniony. Ja w pierwszej ciazy bardzo długo jeździłam na zwykłym rowerze i bylo ok, przestałam jak mi się brzuch na kierownicy zaczynał opierać chyba ;)

Co do mdlosci to zwykle w 2 trymestrze mijają, czasem wcześniej ;)

Aaaaa o tym brzuchu po porodzie to Wam kiedyś cos naskrobię ale nie teraz bo maż mnie goni do roboty :D

Karolczyk lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pochwal sie pozniej autkiem;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 88, my w środę odbieramy naszą nową furę :) Wszystko dla dziedzica, bo w naszym teraźniejszym aucie to strach byłoby go wozić.

Przy okazji anegdotka o mężczyznach. Mój mąż rozmawia z Panią z salonu, dogaduje szczegóły zakupu. Temat zszedł na kolor samochodu. Takiego, który chcieliśmy nie ma i słyszę jak babeczka mówi: od ręki mamy dostępny srebrny asteroid. Na co mój mąż: a co to za model ten asteroid? :D Myślałam, że się posikam, a babka aż zaniemowiła :D Także będziemy smigali oplem w kolorze srebrny asteroid ;)

Arwi, Demsik, ojejku, kate88:), kate55 lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kiedy test?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wigilie przeciez sika;););)prezent dla nas i dla niej;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Kate pochwal sie pozniej autkiem;)

Autko juz pod domem :) ciemno już wiec nie ma co robic zdjęcia :) ale to mazda3 w kolorze grafitowym :) slicznosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 19:13

ojejku, Demsik, odrobinacheci, Impresja lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ