X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:01

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impra to pas odciazajacy wiec z zalozenia powinien odciazyc kregoslup i pomoc dzwigac brzuch a prawda jest taka ze na kazdego moze to dzialac inaczej. Mysle ze jak go zalozysz i pochodzisz z dzien dwa to zobaczysz czy na Ciebie dziala i pomaga. Ja osobiscie nie stosowalam, ale tejpowanie brzucha przebiega podobnie jak pasy tutaj wiec mam nadzieje ze pomoze :) dobrze ze teraz zima bo w lecie w takim ustrojstwie nie dalabys rady :) aaaaa ale przestrzegam przed pasami poporodowymi zwykle rrozleniwiaja miesnie i nie przynosza pozadanych efektow, moje dwa ktore dostala przelezaly w szafie, po porodzie niestety trzeba troche pocwiczycc szczegolnie jesli ma sie rozstep miesnia prostego brzucha a konkretnie kresy bialej...ale o tym moze innym razem albo jak ktos ciekaw to na priv bo nie chce zanudzac ;)

Impresja lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie nadrobie w tej chwili...ale musze wcisnąć swoje "trzy grosze".
    Trafiłam chyba do fajnej ginekolog!To był pierwszy podgląd "po",no i była cysta/już niema,wycięła/,reszta wszystko czyściutkie i nawet jestem świeżo po ovu.Nadzieji na ten cykl oczywiście nie mam ale ciesze sie że jestem "czysta"!Polip do badania no i to mi daje do myślenia ...
    Dostałam jeszcze kilka supli takze pozostaje tylko atakować stelaża ;)

Jak to mówia nie dziś...to jutro...
    Pozdrawiam

Impresja, odrobinacheci, ojejku, kate88:), zFolwarku, ktosiowa lubią tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja dobrze, że już w porządku, współczuję takich przeżyć!

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, mam nadzieję, że nie odebrała mojego wpisu, jako atak, zupełnie nie to miałam na myśli:) Sama przez rwę kulszową byłam o krok od wizyty u fizjoterapeuty, ale z dnia na dzień ból mnie opuścił. Lekarka wspominała, ostrzegała, ze trzeba być ostrożnym w wyborze fizjoterapeuty. Co śmieszne- mieszkam we Wrocławiu, a kiedy zaczęłam się rozglądać za specjalistą to koleżanki w ciąży i na forach polecały mi tylko jedno nazwisko. Takie ogromne miasto, awsrod ciężarnych przewija się tylko jedna osoba. Opinie ma nienaganne, niemalże ręce, które leczą :) Jestem bardzo ciekawa, jak to jest z tym brzuchem po porodzie i kiedy można zacząć ćwiczyć. Marzy mi się, że jeszcze wskoczę w spodnie 36 ;)

Pepsunieczka, do boju ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra nie zazdroszczę przeżyć i dobrze że już jesteś w domu a mała bryka.

Peps a może się zaskoczysz :)

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra, odpoczywaj. Akcja była i jej nie ma, teraz już kolejne 12 tygodni z górki i będzie wszystko git <3 :*

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Przepraszam nie nadrobie w tej chwili...ale musze wcisnąć swoje "trzy grosze".
    Trafiłam chyba do fajnej ginekolog!To był pierwszy podgląd "po",no i była cysta/już niema,wycięła/,reszta wszystko czyściutkie i nawet jestem świeżo po ovu.Nadzieji na ten cykl oczywiście nie mam ale ciesze sie że jestem "czysta"!Polip do badania no i to mi daje do myślenia ...
    Dostałam jeszcze kilka supli takze pozostaje tylko atakować stelaża ;)

Jak to mówia nie dziś...to jutro...
    Pozdrawiam
    No i super! Byle do przodu ! A wynikiem się nie martw. Będzie dobry! A zbadać muszą wszystko co wytna ;)

pepsunieczka lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja współczuje tej akcji :( Ale jak lekarze mówią że jest dobrze, to tak będzie :* trzymajcie się :*

Ja znów potrzebuje porządnej dawki LwD, bo od wczoraj przestałam wymiotować i już mnie nie mdli i teraz sie zastanawiam czy ten czas już po prostu minął, czy moze to wynik przestawienia kolacji z 19 na 21... bo ja zazwyczaj z głodu wymiotowałam albo od jakiegoś zapachu... Jedzac o 21 nie budzę się głodna... i moze to jest powód ? Chyba dla eksperymentu dziś zjem szybciej kolacje :P

Ciężarówki - kiedy Wam mineły mdłości/wymioty ?

Pozytywna wiadomość to taka, że wreszcie odzyskałam śluz (przez luteine dopochwową miałam suszę) i z tej radości molestuje męża od samego rana :P Chyba dziś nie wyjdziemy z łóżka :P

zFolwarku, Ania-nowa lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Impresja współczuje tej akcji :( Ale jak lekarze mówią że jest dobrze, to tak będzie :* trzymajcie się :*

Ja znów potrzebuje porządnej dawki LwD, bo od wczoraj przestałam wymiotować i już mnie nie mdli i teraz sie zastanawiam czy ten czas już po prostu minął, czy moze to wynik przestawienia kolacji z 19 na 21... bo ja zazwyczaj z głodu wymiotowałam albo od jakiegoś zapachu... Jedzac o 21 nie budzę się głodna... i moze to jest powód ? Chyba dla eksperymentu dziś zjem szybciej kolacje :P

Ciężarówki - kiedy Wam mineły mdłości/wymioty ?

Pozytywna wiadomość to taka, że wreszcie odzyskałam śluz (przez luteine dopochwową miałam suszę) i z tej radości molestuje męża od samego rana :P Chyba dziś nie wyjdziemy z łóżka :P

Jestem obecnie na etapie mdlosci i wymiotow :( Jestem juz wykonczona a trwa to raptem tydzien :( W pierwszej ciazy z Corka trwalo to caly I trymestr. Nie wiem juz co robic :( Czuje koszmarnie. A rano w lozku cos jesz przed wstaniem?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, szok!!! Jak dobrze, że z wami wszystko ok!! Trzymajcie się dziewczyny....
    Aha, ja się nie znam, bo w ciąży nie byłam, więc się nie doktoryzowałam, ale wydaje mi się, że rowerek jest w ciąży zakazany.

Caluję was wszystkie weekendowo.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra współczuję ♡ ale będzie dobrze :) twarda babka jesteś i dasz rade wytrwac do końca :)
    Nie zdążyłam doświadczyć mdłości ale z obserwacji zaciazonych koleżanek mijały kolo 13-16 :)
    A ja zaraz jadę kupić nowy samochód taki prezent pod choinkę :)
    Miłego weekendu dziewuszki :) :*

zFolwarku lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra teraz doczytalam i.... oj... :( Zdrowka i spokoju zycze <3 Masakryczna akcja.

Swoja droga tez jezdze na rowerku stacjonarnym...

Dziewczyny starajace sie! Mam do oddania dwa opakowania Ziol O. Sroki nr 3 (jedno troche napoczelam). Kupilam 3 paczki a jedna starczyla mi na prawie 3 miesiace. Jest to mieszanka z allegro taka: http://allegro.pl/ciaza-owulacja-100g-tylko5-5zl-ziola-sroki-nr-3-i6600598906.html Moze ktos chce to moge w wolnej chwili przeslac.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Impra współczuję ♡ ale będzie dobrze :) twarda babka jesteś i dasz rade wytrwac do końca :)
    Nie zdążyłam doświadczyć mdłości ale z obserwacji zaciazonych koleżanek mijały kolo 13-16 :)
    A ja zaraz jadę kupić nowy samochód taki prezent pod choinkę :)
    Miłego weekendu dziewuszki :) :*

Gratki na nowe autko! Mniam taki prezencik :) <3

kate88:) lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk no co ty nie wziełam tego do siebie ani nic z tych rzeczy, niestety wiem jak to bywa z tymi fizjoterapeutami i wiem ze zarówno dla kobiety w ciazy jak i dla małych dzieci cieżko znaleźć osobe kompetentną :)

Co do rowerka w ciazy to nie jest tak ze jest on zabroniony. Ja w pierwszej ciazy bardzo długo jeździłam na zwykłym rowerze i bylo ok, przestałam jak mi się brzuch na kierownicy zaczynał opierać chyba ;)

Co do mdlosci to zwykle w 2 trymestrze mijają, czasem wcześniej ;)

Aaaaa o tym brzuchu po porodzie to Wam kiedyś cos naskrobię ale nie teraz bo maż mnie goni do roboty :D

Karolczyk lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pochwal sie pozniej autkiem;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 88, my w środę odbieramy naszą nową furę :) Wszystko dla dziedzica, bo w naszym teraźniejszym aucie to strach byłoby go wozić.

Przy okazji anegdotka o mężczyznach. Mój mąż rozmawia z Panią z salonu, dogaduje szczegóły zakupu. Temat zszedł na kolor samochodu. Takiego, który chcieliśmy nie ma i słyszę jak babeczka mówi: od ręki mamy dostępny srebrny asteroid. Na co mój mąż: a co to za model ten asteroid? :D Myślałam, że się posikam, a babka aż zaniemowiła :D Także będziemy smigali oplem w kolorze srebrny asteroid ;)

Arwi, Demsik, ojejku, kate88:), kate55 lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kiedy test?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wigilie przeciez sika;););)prezent dla nas i dla niej;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Kate pochwal sie pozniej autkiem;)

Autko juz pod domem :) ciemno już wiec nie ma co robic zdjęcia :) ale to mazda3 w kolorze grafitowym :) slicznosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 19:13

ojejku, Demsik, odrobinacheci, Impresja lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ