X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    A ja wlasnie dzis zagryzlam cos rano zanim wstalam i mam wrazenie ze bylo mi lepiej. Tzn nie tak tragicznie jak poprzednie dni. Tobie juz mdlosci minely tak?

Tak jak pisałam wyżej w piątek i sobote mdłości ani wymiotów nie było ale podejrzewam że to dlatego że jadłam później kolacje, dzięki czemu rano nie byłam głodna tak szybko... dzisiaj się dla testu przegłodziłam no i były i młości i wymioty.... także u mnie sposobem jest po prostu późne jedzenie kolacji i szybkie zjedzenie śniadania

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dziewczyny,
    katar już mam, więc za więcej dziękuję, ale jakieś ciążowe wirusy są na wagę złota, więc zapraszam do siebie.

Wirusy przesłane :P

Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę w Luxmedzie ? Może już o to pytałam ale nie pamiętam......

ktosiowa lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Wirusy przesłane :P

Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę w Luxmedzie ? Może już o to pytałam ale nie pamiętam......
    Ja prowadziłam.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dziewczyny,
    katar już mam, więc za więcej dziękuję, ale jakieś ciążowe wirusy są na wagę złota, więc zapraszam do siebie.
    Ktosiowa ciazowe wirusy wyslane;)

ktosiowa lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wizyty zapewne mialaś co miesiąc prawda ? Czy poza tymi 3 USG, które przysługują, to czy na wizytach mialaś zawsze kontrolnie USG robione ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Właśnie dlatego trzeba wcześniej sprawdzić jaką się ma dolegliwość:) na mnie on działa fantastycznie, a mam z żołądkiem spore problemy. Na bezglucie mam to samo, więc to w moim przypadku, nie jego wina. Właśnie muszę sobie kupić, bo miałam jakieś 2 miesiące spokoju i znowu się zaczyna :/ jajka na śniadanie = ból żołądka do końca dnia

hehe nooo ja nie mialam zadnych dolegliwosci tylko gdzies wyczytalam ze ocet jablkowy fajnie oczyszcza organizm i odchudza:P ale po paru dniach odpuscilam;)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Hopeless wizyty zapewne mialaś co miesiąc prawda ? Czy poza tymi 3 USG, które przysługują, to czy na wizytach mialaś zawsze kontrolnie USG robione ?
    To chyba zalezy w jakim miescie. Wiem ze w trójmieście nie maja w gabinetach usg i tylko na skierowanie od lekarza robią. Mi za to we Wro zawsze na wizycie robią usg. Nie prowadzę tam ciąży, ale te trzy to sa takie usg u certyfikowanych lekarzy a resztę robi lekarz na wizytach, jesli ma usg w gabinecie.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Nigdy. W gabinecie nie ma usg ;) na początku wizyty były co miesiąc. Potem co 3 tyg a pod koniec co 2.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prowadzilam w Luxmed. Standard jak na NFZ i NIC wiecej. Teraz tez prowadze tam i nawet problem byl z terminem na nastepna wizyte (jak zawsze zreszta). Luxmed sucks!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    za mna juz ten najwazniejszy i jednoczesnie najsmutniejszy dzien...Ta urna....była przepiekna jesli tak mozna o urnie powiedziec...nie była to typowa "puszka" bo tak sobie to wyobrazalam. tylko było to przepiekne lezace serce. urna ta była biała chyba taka ceramiczna. a zamkniecie urny to było małe złote serce w prawej gornej czesci urny.
    Mimo iz nie pamietam zebym z wujkiem spedzala swieta i nie byly one z nim scisle powiazane oprocz skladania zyczen przez telefon to choinke dzis ubieralam ze lzami w oczach... jest mi cholernie ciezko...ale trzeba to przetrwać jakoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da0f5e1e2be.jpg

Sory nie wiem czemu mi nie odwrocilo fotki

piszcie co tam slychac u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 22:22

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla trzymaj się kochana!! Ja mam jutro polowkowe, proszę o kciuki, cała nerwowa jestem:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kciuki za wizyte!!

• kate55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kciuki będą oczywiście. Ja też idę jutro podejrzeć synka, ciekawe, czy już dobił do 1000g ;)

Madziulka, tulę :*

Dziś pierwsze rozstępy zauważyłam :( I to na piersi :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 23:09

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!Kate, a stosujesz jakieś kremy przeciw rozstepom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 23:12

• Arwi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, trzymaj się ciepło <3
    Ania kciuki za wizytę :)

A ja od paru dni codziennie budzę się ok 2-3 cała roztrzęsiona i zapłakana :( Ciągle mi się śni albo, że ktoś umarł, albo jakiś wypadek samochodowy, albo że coś jest nie tak u Kubusia... :(
    Mam dość, chciałabym przespać spokojnie chociaż jedną noc... :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla- <3

Ania- trzymam kciuki! Powodzenia :)

Quasha- jak widac, też nie śpię. Jak zbudze się siku w nocy to koniec, nie mogę zasnąć. Koszmary też miewam, albo tak irracjonalny stan lęku. Czegoś się boję, czymś się martwię, ale sama nie wiem o co mi chodzi. Matka wariatka ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla przytulam!!! A choinka piękna!!!

Ania kciukasy!!!

Kate u mnie w pierwszej ciązy tez pojawiły sie na piersiach ale nie byly duze i poznikały później a dodam że niczym nie smarowałam. Będzie ok!!

Qasha juz tak jest ze w ciazy snia sie największe głupoty

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpo biel nad biele. Nie będzie magicznych świąt kurwa.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam Abby Twoj wykres. trzymam kciuki aby temp jednak odpila a test okazal sie testem zrobionym za wczescnie!

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ♡♡♡ choinka śliczna :)
    Ania czekamy na wieści z wizyty :)
    Abby obys za wczesnie test zrobiła i kreseczki pojawiły się jeszcze !!! :)
    Wczoraj mały kryzys i brak LWD ale dzisiaj już dobrze nowa energia więc zaraz ogarnę coś w domu i idę na zakupy :)
    Miłego dzionka :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:22

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ