Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych autek! :)

Mi żal zmieniać swoje i będę się gnieździć w 3 drzwiowym Mini :D Wózek nawet nie wchodzi do bagażnika, chyba, że złoży się siedzenia :D :D

Mi mdłości przeszły jakoś chwilę przed II trymestrem, w 11-12 tc.

kate88:) lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:02

kate88:) lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu nie wymiotowałam w ciąży, ale mdłości miałam i to dość mocne. Ostatnio mi się przypomniało to uczucie, jak dostałam mega zgagi :/ Całe życie mnie omijała ta wątpliwa przyjemność, a teraz dzień w dzień się męczę. Gaviscon jest tak ohydny w smaku, że prawie po nim rzygnęłam. Na razie ratuję się maślanką...

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• emaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:19

nick nieaktualny, kate88:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• emaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj a w ciąży można stosować ocet? Ja cały czas na zgagę stosuję sól vishy. Po paru łyczkach już kolosalna ulga. Na razie czasami mnie napadnie ale w poprzedniej ciąży potrafiłam się budzić w nocy. Czułam się jak smok wawelski :-)
    Sól kosztuje grosze a mnie pomógł.
    sal_vichy.jpg

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zgagę zawsze, żarłam ranigast, potem tańszy odpowiednik raniberl, ale składniki ma te same. Ostatecznie przeszło dopiero jak przeszłam na bezgluta, na bezglucie miałam zgagę może ze 2 razy w ciągu 3 lat, w ciąży wcale.
    Wiem, ze działa też płaska łyżeczka sody oczyszczonej popita wodą, neutralizuje te kwasy, ale to wszystko, tak samo jak leki i ta sól, działa objawowo.
    Prazol na mnie nie działał, ale wiem, że ponoć to działa na wiele osób (polprazol)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:06

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Oj tak! Jakby się komuś zachciało to łyżka octu JABLKOWEGO na szklankę wody na czczo! I zero zgagi, można jeść białko na śniadanie bez bolu żołądka!
    Tak. Mi dietetyczka mówiła ze te specyfiki które zobojetniaja kwas tylko przykrywaja problem a ocet go usuwa. Ja w ciąży piłam ocet na mdłości.

Gin mi odradzam rower w ciąży. Jednym który jego zdaniem jest ok to taki gdzie się prawie leży. Taki ja na siłowni często jest. A tak to do końca II trym spacer i basen a potem tylko spacery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:32

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • emaj Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:18

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam kiedyś ocet jabłkowy na czczo z wodą, tak mnie bolał po tym żołądek że masakra u mnie się nie sprawdziło chociaż fakt zgagi to ja nie mam prawie w ogóle! Mój stelaż bierze dexilant na zgagę super sprawa!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • emaj Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w niedzielę :) Dzięki za wasze spostrzeżenia na temat mdłości i wymiotów :P Zrobiłam dziś eksperyment, czyli zjadłam wczoraj kolacje przed 20, a dzis czekałam ze śniadaniem do 9.... poszłam śniadanie robić, otworzyłam lodówkę i tyle było z mojego robienia śniadania.... podarło mnie do łazienki na wymioty ! Czyli faktycznie jeśli zjem kolacje wczesniej niż 21 i nie zjem śniadania wczesniej niż 9 rano to mnie mdli i wymiotuje :D w trakcie śniadania też mi podchodziło....

pomyslicie że masochistka ze mnie ale się ucieszylam że jednak coś sie zadziało i teraz jestem spokojniejsza :P Już nie będę głodowała :)

U mnie zgaga też pierwszy raz w życiu pojawiła się dopiero w ciąży :O Nawet nie wiedziałam na początku że to zgaga, myslałam ze gardło mnie boli i piecze, bo coś mnie bierze, dopiero jak ta kwaśność narastała to mi mąż wytłumaczył ze to zgaga na bank :P Najpierw mnie męczyła tydzien, ratowałam sie letnim mlekiem. Potem dała sobie spokój i wczoraj znów się pojawiła na chwile. Ale nie jest tak źle żebym musiała brać jakieś tabsy także spoko :)

Cholera wkurzyłam się okropnie... moja kuzynka (która jest prawie jak siostra) puściła farbę o mojej ciąży do swojej mamy.... a ta przekazała moim dziadkom :/ Zła jestem bo wiedzieli do tej pory tylko moi rodzice, a dziadkom chcielismy powiedzieć w styczniu, bo nawet na świeta nas nie bedzie tak tylko do teściów w tym roku :/ I teraz nawet mi glupio dzwonić do dziadków, bo nie wiem czy oni wiedzą że ja wiem że oni wiedzą (hahah cóż za masło maślane) :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przejełam się tym bo ja jestem ich najstarszą wnuczką i to bedzie ich pierwszy prawnuk lub prawnuczka :/ Z dziadkami mieszkałam całe życie (bo oni na dole a ja z rodzicami na górze) do czasu aż sie wyprowadziłam na studia.... smuteczek :(

ckaidqk34aroni5a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Tak. Mi dietetyczka mówiła ze te specyfiki które zobojetniaja kwas tylko przykrywaja problem a ocet go usuwa. Ja w ciąży piłam ocet na mdłości.

Gin mi odradzam rower w ciąży. Jednym który jego zdaniem jest ok to taki gdzie się prawie leży. Taki ja na siłowni często jest. A tak to do końca II trym spacer i basen a potem tylko spacery.

Abby ale jaki i jak ten ocet pilas na mdlosci?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku Ty wczoraj pytałaś czy zagryzałam coś w łożku zanim wstałam - TAK, ale to nic nie zmieniało i nie pomagało :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    zFolwarku Ty wczoraj pytałaś czy zagryzałam coś w łożku zanim wstałam - TAK, ale to nic nie zmieniało i nie pomagało :P

A ja wlasnie dzis zagryzlam cos rano zanim wstalam i mam wrazenie ze bylo mi lepiej. Tzn nie tak tragicznie jak poprzednie dni. Tobie juz mdlosci minely tak?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Abby ale jaki i jak ten ocet pilas na mdlosci?
    Naturalny jabłkowy. Tylko mi nic nie pomagało. Mdłości miałam do końca ciąży a rzygalam do 5 mca.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    katar już mam, więc za więcej dziękuję, ale jakieś ciążowe wirusy są na wagę złota, więc zapraszam do siebie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ ‹ 339 340 341 342 343 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ