X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych autek! :)

Mi żal zmieniać swoje i będę się gnieździć w 3 drzwiowym Mini :D Wózek nawet nie wchodzi do bagażnika, chyba, że złoży się siedzenia :D :D

Mi mdłości przeszły jakoś chwilę przed II trymestrem, w 11-12 tc.

kate88:) lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:02

kate88:) lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu nie wymiotowałam w ciąży, ale mdłości miałam i to dość mocne. Ostatnio mi się przypomniało to uczucie, jak dostałam mega zgagi :/ Całe życie mnie omijała ta wątpliwa przyjemność, a teraz dzień w dzień się męczę. Gaviscon jest tak ohydny w smaku, że prawie po nim rzygnęłam. Na razie ratuję się maślanką...

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• emaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:19

Impresja, kate88:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• emaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj a w ciąży można stosować ocet? Ja cały czas na zgagę stosuję sól vishy. Po paru łyczkach już kolosalna ulga. Na razie czasami mnie napadnie ale w poprzedniej ciąży potrafiłam się budzić w nocy. Czułam się jak smok wawelski :-)
    Sól kosztuje grosze a mnie pomógł.
    sal_vichy.jpg

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zgagę zawsze, żarłam ranigast, potem tańszy odpowiednik raniberl, ale składniki ma te same. Ostatecznie przeszło dopiero jak przeszłam na bezgluta, na bezglucie miałam zgagę może ze 2 razy w ciągu 3 lat, w ciąży wcale.
    Wiem, ze działa też płaska łyżeczka sody oczyszczonej popita wodą, neutralizuje te kwasy, ale to wszystko, tak samo jak leki i ta sól, działa objawowo.
    Prazol na mnie nie działał, ale wiem, że ponoć to działa na wiele osób (polprazol)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:06

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Oj tak! Jakby się komuś zachciało to łyżka octu JABLKOWEGO na szklankę wody na czczo! I zero zgagi, można jeść białko na śniadanie bez bolu żołądka!
    Tak. Mi dietetyczka mówiła ze te specyfiki które zobojetniaja kwas tylko przykrywaja problem a ocet go usuwa. Ja w ciąży piłam ocet na mdłości.

Gin mi odradzam rower w ciąży. Jednym który jego zdaniem jest ok to taki gdzie się prawie leży. Taki ja na siłowni często jest. A tak to do końca II trym spacer i basen a potem tylko spacery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:32

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • emaj Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:18

ojejku lubi tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam kiedyś ocet jabłkowy na czczo z wodą, tak mnie bolał po tym żołądek że masakra u mnie się nie sprawdziło chociaż fakt zgagi to ja nie mam prawie w ogóle! Mój stelaż bierze dexilant na zgagę super sprawa!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • emaj Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w niedzielę :) Dzięki za wasze spostrzeżenia na temat mdłości i wymiotów :P Zrobiłam dziś eksperyment, czyli zjadłam wczoraj kolacje przed 20, a dzis czekałam ze śniadaniem do 9.... poszłam śniadanie robić, otworzyłam lodówkę i tyle było z mojego robienia śniadania.... podarło mnie do łazienki na wymioty ! Czyli faktycznie jeśli zjem kolacje wczesniej niż 21 i nie zjem śniadania wczesniej niż 9 rano to mnie mdli i wymiotuje :D w trakcie śniadania też mi podchodziło....

pomyslicie że masochistka ze mnie ale się ucieszylam że jednak coś sie zadziało i teraz jestem spokojniejsza :P Już nie będę głodowała :)

U mnie zgaga też pierwszy raz w życiu pojawiła się dopiero w ciąży :O Nawet nie wiedziałam na początku że to zgaga, myslałam ze gardło mnie boli i piecze, bo coś mnie bierze, dopiero jak ta kwaśność narastała to mi mąż wytłumaczył ze to zgaga na bank :P Najpierw mnie męczyła tydzien, ratowałam sie letnim mlekiem. Potem dała sobie spokój i wczoraj znów się pojawiła na chwile. Ale nie jest tak źle żebym musiała brać jakieś tabsy także spoko :)

Cholera wkurzyłam się okropnie... moja kuzynka (która jest prawie jak siostra) puściła farbę o mojej ciąży do swojej mamy.... a ta przekazała moim dziadkom :/ Zła jestem bo wiedzieli do tej pory tylko moi rodzice, a dziadkom chcielismy powiedzieć w styczniu, bo nawet na świeta nas nie bedzie tak tylko do teściów w tym roku :/ I teraz nawet mi glupio dzwonić do dziadków, bo nie wiem czy oni wiedzą że ja wiem że oni wiedzą (hahah cóż za masło maślane) :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przejełam się tym bo ja jestem ich najstarszą wnuczką i to bedzie ich pierwszy prawnuk lub prawnuczka :/ Z dziadkami mieszkałam całe życie (bo oni na dole a ja z rodzicami na górze) do czasu aż sie wyprowadziłam na studia.... smuteczek :(

ckaidqk34aroni5a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Tak. Mi dietetyczka mówiła ze te specyfiki które zobojetniaja kwas tylko przykrywaja problem a ocet go usuwa. Ja w ciąży piłam ocet na mdłości.

Gin mi odradzam rower w ciąży. Jednym który jego zdaniem jest ok to taki gdzie się prawie leży. Taki ja na siłowni często jest. A tak to do końca II trym spacer i basen a potem tylko spacery.

Abby ale jaki i jak ten ocet pilas na mdlosci?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku Ty wczoraj pytałaś czy zagryzałam coś w łożku zanim wstałam - TAK, ale to nic nie zmieniało i nie pomagało :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    zFolwarku Ty wczoraj pytałaś czy zagryzałam coś w łożku zanim wstałam - TAK, ale to nic nie zmieniało i nie pomagało :P

A ja wlasnie dzis zagryzlam cos rano zanim wstalam i mam wrazenie ze bylo mi lepiej. Tzn nie tak tragicznie jak poprzednie dni. Tobie juz mdlosci minely tak?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Abby ale jaki i jak ten ocet pilas na mdlosci?
    Naturalny jabłkowy. Tylko mi nic nie pomagało. Mdłości miałam do końca ciąży a rzygalam do 5 mca.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    katar już mam, więc za więcej dziękuję, ale jakieś ciążowe wirusy są na wagę złota, więc zapraszam do siebie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ