Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję nowych autek!
Mi żal zmieniać swoje i będę się gnieździć w 3 drzwiowym Mini Wózek nawet nie wchodzi do bagażnika, chyba, że złoży się siedzenia
Mi mdłości przeszły jakoś chwilę przed II trymestrem, w 11-12 tc.kate88:) lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
Ja ani razu nie wymiotowałam w ciąży, ale mdłości miałam i to dość mocne. Ostatnio mi się przypomniało to uczucie, jak dostałam mega zgagi Całe życie mnie omijała ta wątpliwa przyjemność, a teraz dzień w dzień się męczę. Gaviscon jest tak ohydny w smaku, że prawie po nim rzygnęłam. Na razie ratuję się maślanką...Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emaj a w ciąży można stosować ocet? Ja cały czas na zgagę stosuję sól vishy. Po paru łyczkach już kolosalna ulga. Na razie czasami mnie napadnie ale w poprzedniej ciąży potrafiłam się budzić w nocy. Czułam się jak smok wawelski
Sól kosztuje grosze a mnie pomógł.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyja miałam zgagę zawsze, żarłam ranigast, potem tańszy odpowiednik raniberl, ale składniki ma te same. Ostatecznie przeszło dopiero jak przeszłam na bezgluta, na bezglucie miałam zgagę może ze 2 razy w ciągu 3 lat, w ciąży wcale.
Wiem, ze działa też płaska łyżeczka sody oczyszczonej popita wodą, neutralizuje te kwasy, ale to wszystko, tak samo jak leki i ta sól, działa objawowo.
Prazol na mnie nie działał, ale wiem, że ponoć to działa na wiele osób (polprazol)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:06
-
emaj wrote:Oj tak! Jakby się komuś zachciało to łyżka octu JABLKOWEGO na szklankę wody na czczo! I zero zgagi, można jeść białko na śniadanie bez bolu żołądka!
Gin mi odradzam rower w ciąży. Jednym który jego zdaniem jest ok to taki gdzie się prawie leży. Taki ja na siłowni często jest. A tak to do końca II trym spacer i basen a potem tylko spacery.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:32
-
Ja pilam kiedyś ocet jabłkowy na czczo z wodą, tak mnie bolał po tym żołądek że masakra u mnie się nie sprawdziło chociaż fakt zgagi to ja nie mam prawie w ogóle! Mój stelaż bierze dexilant na zgagę super sprawa!Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
dzień dobry w niedzielę Dzięki za wasze spostrzeżenia na temat mdłości i wymiotów Zrobiłam dziś eksperyment, czyli zjadłam wczoraj kolacje przed 20, a dzis czekałam ze śniadaniem do 9.... poszłam śniadanie robić, otworzyłam lodówkę i tyle było z mojego robienia śniadania.... podarło mnie do łazienki na wymioty ! Czyli faktycznie jeśli zjem kolacje wczesniej niż 21 i nie zjem śniadania wczesniej niż 9 rano to mnie mdli i wymiotuje w trakcie śniadania też mi podchodziło....
pomyslicie że masochistka ze mnie ale się ucieszylam że jednak coś sie zadziało i teraz jestem spokojniejsza Już nie będę głodowała
U mnie zgaga też pierwszy raz w życiu pojawiła się dopiero w ciąży Nawet nie wiedziałam na początku że to zgaga, myslałam ze gardło mnie boli i piecze, bo coś mnie bierze, dopiero jak ta kwaśność narastała to mi mąż wytłumaczył ze to zgaga na bank Najpierw mnie męczyła tydzien, ratowałam sie letnim mlekiem. Potem dała sobie spokój i wczoraj znów się pojawiła na chwile. Ale nie jest tak źle żebym musiała brać jakieś tabsy także spoko
Cholera wkurzyłam się okropnie... moja kuzynka (która jest prawie jak siostra) puściła farbę o mojej ciąży do swojej mamy.... a ta przekazała moim dziadkom Zła jestem bo wiedzieli do tej pory tylko moi rodzice, a dziadkom chcielismy powiedzieć w styczniu, bo nawet na świeta nas nie bedzie tak tylko do teściów w tym roku I teraz nawet mi glupio dzwonić do dziadków, bo nie wiem czy oni wiedzą że ja wiem że oni wiedzą (hahah cóż za masło maślane) -
Hopeless wrote:Tak. Mi dietetyczka mówiła ze te specyfiki które zobojetniaja kwas tylko przykrywaja problem a ocet go usuwa. Ja w ciąży piłam ocet na mdłości.
Gin mi odradzam rower w ciąży. Jednym który jego zdaniem jest ok to taki gdzie się prawie leży. Taki ja na siłowni często jest. A tak to do końca II trym spacer i basen a potem tylko spacery.
Abby ale jaki i jak ten ocet pilas na mdlosci?
-
kamika23 wrote:zFolwarku Ty wczoraj pytałaś czy zagryzałam coś w łożku zanim wstałam - TAK, ale to nic nie zmieniało i nie pomagało
A ja wlasnie dzis zagryzlam cos rano zanim wstalam i mam wrazenie ze bylo mi lepiej. Tzn nie tak tragicznie jak poprzednie dni. Tobie juz mdlosci minely tak?
-
zFolwarku wrote:Abby ale jaki i jak ten ocet pilas na mdlosci?