X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    To jak antybiotyk to 13:30 i 1:30.a mi się wydawało ze lutka i temp podnosi i badanie Proga falszuje w przeciwieństwie do dupka.
    w pewnym stopniu tak, ale w fazie lutealnej nawet podczas brania luteiny jesli progesteron naturalny spadnie, to okres przyjdzie, może chwilę później, ale lutka nie zastąpi progesteronu naturalnego w 100%
    _Abby_ wrote:
    Ojejku a jaki mialas prog bez supli? W sensie czy kiedyś przy cb byłaś bez supli i wiesz jaki był prog?
    badałam bez supli w 7dpo czasami i wychodziło ok 15-18-czasem 24

ale przy ciąży zawsze juz suplementowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj gibekolog powiedział ze to progesteron który przyjmuje sie w tabletkach to i tak śmiech w porownaniu z tym co organizm sam moze wyprodukowac :-) oczywiście jesli lekarz przepisze nalezy brać ale tak jak ojejku pisze poziom progesteronu nie jest az tak bardzo zalezny od sumplementacji go w tabl.. ja w pierwszej ciazy mialam progesteron 29 i gin powoedzial ze jest dobry :-)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :D gdzie jest Śmietana?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ojejku i Abby. Będę brała Dupka 7.30-19.30 a lutkę 13.00-1.00. Będzie równo rozłożone. Właśnie ta lekarka mówiła żebym razem nie brała lutki i dupka. Ja akurat mam brać ze względu na odklejanie się trofoblastu a lekarka była dość mocno zdziwiona,że nie krwawiłam.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Widzę że się przedstawialyscie.
    To powiem też coś o sobie.

Mam 23lata/50kg/164cm
    Od 2 lat jestem szczęśliwą mężatką.
    Pochodzę z Podkarpacia jednak mieszkam w stolicy.
    Od 1.5 roku mamy swoje gniazdko jedynie brakuje nam w nim nowego malutkiego różowego lokatora, naszego dziedzica :)

Corcula, bbee, Kim87, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do progesteronu to ja dostałam dawkę 600 mg dowcipnie w ciąży i to jakiś najbardziej podobny do naturalnego u mnie w belgii nazywa utrogestan. Niestety nie pomogło. Teraz jak zajde to tez mam brać choć nigdy gwarancji nie ma

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    w biedronce jest taki z pędów sosny i bzu czarnego, nie jest na spirytusie :) dziecku aplikuję zazwyczaj przez wszystkie chorowite miesiące do herbatki :)

Pytałam ostatnio lekarza o sok z czarnego bzu i powiedział, że są sprzeczne badania i do końca nie wiadomo, czy krwitoku nie wywołuje i żeby się wstrzymać z przyjmowaniem. Zarówno z kwiatów, jak i owoców. To opinia dwóch lekarzy ginekologa i internisty sprzed tygodnia.

Edit: poprawienie lepiej wiedzacego telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 15:16

Awf3p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inspektor gadżet będzie miał co do roboty namierzając was :p

Ja w tym roku skończyłam 26 lat . Mam 173 cm wzrostu i dawno się nie ważyłam ;) ostatnio udało mi się spaść trochę z wagi ...ważyłam 65 kg, ale to mogło się nieznacznie zmienić :p
    Moje miejsce zamieszkania to okolice Jeleniej Góry , czyli Dolny Śląsk :)
    Tak w ogóle to jestem zaj*bista i co by tu dużo pisać. Mamy z mężem firmę, oprócz tego prowadzimy dużą pasiekę , także pływam w miodzie (co zresztą widać po wadze). To ile się znamy i ile jesteśmy po ślubie macie w suwaczkach. Nie mam dzieci , ale mieć będę już niedługo :D no i to by było na tyle....

P.s Lubię czytać książki i oglądać dobre filmy, kocham horrory i mojego męża ;)

bita_smietana lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, wysoka dziewczyna z Ciebie :)

Zaznaczając <3 w aplikacji. Pojawilo mi się ze jesli wczoraj doszłoby do zapłodnienia to termin porodu miałabym na dzień mamy :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam wysoka , kariery koszykarskiej, bądź siatkarskiej nie zrobiłam ;) czasami chciałabym być wyższa innym razem niższa, no ale jestem jaka jestem :p

• bbee Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Pytałam ostatnio lekarza o sok z czarnego bzu i powiedział, że są sprzeczne badania i do końca nie wiadomo, czy krwitoku nie wywołuje i żeby się wstrzymać z przyjmowaniem. Zarówno z kwiatów, jak i owoców. To opinia dwóch lekarzy ginekologa i internisty sprzed tygodnia.

Edit: poprawienie lepiej wiedzacego telefonu.

w składzie jest ekstrakt z kwiatu czarnego bzu 1,5% ;) łyżeczka rozcieńczona w herbacie, to niemal ilości śladowe. Chyba nie powinno zaszkodzić?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć i czołem :D gdzie jest Śmietana?

smietana was podglada, WSZYSTKIE!

200.gif

ale do wtorku siedzi w krzakach :/ musze zakonczyc jeden wazny etap mojego zycia :D

Kjopa laduj co trzeba :D nie wiem jaka lutke dostalas, ja mam ten sam produkt co Kim87 (progesteron Utrogestan) i jak lykam to mam ochote puscic pawia i mam zawroty glowy - dlatego laduje dolem. Najwazniejsze, ze dzidzius zdrowy! Tlumacz mu, ze ma sie dobrze wgryzc w macice to mu kupisz cos fajnego :D Jak chlopiec sprobuj przekupic rysorakami a jak dziewczynka to obiecaj....buty! :D

pamietajcie, ze wszystkie jestescie zajebiste i wogole naj naj naj

muaaaaaaaaaaaaaaaa

do wtorku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:26

Kjopa3, ojejku, Ania_84, Morwa, tomania2806 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    w składzie jest ekstrakt z kwiatu czarnego bzu 1,5% ;) łyżeczka rozcieńczona w herbacie, to niemal ilości śladowe. Chyba nie powinno zaszkodzić?

No 1,5% w herbacie, to całe nic. Ja pytałam o sam sok/syrop z czarnego bzu, bo zawsze pomagał szybko na przeziębienie i problemy jelitowe, a w piwnic cały zapas. Już wiem, że poczeka do przyszłego roku.

bbee lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    No 1,5% w herbacie, to całe nic. Ja pytałam o sam sok/syrop z czarnego bzu, bo zawsze pomagał szybko na przeziębienie i problemy jelitowe, a w piwnic cały zapas. Już wiem, że poczeka do przyszłego roku.
    przerzuć się na sok malinowy :)ale mam nadzieję, że w ciąży nie będziemy chorować ;) i nie będą potrzebne żadne syropy id. tylko zapobiegawczo :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    przerzuć się na sok malinowy :)ale mam nadzieję, że w ciąży nie będziemy chorować ;) i nie będą potrzebne żadne syropy id. tylko zapobiegawczo :)
    Ciąża leczy :) mi wyleczyla wielką torbiel. Faktycznie rzadziej byłam przeziebiona. Ale jak jest źle to nie ma co się bać leków ;)

Milej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:00

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny ciepłyy dzionek ..który spędzam przed kompem :P
    kocica sięna mnie obraziła bo zamknełam jej drzwi chcąc otworzyć balkon i teraz rozrabia na górze zeby dać mi popalić :D

mąż atakuje mnie ptasim mleczkiem ... zasłodził mnie 4 sztukami fest :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w niedzielę :)
    Dziś mój 17dc.

U mnie niedziela póki co leniwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z okolic Krakowa :)
    Rozpoczynamy urlop, kierujemy sie na Bieszczady :)

Objawików cionszy nadal nie mam, ale nie przeszkadza mi to szczególnie ;)

vitae13, bita_smietana lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu w weekend cichutko, aż nie do poznania ;)
    Buziory Luzary ;)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Gdzie są wszyscy?

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ