Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    To jak antybiotyk to 13:30 i 1:30.a mi się wydawało ze lutka i temp podnosi i badanie Proga falszuje w przeciwieństwie do dupka.
    w pewnym stopniu tak, ale w fazie lutealnej nawet podczas brania luteiny jesli progesteron naturalny spadnie, to okres przyjdzie, może chwilę później, ale lutka nie zastąpi progesteronu naturalnego w 100%
    _Abby_ wrote:
    Ojejku a jaki mialas prog bez supli? W sensie czy kiedyś przy cb byłaś bez supli i wiesz jaki był prog?
    badałam bez supli w 7dpo czasami i wychodziło ok 15-18-czasem 24

ale przy ciąży zawsze juz suplementowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj gibekolog powiedział ze to progesteron który przyjmuje sie w tabletkach to i tak śmiech w porownaniu z tym co organizm sam moze wyprodukowac :-) oczywiście jesli lekarz przepisze nalezy brać ale tak jak ojejku pisze poziom progesteronu nie jest az tak bardzo zalezny od sumplementacji go w tabl.. ja w pierwszej ciazy mialam progesteron 29 i gin powoedzial ze jest dobry :-)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :D gdzie jest Śmietana?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ojejku i Abby. Będę brała Dupka 7.30-19.30 a lutkę 13.00-1.00. Będzie równo rozłożone. Właśnie ta lekarka mówiła żebym razem nie brała lutki i dupka. Ja akurat mam brać ze względu na odklejanie się trofoblastu a lekarka była dość mocno zdziwiona,że nie krwawiłam.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Widzę że się przedstawialyscie.
    To powiem też coś o sobie.

Mam 23lata/50kg/164cm
    Od 2 lat jestem szczęśliwą mężatką.
    Pochodzę z Podkarpacia jednak mieszkam w stolicy.
    Od 1.5 roku mamy swoje gniazdko jedynie brakuje nam w nim nowego malutkiego różowego lokatora, naszego dziedzica :)

Corcula, bbee, Kim87, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do progesteronu to ja dostałam dawkę 600 mg dowcipnie w ciąży i to jakiś najbardziej podobny do naturalnego u mnie w belgii nazywa utrogestan. Niestety nie pomogło. Teraz jak zajde to tez mam brać choć nigdy gwarancji nie ma

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    w biedronce jest taki z pędów sosny i bzu czarnego, nie jest na spirytusie :) dziecku aplikuję zazwyczaj przez wszystkie chorowite miesiące do herbatki :)

Pytałam ostatnio lekarza o sok z czarnego bzu i powiedział, że są sprzeczne badania i do końca nie wiadomo, czy krwitoku nie wywołuje i żeby się wstrzymać z przyjmowaniem. Zarówno z kwiatów, jak i owoców. To opinia dwóch lekarzy ginekologa i internisty sprzed tygodnia.

Edit: poprawienie lepiej wiedzacego telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 15:16

Awf3p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inspektor gadżet będzie miał co do roboty namierzając was :p

Ja w tym roku skończyłam 26 lat . Mam 173 cm wzrostu i dawno się nie ważyłam ;) ostatnio udało mi się spaść trochę z wagi ...ważyłam 65 kg, ale to mogło się nieznacznie zmienić :p
    Moje miejsce zamieszkania to okolice Jeleniej Góry , czyli Dolny Śląsk :)
    Tak w ogóle to jestem zaj*bista i co by tu dużo pisać. Mamy z mężem firmę, oprócz tego prowadzimy dużą pasiekę , także pływam w miodzie (co zresztą widać po wadze). To ile się znamy i ile jesteśmy po ślubie macie w suwaczkach. Nie mam dzieci , ale mieć będę już niedługo :D no i to by było na tyle....

P.s Lubię czytać książki i oglądać dobre filmy, kocham horrory i mojego męża ;)

bita_smietana lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, wysoka dziewczyna z Ciebie :)

Zaznaczając <3 w aplikacji. Pojawilo mi się ze jesli wczoraj doszłoby do zapłodnienia to termin porodu miałabym na dzień mamy :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam wysoka , kariery koszykarskiej, bądź siatkarskiej nie zrobiłam ;) czasami chciałabym być wyższa innym razem niższa, no ale jestem jaka jestem :p

• bbee Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Pytałam ostatnio lekarza o sok z czarnego bzu i powiedział, że są sprzeczne badania i do końca nie wiadomo, czy krwitoku nie wywołuje i żeby się wstrzymać z przyjmowaniem. Zarówno z kwiatów, jak i owoców. To opinia dwóch lekarzy ginekologa i internisty sprzed tygodnia.

Edit: poprawienie lepiej wiedzacego telefonu.

w składzie jest ekstrakt z kwiatu czarnego bzu 1,5% ;) łyżeczka rozcieńczona w herbacie, to niemal ilości śladowe. Chyba nie powinno zaszkodzić?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć i czołem :D gdzie jest Śmietana?

smietana was podglada, WSZYSTKIE!

200.gif

ale do wtorku siedzi w krzakach :/ musze zakonczyc jeden wazny etap mojego zycia :D

Kjopa laduj co trzeba :D nie wiem jaka lutke dostalas, ja mam ten sam produkt co Kim87 (progesteron Utrogestan) i jak lykam to mam ochote puscic pawia i mam zawroty glowy - dlatego laduje dolem. Najwazniejsze, ze dzidzius zdrowy! Tlumacz mu, ze ma sie dobrze wgryzc w macice to mu kupisz cos fajnego :D Jak chlopiec sprobuj przekupic rysorakami a jak dziewczynka to obiecaj....buty! :D

pamietajcie, ze wszystkie jestescie zajebiste i wogole naj naj naj

muaaaaaaaaaaaaaaaa

do wtorku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:26

Kjopa3, ojejku, Ania_84, Morwa, tomania2806 lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    w składzie jest ekstrakt z kwiatu czarnego bzu 1,5% ;) łyżeczka rozcieńczona w herbacie, to niemal ilości śladowe. Chyba nie powinno zaszkodzić?

No 1,5% w herbacie, to całe nic. Ja pytałam o sam sok/syrop z czarnego bzu, bo zawsze pomagał szybko na przeziębienie i problemy jelitowe, a w piwnic cały zapas. Już wiem, że poczeka do przyszłego roku.

bbee lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    No 1,5% w herbacie, to całe nic. Ja pytałam o sam sok/syrop z czarnego bzu, bo zawsze pomagał szybko na przeziębienie i problemy jelitowe, a w piwnic cały zapas. Już wiem, że poczeka do przyszłego roku.
    przerzuć się na sok malinowy :)ale mam nadzieję, że w ciąży nie będziemy chorować ;) i nie będą potrzebne żadne syropy id. tylko zapobiegawczo :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    przerzuć się na sok malinowy :)ale mam nadzieję, że w ciąży nie będziemy chorować ;) i nie będą potrzebne żadne syropy id. tylko zapobiegawczo :)
    Ciąża leczy :) mi wyleczyla wielką torbiel. Faktycznie rzadziej byłam przeziebiona. Ale jak jest źle to nie ma co się bać leków ;)

Milej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:00

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny ciepłyy dzionek ..który spędzam przed kompem :P
    kocica sięna mnie obraziła bo zamknełam jej drzwi chcąc otworzyć balkon i teraz rozrabia na górze zeby dać mi popalić :D

mąż atakuje mnie ptasim mleczkiem ... zasłodził mnie 4 sztukami fest :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w niedzielę :)
    Dziś mój 17dc.

U mnie niedziela póki co leniwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z okolic Krakowa :)
    Rozpoczynamy urlop, kierujemy sie na Bieszczady :)

Objawików cionszy nadal nie mam, ale nie przeszkadza mi to szczególnie ;)

vitae13, bita_smietana lubią tę wiadomość

• mitonia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu w weekend cichutko, aż nie do poznania ;)
    Buziory Luzary ;)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Gdzie są wszyscy?

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ