odstawienie duphastonu
-
WIADOMOŚĆ
-
Brałam duphaston gdzieś do 12 tygodnia, potem mniejszą dawkę luteiny i właśnie w 17 tygodniu całkowicie odstawiłam. Zero niepokojących objawów, za to samopoczucie od razu mi się poprawiło. Jeśli lekarz mówi, żeby odstawić/zmniejszyć dawkę to nie ma powodu do obaw.
natasza82 lubi tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Ja od jutra mam brac dwie a potem jedna i odstawić. Zostały mi jeszcze 32 tabletki. Ja się boję odstawienia strasznie...
Ja też miałam brać do 12 tyg, ale tak jak Ty, strasznie bałam się odstawić i lekarz ze względu na mój ogromny lęk zarządził branie do 20 tygnatasza82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnie profilaktycznie pani tym chciała faszerować 3x1, brałam 2x1, zmieniłam lekarza, a teraz zaczęłam brać po pół 2xdziennie i nic się nie dzieje, przecież każda z nas ma inne problemy, ja z kolei drżę na myśl, że chcą mnie czymś leczyć i nie wiadomo dlaczego, tak na wszelki wypadek, im mniej ingerencji w zdrową ciążę tym lepiej, a chore niech się słuchają lekarzy.
-
Dziewczyny, a przechodzilyscie z dupka na luteine? Czy odbywało sie to tak, ze po prostu jednego dnia fupek a pozniej luteina? Czy jakoś stopniowo zmniejszalysvie dupka? Mi doktorek kazał po postu dokończyć op.duphastonu i wtedy zacząć luteine dopochwowa. A jak było u Was?
I jak ustalono dawkowanie ? Mi zamiast 2x1 dupka zapisał 2x2 luteine. -
ewelinka_shn wrote:Ja od jutra mam brac dwie a potem jedna i odstawić. Zostały mi jeszcze 32 tabletki. Ja się boję odstawienia strasznie...
lekarz mowil by odstawic po 1trym ale nie odstawilam
na poczatku ciazy mialam niski prpgesteron plus krwawienie/plamienie w 5tyg
po 30tyg dostalam ponownie ze wzgledu na skracajaca sie szyjke plus lezenie
jesli masz obawy nic sie nie pogorszy jak sie duph kontynuuje
-
lithe123 wrote:Dziewczyny, a przechodzilyscie z dupka na luteine? Czy odbywało sie to tak, ze po prostu jednego dnia fupek a pozniej luteina? Czy jakoś stopniowo zmniejszalysvie dupka? Mi doktorek kazał po postu dokończyć op.duphastonu i wtedy zacząć luteine dopochwowa. A jak było u Was?
I jak ustalono dawkowanie ? Mi zamiast 2x1 dupka zapisał 2x2 luteine.
potem po 12 tyg do 20tyg juz tylko duph doustnie 2x1tab
po 30tyg 1x2tab na noc luteina dopochwowo
-
dojrzała wrote:mnie profilaktycznie pani tym chciała faszerować 3x1, brałam 2x1, zmieniłam lekarza, a teraz zaczęłam brać po pół 2xdziennie i nic się nie dzieje, przecież każda z nas ma inne problemy, ja z kolei drżę na myśl, że chcą mnie czymś leczyć i nie wiadomo dlaczego, tak na wszelki wypadek, im mniej ingerencji w zdrową ciążę tym lepiej, a chore niech się słuchają lekarzy.
na kazdym etapie moze pojawic sie klopot bo ciaza mimo ze jest naturalnym stanem fizjologicznym kobiety to jest rownoczesnie cholernie zaawansowanym zagadnieniem i kazdy szczegol ma znaczenie
ja tam sie faszerowalam talerzem lekow po 2 poronieniach i psych bylam spokojna
nie czuje by moj zoladek/watroba wysiadly
kazdy robi jak uwaza ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 13:59
-
No ja wlasnie chciałam wiedzieć czy u innych dziewczyn tez lekarze zlecali po prostu przejść z duphastonuu na luteine bezpośrednio, czy robić to jakoś stopniowo.
I jakimi dawkami luteiny był zastępowany dupek.
Limerikowo, a przy Luteinie dowcipnej stosowalas cos profilaktycznie na infekcje? Wiesz jakies provagi, mucovaginy itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 16:25
Limerikowo lubi tę wiadomość