X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal karmię najmłodszego 🙈 Nigdy dużych piersi nie miałam, a teraz nie dość, że są turbo wrażliwe i powiększone z powodu ciąży, to w dodatku Mały mi je podgryza... walczę z jego odstawieniem z marnym skutkiem, jak widać...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogólnie duże piersi, bo przed ciąża nosiłam rozmiar 70E teraz już muszę kupować 75F 😥 narazie tyle co się powiększyły. Chociaż ostatnio miałam dziwne doświadczenie, ale nie wiem ostatecznie o co chodziło. Obudziłam się rano i pod piersią miałam cała koszulkę mokra i na łóżku plama, która była później widoczna po wyschnięciu. Myślałam, ze może się poslinilam co w sumie nigdy mi się nie zdarzyło, poza tym było za nisko mokro... jednak z drugiej strony pierś była sucha 🤔 nie wiem co się mogło stać i skąd ta mokra plama 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 21:15

baby lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja mam ogólnie duże piersi, bo przed ciąża nosiłam rozmiar 70E teraz już muszę kupować 75F 😥 narazie tyle co się powiększyły. Chociaż ostatnio miałam dziwne doświadczenie, ale nie wiem ostatecznie o co chodziło. Obudziłam się rano i pod piersią miałam cała koszulkę mokra i na łóżku plama, która była później widoczna po wyschnięciu. Myślałam, ze może się poslinilam co w sumie nigdy mi się nie zdarzyło, poza tym było za nisko mokro... jednak z drugiej strony pierś była sucha 🤔 nie wiem co się mogło stać i skąd ta mokra plama 🤔

Na pewno mleczna się robisz. To normalne choć nie każda ma tak wcześnie. Ja miałam juz w 1 ciąży. Też się zdziwiłam 😉 od tamtej pory się powtarzalo. Karmiłam oboje dzieci ❤

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:23

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Ja nadal karmię najmłodszego 🙈 Nigdy dużych piersi nie miałam, a teraz nie dość, że są turbo wrażliwe i powiększone z powodu ciąży, to w dodatku Mały mi je podgryza... walczę z jego odstawieniem z marnym skutkiem, jak widać...

Bedzie czwarty chlopak?🤪

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png

Wysłany: 8 maja 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Bedzie czwarty chlopak?🤪

Na prenatalnych lekarz zasiał nadzieję, że dzidziuś wygląda mu na córę... 27 maja mam wizytę i później 26 czerwca połówkowe, także trzymaj kciuki żeby miał rację... 😂🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Blondheroina super figura 👍 no trzech takich małych w sumie chłopaków i ktoś czwarty w brzuchu - to wyczyn ✊😁
    Sama mam 3 siostry ☺między najmłodsza a najstarszą jest ledwie 8 lat. 😳 Moja mama jest moja bohaterką. Zwłaszcza że nie było wokoło babć i niań. No i te pieluchy wielo... Pralki franie ... Jak ona to zrobiła 😳❤

Mój bączek znów rano leniwy. Zjadłam śniadanie i zobaczymy czy mu posmakuje (niestety nie mam już truskawek 😉)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 08:20

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)

Wysłany: 8 maja 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Dzień dobry

Blondheroina super figura 👍 no trzech takich małych w sumie chłopaków i ktoś czwarty w brzuchu - to wyczyn ✊😁
    Sama mam 3 siostry ☺między najmłodsza a najstarszą jest ledwie 8 lat. 😳 Moja mama jest moja bohaterką. Zwłaszcza że nie było wokoło babć i niań. No i te pieluchy wielo... Pralki franie ... Jak ona to zrobiła 😳❤

Mój bączek znów rano leniwy. Zjadłam śniadanie i zobaczymy czy mu posmakuje (niestety nie mam już truskawek 😉)

Dzień dobry!
    Ja także sama z nimi jestem, bo moja rodzina jest daleko, a teściowa stwierdziła, "że swoje już odchowała i moimi zajmować się nie będzie" 😂🙈 Zresztą dzieci też do niej w ogóle nie chcą iść.
    Ale ogromnie podziwiam te osoby, które mimo wielodzietnej rodziny miały na głowie jeszcze pieluchy tetrowe czy chociażby ręczne pranie... Nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji... 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 08:32

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jeszcze nic z piersiami się nie dzieje po za tym że sa dni kiedy są wrażliwe. Syna po cc karmiłam 9 msc sam się odstawil. Teraz jak się uda chce karmić też tyle ;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Na prenatalnych lekarz zasiał nadzieję, że dzidziuś wygląda mu na córę... 27 maja mam wizytę i później 26 czerwca połówkowe, także trzymaj kciuki żeby miał rację... 😂🙈

A starslas sie jakos specjalnie o corke? Ja stosowalam specjalna diete. A wzorowalam sie na naukowej publikacji. Wszystkim mowie z sobi corke zrobilam 🤪. W kazdym razie gdybys znowu byl chlopal a ty bys piate dziecko chciala to daj znac 😊.

Ale w sumie czterech chlopakow to super sprawa. Ale trzymam kciuki za dziewuszke 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 09:51

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Ale ogromnie podziwiam te osoby, które mimo wielodzietnej rodziny miały na głowie jeszcze pieluchy tetrowe czy chociażby ręczne pranie... Nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji... 🙈

Ja mam tak samo 😱 mój narzeczony ma 8 rodzeństwa! Moja teściowa pracowała w pegieerze, utrzymywała dom, prała, sprzątała, gotowała , zajmowała się ogródkiem bo ciężkie czasy i wychowała na ludzi 9 dzieci 😱 jak ona to zrobiła nie wiem. Gdzie był czas na sen i odpoczynek? Tez nie wiem 🤔

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka jaka to dieta? I coś jeszcze robiłaś? :P

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33

Wysłany: 8 maja 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A starslas sie jakos specjalnie o corke? Ja stosowalam specjalna diete. A wzorowalam sie na naukowej publikacji. Wszystkim mowie z sobi corke zrobilam 🤪. W kazdym razie gdybys znowu byl chlopal a ty bys piate dziecko chciala to daj znac 😊.

Ale w sumie czterech chlopakow to super sprawa. Ale trzymam kciuki za dziewuszke 😊

Nie, nie stosowałam ani żadnej diety ani metod... różnicę między nimi zmniejszyliśmy... 😂 Między chłopcami są dokładnie 3 lata różnicy... teraz między najmłodszym synem, a dzidzią będą 2 lata...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Hej, na którego października termin ? 🙂

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bluberry, Kejti22 lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja celowałam w chłopaka co jest o wiele trudniejsze niż w dziewczynkę. Plemniki męskie są szybsze wiec trzeba się wbić w punkt czyli w owulacje albo tuż po. Mi się przydały testy owulacyjne i udało się wstrzelić 🤪🤪🤪🤪

shl9at3.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondheroina jaki krem lub olej stosujesz? :)

My jak staraliśmy się naturalnie to były dziewczynki, niestety poronienia. Ale jak mieliśmy z monitoringiem i z zastrzykiem na pekniecie jajeczka to wyszedł chłopak więc chyba zależy jak blisko owulacji jest stosunek.
    Jak czułam, że pęka. Ból był okropny to się z pracy zwolniliśmy i do działania od razu i jak widać efekt taki że nawet dIdzia na USG wychodzi idealnie tak jak ten ból przy pekanieciu 😁 może mało spontanicznie, ale jakie to emocje byly. Przed tym oczywiście bardzo często, tak nam zalecił lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 12:51

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

agusiagim1. lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłam zajść jedynie na dzien/dwa przed owulacją. Ale nie znam płci, więc nie wiem czy u nas ta teoria się sprawdzi.

Z synem były starania z testami owu, ale wtedy obstawilismy czas i przed i po owulacyjny 😂

Ponieważ wszyscy mnie wypytują o płeć, a ja nie mam ciśnienia na jej poznanie, to zaczynam się zastanawiać czy nie zrobić wszystkim niespodzianki przy porodzie 😉

Byłam dziś na turbo wizycie u lekarza. Szyjka ładna, jak na mnie, 3cm. Dalej mam bardzo się oszczędzać, ale pocieszające jest że to działa, a szyjka nawet się wydłuża 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:12

Kejti22, Bluberry, Jesienna mama lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie, że mimo wszystkich tych metod szanse zawsze są, były i będą 50/50? 😛

Bluberry, BlondHeroina_, Wowka, Misia78, Krąsi lubią tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ