X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond Heroina Twoja figura to petarda! I 4 ciąża jest czego zazdrościć.. oczywiście pozytywnie 😉

Baby mój bąbel też leniwy w swojej ruchliwości, ale nie narzekam bo jak zaczną się nam po 35tc te kopniaki w żebra i rozpychanie gdzie wrażenie jak by miało zaraz brzuch rozerwać to ja dziękuję 🙂

Co do planowania płci, dokładnie też o tym słyszałam, żeby na chłopca celować w owulację, a na dziewczynkę seks przed owulacją. Co do syna może i bym uwierzyła że to poskutkowało bo był tylko jeden ♥️ w owulację i wystarczyło natomiast córka ,,powstała" w podobny sposób centralnie przy owulacji i przeczy mi tej teorii 😉😂 teraz przy trzecimi już nawet nie pamiętam jak to było czy w owulację czy nie bo cykl miałam rozjechany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:20

• BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Hej, na którego października termin ? 🙂

31.10 🥰

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:23

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png

Wysłany: 8 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Blondheroina jaki krem lub olej stosujesz? :)

My jak staraliśmy się naturalnie to były dziewczynki, niestety poronienia. Ale jak mieliśmy z monitoringiem i z zastrzykiem na pekniecie jajeczka to wyszedł chłopak więc chyba zależy jak blisko owulacji jest stosunek.
    Jak czułam, że pęka. Ból był okropny to się z pracy zwolniliśmy i do działania od razu i jak widać efekt taki że nawet dIdzia na USG wychodzi idealnie tak jak ten ból przy pekanieciu 😁 może mało spontanicznie, ale jakie to emocje byly. Przed tym oczywiście bardzo często, tak nam zalecił lekarz.

Aktualnie te dwa...
    20200508-133228.jpg

Do kąpieli wlewam jeszcze trochę oliwki od dzieci... :P Ale to tylko czasami, bo lubię pianę, a z oliwką w ogóle nie chce się pienić 😂🤦🏼‍♀️

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Na prenatalnych lekarz zasiał nadzieję, że dzidziuś wygląda mu na córę... 27 maja mam wizytę i później 26 czerwca połówkowe, także trzymaj kciuki żeby miał rację... 😂🙈

Mi na prenatalnych lekarz powiedział, ze raczej się nastawiać na córkę, a zrobiłam test Sanco i wyszedł synek:) Pokażę mu ten wynik 14-tego na wizycie, ciekawe co powie mądrala;) My się baaardzo cieszymy bo mamy już 2 córki, marzyliśmy o synku:)

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych mówił chłopiec A potem w 14 tyg i teraz w 19 drugi lekarz mówił że dziewczynka 😛😛

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Aina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja szwagierka 7 lat temu poszla rodzic chlopca i cc wyjeli dziewczynkę

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz ma btć druga dziewczynka. Nie stosowaliśmy żadnych technik, bo nie do końca w to wierzę i zdaliśmy się na przypadek. Jedyne, co sobie sprawdzilam to chiński kalendarz płci. I za pierwszym razem się zgadza, a teraz niby powinien być chłopiec. Także wiarygodność metody 50/50😁

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0b6fdd120606.jpg

Pasy besafe już w posiadaniu :)

BlondHeroina_, Jesienna mama, Wowka, Evoleth, agusiagim1., Emka31 lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 :
    Pasy besafe już w posiadaniu :)[/QUOTE]

Super, też się muszę w końcu wziąć i zamówić. Nie mogę się zdecydować i ciągle to odwlekam, a czułabym się bezpieczniej z tym adapterem do pasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 19:20

de3dab218e.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Jak się sprawdzają pasy? Ja teraz dużo nie jeżdżę autem ale i tak zastanawiam się właśnie nad kupnem. 😄

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dziś mi mąż ś prezentował. Tutaj akurat siadłam jak mi wczepił do samochodu. Ale pierwsze wrażenie, to spokój, że dziecka w razie chamów ania nie przyciśnie👊

66f2b88525.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam insafe, on w ogóle nie uciska od dołu. Jestem bardzo zadowolona. Kupiłam drugi, do męża samochodu...

Mi było wszystko jedno jaka płeć, bo mamy parkę. A że przed owu seks zwykle co 2 dni to trudno było wyczuć który plemnik zwycięży ;) Ale wiedziałam, ze chłopiec.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście można wypożyczyć taki adapter do pasów w jednej dużej hurtowni. W pierwszej ciąży korzystałam z tej opcji. Teraz jeszcze się nie interesowałam, bo nie jeżdżę dużo.
    Soldering, masz fajne spodnie ciążowe 👍

Alicja marzec 2017 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też muszę wysłać męża na strych na poszukiwania mojego adaptera. Mam taki sam 😉

Sprawdził mi się po połowie ciąży. Szczególnie jeszcze później, jak brzuch był na prawdę duży.

Jak szukacie jeszcze ciązowych gadżetów, to polecam poduszkę do spania. Ja mam z motherhood. Extra sprawa, wygoda nie do opisania 😁

Jesienna mama, Evoleth, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Wowka, marzę o takiej poduszce, ale boję się że już się jej nigdy nie pozbede, strasznie mnie uzależniają takie rzeczy i później już spać nie umiem jak nie mam.

de3dab218e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama, w ciąży nie wyobrażałam sobie snu bez tej poduszki, później jakoś bez żalu schowałam 😉

BlondHeroina_, Jesienna mama lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam moją poduchę kilka tygodni temu i kocham ją miłością bezgraniczną ♥️♥️♥️ Niesamowita ulga dla kręgosłupa, no śpi się cudownie. Nawet mąż i córka się do niej przytulają, jak tylko jest wolna😉

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

Wysłany: 8 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się podpinam! Posiadam poduszkę Motherhood i nie wyobrażam sobie bez niej ciąży! Mój mąż zresztą sam mi ją podkrada, bo ratuje kręgosłup niesamowicie... 🖤
    Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że warto zainwestować w oryginał. Miałam podróbkę i wkład się nierównomiernie rozkładał przez co w najmniejszym stopniu nie spełniała swojej funkcji.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a7ee36e6c478.jpg
    Dziewczyny, te leginsy kupowałyście w lidlu czy te tańsze?

66f2b88525.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ