X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond Heroina Twoja figura to petarda! I 4 ciąża jest czego zazdrościć.. oczywiście pozytywnie 😉

Baby mój bąbel też leniwy w swojej ruchliwości, ale nie narzekam bo jak zaczną się nam po 35tc te kopniaki w żebra i rozpychanie gdzie wrażenie jak by miało zaraz brzuch rozerwać to ja dziękuję 🙂

Co do planowania płci, dokładnie też o tym słyszałam, żeby na chłopca celować w owulację, a na dziewczynkę seks przed owulacją. Co do syna może i bym uwierzyła że to poskutkowało bo był tylko jeden ♥️ w owulację i wystarczyło natomiast córka ,,powstała" w podobny sposób centralnie przy owulacji i przeczy mi tej teorii 😉😂 teraz przy trzecimi już nawet nie pamiętam jak to było czy w owulację czy nie bo cykl miałam rozjechany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:20

• BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Hej, na którego października termin ? 🙂

31.10 🥰

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:23

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png

Wysłany: 8 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Blondheroina jaki krem lub olej stosujesz? :)

My jak staraliśmy się naturalnie to były dziewczynki, niestety poronienia. Ale jak mieliśmy z monitoringiem i z zastrzykiem na pekniecie jajeczka to wyszedł chłopak więc chyba zależy jak blisko owulacji jest stosunek.
    Jak czułam, że pęka. Ból był okropny to się z pracy zwolniliśmy i do działania od razu i jak widać efekt taki że nawet dIdzia na USG wychodzi idealnie tak jak ten ból przy pekanieciu 😁 może mało spontanicznie, ale jakie to emocje byly. Przed tym oczywiście bardzo często, tak nam zalecił lekarz.

Aktualnie te dwa...
    20200508-133228.jpg

Do kąpieli wlewam jeszcze trochę oliwki od dzieci... :P Ale to tylko czasami, bo lubię pianę, a z oliwką w ogóle nie chce się pienić 😂🤦🏼‍♀️

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Na prenatalnych lekarz zasiał nadzieję, że dzidziuś wygląda mu na córę... 27 maja mam wizytę i później 26 czerwca połówkowe, także trzymaj kciuki żeby miał rację... 😂🙈

Mi na prenatalnych lekarz powiedział, ze raczej się nastawiać na córkę, a zrobiłam test Sanco i wyszedł synek:) Pokażę mu ten wynik 14-tego na wizycie, ciekawe co powie mądrala;) My się baaardzo cieszymy bo mamy już 2 córki, marzyliśmy o synku:)

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych mówił chłopiec A potem w 14 tyg i teraz w 19 drugi lekarz mówił że dziewczynka 😛😛

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Aina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja szwagierka 7 lat temu poszla rodzic chlopca i cc wyjeli dziewczynkę

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz ma btć druga dziewczynka. Nie stosowaliśmy żadnych technik, bo nie do końca w to wierzę i zdaliśmy się na przypadek. Jedyne, co sobie sprawdzilam to chiński kalendarz płci. I za pierwszym razem się zgadza, a teraz niby powinien być chłopiec. Także wiarygodność metody 50/50😁

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0b6fdd120606.jpg

Pasy besafe już w posiadaniu :)

BlondHeroina_, Jesienna mama, Wowka, Evoleth, agusiagim1., Emka31 lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 :
    Pasy besafe już w posiadaniu :)[/QUOTE]

Super, też się muszę w końcu wziąć i zamówić. Nie mogę się zdecydować i ciągle to odwlekam, a czułabym się bezpieczniej z tym adapterem do pasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 19:20

de3dab218e.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Jak się sprawdzają pasy? Ja teraz dużo nie jeżdżę autem ale i tak zastanawiam się właśnie nad kupnem. 😄

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dziś mi mąż ś prezentował. Tutaj akurat siadłam jak mi wczepił do samochodu. Ale pierwsze wrażenie, to spokój, że dziecka w razie chamów ania nie przyciśnie👊

66f2b88525.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam insafe, on w ogóle nie uciska od dołu. Jestem bardzo zadowolona. Kupiłam drugi, do męża samochodu...

Mi było wszystko jedno jaka płeć, bo mamy parkę. A że przed owu seks zwykle co 2 dni to trudno było wyczuć który plemnik zwycięży ;) Ale wiedziałam, ze chłopiec.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście można wypożyczyć taki adapter do pasów w jednej dużej hurtowni. W pierwszej ciąży korzystałam z tej opcji. Teraz jeszcze się nie interesowałam, bo nie jeżdżę dużo.
    Soldering, masz fajne spodnie ciążowe 👍

Alicja marzec 2017 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też muszę wysłać męża na strych na poszukiwania mojego adaptera. Mam taki sam 😉

Sprawdził mi się po połowie ciąży. Szczególnie jeszcze później, jak brzuch był na prawdę duży.

Jak szukacie jeszcze ciązowych gadżetów, to polecam poduszkę do spania. Ja mam z motherhood. Extra sprawa, wygoda nie do opisania 😁

Jesienna mama, Evoleth, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Wowka, marzę o takiej poduszce, ale boję się że już się jej nigdy nie pozbede, strasznie mnie uzależniają takie rzeczy i później już spać nie umiem jak nie mam.

de3dab218e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama, w ciąży nie wyobrażałam sobie snu bez tej poduszki, później jakoś bez żalu schowałam 😉

BlondHeroina_, Jesienna mama lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam moją poduchę kilka tygodni temu i kocham ją miłością bezgraniczną ♥️♥️♥️ Niesamowita ulga dla kręgosłupa, no śpi się cudownie. Nawet mąż i córka się do niej przytulają, jak tylko jest wolna😉

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

Wysłany: 8 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się podpinam! Posiadam poduszkę Motherhood i nie wyobrażam sobie bez niej ciąży! Mój mąż zresztą sam mi ją podkrada, bo ratuje kręgosłup niesamowicie... 🖤
    Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że warto zainwestować w oryginał. Miałam podróbkę i wkład się nierównomiernie rozkładał przez co w najmniejszym stopniu nie spełniała swojej funkcji.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a7ee36e6c478.jpg
    Dziewczyny, te leginsy kupowałyście w lidlu czy te tańsze?

66f2b88525.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ