Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySoldering94 wrote:Dziękuję za polecenie Zary, złożyłam zamówienie na dwa ręczniczki 😍 ale one są słodkie. Ciekawe jak z jakością.
Freja, piękny ten co zamówiłaś.
Czy Wasze bobasy też się tak wypinają?
Właśnie domawiam jeszcze dwa, bo uważam, że są fajnej jakości 🙂 i są tam śliczne poszewki na pościel, a stacjonarnie już bieda 😕
Tak, mój syn mnie obkopuje regularnie.. i wypina się plecami, tyłkiem i to czasami aż nieprzyjemne.. mają te nasze bobasy po kilogramie +/- a my to odczuwamy 🙂 i tak jak nie czułam młodego będąc w ruchu, tak już czuję, nawet kiedy stoję pod prysznicem to się wierci 😅 -
Jola, pysznie wygląda
Tak, wypina się. Co ciekawe, głównie z prawej strony. Własnie zjadłam owoce i jakieś rodeo tam wyczynia.
Jakie śliczne te zara ręczniczki!
Z takich niedzieciowych typowo to uwielbiam carre blanc. Mamy swoje "slubne" od 14 lat i nie mam im nic do zarzuceniawidzę, że mają dużą kolekcję dziecięcą.
Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jagodazdw92 wrote:Edytka dziwne to. U mnie usg robi co wizytę ale za to mnie nie bada
to jeszcze dziwniej
usg nie jest obowiązkowe, ale badanie na fotelu to już chyba z marszu powinno być
dzień dobry
nocka w plecy trochęznów się coś nakręcałam ... jak tu dotrwać do wizyty ...
niby wszystko ok a ja sobie wbijam do głowy różne tematy i nie mogę spać potem
Męczący stan ...
Jola - ja chętnie skorzystam, ale babcie i dziadkowie też mają pierwszeństwo a ich u nas więcej niż kobiet w ciążyno i na dodatek zwykle się przepychają przed brzuchatki
Ja będę sama, ale gdybym była z mężem to on przecież i tak musi stać w kolejce więc dla mnie zasadniczo bez różnicy - chyba że posiedzi się w aucie czekając na pana męża
oo i doczytałam że osoby z dzieckiem do lat 3 też (no i niepełnosprawni) więc w sumie duża grupa - prawie pół na pół
No i że liczą na życzliwość ... taaaaaaaaaachyba 2 razy w tej ciąży się spotkałam z życzliwością i w sumie kolejka była minimalna - ale grzecznie podziękowałam i pochwaliłam za wzorową postawę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 08:02
-
Nie wiem, jak będzie z przepuszczaniem ciężarnych podczas wyborów w praktyce, pewnie różnie. Ale dobrze że jest taki przepis i że się o nas pamięta. My staramy się iść na głosowanie wtedy, gdy jest najmniej ludzi. Ostatnio byliśmy ok 13.00, wtedy zaczynają się msze w dwóch okolicznych kościołach, no i ludzie też zaczynają szykować się do obiadu. Prawie żadnej kolejki, także szybko poszło.
Jola17a lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyEdytka ja tez bym poszła gdziekolwiek, no kurcze, wyobrażam sobie co czujesz po takim czasie bez usg
Ja tez juz odliczam, mimo że miałam niedawno 🙈
W ogóle to jakoś mi czas spowolnił ostatnio, zajęłam się wyprawką, praniem i jakoś tak nie mogę się doczekać, a z drugiej strony jestem bardziej nerwowa i drażliwa:/
Mój 4 latek ostatnio ma jakis dziwny okres i na wszystko się strasznie upiera i reaguje płaczemCiężko mi wytłumaczyć mu, że nie mam już tyle siły i za nim nie nadążam, a to jeszcze cale wakacje.
Dzisiaj jak odwiozłam go do przedszkola to tak mnie zemdlilo jak w I trymestrze i ledwo dojechałam do domu, jakos dziwnie się czuję, wypiłam Activie i chyba zaraz zasnę, może jakieś ciśnienie jest kiepskie, bo u nas jest duży skok temperatury, wczoraj było 20 stopni, a dziś ma być 30 -
Natalii, Ty już finuszujesz z wyprawką. Możesz napisać po ile masz mniej więcej poszczególnych ubranek w tych najmniejszych rozmiarach? Chodzi mi o body na krótki i długi rękaw, półśpiochy albo spodenki i pajace. Kurcze, u mnie niby drugie dziecko, a jakoś nie umiem przewidzieć ile będzie mi potrzebne. Ciągle mi się wydaje że muszę coś dokupić, a jak już dokupię, to że przesadziłam 😉
A poza tym łączę się w bólu... Moja trzylatka też ma ostatnio gorszy czas, wybuchy histerii, niespokojne noce. A przedszkola od sierpnia. Trzeba przetrwać 💪Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
U nas jest taka masakra z córką o jej zasypianiem że szok.. Potrafi nie spać od 7 do 20. Zero drzemki w dzień a ma rok i 8 miesięcy. Nie wspomnę o histeriach i marudzeniu. Napisałam wczoraj do pani psycholog zajmującej się snem dzieci czy w ogóle mam walczyć czy po prostu ma nie spać i koniec. Pani nazywa się "Zaklinaczka snu". Za jakieś 3 dni powinnam mieć odp. Czekam z niecierpliwościąJezu ufam Tobie
-
Evoleth wrote:Edytka, to prywatna wizyta? Aż się wierzyć nie chce 😑 Poszłabym chyba do jeszcze innego lekarza, u którego USG to standard.
Nie, to NFZ ale dziwi mnie to bo nigdy nie miałam tam problemów i zawsze byłam bardzo zadowolona z opieki i pani doktor.
Nie będę się zapisywała prywatnie, tylko zadzwonię i się zapytam kiedy prenatalne 3 trymestru, jak do trzech tygodni by mi zrobili to tyle poczekam, na prywatną wizytę też bym musiała jakiś czas poczekać więc na jedno mi wyjdzie. Na tej kwarantannie nauczyłam się cierpliwości chyba:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Chodze prywatnie i na szczęście (bo ja akurat przeciwna jestem) nie mam co wizytę badania ani usg. Teraz będę miała w 30 tc usg 3go trymestru a potem dopiero po 38 w szpitalu, w którym mam rodzić. Nie chcę więcej o ile nie wyjdzie oczywiście coś (tfu, tfu).
Emka31 wrote:Freja - a jak te rzeczy z Fabryki Wafelków? Nie ukrywam, że mam tam spory koszyk, a ceny są dość wysokie, więc pytam 😊
zachwycona jestem otulaczami (chociaż dla mnie to tetra) Little Dutch. Cudnie mięciutkie. POza tym ręcznik ok i drobiazgi typu smoczek, butelka, wkładki i nożyczki. Ponieważ będę kp a one są tylko na wszelki wypadek to nawet ich nie rozpakowuję , więc nie umiem powiedzieć nic na ich temat... ważne dla mnie było, żeby butelka była szklana a smoczek kauczukowy.
Wczoraj nakleiłam naklejkę na ścianę a dziś przyszedł dywan. Jeszcze tylko panele na ścianę i pokoikosypialnia gotowa
Co do wyborów to głosujemy tuż przed wyjazdem. Zabieram mamę, która jest po 60tce i po operacji, więc będę się pchać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 11:41
Emka31 lubi tę wiadomość