Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Doberek,
Jagoda, i co, teściowa kupiła te paski? Na którą wizyta, kciuki już zaciśnięte 😊
Monia, jesteś w 35 tygodniu, takie kłucia, wiercenia i naciski są normalne. Dziecko się szykuje do wyjścia 😊 na tym etapie skracanie się szyjki też jest normalne, dwa tygodnie i można rodzić 😉
Freja, jak masz 3km to raczej zdążysz 😂 dla (nie)planowanego porodu domowego trzeba było wybrać jakiś odległy szpital 😂
Przestraszyłam syna pakowaniem walizki. Głupio faktycznie pakowałam, jak jeszcze nie spał. Już drugą noc się budzi i sprawdza łącznosc-czy jestem, czy nie pojechałam gdzieś sama... 😔Monia93 lubi tę wiadomość
-
U mnie zostało 16 dni do cc . Mąż przyjeżdża za 1,5
tygodnia już do nas i zostaje dluzej;) z jednej str nie mogę się doczekać A z drugiej boję hak to będzie,już wiem co znaczy cc co będzie.
Czy wam też tak ciężko już się chodzi? Boli mnie miednica nie wiem kości tam takie głupie uczucie jak dłużej chodzeMIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Paulinqa_ wow 16 dni 😁 Przeraża mnie widmo porodu. Mojego męża nie ma w domu w nocy się denerwuje bo boje się, że akcja zacznie się jak nikogo obok nie będzie. I myśli przelatujące z prędkością światła co zrobić ze starsza córka. Jakoś to będzie.
Co do chodzenia: najgorzej jak wstaje boli mnie dosłownie wszystko. Biodra mam obolałe ciągnie aż do spojenia ból czasami jest nie do zniesienia. W nocy czuje kłucia i czasami mam wrażenie jakby się już wstawiała w kanał rodny ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Ogólnie to czym bliżej porodu to więcej się denerwuje.
Wizytuje 11.09 i zobaczymy co się dzieje z moja szyjka. Szczerze to chciałbym donosić do 37tyg. Później mogę rodzic ☺️
-
Wowka tak teściowa kupiła papierki ale nic nie wykazały. Był żółciutki więc ok
Wizyta na 10:30 a ja od wczoraj chodzę jakaś zestresowana
Dzieki za kciukasy -
Jagoda, będzie dobrze, kciuki✊
No powiem Wam, że bóle w obrębie miednicy i bioder to to, co najbardziej mi teraz dokucza. W dzień i w nocy. Dziś budziłam się chyba co pół godziny, nie jestem w stanie dłużej poleżeć w jednej pozycji. W dzień jak chodzę i stoję, to czuję takie obciążenie w dolnych partiach ciała, jakby już moja mednica była na skraju wytrzymałości. Tak chyba muszą czuć się starsi ludzie, którzy mają problemy ze stawami biodrowymi🤔
A jak moja mała ma czkawkę, czuję uderzenia, pewnie główką, na samym dole, tam gdzie powinna być szyjka macicy.
Tak z innej beczki. Czy Wy też obserwujecie wokół siebie prawdziwy baby boom? Okazuje się, że co druga moja sąsiadka jest w ciąży albo urodziła dziecko. To jeszcze nic dziwnego, młode, nowe osiedle. Ale dowiaduję się też o takich moich znajomych, które już mają odchowane dzieci albo raczej wolały posiadać pieska i beztroskie życie, a tu proszę.
Nie wiem czy to mój ciążowy mózg rejestruje takie przypadki, czy faktycznie sypnęło dziećmi ostatnio 😉Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Maybelle, dokładnie tak działam w związku ze sprzątaniem. Tyyyyle sobie zaplanuję, a później zdycham na kanapie. I za chwilę znowu mam powera i ogarniam, układam, wyrzucam...
Evoleth, ja też widzę dużo ciąż. Ale w sumie od dwóch lat je obserwuję 😄 więc może dlatego, że zwracam uwagę. Koleżanki, szwagierka, sąsiadka... W koło brzuszki lub małe dzieci 😊 -
Evoleth ja taki baby boom miałam w pierwszej ciąży. W co drugim domu był jakiś noworodek:) i moja mała ma samych kolegów na ulicy bo jako jedyna jest dziewczynką
a teraz to chyba tylko ja w ciąży chodzę:p
Ja mam wizytę w poniedziałek, ciekawe co tam się dowiem nowego:) te bóle miesiączkowe na szczęście od wczoraj się już nie pojawiają17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Jola17a wrote:Freja zdradź jaki masz ten olejek Manuka. Ja swego czasu wraz z mamą zajadylysmy miód Manuka na żołądek. Super sprawa.
Widzę że w aptekach przeważnie olejki z dodatkiem Manuka, nie 100%
tej firmy:
https://www.swiatmiodow.pl/kosmetyki-manuka/51122-100-olejek-manuka-10ml-manuka-vantage-9415293253025.html?gclid=EAIaIQobChMI0cGtnoXK6wIVCN-yCh27eQzpEAQYASABEgKte_D_BwE
inaczej wygląda, ale też 100%. Moja mama ma problemy skórne, więc testuje co się da.
Jagoda, ja jestem tam bez przerwy mokra, ale to pot, po prostu w pachwinach się tak pocę. Może u Ciebe też tak?
Kotka, ja rodzę 6go. Tak się z Małym umawiam, to jakby co, będą niemal identycznie urodzeni
Wowka wrote:
Freja, jak masz 3km to raczej zdążysz 😂 dla (nie)planowanego porodu domowego trzeba było wybrać jakiś odległy szpital 😂
hehe, może dojdę do magicznych 10 i już nie będę w stanieBTW kupiłam tens...
A z której Ty części Warszawy jesteś?
Evoleth, moje znajome już mają pozamykane "warsztaty", ale z tych młodszych dwie właśnie się dowiedziały o ciąży, jedna w rodziniebardzo się cieszę. U nas w rodzinie był baby boom w zeszłym roku. 7 dzieciaczków. Mały będzie miał kuzynów i kuzynki w podobnym wieku
Boli mnie tylko jak w nocy w staję, lewa pachwina. W dzień jak rozchodzę już nie.
Dziś pełnia, nikt nie rodzi?Pierwszy raz Mały mnie obudził w nocy. Tak mnie skopał o 4 rano, ze musiałam wstać.
Zaraz się kładę na drzemkę, bo padnę.
A, auto do kasacji, tzn cena naprawy przewyższa cenę auta... czyli zostaniemy z jednym samochodem, w który nie wejdziemy wszyscy naraz.
-
Dziewczyny ja jestem załamana
główka już jest wparta
gdyby nie to że dopiero co wyszłam ze szpitala to bym dziś dostała skierowanie. Nie mam siły już. Jeszcze gdybym naprawdę coś takiego robiła. Płakać mi się chcę.
Clotrimazolu już mam nie brać. Mam brać podwójną dawkę luteiny zamiast 1×2 to 2×2, do tego magnez tak jak brałam i duphaston 3×1 mi dodała. Boję się jak nie wiem. Jestem u skraju wytrzymałości -
nick nieaktualnyMnie też bardzo boli miednica, biodra i spojenie. W nocy co godzinę max muszę zmienić pozycję, oststnio jeszcze bylo tak, ze rano rozchodzilam ten ból, a teraz juz boli caly czas
Jakos trzeba przeżyć, ja też już odliczam dni, jeszcze 19 😀
To chyba jedyny plus planowanej cc, ze wiadomo, kiedy będzie (chyba ze zacznie się wczesniej). Pamiętam wrzesien 4 lata temu i oczekiwanie, kiedy synek zdecyduje się wyjsc 😀 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFreja, mozesz podeslac konkretnego linka do tej wit C, o której mowilas ostatnio i informację, ile jej bierzesz? Bo to jest do picia, tak?
Będę bardzo wdzięczna 😊
PS. Czy dziecią też ja podajesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 11:02
-
To znaczy tyle że ledwo palec wsunę to już główkę poczuję. Szybki poród będzie. Z synem pod koniec ciąży dopiero tak miałam i to też nie aż tak tylko trochę wyżej była ta główka.
-
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:To znaczy tyle że ledwo palec wsunę to już główkę poczuję. Szybki poród będzie. Z synem pod koniec ciąży dopiero tak miałam i to też nie aż tak tylko trochę wyżej była ta główka.
A jak rozwarcie i szyjka? Główka wparta w kanał to jeszcze nie koniec świata 😉 miałam tak w poprzedniej ciąży od 31tc, a Pola urodziła się dzień po terminie. Fakt, oszczędzałam się do 36tc, a poród był szybki, to prawda 🙂 -
Teraz jak mnie tak brzuch będzie bolał to idę na szpital bo jak powiedziałam że poszłam pod ciepły prysznic i przeszło to zjeby dostałam