WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała to kopia tatusia. Średnio raz w tygodniu gdzieś słyszę że to cały tata. Dzisiaj też już słyszałam:) ona ma płeć tylko po mamie haha, no i nosek na szczęście mały, taki jak ja. Ma włosy takie same jak tata, wilka w tym samym miejscu, dziurki na plecach takie jak tata, zęby jak tata, palce długie jak tata, drobna też po tacie, oczy mają takie same, no szok że można az tak być podobnym:) śpią tak samo, zachowania ma podobne do męża jak był w tym wieku. Tańczą podobnie. Haha:p moja córcia jest najśliczniejsza na świecie:) pamiętam mój szok jak mi ją pierwszy raz pokazali w szpitalu po cesarce:) ciekawe jaka druga będzie, ale jak widziałam na USG na chwilę buzię to wydawało się że podobna do starszej. Ale dzieci się bardzo zmieniają z początku:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem strasznie ciekawa jaka ta nasza Lusia będzie. I z wyglądu i z charakteru. Z mężem sobie żartujemy, żeby po nim odziedziczyła spanie to będziemy szczęśliwi, bo mąż zasypia w 2 minuty po położeniu się do łóżka 😀

Ja się trochę stresuje tym, że jeszcze do końca nie mamy wybranego szpitala. W jednym były porody rodzinne, ale od sierpnia już je odwołali a teraz do końca sierpnia była dezynfekcji oddziału. Ciekawa jaka będzie decyzja teraz od września, pewnie będę dzwonić żeby się dowiedzieć. Strasznie nie chciałam rodzic sama... Pierwszy poród, nie tak sobie wyobrażałam. Teoretycznie chciałabym jak najdłużej być w domu jak zaczną się skurcze, ale ile wytrzymam i co się będzie działo to nie mam pojęcia. A do szpitala mamy z 40km to też w 5 minut nie dojedziemy.

Dziewczyny mam pytanie z serii wstydliwych 😀 Jak do porodu przygotowujecie swoje miejsca intymne? Teoretycznie niby golić nie trzeba, ale chyba większość jednak goli. Ja mam podrażnienia po goleniu maszynką na zero i moment kiedy włoski zaczynają odrastać jest bardzo niekomfortowy więc jak sobie pomyślę że po porodzie będę się jeszcze męczyć z podrażnieniem po depilacji to mam ciarki 😂 dlatego do tej pory po prostu przycinałam włoski, ale czy to wystarczy?

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia szczerze? Ja niby nie mam brzucha jakiegoś bardzo dużego ale depilacja bardzo mnie męczy a później mam taki brzuch twardy. Ogólnie staram się robić to co 2 tygodnie ale jeśli będzie się cokolwiek działo a to nie będę się martwiła takimi rzeczami. Myślę że nie ma sie co stresować

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, mam zamiar jechać do Bródnowskiego. Po drodze mijam Żelazną i Inflancką, ale chcę dojechać tam. Mam z tamtąd lekarkę, urodziłam tam syna, mam obczajoną IP, ale najważniejsze dla mnie jest to, że mam na prawdę dobre wspomnienia z tego miejsca 😊

O Piasecznie nawet nie myślałam 😉

Najchętniej bym chciała, żeby mi odeszły wody bez skurczy, wtedy sama dopilnuję ogarnięcie syna i będę miała czas na męża dojazd z pracy. Babcie niby obydwie w zakresie 10km, ale jedna w pracy, a druga może być zajęta u szwagierki, ktora rodzi w tym samym czasie 🤪 jakoś to będzie, nie ma wyjścia 😊

Marysia, wystarczą przycięte włosy. Ja przed porodem byłam na patologii i przez ten czas trochę zarosłam 😄 nikomu nie przeszkadzało, w sumie nawet o tym nie pomyślałam 😄

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja poprostu uważam że położne i lekarze są do tego przyzwyczajeni. Nie każda kobieta depiluje krocze a w ciąży jeszcze zaawansowanej jest to czasami bardzo ciężkie do zrealizowania. Dodatkowo jak są jakieś problemy i leży w szputalu to już w ogóle o takich rzeczach się nie myśli. Ja poprostu wychodzę z założenia że póki jeszcze jakoś daję radę to ok ale też jak dojdzie do porodu jiespodziewanie to nie będę napewno myslała o tym żeby w razie czego najpierw się jeszcze depilować. Ważne żeby kobieta była czysta i zadbana a kroczem naprawdę się nie przejmujcie

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie rację, że to nie jest najważniejsze, ale jednak takie obawy mi się pojawiły 😀 a fakt, depilacja w ciąży to wyzwanie. Nawet nóg, a nie co dopiero okolic intymnych 😂

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka mój ginekolog jest z Św. Anny i mimo że dobry z niego lekarz nawet nie myślę tam rodzić, za dużo się nasłuchałam o oddziale. Pamiętam, że chyba pisałaś o szpitalu który podobnie masz pod nosem i nie chcesz w nim rodzić i tak mi się skojarzyło że może o ten sam chodzi 😉 Ja będę jechać do Międzylesia mam około 50km, urodziłam tam dwójkę i bardzo chwałę ten szpital mimo że warunki nie są naj ale wszystko rekompensują ludzie którzy tam pracują.

Co do depilacji ogarnę się na tyle ile daje radę głównie dla własnego samopoczucia, ważne by nie mieć buszu po kolana 🤭

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Oj tak bardzo jestem ciekawa bo moja dwojka jest jak ogien i woda z wygladu i zachowania:

- syn: ciemna karnacja (bardzo szybko sie opala), brazowe oczy, diabel straszny

- corka: biala jak sciana jasna blondyna, mega niebieskie oczy (jak nieumarli z gry o tron😄). Najukochanszani najslodsza na swiecie.

Oboje maja po tacie duze usta, terzecie tez bedzie mialo takie calusne usteczka bo widac juz na usg.

ej, masz moje dzieci z wyglądu :D syn wrócił z wakacji i wygląda jak latynos. Tylko charaktery na odwrót raczej ;)

Wowka, ja mam 3 km ;)

Jagoda, z rudego się nie wyrasta ;)
    Misia, też uważam, że rude piekne. Tylko znowu ludzie będą pytać czy adoptowane ;) (córka ma nie nasze kolory tylko babci).

A z usg Mały wygląda kropka w kropkę jak mój syn po urodzeniu :)

Z podobieństw: zajmuję się genealogią rodzinną i popatrzcie sobie na zdjęcia pradziadków. To dopiero szok jak się widzi podobieństwo.

ma.rysia ja golę normalnie, bo niecierpię mieć tam włosów, więc przed porodem tak samo. Tylko trudniejsze wykonanie ;)
    I tak codziennie chwalę się za zrobienie lasera. Nogi mam z głowy, pachy praktycznie też. Bikini też mniej niż bym miała.

Wowka, ty z Warszawy :) co to jest Bródnowski?? nie znam. Może praski?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, ten co wejdę tam tylko pod przymusem lub groźbą porodu w samochodzie to Żyrardów. Boję się tego szpitala. Albo Pruszków, kawałek dalej 😉

Międzylesie to dla mnie kawał drogi i przez całą Warszawę 😆

Freja, Bródnowski to przy Kondratowicza. Metro budują 😉 Praski nieeee. Ja nie z Warszawy, z okolic, do Praskiego muszę przez korki 😉 A Ty do Medicoveru? Dobrze pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 15:45

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj leżę z moim kamieniem. Jak mi brzuchol stwardniał po 11 tak trzyma. O chodzeniu nie ma mowy bo to męczarnia.
    Mała rano tak kopała ze mam wrażenie, że obrocila się w poprzek 🙉 Byle do czwartku-wizyta.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś ostatnio pytała o bóle miesiączkowe. Jagoda chyba ty?
    Mam takie dzisiaj, co jakiś czas zaboli i puszcza, do tego co jakiś czas jakby bezbolesne skurcze całego brzucha, macie też coś takiego? Nie pamiętam takiego czegoś z pierwszej ciąży i trochę mnie to martwi. Domyślam się że to drugie to skurcze BH, ale te bóle miesiączkowe?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • baby Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    A ja dzisiaj leżę z moim kamieniem. Jak mi brzuchol stwardniał po 11 tak trzyma. O chodzeniu nie ma mowy bo to męczarnia.
    Mała rano tak kopała ze mam wrażenie, że obrocila się w poprzek 🙉 Byle do czwartku-wizyta.

oooj też mam coraz częściej takie dłuższe twardnienia
    ale ruchy takie normalne też czuję więc chyba są jednak przerwy w tych skurczach

i bardzo nisko chyba jest młody bo czasem czuję taki skurcz już mocno na dole - mam nadzieję że za mocno na szyjkę nie wpłynie bo ja jeszcze niegotowa ;)

mąż chyba zaczął się trochę stresować zbliżającym się porodem ;) trochę niech poprzeżywa, a co

syn też dziś jak sobie uświadomił że to "już ósmy miesiąc" czyli niebawem... Zapytał czy się boję trochę :) kochany ...

córka czeka :) na kochanego braciszka - na pewno będzie słodki :) (heh zobaczymy)

Jola17a lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Dziewczyny któraś ostatnio pytała o bóle miesiączkowe. Jagoda chyba ty?
    Mam takie dzisiaj, co jakiś czas zaboli i puszcza, do tego co jakiś czas jakby bezbolesne skurcze całego brzucha, macie też coś takiego? Nie pamiętam takiego czegoś z pierwszej ciąży i trochę mnie to martwi. Domyślam się że to drugie to skurcze BH, ale te bóle miesiączkowe?
    Tak ja pytałam. Mnie ciągle bolał brzuch jak bym miesiączkę miała. Ciężko było mi się podnieść. I właśnie mąż dzwonił do swojej mamy żeby przyjechała ale powiedziałam zeby się wstrzymała i poszłam pod ciepły prysznic i na szczęście się zmniejszył ból aż w końcu minął. To był chyba przedsmak porodu u mnie. Tak słyszałam że jak pójdziesz pod ciepły prysznic i bóle się nasilą lub skurcze będą częstsze a nic się nie poprawi to znaczy że poród i szpital a tak poprostu fałszywy alarm. Całe szczęście bo już bardzo się bałam.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby może malutki się odwrócił i główką powoli wstawia sięw kanał rodny. Mnie co jakiś czas kłuje bardzo w kroku jak by ktoś mi igłę lub coś tam pchał ale narazie nic się nie dzieje. Więc myślę że to głowka tam się rusza ale dopytam jeszcze jutro na wizycie

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po planowaniu cc.

Vaginal seeding nie robia ale mozna sobie samemu 😉. Ale tylko jesli gbs negatywny.

Antybiotyk do cc daja po wyjeciu dziecka.

Usuna tez od razu zrosty jesli sa.

Zrobia mi od razu sterylizacje.

Mala wazy 2800g i powinna dobic do 3800 do tp.

Obwod glowy juz teraz to 34cm wiec rozwialy sie moje nikle nadzieje na sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 17:09

Jola17a lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupię papierki lakmusowe? A może coś innego jest do badania odczynu ph

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas czuje ruchy. Zostaje już w łóżku do jutra. Takie dłuższe twardnienie stresują mnie. Jeju gdyby można sobie było podłączyć cewnik człowiek nie musiałby do kieblka biegać. Haha
    Przez pogodę pewnie mam dodatkowo ból głowy.
    Do soboty muszę poogarniac trochę w domu ale czy dam radę. W niedzielę mój wyjeżdża do pracy do Niemiec na 2 tyg. Jejuuu nie lubię tego teraz jeszcze bardziej.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciągle coś twardnieje, albo boli miesiączkowo, ale olewam ;) bo mam tak od początku. Moja macica najwyraźniej trenuje jak do olimpiady.

Wowka, tak. Chociaż mam nadzieję, że nie dojadę ;) liczę na nieplanowany poród domowy 8)

Kotka, a czy z obwodem głowy też może się usg mylić jak z wagą czy to jest akurat pewniak? Ty chyba pisałaś, że Twoje dzieci miały duże głowy?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, a jak Twoje swędzenie? MNie oprócz rąk zaczął swędzieć palec u stopy, takie stawdnienie się zrobiło i się przestraszyłam, że to grzybica. Dostałam od mamy olejek manuka i całą noc nic nie swędziało! :0 a ręcę balsamem i też nic. Szok normalnie.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mi ciągle coś twardnieje, albo boli miesiączkowo, ale olewam ;) bo mam tak od początku. Moja macica najwyraźniej trenuje jak do olimpiady.

Wowka, tak. Chociaż mam nadzieję, że nie dojadę ;) liczę na nieplanowany poród domowy 8)

Kotka, a czy z obwodem głowy też może się usg mylić jak z wagą czy to jest akurat pewniak? Ty chyba pisałaś, że Twoje dzieci miały duże głowy?

Tego nie wiem ale sadze z tutaj usg sie nie myli bo to prosty pomiar. No i wlasnie u mnie moje dzieci maja wszystkie wielkie glowy.

Freja000 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ