Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała to kopia tatusia. Średnio raz w tygodniu gdzieś słyszę że to cały tata. Dzisiaj też już słyszałam:) ona ma płeć tylko po mamie haha, no i nosek na szczęście mały, taki jak ja. Ma włosy takie same jak tata, wilka w tym samym miejscu, dziurki na plecach takie jak tata, zęby jak tata, palce długie jak tata, drobna też po tacie, oczy mają takie same, no szok że można az tak być podobnym:) śpią tak samo, zachowania ma podobne do męża jak był w tym wieku. Tańczą podobnie. Haha:p moja córcia jest najśliczniejsza na świecie:) pamiętam mój szok jak mi ją pierwszy raz pokazali w szpitalu po cesarce:) ciekawe jaka druga będzie, ale jak widziałam na USG na chwilę buzię to wydawało się że podobna do starszej. Ale dzieci się bardzo zmieniają z początku:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja też jestem strasznie ciekawa jaka ta nasza Lusia będzie. I z wyglądu i z charakteru. Z mężem sobie żartujemy, żeby po nim odziedziczyła spanie to będziemy szczęśliwi, bo mąż zasypia w 2 minuty po położeniu się do łóżka 😀
Ja się trochę stresuje tym, że jeszcze do końca nie mamy wybranego szpitala. W jednym były porody rodzinne, ale od sierpnia już je odwołali a teraz do końca sierpnia była dezynfekcji oddziału. Ciekawa jaka będzie decyzja teraz od września, pewnie będę dzwonić żeby się dowiedzieć. Strasznie nie chciałam rodzic sama... Pierwszy poród, nie tak sobie wyobrażałam. Teoretycznie chciałabym jak najdłużej być w domu jak zaczną się skurcze, ale ile wytrzymam i co się będzie działo to nie mam pojęcia. A do szpitala mamy z 40km to też w 5 minut nie dojedziemy.
Dziewczyny mam pytanie z serii wstydliwych 😀 Jak do porodu przygotowujecie swoje miejsca intymne? Teoretycznie niby golić nie trzeba, ale chyba większość jednak goli. Ja mam podrażnienia po goleniu maszynką na zero i moment kiedy włoski zaczynają odrastać jest bardzo niekomfortowy więc jak sobie pomyślę że po porodzie będę się jeszcze męczyć z podrażnieniem po depilacji to mam ciarki 😂 dlatego do tej pory po prostu przycinałam włoski, ale czy to wystarczy? -
Marysia szczerze? Ja niby nie mam brzucha jakiegoś bardzo dużego ale depilacja bardzo mnie męczy a później mam taki brzuch twardy. Ogólnie staram się robić to co 2 tygodnie ale jeśli będzie się cokolwiek działo a to nie będę się martwiła takimi rzeczami. Myślę że nie ma sie co stresować
-
Blueberry, mam zamiar jechać do Bródnowskiego. Po drodze mijam Żelazną i Inflancką, ale chcę dojechać tam. Mam z tamtąd lekarkę, urodziłam tam syna, mam obczajoną IP, ale najważniejsze dla mnie jest to, że mam na prawdę dobre wspomnienia z tego miejsca 😊
O Piasecznie nawet nie myślałam 😉
Najchętniej bym chciała, żeby mi odeszły wody bez skurczy, wtedy sama dopilnuję ogarnięcie syna i będę miała czas na męża dojazd z pracy. Babcie niby obydwie w zakresie 10km, ale jedna w pracy, a druga może być zajęta u szwagierki, ktora rodzi w tym samym czasie 🤪 jakoś to będzie, nie ma wyjścia 😊
Marysia, wystarczą przycięte włosy. Ja przed porodem byłam na patologii i przez ten czas trochę zarosłam 😄 nikomu nie przeszkadzało, w sumie nawet o tym nie pomyślałam 😄
-
Wowka ja poprostu uważam że położne i lekarze są do tego przyzwyczajeni. Nie każda kobieta depiluje krocze a w ciąży jeszcze zaawansowanej jest to czasami bardzo ciężkie do zrealizowania. Dodatkowo jak są jakieś problemy i leży w szputalu to już w ogóle o takich rzeczach się nie myśli. Ja poprostu wychodzę z założenia że póki jeszcze jakoś daję radę to ok ale też jak dojdzie do porodu jiespodziewanie to nie będę napewno myslała o tym żeby w razie czego najpierw się jeszcze depilować. Ważne żeby kobieta była czysta i zadbana a kroczem naprawdę się nie przejmujcie
-
nick nieaktualnyWoowka mój ginekolog jest z Św. Anny i mimo że dobry z niego lekarz nawet nie myślę tam rodzić, za dużo się nasłuchałam o oddziale. Pamiętam, że chyba pisałaś o szpitalu który podobnie masz pod nosem i nie chcesz w nim rodzić i tak mi się skojarzyło że może o ten sam chodzi 😉 Ja będę jechać do Międzylesia mam około 50km, urodziłam tam dwójkę i bardzo chwałę ten szpital mimo że warunki nie są naj ale wszystko rekompensują ludzie którzy tam pracują.
Co do depilacji ogarnę się na tyle ile daje radę głównie dla własnego samopoczucia, ważne by nie mieć buszu po kolana 🤭 -
KotkaPsotka3 wrote:Oj tak bardzo jestem ciekawa bo moja dwojka jest jak ogien i woda z wygladu i zachowania:
- syn: ciemna karnacja (bardzo szybko sie opala), brazowe oczy, diabel straszny
- corka: biala jak sciana jasna blondyna, mega niebieskie oczy (jak nieumarli z gry o tron😄). Najukochanszani najslodsza na swiecie.
Oboje maja po tacie duze usta, terzecie tez bedzie mialo takie calusne usteczka bo widac juz na usg.
ej, masz moje dzieci z wyglądusyn wrócił z wakacji i wygląda jak latynos. Tylko charaktery na odwrót raczej
Wowka, ja mam 3 km
Jagoda, z rudego się nie wyrasta
Misia, też uważam, że rude piekne. Tylko znowu ludzie będą pytać czy adoptowane(córka ma nie nasze kolory tylko babci).
A z usg Mały wygląda kropka w kropkę jak mój syn po urodzeniu
Z podobieństw: zajmuję się genealogią rodzinną i popatrzcie sobie na zdjęcia pradziadków. To dopiero szok jak się widzi podobieństwo.
ma.rysia ja golę normalnie, bo niecierpię mieć tam włosów, więc przed porodem tak samo. Tylko trudniejsze wykonanie
I tak codziennie chwalę się za zrobienie lasera. Nogi mam z głowy, pachy praktycznie też. Bikini też mniej niż bym miała.
Wowka, ty z Warszawyco to jest Bródnowski?? nie znam. Może praski?
-
Blueberry, ten co wejdę tam tylko pod przymusem lub groźbą porodu w samochodzie to Żyrardów. Boję się tego szpitala. Albo Pruszków, kawałek dalej 😉
Międzylesie to dla mnie kawał drogi i przez całą Warszawę 😆
Freja, Bródnowski to przy Kondratowicza. Metro budują 😉 Praski nieeee. Ja nie z Warszawy, z okolic, do Praskiego muszę przez korki 😉 A Ty do Medicoveru? Dobrze pamiętam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 15:45
-
A ja dzisiaj leżę z moim kamieniem. Jak mi brzuchol stwardniał po 11 tak trzyma. O chodzeniu nie ma mowy bo to męczarnia.
Mała rano tak kopała ze mam wrażenie, że obrocila się w poprzek 🙉 Byle do czwartku-wizyta.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Dziewczyny któraś ostatnio pytała o bóle miesiączkowe. Jagoda chyba ty?
Mam takie dzisiaj, co jakiś czas zaboli i puszcza, do tego co jakiś czas jakby bezbolesne skurcze całego brzucha, macie też coś takiego? Nie pamiętam takiego czegoś z pierwszej ciąży i trochę mnie to martwi. Domyślam się że to drugie to skurcze BH, ale te bóle miesiączkowe?17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Jola17a wrote:A ja dzisiaj leżę z moim kamieniem. Jak mi brzuchol stwardniał po 11 tak trzyma. O chodzeniu nie ma mowy bo to męczarnia.
Mała rano tak kopała ze mam wrażenie, że obrocila się w poprzek 🙉 Byle do czwartku-wizyta.
oooj też mam coraz częściej takie dłuższe twardnienia
ale ruchy takie normalne też czuję więc chyba są jednak przerwy w tych skurczach
i bardzo nisko chyba jest młody bo czasem czuję taki skurcz już mocno na dole - mam nadzieję że za mocno na szyjkę nie wpłynie bo ja jeszcze niegotowa
mąż chyba zaczął się trochę stresować zbliżającym się porodemtrochę niech poprzeżywa, a co
syn też dziś jak sobie uświadomił że to "już ósmy miesiąc" czyli niebawem... Zapytał czy się boję trochękochany ...
córka czekana kochanego braciszka - na pewno będzie słodki
(heh zobaczymy)
Jola17a lubi tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny któraś ostatnio pytała o bóle miesiączkowe. Jagoda chyba ty?
Mam takie dzisiaj, co jakiś czas zaboli i puszcza, do tego co jakiś czas jakby bezbolesne skurcze całego brzucha, macie też coś takiego? Nie pamiętam takiego czegoś z pierwszej ciąży i trochę mnie to martwi. Domyślam się że to drugie to skurcze BH, ale te bóle miesiączkowe? -
Baby może malutki się odwrócił i główką powoli wstawia sięw kanał rodny. Mnie co jakiś czas kłuje bardzo w kroku jak by ktoś mi igłę lub coś tam pchał ale narazie nic się nie dzieje. Więc myślę że to głowka tam się rusza ale dopytam jeszcze jutro na wizycie
-
Ja po planowaniu cc.
Vaginal seeding nie robia ale mozna sobie samemu 😉. Ale tylko jesli gbs negatywny.
Antybiotyk do cc daja po wyjeciu dziecka.
Usuna tez od razu zrosty jesli sa.
Zrobia mi od razu sterylizacje.
Mala wazy 2800g i powinna dobic do 3800 do tp.
Obwod glowy juz teraz to 34cm wiec rozwialy sie moje nikle nadzieje na sn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 17:09
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Ja też cały czas czuje ruchy. Zostaje już w łóżku do jutra. Takie dłuższe twardnienie stresują mnie. Jeju gdyby można sobie było podłączyć cewnik człowiek nie musiałby do kieblka biegać. Haha
Przez pogodę pewnie mam dodatkowo ból głowy.
Do soboty muszę poogarniac trochę w domu ale czy dam radę. W niedzielę mój wyjeżdża do pracy do Niemiec na 2 tyg. Jejuuu nie lubię tego teraz jeszcze bardziej.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Mi ciągle coś twardnieje, albo boli miesiączkowo, ale olewam
bo mam tak od początku. Moja macica najwyraźniej trenuje jak do olimpiady.
Wowka, tak. Chociaż mam nadzieję, że nie dojadęliczę na nieplanowany poród domowy
Kotka, a czy z obwodem głowy też może się usg mylić jak z wagą czy to jest akurat pewniak? Ty chyba pisałaś, że Twoje dzieci miały duże głowy? -
Jola, a jak Twoje swędzenie? MNie oprócz rąk zaczął swędzieć palec u stopy, takie stawdnienie się zrobiło i się przestraszyłam, że to grzybica. Dostałam od mamy olejek manuka i całą noc nic nie swędziało! :0 a ręcę balsamem i też nic. Szok normalnie.
-
Freja000 wrote:Mi ciągle coś twardnieje, albo boli miesiączkowo, ale olewam
bo mam tak od początku. Moja macica najwyraźniej trenuje jak do olimpiady.
Wowka, tak. Chociaż mam nadzieję, że nie dojadęliczę na nieplanowany poród domowy
Kotka, a czy z obwodem głowy też może się usg mylić jak z wagą czy to jest akurat pewniak? Ty chyba pisałaś, że Twoje dzieci miały duże głowy?
Tego nie wiem ale sadze z tutaj usg sie nie myli bo to prosty pomiar. No i wlasnie u mnie moje dzieci maja wszystkie wielkie glowy.Freja000 lubi tę wiadomość