Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda, a dowiedziałaś się ile Zosia orientacyjnie waży? Teraz to każdy dzień jest na wagę złota.
Mi gin w poprzedniej ciąży powiedział, że najlepiej polegiwać zamiast siedzieć bo siedząc robisz nacisk na szyjkę i to też może trochę przyspieszyć rozwój zdarzeń. -
Że ciepły prysznic to jak już do porodu żeby przyspieszyć.
Zosia ile waży powiedziałam mojej gin że w poniedziałek ten drugi lekarz na prenatalnych powiedział mi 1812g a ona powiedziała że teraz w granicach 2kg -
Nie mam siły już dziewczyny. Przeprasam że Wam marudzę ale nie daję już rady. Leże i ryczę. Nie jestem w stanie przestać. Nie wiem czy jakaś depresja mnie łapie czy co
-
Jagodazdw92 wrote:Nie mam siły już dziewczyny. Przeprasam że Wam marudzę ale nie daję już rady. Leże i ryczę. Nie jestem w stanie przestać. Nie wiem czy jakaś depresja mnie łapie czy co
Freja000 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Emka31 wrote:A jak rozwarcie i szyjka? Główka wparta w kanał to jeszcze nie koniec świata 😉 miałam tak w poprzedniej ciąży od 31tc, a Pola urodziła się dzień po terminie. Fakt, oszczędzałam się do 36tc, a poród był szybki, to prawda 🙂
U mnie ginka stwierdziła że na szczęście jest ujście wewnętrzne jeszcze zamknięte -
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:Nie mam siły już dziewczyny. Przeprasam że Wam marudzę ale nie daję już rady. Leże i ryczę. Nie jestem w stanie przestać. Nie wiem czy jakaś depresja mnie łapie czy co
Sterydy były, więc Zosia zabezpieczona. Odpoczywaj, odpal Netflixa, pij melisę, zjedz coś pysznego.
Moj ginekolog zawsze powtarza: „byle do magicznego 34 tygodnia”. Już niewiele zostało 💪🏼Freja000, Bluberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:A miałaś rozwarcie i tak krótką szyjkę?
U mnie ginka stwierdziła że na szczęście jest ujście wewnętrzne jeszcze zamknięte -
Dziewczyny a czy da się jakoś zapobiegać czkawce u maluchow, albo szybko ją zlikwidować? Mój ma kilka razy dziennie, a czasem bardzo mocną i długą. Aż mi go szkoda, mnie męczy jak mam czkawkę a co dopiero takiego bobo.
Freja, w tym miesiącu 2 pełnie, więc można wybierać 😉
Emka31 to tak jak u mnie- nie zmierzył szyjki, tylko wymacal główkę w trakcie badania. Podobno praktycznie jej nie ma, a to co zostało jest zamknięte wiec mam się nie spinać i czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 15:12
Mamaela86, Freja000 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia Sylwia wrote:Dziewczyny a czy da się jakoś zapobiegać czkawce u maluchow, albo szybko ją zlikwidować? Mój ma kilka razy dziennie, a czasem bardzo mocną i długą. Aż mi go szkoda, mnie męczy jak mam czkawkę a co dopiero takiego bobo.
Freja, w tym miesiącu 2 pełnie, więc można wybierać 😉
Cześć dziewczyny , czytam was regularnie ale jakiś nie mogę się wstrzelić 😝
Sylwia ta czkawka nie przeszkadza maluszkowi , to całkiem inna niż na zewnątrz 😊 a jak ja ma to znaczy że ćwiczy organizm , tak mi ginekolog mówił już 4 raz bo w tej ciąży też moja ma często i długo , nawet teraz często przez czkawkę mam zgagę 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 15:24
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Co do pełni to ja bym się pisała na tą 2 😝😍 była bym w tedy w 37 i 1 i tuż po moich urodzinach bo mam dzień wcześniej 😝😁 i patrząc też na to że dwie poprzednie córy urodziłam też w 37 tyg .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Natalii wrote:Freja, mozesz podeslac konkretnego linka do tej wit C, o której mowilas ostatnio i informację, ile jej bierzesz? Bo to jest do picia, tak?
Będę bardzo wdzięczna 😊
PS. Czy dziecią też ja podajesz?
https://biogo.pl/pl/p/F-Vit-C-1000-Witamina-C-1000mg-400-porcji-400g-ForMeds/30566?gclid=EAIaIQobChMIj-3C9cfK6wIVw513Ch1JcQkPEAQYASABEgKmZ_D_BwE
Teraz biorę 3x2 miarki. Dzieciom daję jak coś ich "bierze", pare razy dziennie, a jak coś poważnego to 1 miarka co 1h. Zwykle 1 dzień wystarcza. POtem już mniej.
Czy któraś z Was ma koszulę do karmienia, która: ma długi rękaw (nie 3/4!) i jest kopertowa lub ewentualnie na zatrzaski? Nie mogę takiej znaleźćalbo piżamę taką.
Jagoda, wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się nie stresowac, bo to tylko gorzej... tak jak dziewczyny piszą, zrób coś dla siebie, filmik, czekolada
A hormony i ryczenie swoją drogą. Ostatnio pół dnia przeryczałam, bo serial smutny a makaron wyszedł surowy
Natalii lubi tę wiadomość
-
Mamaela86 wrote:Cześć dziewczyny , czytam was regularnie ale jakiś nie mogę się wstrzelić 😝
Sylwia ta czkawka nie przeszkadza maluszkowi , to całkiem inna niż na zewnątrz 😊 a jak ja ma to znaczy że ćwiczy organizm , tak mi ginekolog mówił już 4 raz bo w tej ciąży też moja ma często i długo , nawet teraz często przez czkawkę mam zgagę 😊
Freja ja mam taką koszule z Lidla, ale szału nie ma. Teraz jakoś ich nie widzę na stronie Lidla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 15:46
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja, nie mieszkam w Warszawie. Mieszkam pod Grodziskiem 😊 czyli na tyle blisko, żeby rodzic w Warszawie, ale na tyle daleko, żeby panikować, że nie dojadę przez korki 😉
Sylwia, czkawka jest treningiem oddychania. Podczas połykania wód plodowych, maluch ćwiczy przeponę. Niech ćwiczy, to dla niego dobrze 😉 ja zauważam największe czkawki u swojej po kwasnych żelkach, musi jej wyjątkowo pasować smak 😄
Jagoda, głowa do góry. Z szybką nie jest gorzej, sytuacja stabilna. Już 32 tydzień, 2kg wagi Małej, wszystko idzie ku dobremu 😊
-
Znowu za długo pisałam.
Nie lubię piżam z długim rękawem, nie pomogę w tym zakresie 😊
Ryczenie u mnie też wystepuje. Dziś się rozkleiłam, że dwulatek tak szybko mi wyrósł, ze ciąża szybko zleciala i że mój przyszły noworodek też tak szybko dorośnie i zostanę sama w pustym domu 😄 -
Freja, a dlaczego zależy Ci na długim rękawie? W połogu raczej jest problem z nadmiernym poceniem a nie marznięciem.
Ze swojej strony polecam koszule na ramiączka Dolce Sonno plus szlafrok. Wtedy możesz łatwiej regulować temperaturęLena955 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było.... nie dam rady nadrobić co pisaliście bo to z 50 stron! Ale mam nadzieje, ze u wszystkich jest dobrze 😊 widzę, ze mamy już pierwszego październikowego dzidziusia! Gratuluje i życzę dużo zdrówka! 🥰
u mnie ogólnie wszystko dobrze, wakacje minęły, jesień się zbliża. Cukry u mnie już w miarę ustabilizowane, Jestem na 26j na noc plus 4j do posiłku 😛 jutro zaczynam 36tc 😎 na ostatniej wizycie 1,5tyg temu młoda ważyła 2150g 🙂 za to mam nadzieje, ze już za 12dni się zobaczę z moja córeczka 😛 mianowicie za 12 dni idę na ściągnięcie szwu i może zacząć się od razu 😛 mój nie mąż wziął sobie na ten tydzień już urlop, żeby być w razie czego w domu 😛 jak się nic nie zacznie to później co drugi dzień KTG i po tygodniu od ściągnięcia szwu będę mieć znowu wizytę. Lekarz na tej wizycie da mi skierowanie do szpitala na wywołanie porodu ze względu na cukrzyce i insulinę 😛 także mimo wszystko, w tym miesiącu powinnam już poznać moja Majeczke 🌸😊Misia78, Evoleth, Maybelle, Natalii lubią tę wiadomość