Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia Sylwia wrote:Część Ina 😃 my się znamy 😃
Cześć, Tak, znamy się😀Wik89 lubi tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Dziewczyny, jak sądzicie, jeśli robiłam 19.02 i 21.02 badanie poziomu beta HCG (przyrost ok), to czy mam zrobić jutro (24.02) czy w inny dzień lepiej czy może w ogóle już nie robić? W czwartek wieczorem mam wizytę u ginaII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Dziewczyny, jak sądzicie, jeśli robiłam 19.02 i 21.02 badanie poziomu beta HCG (przyrost ok), to czy mam zrobić jutro (24.02) czy w inny dzień lepiej czy może w ogóle już nie robić? W czwartek wieczorem mam wizytę u gina
Jeśli chcesz iść z kompletem badan na 1 wizytę, to rozważ zrobienie morfologii i moczu, ja dodatkowo robiłam tsh ft3 i ft4 i mój lekarz był zaskoczony, że jestem tak przygotowana na 1 wizytę hihi
Ale oczywiście nie musisz tego robić, to tak o, daje obraz lekarzowi.Wik89 lubi tę wiadomość
Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, witam się z nowymi cieszę się że do nas dołączyłyście spokojnej ciąży życzę 🙂
Jutro idę na USG... zwolniło się miejsce i przepisałam się z 9 marca, czekać jeszcze 2 tygodnie to dla mnie katorga, ale stres rośnie coraz bardziej jak pomyślę o wizycie, znów martwię się tą betą i w ogóle 🥺 -
Bluberry wrote:Cześć dziewczyny, witam się z nowymi cieszę się że do nas dołączyłyście spokojnej ciąży życzę 🙂
Jutro idę na USG... zwolniło się miejsce i przepisałam się z 9 marca, czekać jeszcze 2 tygodnie to dla mnie katorga, ale stres rośnie coraz bardziej jak pomyślę o wizycie, znów martwię się tą betą i w ogóle 🥺Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Wiki ja bym już raczej nie robiła trzeci raz. Ja zrobiłam dwa razy, przyrost ok. Na usg byłam, był pecherzyk, teraz czekam na serduszko. Na tym etapie badanie beta już nic ci nie da a będziesz się tylko stresować.
Bluberry super ze udało się dostać na wizytę wcześniej! Trzymam kciuki żeby było wszystko ok, na pewno będzie już pecherzyk z zarodkiem a może i serduszko? A jak nie to 9 marca na bank. Ważne ze zobaczysz co i jak. Mnie ta pierwsza wizyta uspokoiła ze ciąża jest w macicy. I teraz tylko czekać na rozwój maleństwa. Daj koniecznie znać !Wik89, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Agusiagim. Całkiem możliwe, że od wysiłku. U mnie wczoraj pojawiło się po lataniu za córką w kulkolandi. Trochę się tam wspinałam, zjeżdżałam ze ślizgawki. Organizm chyba nie przyzwyczajony do takiego wysiłku.
Bluberry. Bardzo się cieszę, że udało się wcześniej umówić. Też bym nie dała rady czekać tak długo na Twoim miejscu.
Trzymam kciuki za dobre wieści 🤗
Bluberry lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyDobry wieczór, witam się i ja
Podobnie jak kilka z dziewczyn, w oczekiwaniu na bijące serce, podczytywałam Was od tygodnia.
Wczoraj niestety, też zaliczyłam plamienie, niewielkie, ale jednak. Pojechałam na SOR, dostałam Luteinę i mam się oszczędzać, choć w opinii mojego lekarza prowadzącego, w tak wczesnej ciąży, leżenie i odpoczywanie nie ma wielkiego znaczenia. Jakie jest Wasze zdanie? Dziewczyny z plamieniami - jakie były zalecenia od lekarzy? -
nick nieaktualny
-
Emka31 wrote:Dobry wieczór, witam się i ja
Podobnie jak kilka z dziewczyn, w oczekiwaniu na bijące serce, podczytywałam Was od tygodnia.
Wczoraj niestety, też zaliczyłam plamienie, niewielkie, ale jednak. Pojechałam na SOR, dostałam Luteinę i mam się oszczędzać, choć w opinii mojego lekarza prowadzącego, w tak wczesnej ciąży, leżenie i odpoczywanie nie ma wielkiego znaczenia. Jakie jest Wasze zdanie? Dziewczyny z plamieniami - jakie były zalecenia od lekarzy?
Ja też plamilam raz dostałam więcej dupka w miarę możliwości oszczędzać się nie dźwigać i na razie zero sexu także się pilnujemy. 2 marca mam wizyte;)MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Bluberry wrote:Cześć dziewczyny, witam się z nowymi cieszę się że do nas dołączyłyście spokojnej ciąży życzę 🙂
Jutro idę na USG... zwolniło się miejsce i przepisałam się z 9 marca, czekać jeszcze 2 tygodnie to dla mnie katorga, ale stres rośnie coraz bardziej jak pomyślę o wizycie, znów martwię się tą betą i w ogóle 🥺
Kciuki mocno zacisniete 😊😊 Wszystko bedzie dobrze zobaczysz, ja dzisiaj mialam swoje pierwsze usg,tak bardzo sie stresowalam. Ale zobaczylam pieknie bijace serduszko 🥰🥰Annie1981, Bluberry, Evoleth, Natalii, Wik89, Intuicja, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinqa wrote:Ja też plamilam raz dostałam więcej dupka w miarę możliwości oszczędzać się nie dźwigać i na razie zero sexu także się pilnujemy. 2 marca mam wizyte;)
A znasz przyczynę plamienia? Jezusie, nic mnie tak w ciąży nie przeraża jak one
A oszczędzasz się, czyli? Sprzątasz troszkę, gotujesz? -
Wik89 wrote:Witajcie, czy mogę dołączyć?
U mnie jest bardzo wcześnie, wczoraj powtarzałam betę i przyrost jest ok, z 11 do 50. Progesteron ok. Termin miesiączki wg ovu dopiero w poniedziałek. Ale jestem tak podekscytowana i jednocześnie zszokowana (staraliśmy się prawie dwa lata bez żadnych rezultatów, w zeszłym miesiacu maz mial operację na żylaki powrózka nasiennego i to chyba pomogło), że zainstalowałam juz sobie aplikacje ciążową i zaczynam zaznajamiać się z tematem ciąży. To moja pierwsza ciąża, mam 30 l., mąż 34.
Widzę, że Wy już dużo dalej
Przyszłam za KIC z różukalkulator porodu w internecie pokazuje termin 4.11, a aplikacja ciążowa 31.10, więc chętnie zostanę tutaj
Czy macie przyspieszone bicie serca? Ja od wczoraj miewam, np. przed chwilą telepało mi mocno, mam nadzieję, że to nic niepokojącego
Witaj Kochana ♥️Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Emka31 wrote:A znasz przyczynę plamienia? Jezusie, nic mnie tak w ciąży nie przeraża jak one
A oszczędzasz się, czyli? Sprzątasz troszkę, gotujesz?
Nie bo byłam wtedy na wizycie i nie było śladu plamienia tzn mówił że macica się oczyszcza. Ale przez to że 1 ciążę poronilam to wolę się oszczędzać. No mąż jak może to sprząta za mnie, myje podłogę. Ja jak cos to pomalutku po trochu sprzątam. Nie dźwigam mojego 5latka.i dużo odpoczywamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 10:29
Emka31 lubi tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
Dziewczyny, a mialyscie tak, ze miałyście mdłości i wam minęły? Ja mialam w 5, 6 i 7 tygodniu, a pozniej mi przeszło. Teraz juz bardzo rzadko mnie mdli, brzuch tez dużo rzadziej i mnirj boli. W sumie największy objaw to ból piersi od samego początku. Jak nie muszę zakladac stanika to jest niewielki, a wieczorem to zawsze juz bardzo bolą.
Ja mam następną wizytę dopiero za miesiąc, juz prenatalne i dla mnie to kawał czasu ehh