Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalii wrote:Hej
Dziewczyny, a mialyscie tak, ze miałyście mdłości i wam minęły? Ja mialam w 5, 6 i 7 tygodniu, a pozniej mi przeszło. Teraz juz bardzo rzadko mnie mdli, brzuch tez dużo rzadziej i mnirj boli. W sumie największy objaw to ból piersi od samego początku. Jak nie muszę zakladac stanika to jest niewielki, a wieczorem to zawsze juz bardzo bolą.
Ja mam następną wizytę dopiero za miesiąc, juz prenatalne i dla mnie to kawał czasu ehh
W poprzednich ciążach w 9-10 tygodniu wracałam do żywychi myślę, że na tym etapie mdłości mogą mijać.
Natalii lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj byłam na badaniach krwi bo w czwartek mam wizytę już u mojego lekarza i może w końcu dowiem się czegoś konkretniejszego. Widzę że wy już macie ustalone prenatalne, a ma już któraś założoną kartę ciąży? Ja w poprzedniej ciąży miałam około 12 tygodnia więc teraz pewnie też tak będzie.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Gochna wrote:Ja bym już nie robiła więcej bety.
Jeśli chcesz iść z kompletem badan na 1 wizytę, to rozważ zrobienie morfologii i moczu, ja dodatkowo robiłam tsh ft3 i ft4 i mój lekarz był zaskoczony, że jestem tak przygotowana na 1 wizytę hihi
Ale oczywiście nie musisz tego robić, to tak o, daje obraz lekarzowi.
ja też bym już nie robiła 3 razWik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Mam założoną kartę ciąży od wizyty w dniu 7+1.
Co do zanikających mdłości, ja ich nie doświadczyłam. W poprzedniej ciąży trzymały się do 15-16 tyg., teraz też raczej narastają, choć nie każdego dnia odczuwam je tak samo. Mam bardzo podobnie do tego, co opisała Maybelle, plus poranne wymioty.
Bluerberry, odezwij się po wizycie!Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyMaybelle takim razie kciuki, musi byc dobrze:)
Ja tez mialam takie mdlosci z głodu, jak zjadlam to na chwilę było lepiej.
W poprzedniej ciazy miałam duzo mniejsze mdlosci i wlasnie trwały krótko, ale nie pamiętam juz jak to było.
Maybelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybebetka.b wrote:Manuele super wiadomość, teraz musi się udać.
Natalii ja nie mam żadnych objawów oprócz piersi i zmęczenia. W ogóle mnie nie mdli mimo ze zażywam duphaston. Mam nadzieje ze to nic złego.
Bluberry jak wizyta? Czekamy na info ! 😊 -
Bebetka, Natalii - ja też nie mam za wiele objawów, ból piersi, zmęczenie, może trochę często sikam i pewnie od witamin doszły zaparcia. Ale mdłości generalnie nie mam. Czasem troszkę rano ale delikatnie. Tak właśnie jakbym głodna była. Ja też biorę duphaston ale zlecil mi 3 razy dziennie. Dużo jakoś 😐
Papierówka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKejti22 wrote:Hej
Byłam dzisiaj na badaniu krwi i moczu, w moczu wyszło mi ze mam duża ilość bakterii. Czyli prawdopodobnie jakaś infekcja 😥 polecicie coś żeby się nie pogorszyło przypadkiem do piątkowej wizyty? 😥
Przede wszystkim dużo pić, najlepiej wody z sokiem z cytryny. Do tego sok z żurawiny 100%, nie dosładzany i żurawinka na zagrychębakterie trzeba wypłukać, więc ta woda z cytrynką powinna choć trochę poprawić sytuacje.
Intuicja, Kejti22 lubią tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży też miałam co chwilę bakterie w moczu, i też polecam dużo pić.
Ja dzisiaj robiłam jeszcze raz betę, tak żeby się uspokoić, wyszło 3500. I zbadała też moją tarczycę bo brałam tabletki jak staraliśmy się o pierwsze dziecko i później całą ciążę, a po ciąży odstawiłam jakoś tak sama z siebie. I teraz się bałam że jest coś nie tak, ale jest w normie, w górnej granicy ale jednak. Nie ma to jak regularny tryb życia i wszystko działa jak powinno. Niepokoje się jednak bo w morfologii wyszły mi podwyższone leukocyty. Wiecie może co to może oznaczać? Czy jest to groźne?
Wizytę mam w czwartek, pewnie wtedy lekarz zleci resztę badań ale narazie zrobiłam te co już chciałam mieć na wizytę gotowe17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyKejtii dziewczyny dobrze radza co do ewentualnej infekcji. Ja chce tylko podpowiedziec,ze mocz najlepiej pobierac do pojemnika jalowego nie do zwyklego no i przed pobraniem podmyc sie czysta woda. Pisze o tym bo dosc czesto wychodza bakterie gdy pobiera sie do zwyklego pojemnika. Tak mi tez radzila ginekolog gdyz ja tez mialam bakterie w moczu ale mialam tez inne objawy a wtedy mialam zap.pecherza.
A edytko delikatnie podwyzszone leukocyty w ciazy moga byc bo jefnak "cos"innego dzueje sie w irganizmie kobiety. Teraz zalezy jaki masz wynik.
Blubery i jak jestes juz po wizycie? -
inessa wrote:Kejtii dziewczyny dobrze radza co do ewentualnej infekcji. Ja chce tylko podpowiedziec,ze mocz najlepiej pobierac do pojemnika jalowego nie do zwyklego no i przed pobraniem podmyc sie czysta woda. Pisze o tym bo dosc czesto wychodza bakterie gdy pobiera sie do zwyklego pojemnika. Tak mi tez radzila ginekolog gdyz ja tez mialam bakterie w moczu ale mialam tez inne objawy a wtedy mialam zap.pecherza.
A edytko delikatnie podwyzszone leukocyty w ciazy moga byc bo jefnak "cos"innego dzueje sie w irganizmie kobiety. Teraz zalezy jaki masz wynik.
Blubery i jak jestes juz po wizycie?
Dzięki za radępojemnik miałam jałowy, mam nadzieje ze wszystko będzie okej i to zwykła infekcja i nie zaszkodzi ciąży 😥