X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ciesze sie z Waszych radosnych wiadomosci :) i mimo trudnych objawow zycze spikojnej dlaszej ciazy :) niech Maluszki pieknie rosna :)

Ja mam wizyte w czwartek o 11.20 i juz mnie to stresuje no ale co ma byc to bedzie. Ja staram sie miec nadzieje :)
    Objawy mam do tego jestem lekko podziebiona zreszta dzieci tez i leci dzien za dniem :) oby tylko pogoda byla coraz lepsza :)
    Dobrego po poludnia życze <3

Bluberry lubi tę wiadomość

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej!
    Po wczorajszej wizycie wszystko prawidłowo termin na 18.10. Mamy już kartę ciazy.
    Czy tylko ja się tak dobrze czuje ?? Wczoraj po wizycie dopiero trochę odetchnęłam spokojem bo martwiłam się ze przez brak objawów coś jest nie tak....

inessa, Evoleth, Bluberry, Natalii, Intuicja, Wik89, fabcia lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma.rysia. Super wiadomość 🙂 R
    Rosnijcie zdrowo 🙂

KotkaPsotka. Witaj 🙂

Zuzia. Cieszę się, że wszystko prawidłowo 🙂 Ja też się bardzo dobrze czuję. Tylko wieczorami mi zimno i piersi wrażliwe. To wszytko.

ma.rysia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mi z dnia na dzień przybywa objawów, przerabiam wszystko po kolei, łącznie z hemoroidami😁....no ale cóż i tak jest to piękny stan😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę dziewczyny, jeszcze tylko 8-7 miesięcy i jesień będzie nasza 😉

inessa, Intuicja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze wszystkie wizyty ok :) Ja wlasnie wróciłam z "nieplanowanej" wizyty.
    Pojawił mi się lekko żólty śluz i pieczenie, do tego praktycznie przestaly mnie boleć piersi, tylko tak lekko jak przed okresem. I w sumie nie mam juz za bardzo objawów, jedynie zmeczenie i wrazliwosc na zapachy, ale nie mam juz takich mdlosci jak na poczatku.
    Troche się zestresowalam i poszlam na wizytę, lekarz powiedział, ze to drobna infekcja i przepisał mi Pimafucin.
    Z ciążą wszystko ok :) wg om to 8t3d, a wg badania 8t5d i robi sie powoli termin porodu wrześniowy, bo będę miec CC.
    Serduszko bilo 175, a maleństwo ma 2 cm 🙂
    Lekarz mówił, ze na tym etapie beta już tak nie rosnie i objawy mogą się wyciszyć.
    Kamien z serca dziewczyny :)

bebetka.b, inessa, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ze na waszych wizytach wszystko dobrze wyszło!! 🙂 Ja mam jutro wizytę na NFZ na 10:30, a w piątek będzie pierwsza prywatnie. Mimo wszystko okropnie się stresuje jutrem 😕 trzymajcie kciuki ✊🏼

Wik89 lubi tę wiadomość

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyglądają Wasze wizyty ciążowe? Macie mierzone ciśnienie i jesteś ważone, czy jeszcze nie? Bo u mnie póki co nic. Tyle że mi kartę ciąży założą dopiero na kolejnej wizycie 16.03

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie (NFZ) miałam jedynie badanie na fotelu plus usg. Kartę będę mieć założona na następnej wizycie jak wszystko będzie ok :)

• tala77 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś zmagał się z nadczynnością tarczycy w ciąży? Właśnie odebrałam wyniki i są fatalne 😥 strasznie się martwię czy wszystko jest ok..
    Wizyta dopiero jutro wieczorem...😔😔

Kejti22 lubi tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja mam już kartę ale ciśnienie i wagę będą wpisywać dopiero na następnej wizycie p.s. wizytujemy tego samego dnia 😉

Kejti powodzenia i kciuki ✊

Tala w tej kwesti nie pomogę u mnie tarczyca w normie zawsze. Jutro lekarz na pewno wyjaśni co robić. Będzie dobrze ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 18:12

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:03

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, uff!

Ja tam nie uważam, ze u mnie dobrze będzie, więc się nie chwale. Ale ciąża żywa.

Kejti22, Maybelle, Annie1981, bebetka.b lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja trochę optymizmu! Czemu myślisz że coś się może stac? Skoro ciąża żywa to nic tylko się cieszyć.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze Freja! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki, za nas wszystkie !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    A jak wyglądają Wasze wizyty ciążowe? Macie mierzone ciśnienie i jesteś ważone, czy jeszcze nie? Bo u mnie póki co nic. Tyle że mi kartę ciąży założą dopiero na kolejnej wizycie 16.03
    Na pierwszej wizycie tylko usg, na kolejnej (na Sor) to wiadomo, kompleksowo... w czwartek idę na wizytę do lekarza, który ma mnie prowadzić i zobaczymy co i jak. W poprzednich ciążach, sto lat temu 🙈😂, po założeniu karty ciąży, położna zawsze badała ciśnienie, ważyła itp.
    Dziewczyny, chodzicie do lekarzy na NFZ czy prywatnie?

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę znów prywatnie, kiepsko z kasą ale u nas na NFZ znaleźć konkretnego lekarza się nie da

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również... tylko ceny wizyt to kosmos już teraz, u mnie to 250 zł :/ zobaczymy, niech początek mi poprowadzi, jeśli wszystko będzie okej, to może poszukam jakiegoś doktorka na NFZ :)

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede prowadzic prywatnie :) mam PCOS i problemy z hormonami, a prowadzić będzie ciąże ginekolog-Endokrynolog :) jedyny lekarz, któremu ufam :)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ