Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybelle dobrze że wszystko sie skończyło pozytywnie i ze zobaczyłaś swoją fasolkę. Teraz to już musi być dobrze kochana. Freja trzymam kciuki mocno za Ciebie, ktoś musi wierzyć w twoją silną fasolę, jak Ty nie wierzysz to ja będę za Ciebie.Wiem że boisz się rozczarowania stąd takie nastawienie, rozumiem. Ale mam wielką nadzieję że wszystko będzie dobrze. Moja mama jak była ze mną w ciąży to jej lekarz powiedział że nic że mnie nie będzie ze to słaba ciąża i ona się poryczala i poszła do innego gina który dał jej zastrzyk i powiedział że wszystko w rękach Boga i jestem a mamie dałam popalić przez pierwszy rok. Ja jutro o 7:30 ide na kroplówkę na elektrolity boje sie jak wytrzymam bo rano mi zawsze słabo kręci mi się w głowie i wymiotuje, będzie ciężko mi ale jakoś muszę dać radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 20:36
Maybelle, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Emka31 wrote:Na pierwszej wizycie tylko usg, na kolejnej (na Sor) to wiadomo, kompleksowo... w czwartek idę na wizytę do lekarza, który ma mnie prowadzić i zobaczymy co i jak. W poprzednich ciążach, sto lat temu 🙈😂, po założeniu karty ciąży, położna zawsze badała ciśnienie, ważyła itp.
Dziewczyny, chodzicie do lekarzy na NFZ czy prywatnie?
Ja chodzę prywatnie od 6 lat nigdy na nfz .po jednej wizycie miałam dość.MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
nick nieaktualny
-
Paulinqa wrote:Ja chodzę prywatnie od 6 lat nigdy na nfz .po jednej wizycie miałam dość.
ja też tylko prywatnie
teraz w związku z tym, że mam 35+ i przysługują mi darmowe badania prenetalne usg+test pappa to skorzystam, ale i tak zrobię double check prywatnie za kilkaset złotych, więcej już ciąż nie planuje, a zdrowie dziecka w brzuchu i jego kontrola przez wiodącego specjalistę, na najlepszym sprzęcie jest warta każdych pieniędzyCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Cześć! U mnie też dziś ładnie, zrobiłam sobie właśnie spacer do sklepu.
Co do ginekologa, to w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ i było ok. Wiadomo, USG było trochę rzadziej, ale lekarz był w porządku więc nie mam do czego się przyczepić.
Teraz jednak przeprowadziliśmy się i nie będę do niego jeździć na drugi koniec miasta. Mam natomiast w pracy pakiet PZU Zdrowie, za który płacę co miesiąc niecałe 30zl i tam wizyty u ginekologa są w cenie, niektóre badania chyba też. Lekarz który przyjmuje w ramach tego pakietu ma dobre opinie, więc póki co korzystam.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyMaybelle całe szczęście że u Was wszystko dobrze, oby to już się więcej nie powtórzyło. Odpoczywaj dużo jak możesz.
Ja też chodzę prywatnie z synem chodziłam na NFZ i byłam zadowolona, ale wróciliśmy w moje rodzinne strony i jeżdżenie tam na wizyty z córką jak byłam w ciąży, czy teraz było by mi ciężko tym bardziej że tam nie ma zapisów na zaś tylko danego dnia. A ginekolog na NFZ u mnie w mieście jest w ośrodku tylko jeden i umówić się to też ciężko. Ja płacę 160zl za wizyty w tym mam zawsze badanie i USG. A jak byłam wcześniej na tej pierwszej wizycie zapłaciłam 300zl + cytologia 50zl 🥺 co jak co ale trochę dużo gdyby miały wypaść dwie wizyty w miesiącu, wyszło na to że ginka liczy 150 zł za konsultacje + 150 zł za USGWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 11:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:
Ja tam nie uważam, ze u mnie dobrze będzie, więc się nie chwale. Ale ciąża żywa.
Freja dużo daje pozytywne myślenie, trzeba się cieszyć z każdej drobnostki w Twoim przypadku ważne jest że ciąża się trzyma i rośnie maluszek. My wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki życzymy sobie szczęśliwych rozwiązań. Pisz u nas częściej nawet jak będziesz rodzić we wrześniu 🙂Freja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć! Ja już po dzisiejszej wizycie na NFZ. Lekarz powiedział ze serduszko bije i nic więcej o tym nie wspominał. Zdjecie usg szału nie robi, ale ponoć jest wszystko dobrze
założyli mi dzisiaj kartę ciąży. Przewidywany termin porodu 09.10.2020 🥰 przez chwile mi zrobił nadzieje na bliźniaki 😜 dostałam skierowanie na wszystkie badania łącznie z prenatalnym.
Wie ktoś czy mogę prowadzić ciąże u dwóch lekarzy? Na NFZ i prywatnie?Amka1000, Evoleth, inessa, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem po Usg i nareszcie trochę odetchnęłam z ulgą. Jest 7mm zarodka z serduchem (6t4d). Życzę wszystkim takich wizyt ❤️
Bluberry, Evoleth, inessa, Intuicja, Natalii, fabcia, Annie1981 lubią tę wiadomość
7.02 beta 127, prog 29ng (14dpo)
12.02 beta 1348
17. 02 beta 6580
26.02 6t4d 7mm, jest ❤️ -
Dziewczyny które miałyście wizytę już z potwierdzonym biciem serduszka, czy podawali wynik konkretny ile uderzeń na minutę czy tylko oznaczali + ?
Ja tez wizyty tylko prywatnie w Gd wizyta 250 zł z USG ale u bardzo dobrego lekarzaa tak to różnie maja ceny nawet koło 150
Trzymam za nas wszystkie kciuki -
nick nieaktualny