Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jagoda też tak mam.
U nas wczoraj imprezka rodzinna i część rodziny dopiero się dowiedziałą o ciąży. Był szokale komplementów dostałam, że pięknie wyglądam. To miłe
Kotka, akurat czytam książkę "czwarty trymestr" i autorka pisze, że poród sn ją tak sponiewierał, że 5 miesięcy nie mogła siadac bez bólu... ogólenie masakra przez 2 lata była, aż trafiła do specjalistki, która jej pomogła. No ale to w stanach...
Jola, odpisała mi producent, ze po 1 trymestrze olejek jest bezpiecznyJola17a lubi tę wiadomość
-
Jagoda oby wszystko było ok. I wracaj szybko do domu.
Mnie poza bólem bioder dziś kłuje jakby w jajnikach, no może bliżej w stronę k.łonowej.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Freja oo tak ☺ to miłe jak tak pomaślą 😊 też to lubię. Ja wciąż spotykam gdzieś znajomych którzy się dopiero dowiadują. Fajne są te reakcje. Taaaakie wielkie oczy na brzuch 😲🥰 i wiele gratulacji
Zwłaszcza biorąc pod uwagę nasz wiek 😉 niewielu się spodziewało
Jeden z tych zaskoczonych szepnął mi na ucho że oni całkiem niedawno mieli taka akcję - on 51 😁 ona chyba 48-49. Skończyło się na paru tygodniach radości mieszanej z niepokojem. No bywa i tak .. 😔Freja000 lubi tę wiadomość
-
Jagoda_ 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze. Ale chyba w twoim przypadku byłoby lepiej gdyby zatrzymali się na obserwacji w szpitalu. Teściowa i mąż może w końcu przejrzą na oczy. A Ty spokojnie mogłabyś leżeć i dotrzymać do bezpiecznego terminu.
Co do dolegliwości ciążowych to chyba na tym etapie jeśli nic nie boli to chyba nienormalne 😂 Mnie też wszystko boli, krok czasami czuję kłucie w jajnikach, czasami gdzieś tam w szyjce czuje takie bum... Bum. Mała się mocno rozpycha i tak jak kiedyś kopniaki były nawet przyjemne tak teraz są bolesne. -
Dziewczyny zostałam na oddziale. Wpisali mnie na jakiś KOC i teraz do mojej gin tylko prywatnie będę mogła chodzić. Ewentualnie wybrać lekarza który pracuje w tym szpitalu i na fundusz do niego chodzić. No ale to oczywiście dotyczy tego jeśli mnie wypiszą jeszcze przed porodem. A no i rodzić też już muszę tutaj.
Pani doktor która mnie badała stwierdziła że szyjka pół cm. Główka wparta i rozwarcie na 4cm. Więc całe szczęście że przyszłambaby lubi tę wiadomość
-
Jagodazdw92 wrote:Dziewczyny zostałam na oddziale. Wpisali mnie na jakiś KOC i teraz do mojej gin tylko prywatnie będę mogła chodzić. Ewentualnie wybrać lekarza który pracuje w tym szpitalu i na fundusz do niego chodzić. No ale to oczywiście dotyczy tego jeśli mnie wypiszą jeszcze przed porodem. A no i rodzić też już muszę tutaj.
Pani doktor która mnie badała stwierdziła że szyjka pół cm. Główka wparta i rozwarcie na 4cm. Więc całe szczęście że przyszłam
No to się porobiło. W którym szpitalu jesteś? Trzymaj się!
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
W Sieradzkim. Więc tutaj gdzie chciałam rodzić więc jest ok. Ale położna na oddziale zastanawiała się dlaczego doktórka mnie przyjęła a nie wysłała do matki polki. A wczoraj dzwoniłam i pytałam to mówili że od 30tc przyjmują porody.
Oģolnie dostaję kroplowki z magnezem, znowu atosiban w pompie, duphaston tak jak brałam 3×1 i te starydy na płuca znowu dostałam. Bo te sterydy podobno przy każdym pobycie w szpitalu się dostaje -
nick nieaktualny
-
Jagoda, dobrze że zostajesz, przynajmniej będziesz miała spokój. W domu jakoś ogarną. Ważne że malutka teraz jest pod kontrolą
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Powiedzcie mi czy ten szpital jest normalny?kazali mi liczyć ruchy i wpisywać. Akurat w danej godzine mala ruszyła się 7 razy więc tak wpisałam, zreszta położna mówiła że jak uy było 10 w krótszym czasie to dalej iie liczyc. A teraz przyszla i powiedziala że iie moze byc 7 wszedzie ma byc 10. To co ja mam kłamać? A jeśli będzie się coś działo z dzieckiem to co? Będzie na mnie jo na Karcie ruchów wpisałam nieprawdę. Co tu za ludzie pracują
-
jak ja nie lubie tego liczenia ruchów ... bez sensu to jest
To znaczy że wg nich dziecko nie powinno spać ani odpoczywać tylko wierzgać non stop
No i to zapisywanie ... ech - procedury szpitalne
mój dzisiaj leniuszek, ale ruchy są
wczoraj było więcej ale odkąd odpuściłam liczenieto rusza się częściej
charakter ma
skusiłam się na pizzę - no to do jutra zgaga mi będzie towarzyszyć - bleeeeeee
-
No nie wierze. Nie mam pobranego GBS i przez to chyba co 4 godziny będę dostawać antybiotyk bo w razie gdybym rodziła to żehy dziecko było chronione. Tak trudno hylo im pobrać wymaz jak.mnie przyjmowali?
-
Dziewczyny GBS pobiera się w 36tc i jest ważny 4 tygodnie. No chyba że jest niebezpieczeństwo wcześniejszego porodu. Więc Twoja lakarka byc może powinna to zrobić na ostatniej wizycie. A zerknij jeszcze Jagoda, czy na wypisie z poprzedniego szpitala miałaś ten wynik, bo może jest jeszcze aktualny.
Jeśli lekarze obawiają się że możesz w najbliższym czasie urodzić, to nie będą czekać na wynik GBS bo to trwa ok 5 dni. To jest bakteria, która trzeba wyhodować, nie da się szybciej.
Jagoda trzymam za Ciebie kciuki. Ale będzie lepiej jeśli będziesz o wszystko pytała lekarzy w razie wątpliwości, a nie nas.Pastelova lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny