Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać to samo!
    U nas to chyba cisza przed burzą 😁
    Wrzesniówki dawały czadu, a my na spokojnie, mamy czas 😊

Choć nie ma co kryć, im dłużej tym lepiej dla bobasów. Gorzej z nami 🤪

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie w koncu mleko pojawia 😊. Narazie byla tylko siara ale teraz juz czuje mrowienie i cieknie samo z siebie. Jutro pewnie bedzie nawal i bede mogla pasc mojego spaslaczka dalej 😉

edytkaa93, Sylwia Sylwia, baby, nick nieaktualny, Mamaela86, Evoleth, Maybelle, Wowka, Kicior, Lena955, Jola17a lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle a wiesz że dopiero wczoraj kupiłam jakieś przekąski:p więc mogę coś podkraść:p

Mnie tak niektóre osoby w około denerwują, mam wrażenie jakby mi niektórzy specjalnie na złość robili z pewnymi rzeczami, i jeszcze ten wieczny deszcz, już mam dość wszystkiego:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, śliczny maluch 😍

A u nas było wieczorne ważenie. Mała spadła z wagi 10%, to już za dużo. Czeka nas noc cyca. Od dziś piersi robią się twarde i leci już białe mleko. Ale i tak pewnie nie wyjdziemy do domu. Czuję się jak w areszcie... 😩

Ródźcie, będzie co czytać w nocy 😉

Edit. Edytka, też mam wrażenie że wszyscy robią mi na złość. Ale nie wiem nawet jaka pogoda... 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 21:43

Kicior lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ładuj małej cyca niech przybiera! 😀😀

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam plan na nieprzespaną noc 😉 nie wiem tylko na ile rozkręciła się już laktacja. Ale warto walczyć, dla Niej, dla tej małej kruszynki warto ❤

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz napompowalam mala. Jaki blogi usmiech po tym miala 😄

Wowka, baby, Kicior lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja boje się ze mi nogi spuchną po porodzie i chyba pojadę do szpitala w trampkach. Wrzuciłam je do pralki już któryś raz, ale coś poszło nie tak, chyba za mało rzeczy ogółem było w bębnie... prawie mi się pralka rozleciała, dudniło ze chyba cały pion to słyszał i wszystkich sąsiadów pobudzilam hrhehehe. Ale trampki w całości wyjęłam na szczęście.

Dostałam dziś SMSa ze szpitala żeby się stawić 4.10 na przyjęcie do planowanego cc. Omg😱😱 dreszczy aż dostałam. A stary mówi - dasz radę..
    a jemu dziś róża wbiła kolec w palca i siał panikę ze boli noszzz kurczaczki🙈🙈🙈ale ja dam radę No ba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 23:25

Sylwia Sylwia, Mamaela86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior ale on słodziutki 😍

Kicior lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Monia93 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym dziewczynom 💓 Śliczne macie bobaski 🤗 Już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze małe istotki 🤗
    My dzisiaj zaliczamy bezsenną noc. Moje "bóle miesiączkowe" nasiliły się znacznie. Nie umiem się ułożyć i dopada mnie stres czy już powoli nie zaczyna się dziać coś porodowego 🤔 Że też nie może być to wszystko prostsze 😉 Ciężko określić które bóle co oznaczają 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 05:11

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, to prawda ja też mam takie bóle. Chociaż u mnie to raczej pobolewanie i uczucie jak na okres więc u mnie to raczej nic co szybko doprowadzi do porodu. Bardziej znaki, że już końcówka i cooos tam się dzieje

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2020, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ranne ptaszki! U nas też dzisiaj nieprzespana noc, przeplatana skurczami ale nieregularnymi i zastanawianiem się czy to "to" . Na razie skurcze się uspokoiły ale śluz różowy jest więc pewnie do poniedziałku urodzę😁 tylko jak wyłapać ten odpowiedni moment na wyjazd z domu?🤔...

Lena955, Monia93, Kicior lubią tę wiadomość

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla, też się chętnie dowiem 😂

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które miały ten różowy śluz przed porodem - ile go jest normą? Boję się że coś przeocze, a tego koloru bardzo nie lubię bo mi się źle kojarzy 🙄

• Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj gin powiedział że do szpitala mam się zgłosić gdy widzę krew , gdy nie czuje ruchów , gdy odejdą wody lub gdy skurcze regularne .
    Jeśli masz na razie różowy to znaczy że to czop się odrywa jego może być sporo. Trzymam kciuki za ciebie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 07:44

Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04 :-)
    2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
    Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
    bhywdf9hjfmjqipp.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tego czopa jest duzo. U mnie to sie jeszcze podczas porodu wyplywali.

Jak tam Maybelle???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, pełnia nas nie ruszyła? 🙈
    Wczoraj posprzątałam 3/4 szafek w kuchni i poza bolącym kręgosłupem nic się nie zadziało.. nawet raz mi brzuch nie stwardniał 😂
    Ale czop to mi chyba idzie... od kilku dni lekko pomarańczowo- przezroczysty śluz, cały dzień i noc wypływa.. albo już się doszukuje 🥴🙈

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pełnia to jakaś ściema...a tak na nią liczyłam🤣 ani jednego skurczyku, a wymyłam wszystkie podłogi wczoraj ech 😔 no nic i tak już jestem w szpitalu, głodna jak nie wiem co...

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • baby Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nic a nic ale ja mam jeszcze czas :/
    jedyne co mi doskwiera to coraz więcej pytań czy już urodziłam :D :p

w nocy za każdym razem jak się budzę , brzuch mam twardy - też tak macie? tzn ja twardnienia czy napinania brzucha mam od połowy ciąży ale teraz szczególnie upierdliwe jest to w nocy przy przebudzeniu i próbie zmiany pozycji. Potem jak wstanę, pójdę do toalety, usiądę na chwilę lub pochodzę - mija. Rano jest normalny. W ciągu dnia napina się wiele razy ale nie jest to takie męczące jak w nocy

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Ta pełnia to jakaś ściema...a tak na nią liczyłam🤣 ani jednego skurczyku, a wymyłam wszystkie podłogi wczoraj ech 😔 no nic i tak już jestem w szpitalu, głodna jak nie wiem co...

hehe ja też na kolanach nawet myłam :) schody i podłogę w kuchni bo niezdara wylałam na nią koktajl z jarmużu :D i melona

Evoleth lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ