Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kicior, świetne wieści przynosisz 😍 jak tak ładnie przybrał to pewnie niebawem wrócicie do domu 😊
Ale zaraz zrobi nam się gorąco na wątku. Widzę, że kolejka się formuje, a i pełnia może zrobi swoje 😉
Trochę się w tą kolejkę wepchnęłam łokciami 😄
Emka, czy już mówiłam że zazdroszczę Ci bliskości do morza? 😊
My niestety nie wychodzimy. Crp jest trochę podniesione. Może być fizjologicznie po porodzie, a może być na skutek zakażenia bakterią z mojego pessara. Jutro ponowna kontrola. Mam wrażenie, że mieszkam już w tym szpitalu-dzis mijają dwa tygodnie, jutro będzie pół miesiąca... 😔 synek mnie chyba nie pozna 😖
Kicior, Emka31 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o przepływy to mój lekarz szuka pępowiny, podswietla się na różne kolory i słuchamy jak płynie. Takie bum bum szumiące. 😁 tak samo z żyłą w główce. Wczoraj lekarzowi było ciężko ja zmierzyć bo główka jest niziutko. Aż mnie bolało spojenie przy tym badaniu tak ciężko było znaleźć ta zyle w główce. A przy wyjściu lekarz Powiedział, żebym dzwoniła w przyszłym tygodniu to się umówimy na kolejną wizytę. I dodał: "no chyba, że Pani wcześniej urodzi". Trochę mnie tym zestresował. Nie wiem czy tak tylko Powiedział, czy coś już sugeruje, że Mały się szykuje. Może ta główka tak nisko? Oprócz tego i napinań brzucha to nic się nie dzieje..
-
Lena_ nie chce Cię martwić ale ja na wizycie w 35tyg usłyszałam to samo. Główka bardzo nisko, szyjki już nie było i również powiedział, że możemy już się nie spotkać. W piątek byłam na wizycie która już miała się nie odbyć w 37tyg. 😁 teraz też nie kazała się umawiać bo mam rozwarcie na jeden palec ale mojej małej nie spieszy się na ten świat. Skurcze mam od 25tyg. Powstrzymywane przez leki, magnez i duphaston, nitrodypine plus jeszcze dwa pobyty w szpitalu 🤪 także ten... Ja się pięknie nastawiłam na poród w 37tyg. A tu ani widu ani słuchu 😁 zaczynam 38tydzien 😁
-
Lilolu, dzięki za odpowiedź. U nas dzisiaj 36+6. Czyli różnie może być. Można jeszcze pochodzić z główką nisko 😁 ale czasem mam uczucie jak Mały się "rozpycha tam na dole"😂 nie wiem jak opisać ale takie napieranie na chwilę jakby chciał wyskoczyć. 😂 nie wiem czy tez tak macie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 14:49
-
Lena_ mam tak samo 😁 Też czuje jakby chciała już wyjść i za każdym razem mam nadzieję, że dziś to już ten dzień. Czuje rozpychanie, kłucie i takie bum... bum. Tak mnie nastawił na wcześniejszy poród zresztą sama miałam taką nadzieję, pierwsza córkę urodziłam w 37tyg. Teraz też tak chcialam...
Lena955 lubi tę wiadomość
-
I ja po wizycie konteolnej.
Poki co szyjka trzyma i ma 3 cm. Wody ok, łożysko ponoć piękne.
Mam wielką nadzieję że urodzę do końca miesiąca bo mój na 1.11 wyjeżdża do pracy do Niemiec 😔😔 i zostanę sama.
Kicior, Lena955, Emka31, Maybelle, Mamaela86, Misia78 lubią tę wiadomość

40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Dziewczyny super, że po wizytach pozytywne wieści. 😀
A ja się w sumie pochwalę aktualnym Ignasiem, a co. 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 15:33
Evoleth, Lilolu, Maybelle, Lena955, Sylwia Sylwia, Natalii, Freja000, Emka31, bebetka.b, baby, Wowka, Nadzieja27, agusiagim_, Jlod, Mamaela86, Jola17a, Misia78, Jagodazdw92, Bluberry, ma.rysia lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)

-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 15:50
Emka31, Lena955, bebetka.b, Wowka, Evoleth, Maybelle, Kicior, agusiagim_, Mamaela86, Jola17a, Jagodazdw92, ma.rysia lubią tę wiadomość

2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Mamaela86 wrote:A jak badają te przepływy? Nigdy ich nie miałam, tylko powiedział mi gin że łożysko jeszcze nie najgorsze 2 stopnia.
tak jak podczas echo serca np - podczas badania usg wyświetla się przepływ krwi żylnej i tętniczej w niebieskim i czerwonym kolorze, ale jeszcze do tego coś mierzył w pępowinie - u mnie było 0,98 a poniżej 1,2 to jest dobrze
ale nie wiem co i o co chodzi
Jeśli wydolna jest pępowina i przepływy w niej to wydolne jest też łożysko.
Przepływy w układzie krążenia młodego też sprawdzał choć tam podobno częściej bada się tętno. Łuk aorty, serducho, żyła główna. Ja tą anatomię kardiologiczną trochę mam obcykaną bo córka starsza ma wadę serca i wiele wiele razy robili jej echo serca. Przed operacją i po operacji - więc nawet wiem jak wygląda np niedomykalność zastawek czy dziurki między przedsionkami
Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi 😊 mój gin nie ma takiego sprzętu bo ma starsze USG 🤪
Sylwia śliczny zgrabny brzuszek😊
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25

-
Czasami mam wrażenie że bardziej do reklamy "Obcego" 🤣 ale dziękuję bardzo 🙂 ciężko z tym brzuszkiem, ale będę tęsknić zanim...Aina wrote:Sylwia jaki cudny gładki.... Do reklam ciążowych idealny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 18:10

2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Kicior, jaka delikatna kruszynka 😍
Kicior lubi tę wiadomość

40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja od wczoraj jak zmieniam pozycje jak leżę to naciska mi na jelita, ludzie jak to boli:/ i wydaje mi się że dzidzia ma dużo siły bo tak jak się rozpycha i kopię to jest niemożliwe.
W ogóle na piątek za tydzień mam CC, a kombinuje jak by tu wszystko przyspieszyć żeby samo się zaczęło. Macie sprawdzone sposoby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 18:22
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
no nie mówcie że nie będzie nic w pełnię i to jeszcze taka data ładna

ja na pewno nie
a szkoda. Choć to jeszcze odrobinę wcześnie, ale nie ZA wcześnie
jakiś smutek mnie dziś ogarnia ... choć po wizycie powinnam być pełna radości i nadziei
No ale takie stany różne i drażliwości to chyba normalne na tym etapie
Emka31, Misia78 lubią tę wiadomość

DObre wieści od Was płyną