Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia trzymaj się! Mam nadzieję, że szybko wrócicie do domku❤️
Kicior jak pierwsza noc z maleństwem?
Jagoda ja też mam wrażenie, że moja czasami tyle domaga się piersi że mam puste te piersi. No ale niby przybiera to chyba coś w nich jest jednak.
Od wczoraj używam kolektora pokarmu. Przez cały dzień zebrałam 90ml pokarmu z tego co skapywalo z piersi którą nie karmię. Wydaje mi się, że całkiem sporo i tak. Dzisiaj będę jeszcze pewnie zbierać trochę w nocy też to może będzie jeszcze wiecej. Ciekawe jak długo będzie kapac z tej drugiej piersi. -
Dzień dobry. U mnie wciąż cisza. Zero akcji. Nockę miałam średnią ale nie z powodu jakiejs akcji choćby pseudo porodowej - przyzwyczajam się do myśli że niestety będzie wywoływanie we wtorek...
Kto dzisiaj?
mamuśki karmiącejak ja już bym tak chciała .... ach
-
nick nieaktualnyAle się rozpisałam i usunęłam:/
Kotka, juz rozumiem, myslalam, że chodzi Ci ogolnie o dźwiganie.
Udało mi się w końcu zapisać na przyszły tydzień do uroginofizjoterapeuty i bardzo sie cieszę.
Muszę tylko zostawic jakeis mleczko dla malej, dzisiaj przyszła magiczna buteleczka i spróbuję, bo bardzo nie lubię się z moim laktatorem
Jak długo moze stac moje mleko w lodówce? Mogę zmieszać z kilku odciągnięc w ciagu dnia? -
nick nieaktualnySylwia wspolczuję, oby szybko przeszlo, żebyście mogli wrocic do domku.
Ma.rysia ja będę dziś testować ten kolektor
Baby jeszcze chwilka i dołączysz do nocnej zmiany karmiących 😀
U nas chyba zaczynają się kolkimala nie spala praktycznie od 18 do 1 w nocy, do tego placz, bol brzuszka, teraz tez jest marudna i prawie nie spi
-
Natalii w lodówce może stać do 96h chyba mleko. Można mieszać z 24h mleko tylko nie wolno mieszać tego co masz w lodówce bezpośrednio z tym co masz w temp. pokojowej. Musisz najpierw obie porcje schlodzic do tej samej temp. Czyli w praktyce żeby z godzine postało w lodówce i wtedy obie porcje możesz zmieszać. Tak przynajmniej doczytałam na hafija.pl
Nasza typowych kolej nie ma, ale podczas snu zawsze się krzywi i kwęka. Czasami samo przejdzie, ale czasami ją wybudzi i trzeba lulać znów. Zastanawiam się czy to trzeba przeczekać, aż układ pokarmowy dojrzeje, czy może warto wspomagać się jakimś espumisanem czy esputiconem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 13:17
Natalii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmka brawo Ty!! Gratulacje! ❤️ To jest wyczyn urodzić dużego bobaska, ale i położna na medal, że tak poprowadziła sprawnie poród.
Sylwia kciuki za szybko powrót do zdrowia Adasia, współczuję że musicie przez to przechodzić 😔
Kicior też kciuki za szybką adaptację Ignasia w domowe warunki. W domu z mamą i tatą najlepiej.
U nas (tak nam się wydaje) że kolki mamy między 19-22 bo jak z zegarkiem w ręku przychodzi ten czas i mały płacze, pręży się. Staramy się wtedy masować brzuszek i na brzuszek kładę tez termoforek z pestek wiśni i tak lulamy na rękach na zmiany z mężem aż się wyciszy. Espumisan daję w ostateczności jak już widzę że nic nie pomaga.Emka31porazdrugi lubi tę wiadomość
-
U nas nie ma takich typowych kolek. Ja mam wrażenie że ona poprostu xzasami chce dłużej się poprzytulać do mnie bo przy mężu sie nie wycisza poprostu wystrczy że ją wezmę i położę się obok niej i już jest cichutko. Ale ma mała spust. Akurat odciagałam pokarm bo mialam już zbyt ciężkie piersi i musialam dać jej z butli i zjadła prawie 90ml 😳
-
No może i racja alr ooja raczej na początku jadla malutko bo wcześniak wiec wydaje mi się że może już siły nabrala i żołądek urósł. Z piersi nigdy nie wiadomo ile zjada. Rożnie je bo czasami jedna pierś jej wystarczy a czasami z obu zje i mam wrażenie że wyjada do zera jak wczoraj
-
Dziewczyny na jutro mam się stawić na wywoływanie, trzymajcie kciuki aby było miejsce na patologii ciąży, żeby nas nie odesłali gdzieś. Mam nadzieję, że pójdzie to w miarę sprawnie a nie będzie to trwało kilka dni
Mamaela86, Evoleth, Maybelle, Jagodazdw92, Nadzieja27, Kicior, Jola17a, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Soldering ✊ kciuki zacisniete 😊
Baby a dlaczego we wtorek już masz wywoływanie ? Chyba że coś pomyliłam 🤪
Ja dziś dzień spania i strasznie plecy mnie bolą , kark i kolana masakra jakaś .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Mamaela86 wrote:
Baby a dlaczego we wtorek już masz wywoływanie ? Chyba że coś pomyliłam .
Nie wiem. Tak mi gin wypisał... Mój lekarz ma tego i następnego dnia dyżur. A 22.10 mam termin. Może myślał że do kolejnego wtorku nie dotrwam. No nie wiem. Ale jestem już tak zniecierpliwiona że chyba pojadę.. Zaczyna mnie ogarniać lekki stresik... -
Kurcze baby ja mam termin 21 bo mam 29 dniowe cykle i wtedy mam wizytę u mnie raczej będzie czekał ale nie chciałabym wywoływać , niby 4 ciąża powinna być szybciej a tu klops🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 22:37
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Soldering palce zaciśnięte! ✊✊✊
Marysia powoem Ci, że malutki fajnie śpi, przebudza się tylko na jedzenie, albo jak widzę że już się wierci i szuka cyca to go biorę na półspiocha. 😁 W pierwszą noc super jadł z cyca (bo po przyjeździe do domu kompletnie się nie chwytał). Alejak tylko nie jest mega glodny i rozzłoszczony to ładnie się chwyta, czasem wspomagamy się kapturkami na brodawki bo wtedy jest mu łatwiej. Ale położna była zachwycona że on tak super je. No i przybiera na wadze jak dziki, w dzień wypisu 2900g wczoraj wieczorem 3140g (ale zważony w suchej pieluszce, body i pajacyku). Zobaczymy co dziś waga powie w takim ubranku. 😁Mamaela86, baby, ma.rysia lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Kicior nonzobaczyaz jak waga bo przy wypisie był na innej wadze ważony więc może być różnica. Koja dziaiejszej nocy co 2h pobudka i cyc a wieczorem po 21 pół godziny jednej piwrsi chwila przerwy bo myślałam że się niajadla ale zaczęla znowu szukać wiwc zmiana piwluszii i druga pierś i późniwj co 2h
Maybelle spokojnie ona ma dopuero 2dni. Nauczy się ładnie pić i połykać częściej. Ja u mojej na początku też bardzo rzadko słyszałam przełykanie a teraz raz za razem ewentualnie 2razy zassa i połknie. Wiem jak to jest bo wvszpitalu miałyśmy karty karmienia naturalnego gdzie między innymi trzeba było wpisywać stosunek zassan do połknięć. I lekarz też pytał ile razy musi dzieckovzassać żeby raz połknęło. A pokarm ja niby odrazu miałam ale są wiadomo jak to jest czasami w 3-4dobie doatajesz nawał. Przystawiaj często to mleczka będzie dużo. Organizm musi ogarnąć że jest już dzidziuś który potrzebuje jeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 05:36
Maybelle lubi tę wiadomość