PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie trochę nudności, zmęczenia i brzuch pobolewa jak na okres i xazynam lapac zadyszke 😅- ogólnie czuję się bardzo dobrze
Na razie wie tylko przyjaciółka, rodzinie powiemy po 1 prenatanych ❤️
Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
GrubAsia wrote:U mnie trochę nudności, zmęczenia i brzuch pobolewa jak na okres i xazynam lapac zadyszke 😅- ogólnie czuję się bardzo dobrze
Na razie wie tylko przyjaciółka, rodzinie powiemy po 1 prenatanych ❤️ -
U mnie nawet mąż jeszcze nic nie wie 🤭 chociaż już coraz trudniej ukryć, bo zmęczenie daje się we znaki, jest weekend, a córka z grupy żywiołowych dzieci 🙈
ale chcę zrobić walentynkową niespodziankę, jeszcze 3 dni dam radę 🙏😀
Rodzicom powiemy pewnie w marcu, do prenatalnych nie doczekamy, za blisko siebie mieszkamy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 11:12
-
Agnuka wrote:U mnie nawet mąż jeszcze nic nie wie 🤭 chociaż już coraz trudniej ukryć, bo zmęczenie daje się we znaki, jest weekend, a córka z grupy żywiołowych dzieci 🙈
ale chcę zrobić walentynkową niespodziankę, jeszcze 3 dni dam radę 🙏😀
Rodzicom powiemy pewnie w marcu, do prenatalnych nie doczekamy, za blisko siebie mieszkamy 😉
Szacun! mój mąż to od razu wiedział bo test zobaczył nie była bym w stanie tego przed nim ukryć
-
Mam pytanie odnośnie prowadzenia ciąży.
Poprzednie dwie ciążę prowadziłam prywatnie.
Teraz bym chciała i prywatnie i na fundusz u innego lekarza.
Tylko czy powinnam powiedzieć lekarzom że chodzę do nich dwóch czy to się trochę nie będzie kłócić ze sobą i czy lekarz nie będzie krzywo patrzył. A z drugiej strony badania bym chciała robić na fundusz więc ten prywatny będzie widział.
Problem jest taki że obaj pracują w szpitalu a ja wiem ze na pewno będę w szpitalu podczas 9 miesięcy nie raz.
(Takie mam doświadczenie z poprzednich ciąż)
Kto ma takie doświadczenie proszę niech się podzieli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 14:26
-
3 ciążą wrote:Mam pytanie odnośnie prowadzenia ciąży.
Poprzednie dwie ciążę prowadziłam prywatnie.
Teraz bym chciała i prywatnie i na fundusz u innego lekarza.
Tylko czy powinnam powiedzieć lekarzom że chodzę do nich dwóch czy to się trochę nie będzie kłócić ze sobą i czy lekarz nie będzie krzywo patrzył. A z drugiej strony badania bym chciała robić na fundusz więc ten prywatny będzie widział.
Problem jest taki że obaj pracują w szpitalu a ja wiem ze na pewno będę w szpitalu podczas 9 miesięcy nie raz.
(Takie mam doświadczenie z poprzednich ciąż)
Kto ma takie doświadczenie proszę niech się podzieli?
A jakie badania masz na myśli? Krwi, krzywą cukrową czy prenatalne? Prywatny lekarz może też wystawić Ci skierowanie na komercyjne badania. Prenatalne i tak musisz (możesz) zrobić prywatnie, no chyba, że skończyłaś 35 lat.
-
Cześć Dziewczyny, ja też się przywitam Mam nadzieję, że wszystkie zostaniemy tu co najmniej do października ❤️
Dzisiaj byłam na wizycie, według OM 6+5, a prawdziwy wiek ciąży 6+1 i mamy zarodek i serduszko.
Byłam już raz w ciąży, ale niestety zakończyła się zanim zdążyłam zobaczyć zarodek na usg i w październiku 2022 miałam łyżeczkowanie. Szybko udało mi się zajść w kolejną, jestem solidnie obstawiona lekami i staram się uczyć pozytywnego myślenia w ciąży 🍀
Termin porodu mam wyznaczony na 2.10. Oby tym razem wszystko szło pomyślnie!
Freya21, GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ja poprzednią ciążę też prowadziłam wyłącznie prywatnie i pamiętam jak drogie wychodziły badania, jedna wizyta w laboratorium i 400 zł znikało, zwłaszcza na początku, później badań jest troszkę mniej. Do tego wizyty i dojazdy do innego miasta i zawrót głowy 😀
Dlatego tym razem planuję prowadzić ciążę prywatnie w sąsiednim mieście gdzie chcę rodzić, natomiast w swoim mieście na NFZ, właśnie po to, żeby mieć badania zrobione na NFZ i kogoś na miejscu, żeby w razie W móc szybko skorzystać z wizyty. Z badań mam w planach opłacić wyłącznie badania prenatalne, bo nie mam jeszcze 35 lat, ani innych wskazań. W praktyce nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądało, bo jestem przed pierwszą wizytą, ale taki mam plan 😉 -
W którym tyg planujecie,miałyście 1 wizytę? Zastanawiam się czy warto IC w 6t0 czy poczekać do 7t0 (mój lekarz przyjmuje tylko w jeden dzień w tyg)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 20:10
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
Freya21 wrote:A jakie badania masz na myśli? Krwi, krzywą cukrową czy prenatalne? Prywatny lekarz może też wystawić Ci skierowanie na komercyjne badania. Prenatalne i tak musisz (możesz) zrobić prywatnie, no chyba, że skończyłaś 35 lat.
Badania w laboratorium bo chodząc do lekarza prywatnie za wszystko trzeba płacić więc chciałabym przynajmniej badania mieć za darmo.
Mam 37 lat więc prenatalne będę robić na NFZ
-
GrubAsia, ja bym raczej poczekała do 7t0, bo wtedy już powinno być serduszko. W 6t0 jeśli np. ciąża okaże się młodsza to chyba niekoniecznie. Ale to też zależy czy się denerwujesz, czy coś Cię niepokoi, czy się nie możesz doczekać itd.
3 ciąża, ja robiłam tak, że chodziłam do prywatnego gina i potem z listą badań do zrobienia szłam do mojego rodzinnego, on z tej listy wybierał te, które mógł mi zlecić na NFZ i wypisywał skierowanie. Tylko nie wszystkie mógł i niektóre płaciłam, z tego co pamiętam np. aHIV. Jak rozumiem od ginekologa wszystkie byłyby za darmo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 20:59
-
Praskovia wrote:GrubAsia, ja bym raczej poczekała do 7t0, bo wtedy już powinno być serduszko. W 6t0 jeśli np. ciąża okaże się młodsza to chyba niekoniecznie. Ale to też zależy czy się denerwujesz, czy coś Cię niepokoi, czy się nie możesz doczekać itd.
3 ciąża, ja robiłam tak, że chodziłam do prywatnego gina i potem z listą badań do zrobienia szłam do mojego rodzinnego, on z tej listy wybierał te, które mógł mi zlecić na NFZ i wypisywał skierowanie. Tylko nie wszystkie mógł i niektóre płaciłam, z tego co pamiętam np. aHIV. Jak rozumiem od ginekologa wszystkie byłyby za darmo?
Dzięki, niby to wszystko wiem , ale po prostu nie mogę się doczekać 🙈
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
Freya21 wrote:Kurczę, ja chodziłam prywatnie i lekarz wystawiał skierowanie na badania do Diagnostyki na NFZ, więc nie płaciłam. To było 6 lat temu, więc może od tego czasu coś się zmieniło?
Tak by było idealnie. Bez żadnych kombinacji.
-
Praskovia wrote:GrubAsia, ja bym raczej poczekała do 7t0, bo wtedy już powinno być serduszko. W 6t0 jeśli np. ciąża okaże się młodsza to chyba niekoniecznie. Ale to też zależy czy się denerwujesz, czy coś Cię niepokoi, czy się nie możesz doczekać itd.
3 ciąża, ja robiłam tak, że chodziłam do prywatnego gina i potem z listą badań do zrobienia szłam do mojego rodzinnego, on z tej listy wybierał te, które mógł mi zlecić na NFZ i wypisywał skierowanie. Tylko nie wszystkie mógł i niektóre płaciłam, z tego co pamiętam np. aHIV. Jak rozumiem od ginekologa wszystkie byłyby za darmo?
To też jest jakaś opcja dziękuję za info
-
GrubAsia wrote:W którym tyg planujecie,miałyście 1 wizytę? Zastanawiam się czy warto IC w 6t0 czy poczekać do 7t0 (mój lekarz przyjmuje tylko w jeden dzień w tyg)
Ja wcześniej szłam do lekarza od razu po pozytywnym teście teraz pójdę w okolicy 6 tc
Jeżeli masz się czuć spokojniejsza to idź na wizytę szybciej w 6 tc już raczej będzie zarodek widoczny.
Dziewczyny pisały że w 6 tc już serduszko słyszały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 22:17
GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
U mnie pierwsza ciąża. Mam rocznikowo 28 lat test zrobiłam 28.01, sprawdzałam betę i ładnie przyrastała. Ostatni przyrost robiłam 3.02 i było 5879 Do ginekologa poszłam już 6.02 było widać wtedy tylko pęcherzyk z ciałkiem( mam nadzieje, że dobrze pisze). Teraz czekam na wizytę do 20.02 i mam nadzieję, że wszystko będzie okej:)
Według apki to 6w4d, a termin przewidywany termin 4.10. Zobaczymy co powie lekarz na kolejnej wizycie.GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Pierwsza ciąża, wg ostatniej miesiączki 5tc+3d, co potwierdza się z tym, co widać na USG - wczoraj zobaczyłam 7,4mm zarodka, na kolejne USG idę 23.02, żeby już zobaczyć serduszko.
Wszystko pierwsze i nowe, ale oby było jak najbardziej książkowo i nudnie, wszystkim nam tego życzę!Agnuka lubi tę wiadomość
-
Hej, nieśmiało się z Wami witam jestem w 5tc (4+6). Mam 32 lata i niedawną ciążę biochemiczną za sobą, przez co ciągle czuję niepokój i obawy, czy tym razem się uda. Przyrost bety mam prawidłowy, pierwsze oznaki też już się pojawiły:) jutro ponownie sprawdzę betę i progesteron i jeśli wszystko będzie okej umówię się na wizytę za ok. 2 tyg.
Agnuka lubi tę wiadomość